Díky
Ale výhody očkování - ééé křemeliny - jasně převyšují jejich zápory
😀 no a to je pravda! Já až odejdou kuřata, tak to celý vyčistím a asi možná rovnou preventivně vezmu nějakým čmelíkostopem???
Díky
Ale výhody očkování - ééé křemeliny - jasně převyšují jejich zápory
😀 no a to je pravda! Já až odejdou kuřata, tak to celý vyčistím a asi možná rovnou preventivně vezmu nějakým čmelíkostopem???
aj, díky moc. Jo a ta napáječka kbelíková - rozebrána stavitelem - před tím i mnou, ale to nemělo efekt - sestavena a funguje.
No právě, je to na tyhle sofistikovaný věci připravený, tak jsem si říkala, jakou spolehlivou pořídit.
Já bych to prostě v tuhle dobu stopro nezapálila, nebo bych naopak zapálila všechno😂
To jo, to jo, jasný, dělat to, když tam nikdo není ale - není to pak v té podestýlce? Kde si chodí a hrabou?
Jojo, o tomhle vím, koukala jsem na to - loni, jak jste to probírali, ale…. já mám ráno takovej švuňk při odjezdu do práce, po pátý hodině, kdy ještě spím, že tohle tam štelovat, to nedám 😀 . Potřebuju něco spolehlivýho a velmi jednoduchýho. Donesu tam horkou vodu, ta tak akorát nějak vychladne, než holky půjdou ven a tohle to bude udržovat.
no já asi-když si vzpomenu, taky budu , plus si teda vezmu něco na oči, vzhledem k tomu, že jedno oko tupozraké, takže kdybych si poškodila to druhé budu v háji. Kurník je malý, takže… jo provedu, děkuju za upozornění.
I my právě říkali v krámku, že ať zatím křemelinu nedávám, když tam mám kuřátka.
Tak ale řekněte mi - těm slepicím to nevadí?
Zkusím vznést dotaz tady přímo v kurnik.
Ohřívačky napáječek - co kdo máte? Co se vám osvědčilo v provozu, jako bezpečné a spolehlivé?
No, jak to specifikovat - asi se spolu nedokázali domluvit ? Při výcviku, možná ta razance, ten drive, ta velká chuť do práce na kterou člověk neuměl reagovat. A asi v tom hrál roli i ten, kdo je měl vést. Já si myslím, že lajku hodně zaskočí ten drive, který se pak logicky promítá i do běžného života a je to trochu složitější.
A další byl třeba maliňák po ringovejch rodičích, kde to v rukou laika taky neklaplo, ač s ním měl snahu pracovat, obrátilo se to pak tak, že pes skončil v útulku, resp. ve spolku, tam to taky neodhadli, takže z nové rodiny se pes zase vrátil, poslední co vím, byla kastrace, která dle mého je v tohle případku naprosto špatně, a jak to se psem bylo dál nevím.
Rexíka jsem si vůbec nevšimla. A je pravda, že ano není pracák, jako pracák. Já to nějak beru tohle slovo asi doslovně.
Já myslím, že v tomhle případku opráskůch nény potřeba, Acher to uďála tak dokonalý, že vše ostatní by nemělo tu váhu 😀
No, zvedavče - děkuju za upozornění. Já jsem tak někde narazila na upozornění, že není od věci rouška nebo tak, ale ………. nějak jsem se tím nezabývala, páč ……….to přece stopro v roušce nikdo nedělá…
ahá? já měla za to, že psala, že jsou pracovně vedení,tak jsem to nějak automaticky směřovala tam.
To se tak hezky čte. Teď nemyslím, ty smutné věci, ale to, že prostě taky máte ráda slepičky.
U nás už taky nemáme miminka, ale puboše, z matky roku se stala matka Herodes 😀 . Prdíci rostou jak z vody - no z vody to není, nosím jim zelený - včera jsem přinesla mladý obilíčko, který narašilo v posekaným poli, takže není postříkaný, nic. A to si dávali. Ráno jsem jim připravila k snídani okurku.
5,5 roku, to je hezký věk, hezký. No je škoda, že u nás nejsou pro kohoutka podmínky - nechci, kvůli sousedům (a já bych taky díky špatnýmu spaní měla problémy, nicméně, bych to aspoň zkusila, jak to půjde/nepůjde, ale sousedům to udělat nechci), kdyby to šlo, tak bych si od sousedky, které kuřátka patří, aspoň jednoho kohoutka odkoupila, aby nemusel umřít.
No, snažím se na ně moc nevázat, protože jak říkám, budu je zanedlouho vracet. Ale budu za nima chodit.
Já znám ovčouna, co je supr vychovanej, a je to pracák, ale je pravda, že je taky v rukou člověka, který moc dobře ví, co v té ruce má, vždy měla pracáky a taky s nima hodně dělá. On ten pes má prostě trochu jiné nastavení a pro člověka laika může být překvapením - i jsem měla ve svojí blízkosti člověka, který překvapený z ovčouna z pracovní linie byl. Ač to rozhodně nebyl psí začátečník.
