no nic, hlavně že žere a že je mu dobře.
Tak!👍 On asi sám - resp. ne on, ale jeho tělo - nejlíp ví, jak mu to vyhovuje, tak supr, že to funguje a je klid. A už jsem zticha, ať to člověk nezakřikne.
no nic, hlavně že žere a že je mu dobře.
Tak!👍 On asi sám - resp. ne on, ale jeho tělo - nejlíp ví, jak mu to vyhovuje, tak supr, že to funguje a je klid. A už jsem zticha, ať to člověk nezakřikne.
Máme venkovně-vnitřního kocoura, klasickej vesnickej sekáč, mourek, má pod palcem půl vesnice. Od malička to je rváč, na vše má svůj názor, není moc mazlicí - spíš přijde, v tichosti se stočí na klín, chvíli pobude a pak jde. Někdy má náladu a ducá hlavičkou, do ložnice teda nechodí, ale když si uděláme siestu na gauči v jídelně, spíš tam s námi někdy v nohách, někdy na člověku. Takový kontakt mu stačí. A já ho do ničeho nenutím. Baví ho ale chvilkové cvičení s klikrem, jednoduché věci, jako je přivolání, nebo hop sem, nějaké ty hlavolamy, má rád, když dostane papírovou krabici a jiný klasický kočičí záležitosti. Zkuste mu pořídit hračky, kdy je uvnitř buď šanta, nebo kozlík - podle toho, co bude preferovat, to je uklidňuje, mají pak i víc tendence se mazlit. Ono v podstatě - tím, jak žije hodně venku, nemůže to být ani žádnej ťutínek, musí to být sekáč, aby jednak ulovil a druhak, aby obhájil sebe a svoje území. Někdy je mi to líto - kvůli němu, že moc toho mazlení nemá, že o to vlastní vinou přichází, ale nutit ho nebudu, jak to chce, tak to má. Kočka je svobodný tvor, nejde ji do něčeho nutit, jen respektovat a nebo zaujmout.
Tak po dovče nádech - výdech a tady další ochutnávka:
No ale za druhou stranu, kterou potkáte nemůžete ručit.
A jasně, psy mám uposlušněné, ale pokud půjdu se psem a fenou a potkám volně loženého psa-samce, který si hodlá poměřovat pindíka a družit se mojí feně, tak prostě je to o jiném než, když jdu jen s jedním z oné dvojice. Můj pes si pochopitelně bude svou fenu “bránit” , tím nemyslím, že ho nechám jít něco řešit, ale ta komunikace s tím druhým tam bude i když neverbální, nebo jak to říct. je to přirozené, je to jeho fena, jeho smečka. Kdyby byl sám, bude se chovat jinak. A opačně, když k nám napochoduje volně ložená, problematická fena. Prostě jít s jedním je jiný, než jít se dvěma a více. Měla jsem fenu rozenou vůdkyni, skvělou v komunikaci, ale když potkala hovado bulloidní, bylo jí to úplně k prdu, jeho to nezajímalo, že je to fena, navrch háravá. A být tam u toho tehdy druhý pes, byla by ta mela mnohem, mnohem horší. A to mám psy nekonfliktní. Za druhou stranu ale nikdy ručit nemůžete.
Tak venku je zase výhoda malých psů, že člověk má lepší manévrovací možnosti - i kdyby je někam hodit, kdyby bylo nejhůř.
Jako na doma je fena, fena pro mě nejhorší kombinace - spešl u terošů apod. Ten ohař je v tomhle celkem bych řekla dobrej, i proto jsem riskla, jako třetího psa tu Bubinku starou útulkovou , doufala jsem, že se holky nebudou dohadovat. Člověk zná toho stávajícího a tak ví, jak ten reaguje, a že bude řešit případně jen nově příchozího. Ale u terošů bych se hodně rozmýšlela, jsou to takový roznětky, že jo. Ta kombinace pes - fena doma je za mě pohodová. Já si jen u Rumouška hlídala, abych Tali nenechala narůst do vedení, aby z něj neudělala podpantofláka 😀 😀 . Ale ona je v tomhle fajn. Kdybychom ji nemuseli nechat kastrovat s tou pyometrou, tak by se řešilo jen pár dní toho hárání. A i v tomhle byla skvělá, nebyla to taková ta chtivá fena, v podstatě s námi v době hárání držela basu, celou dobu. Je fajn, když jsou dva, díváte se jak se “rvou” , přetahujou, povídají si, dělají na sebe šméčka. Pro ně i pro vás je to moc fajn.
