pravda, je horko, mozek mi nepracuje.
pravda, je horko, mozek mi nepracuje.
když štěndo budete správě vychovávat a se vším seznamovat, správně ho povedete, bude umět základní poslušnost, mělo by to být v pohodě.
A já se du pochlubííít. Mou bramborovou věží, která již nakvétá a záhonkama, kde už mám okurečky maličký a rajčátka, pariky nic moc.
chytat to tam do sudu a z něj to posílat výš? Já si takhle čerpadýlkem - to je teda na elektriku - přesouvám vodu ze sudu pod okapem do sudů u záhonků, když je vyčerpám.
Horsano - nedalo by se použít něco takovýho?
https://www.google.com/search?q=aku+kompresor+na+vodu&rlz=1C1GCEV_enCZ974CZ974&oq=kompresor+na+vodu&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUqCAgCEAAYFhgeMgkIABBFGDkYgAQyCAgBEAAYFhgeMggIAhAAGBYYHjIKCAMQABgKGBYYHjIICAQQABgWGB4yCggFEAAYogQYiQUyCggGEAAYgAQYogQyBwgHEAAY7wUyBwgIEAAY7wXSAQkxMzMzNWowajmoAgOwAgE&sourceid=chrome&ie=UTF-8
baterii si nabijete doma, tedy nepotřebujete elektřinu a vodu - podle toho, jak dlouhá může být hadice, pošlete nahoru. buď najednou, když to utáhne potřebnou dýlku hadice a nebo s mezistanicema přečerpávacíma. Ale nebudete muset tahat tu váhu.
hm mně tam matou ty parůžký tenoučký, divný, ale prolezla jsem teď fotky a jo, ten daněk by to mohl být, našla jsem fotku mlaďocha, kde by se to podobalo. dík. možná se konečně vyspim 😀
mně mátla ta tenkost opravdu tenouličký- jak jelen, tak daněk mají normální paroží přeci jen rozměrnější, tak jsem takovou subtilnost u mladýho nečekala
Myslím, že by měl průjem už jen z toho, že bychom tam jen byli i bez vystavování.
myslím, že to je moudrý rozhodnutí to zrušit. Teď i navíc, když je zapotřebí, aby se to trávení drželo v klidu a přetnul se tak ten začarovanej kruh. Bylo by to hodně velký vzrůšo.
a bojím se začít dokud nebudu vědět “všechno”
to je roztomilý. fakt. A věřím, že náročný. A je dobře být připraven. jenže…Nikdy nebudete vědět všechno. Nikdy. Zvlášť u živých. Dětí, psů, koček, a dalších………..vždycky Vám zasolej. 🙂 Dopřejte si trochu svobodu, navíc….nikdo nejsme neomylný.
taky jsem si nejdřív myslela něco o koze,zvlášť,když chodila až do vesnice
Koukám, že je to fšade samá uprchlá koza.
Já teď bádám u nás. Jezdíme kolem velký obory a nově je tam stádečko bílých. Ale já nejsem při tom průjezdu schopná identifikovat,co to tam mají, protože zastavit tam nejde, abych je šla zkoumat. A taky nevim proč, drahá půle tvrdí, že kvůli mejm kozám nepřijde pozdě do práce 😀 - páč je tam vidíme vždycky ráno, logicky.
No a - hlavu to má jako laň - samice. ovšem samec má divný parůžky, tenký , bez větvení a ocas to má dlouhý jako jelen. A mele s ním, jak ovce. 😀 😀 😀 (pravda, nevím, jak ocáskem pohybuje jelen,to jsem nikdy neviděla). A já nemožu spát z toho, že nevim, co jsou zač. 😀
myslela jsem si to samý 😀
😀 😀 a taky Vás nařkli z alkehůlismu?
jj,albíni často špatně vidí,takže je to logický
no přesně. Bylo hezký je takhle pozorovat.
No, prej, "Normální notoři viděj myši a ty hned bílou srnu!"
Ano, ano, přesně tak 🙂. A tou pověrou jsem se uklidňovala, když jsem ji prvně viděla a šla si hledat detaily. Bála jsem se, že si ji někdo upytlačí nebo tak, ale ne-e. Ten další rok měla -pravděpodobně -i vodiče. Teda vodičku, srnu. Bylo vidět, že se orientuje podle ní. Když jsem ji viděla prvně, myslela jsem, že někomu utekla koza do polí 😀 😀 . A když jsem to hlásila doma, drahá půle se na mne blahosklonně usmál a pravil: “Koláče, Ty už to prosim Tě nepij!” 😀
🙂 Ruce na hrudníku - ne v pěst teda - mám pro přivolání, kdy si rukama o ten hrudní košíček popleskávám. My to včera trochu ladily s Plakou a něco máme. Ešče to musím promyslet. Nicméně nápady a podněty jsou pochopitelně vítány i nadále a to nejen kvůli mně.
Jo, to mi pak taky došlo, že to přejetí rukou přes gezicht není dobrej nápad - protože stejně jako gesto u těla není tak viditelný. Tenhle aspekt, který zmiňujete, mě nenapadl vůbec. Díky. Pššt máme, ale je to stopka na štěkání. Já toho mám v gestech právě hodně. Poslední vhodný gesto - a to by se bývalo bylo hodilo dobře, “pérování” rukou vedle mého těla ve výšce hlavy psů, takový jako klídek, klídek, jsem přiřadila pro povel Se mnou.
Ale i tohle je situace “něco chci” - chci psa dostat do klidu (stejně jako do sedu, lehu atd.atd.) takže si zvolím povel slovní-posunkový-dotykový (i ten jen ten jeden na konkrétní místo) a ten spojím s požadovaným významem, tedy příjemnem
však jo, to je v pohodě, já řeším čistě jen jaký dotyk (kde na těle) zvolit, když se člověk psa furt dotýká, tak aby z toho bylo jasně patrné, že je tenhle dotyk právě onen marker a jaké gesto k tomu, když jsem gestikulátor z podstaty a spoustu gest, který jsou mimo tělo a tím pádem dobře čitelný už mám vystřílený.
Ještě jen…………. vzpomněla jsem si, když jsem šla s Tali prvně na cvičák. Fakt hrozný. Dobrý teda bylo, že jsem byla dohodnutá s lektorko s kým tam jdu a proč tam jdu a že potřebuju si dělat věci po svém, že potřebuju jen ty věci okolo, cvičák, kontrolovaný prostředí a ostatní psy. Kdybyste nás viděla, věřte, že by se Vám ulevilo. A věřte mi i to, že právě s ní jsem nasekala největší chyby, jaký jsem kdy mohla udělat. Ač jsem už něco málo věděla. Na takovéh psa to bylo zoufale málo. Takže hlavu vzhůru a ne, že bude to dobrý. Ono je to dobrý.
Já nevím. U nás na chalupě pár let žila bílá srna. Nic puntikatýho se tam nevyskytovalo. A že jsem se v těch místech pohybovala furt.
Ha to se mi ulevilo, že frontová bojovnice přežila! Sestra Ramba nedá svoje peří zadarmo! 😀
však se taky zakuckal! 😀
Mám teď dost o čem přemýšlet a musím so utřídit myšlenky, vymyslet, jak teď pro Jacka co nejjednodušeji uzpůsobit běžný život, jak s ním fungovat, aby neustále nedocházelo ke střetům toho, co chci já a co chce pes.
Věřím, že to vymyslíte a pořešíte, už i proto, že řešení aktivně hledáte. Držím palce.