BuggyroO? A co vyhřívací podložka pod napáječku? To by nepomohlo?
beztak tam mají💩
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
a tady Váženému panu Alanovi, kterej má teď na starosti ten tábor, co mu přistál doma, tak tomu taky děkuju za výrazně lepší ráno 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Utíkej Foreste, utíkej. Zachraň aspoň sebe!”
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
TO-HLE!! naprosto miluju, naprosto, takovýhle hovádiny. A voni taky,voni moc dobře vědí 😀 😀 . A já to vidim, ač Vašeho muže neznám, vidím to a tu bublinu štěstí a srandy kolem!! Díky za krásný ráno.
To je překvápko,tak ať se Jessince u vás dobře daří.
To je moc dobře, že se takhle zamýšlíte předem. Budu přemýšlet nahlas:
Je, myslím, dobrý brát v potaz, že každý pes je jiný v povaze. Stejně jako třeba děti. Můj současný vižlík je typ psa, kdy stačí změnit tón, zvednout obočí a už to vnímá. Na druhou stranu máme k němu německou ohařku a to je trochu jiná liga, je to pes původně velmi nezávislý a hodně samostatný a tam jsem původně s nějakým tónem mohla jít tak leda k šípku, bylo jí to jedno. Všichni a všechno jí bylo jedno - nebyla to její chyba, neměla vazbu na lidi, nebyli jsme její první, ale pátí majitelé. Takže úplně nejvíc nejpodstatnější z mého pohledu je : BUDOVAT SI SE ŠTĚNĚTEM VZTAH. Formou hry a laskavé důslednosti, která povede k nastavení hranic /jak dítě, tak štěně ty hranice potřebují a věřte, že pak se skvěle funguje - pro obě strany, štěně víc co může, co ne, nemá v tom zmatek, jeho svět je o to jednodušší - i ve smečce, která je jeho rodinou, by musel respektovat hranice/ . Abych se vrátila k té německé ohařce - tam to bylo tak, že když jsem jela svůj obvyklý přístup, měla za to, že mě vůbec nemusí respektovat, vnímat. Musela jsem tedy být za přísnou a bohužel i důraznou. Věřím, že mít ji od štěněte mohly bychom fungovat o mnoho lépe, ale vždy by tam musela být velká a striktní důslednost, protože ona dlouho, velmi dlouho měla za to, že když se někde něco nedotáhlo, nemuselo se dotahovat povely obecně. Specialita mého muže - přivolám, pes přijde tak nějak, jsem s tím spokojen a ani nedám povel volno, nebo běž, nebo cokoliv, co zruší to přivolání, tak to vedlo k tomu, že měla za to, že obecně tak nějak se poslouchat nemusí, přenesla si to do úplně všeho. A obráceně, povel doma - nevím, třeba ..jdi na místo, ona šla, nedošla, páníček si to dál neohlídal, spokojen, že tam zamířila a nebo i došla a hned zase odešla a ona si tenhle přístup přenesla do toho samotného přivolání. Peklo, peklo, peklo, byl to pes, kde opravdu, opravdu musíte důsledně, důsledně úplně všechno i tu nejposlednější pitominu, která by vám u jiného psa v pohodě prošla, protože spolu fungujete. Ten minulý čas je tam správně, protože po stopadesáti letech úmorný práce se podařilo toho psa dovést k tomu, že je z něj taky ten pohodovej parťák, kterýho nemusíte povelovat, ale mluvíte s ním a on rád a s nadšením spolupracuje. Rozepsala jsem se takhle schválně, abych na vlastním příkladu ukázala to, jak HROZNĚ MOC JE U NĚKTERÝCH PSŮ DŮLEŽITÁ DOKONALÁ DŮSLEDNOST. A na druhou stranu, že jsou povahy psa, kde se čistě domluvíte. Píšete, že fena je pracák, to úplně nebývají ořezávátka, ale to zase neznamená, že člověk musí být vždy nutně razantní . Uvidíte sama, jaké štěndo bude, jaký bude mít zájem o spolupráci, vztah, jak moc samostatné bude. Když třeba vezmu svého úplně prvního vižlíka - bylo to štěně, které si celý sídliště dávalo za vzor -chytrý, spolupracující, dokonale poslušný a……… .😀 v roce přišla pubertička a já měla doma hovado a vracela se domů s brekem 😀 . To aby pýcha předcházela pád. Musela jsem začít od začátku, povely mi odpadávaly, jak zralý švestky a zůstal mi nakonec jeden jediný - a to, že ze dveří se i bez povelu nevystřeluje, ale sedí a čeká se na povolení jít ven (nesnáším čokle, co vyletujou s jekotem ze vchodu do prostoru a děsí lidi, takže tohle bylo a je u všech mých psů vycizelovaný do dokonalosti) . Naopak ten můj současný vižlíček, ta měkká povaha, tak ten jest pubertou nepolíben. Tak snad si z toho něco vezmete?
MOC DÍKY!!! JEHEHÉÉÉ, TO JE MEDUCÍNA, to přesně potřebuju, díkec.
Paní Gunárová, když půjdete do obchodu na letákovou akci do Lidlu- tak se určitě podíváte na datum, ze kdy ten leták je a do kdy platí, že?