To ano, i když ne vždy a u všech plemen - taky jsem měla dvě feny a psa. A na druhou stranu se Vám pochopitelně může stát - a to klidně i časem, že si začnou psí samci poměřovat pindíka a máte o zábavu postaráno. Ale tohle co jsem psala výše bylo myšleno při pohybu venku, při venčení. Protože máte-li kombinaci fena a pes , tak pes si může fenu hlídat, celkem i logicky, nebo naopak si parťáka hlídá fena. Máte x variant, kdy může vzniknout konflikt - ať ze strany příchozího fena/pes, nebo ze strany Vašich.
Tohle u většího počtu psů musíte řešit vždy, bez ohledu na velikost. Je to jiné, než jeden pes . Musíte s tím počítat a být jedno velký oko, ucho, číst psy, co vidí oni - vědí o všem dřív, než my. A jo, kombinace pes a fena je složitější, než stejnopohlavní smečka, protože , když budete mít dvě feny, je menší pravděpodobonost rozporů, když potkáte psí samce a obráceně. Když máte kombinaci je riziko konfliktu - z obou stran- Vaší i té druhé - vždy větší. A nutno s tím počítat. Ale zvládnete to, Bonie už Vás mnohému naučila.
No a vona si zvykne, holka. Bude chvíli trvat, než objeví to kouzlo, že jsou na Vás dva a že si má s kým povídat po svým. Bude chvíli zpruzelá, načuřená, protože jí přijde domů drzej smrad, co všude strká nos a usurpuje si její prostor, čas a vzduch /a já vím, že vy to nedovolíte, ale jí to tak bude chvíli připadat/, ale pak objeví to, že si ho smrada rozcapenýho může vychovat k obrazu svému, objeví to kouzlo toho, že je šéfka a důležitá jak zábradlíčko. A pomůže Vám ho vychovat ve správnýho psa. Dodneška si pamatuju, když jsme k - tuším dvanáctiletý už? Bubince přinesli Štoudev. A ta vlídná duše a psí vůdkyně se málem pozvracela, když to viděla 😀 a nechtěla ho, duše vlídná. A jednoho dne - se jí furt cpal na pelech, že s ní musí bydlet - se na něj koukla, zhrozila se, že je dobytek nemytej 😀 a vypucovala mu bříško, prtku, uši………. a už byl její. A bylo nádherný dívat se na to, jak ho učí, vede, vychovává. Jestli to můžete udělat, udělejte to. Dva psi jsou víc, než moc dobře pro psí duši. Taky byste třeba ráda v cizině k sobě někoho, kdo drží s Vámi a rozumí Vám a Vy jemu.
A přece musel vědět, že tam ty kluci ležej, ne? když šli s ním. Tak to je úplnej vypatlanec, to vůbec nechápu.
😂
To je duo dementos! Pomooooooooooooooooooooooooooc. POmoc, hilfe, help a SOS 😀
Mám teď za sebou třetí moment krátkém časovém úseku, kdy jsem byla za naprostýho kreténa, -přehlídnutý varovný kužel na podlaze, o který jsem se přerazila, vypnutí počítače uprostřed práce a napotřetí jako třešnička na dortu jsem ze sebe udělala už úplnýho kretýnos, když jsem si spletla datum a …… no ne, to prostě je jedno už, každopádně - OPĚT TÍMTO DĚKUJI ZA TO, ŽE JSTE . Aspoň vidím, že jsou na tom někteří ještě hůř 😀
A to ale dobře děláte, milá Dublinbarzoji, moc dobře. U Efe je moc pěkně. Vzala bych sud 😀 😀 teda nééé, jako že Efe moc pije, to ne - teda takhle to nevím, ale abyste neměly pak nouzi 😀
Jo, skočila jsem do toho rovnýma nohama. Jsem moc ráda, že se mi sousedku podařilo přemluvit, vyndat ty prdíky z toho tmavýho chlívku, aby si mohli užívat sluníčka, hrabání, popelení a všeho a ne tam hnít a čekat, až je budou moct vypustit ven /není tam zabezpečení pro takhle malý kuřátka/, užívají si pravý slepičí dětství a my máme o zábavu postaráno. Ráno nosím svačinky, odpoledne zelený, kupuju jim bráněnky…. SKVĚLÝÝ JE TO SKVĚLÝÝÝ, no a teď se jen rozhodnout, zda to prubnu s tím podzimním výprodejem, nebo počkám na jaro. Pořád mi v hlavě zní, že lepší i třeba trochu nepohodlí, ale žít , než jít do konzervy. Však lidi v nouzi taky přežijí útrapy a pak - prostě můžou žít dál. A já udělám maximum pro to, aby to pro ně bylo snesitelný. A děkuju za blahoželání. My těma slepicema žijeme fšici, to počkejte, co uvidíte v dalších hlásáních 😀 😀 . Lidé obvykle mívají z dovolené fotky - taťka u moře, mamka s taťkou u moře, mamka s dětma u moře, všici u može a nafukovačka k tomu………. tak já mám
druhá půle u kurniku sedící
druhá půle u kurniku zevlující
jeden ohař u kurniku zevlující
dva ohaři u kurniku sedící
druhá půle a dva ohaři u kurniku sedící…………. 😀 😀 😀
a asi dvě miliardy videí s Maruškou a jejím gangem 😀
Něco pozitivního:
Je tam ale jedna češtinářská lahůdka… 😀
Čtyřnohý „nejlepší přítel člověka“ u bezpečnostního sboru odmalička vyrůstá doma u policisty, kterého dostal na starosti, a během toho si budují osobní i pracovní vztah.
chudák štěně, do novýho přijde a ešče aby se o pánika staral 😀 😀 😀
Mně taky vždycky chození uleví, říkám, že všechno musím rozchodit.
Mně se takhle blokly záda druhej den poté, co drahá půle odhučel v noci do nemocnice sanitou a skončil pod kudlou, protože mu místní obvoďačka diagnostikovala virózu, milá viróza mu v noci praskla - slepák - a měl drapnutou bránici. Já se ráno ohnula, že zapnu počítadlo a……….. už jsem v tom jela. A když jsem se z toho mejhoršího vyhrábla, tak ta koza flekatá MĚ PŘEHLÍDLA!! a srazila na zem.
udělal dobře, alespoň ho poděs nezašlápl.
No jasný, to byla jen taková řečnická otázka. Ono tamto taky bylo na poli, loukách, ale de facto pořád ještě “v civilizaci”.
Mně právě dělala hrozně dobře taková ta elektrická deka na záda a plus nějaký obyč masážní přístroj z Lidlu - vypadá to jak utržená sprcha. Tím, že to nemasíruje nějak asi do hloubky nebo tak, tak se tím asi nemůže nic moc poškodit /říkají, že když je problém, tak nemasírovat/. Jen to tak šmrdlá ten povrch a asi zabraňuje tomu, aby se to dál křečovalo.
Já chápu, že organizace a tak , ale ty jo v mlze?? Takhle riskovat? A tamto bylo opravdu na kraji Prahy , kdy se tam mohl vyskytnout kde kdo - kolem osmé ráno, nebo tak nějak.
Jo, tak to je blbý, hodně blbý. A dělá vám na ty záda dobře teplo? Prohřívat takovou tou dečkou, masírovat takovým tím úplně jednoduchým udělátkem třeba z Lidlu, aby prostě ta záda byla trochu hýčkána, šlo by?
Paní se pak pozvracela. A nedivím se jí, dost jsem na ni po svým zážitku vzpomínala. Upřímně vůbec nechápu, že hon v mlze proběhne.