Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 11.06.2026, 11:32:35
No já nemluvím o pochybných spolcích, jsem psala, že tam se vůbec nedívám. Místo, kde se jim v nabídce točí samá štěňata, mladí psi apod. Kde chtějí nesmysly nad rámec toho, co jsem ochotna akceptovat, protože je mi jasné, že ti slušní hledají nějakou brzdu, aby si psa nepořídil kdejaký bezmozek, nebo aby ten pes neskončil špatně. Už jsem to tu psala, kdysi dávno, když začínaly dočasky, jsem měla obrovskou radost, že vznikají místa, která psům dají mnohem lepší šanci na nový domov, než mají v útulku, kde není takové zázemí a ten pes nežije v rodině. I jsem počítala s tím, že až to jednou situaci umožní, rozšířím řady těch, kteří dočasku dělají. Postupem času se to značně zvrtlo a do hry vstoupili nepoctiví. vím, že takový nejsou všichni, ale bohužel ze psů v nouzi se stal kšeft. A toho se já účastnit nechci, takže za mě se opět stávají prioritou zpět útulky a pár slušných spolků.
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 11.06.2026, 11:24:36
Ano, nebudou - většina. Mám ve svém okolí naštěstí lidi, kteří to dělají. A kterým jsem třeba z depozita psa “pořídila” doporučila jsem jim ho. Konkrétně toto jsou lidé šedesát plus a světě div se - Mělnický útulek neměl problém jim pejska vydat - dodnes jsou v kontaktu. Tohle byl malý pesan - právě z hnusné množírny odebraný, druhá fenka taky z útulku -taky žádný problém vydat. Jsou to lidé starší, ale informovaní. Může-li takto být informovaný člověk ve věku, kdy internetem nežije a nesedí na něm 24/7 , tak by pro mladé lidi, který mají telefon a internet přirostlý k tělu neměl být vůbec problém si ty informace získat. Kdyby ovšem chtěli, kdyby jim na těch zvířatech záleželo. Nezáleží, je to spotřební zboží, hlavně ať vypadá luxusně.
Ano pochybné spolky s pochybným jednáním jsou též účastny na tom, že množky profitují. Navíc oni z těch množek a podobných akcí ty psy leckdy mají a………. vydělávají na nich, psi v nouzi se stali dobrým obchodem.
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 11.06.2026, 10:35:44
A Vy si myslíte, že dneska mají lidé čas a chuť objíždět útulky a pídit se?
No a jsme u toho, nemám-li čas a chuť se tomu PŘED pořízením zvířete, kolik času a chuti na to zvíře budu mít PO pořízení zvířete. Všechno něco stojí. Ať už peníze, nebo úsilí nebo čas. Když něco chci, musím tomu něco věnovat.
Odpověď na příspěvek uživatele Janae z 11.06.2026, 10:40:29
Tady se tedy sešly saně
A víte proč? Protože to po stopadesátýtisícíprvní naprosto totožný scénář. To už má i člověk pocit, že to píše pořád jedna a tatáž osoba. A víte proč? Protože tam nejde o neživou věc, tam jde o živá zvířata. Která díky takovýmto lidem trpí a trpět budou dál, protože každej kdo má do hýžďí otvor musí nutně mít psa, kde kdo. A ten kde kdo tomu odmítá obětovat cokoliv. Svůj čas při zjišťování od plemen, po to jak to při prodeji se psy chodí, na co si dávat pozor, čemu se vyhnout, odmítá si našetřit peníze, protože psa chce a chce a chce hned a nebude vydávat takovej majlant A protože a protože. A na člověka a jeho jednání zase doplácí zvíře.
Proto se tu sešly saně - nebo možná jenom jedna - já, to klidně napiště, mně to naprosto vůbec nevadí. Vadí mi to, že živí tvorové doplácí na lidskou debilitu, lakotnost a hloupost. Oni se bránit nemůžou. Znovu opakuju a budu furt dokola, je to hnus. Hnus na kterém se podílí i ten , co takto zvíře kupuje.
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 11.06.2026, 10:16:31
Doron, víte………..takovýchhle výkřiků už tady a nejen tady, bylo, včetně bití se v prsa, jak s nimi kdo zatočí a sype si ten popel - to už je lid popelnicových polí. Kdyby to totiž tak bylo - tak by polovina množek neexistovala, páč by je tedy zlikvidovali. Neudělal nikdo nic.
Může si o mne myslet kdo chce, co chce, ale k těm, kteří psy takto kupují už nejsem tolerantní. Je to jejich zásluha, že tam ta zvířata neskutečně trpí. Tak to prostě je, tohle nikdo popřít nemůže. A lidi jsou mi ukradení, ta zvířata ne, je to hnus a hnusem to zůstane. A to díky všem,kteří se toho zúčastní.
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 11.06.2026, 08:47:40
Píše, že objeli. Ne projeli.
Každopádně, jak píše Buggyra, když budu o psa opravdu usilovat, zajedu tam, vezmu si psa ven, projdu se s ním…. a klidně tam pojedu znovu, jako za Bubiškou první, byla jsem tam třikrát. Za štěnětem takhle taky jedu několikrát. Jela jsem na blint do Hodonína , nevěděla jsem co a jak bude. Když chci, prostě konám. Nikdy se mě nikdo v útulku neptal na můj věk, pochybné spolky vyfiltrovávám, tam nejdu. Leda v případě nouze toho dotyčného psa. Když psa chci udělám klidně veletoč. Takhle to prostě mám. Naopak jsem si při návštěvě útulku všimla rodiny s nevhodným chováním ke štěněti, které měli vybrané a vzali si ho ven před útulek. Co jsem viděla, jsem řekla ošetřovatelům s tím, že tohle nejsou ani v nejmenším vhodní kandidáti. Štěně jim nevydali, vydali ho naopak mladé dvojici, která přišla posléze, vezli jsme je se štěndem kus cesty od útulku a bylo vidět, že tihle jsou ti praví.
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 11.06.2026, 07:55:19
Když to tak čtu………………. a představím si sebe………….. tak si nemyslím, že by si to měl vyzkoušet úplně každý, kdo zahradničí 😀 😀 . Ne já nejsem zrovna trpělivý člověk, vůbec. A tak máte asi pravdu, že to jednocení je vlastně nejjednodušší řešení. A ještě si z toho člověk uvaří polévku, nebo její základ - udělala jsem si magipastu.
Já zas nemám - asi bohužel - kdovíjaký latifundie, takže nákup semínek mě nezruinuje. A hlavně je to první, co si člověk může zjara neboli v únoru třeba 😀 na tu zahradu koupit, když ještě nic jinýho nemůže. Já mám vždycky radost, už se začnu tetelit 😀
A to s tím květákem…. to je ale dobrej nápad - nesežerou mi pak ale bělásci něco jinčího? Kedlubnu třebas?Nikdy jsem nepěstovala kedlubnu, letos prvně mám šest! 😀 a jednoho Giganta.
a ty semínka květáku to můžu prostě kdekoliv po zahradě kam svítí sluníčko, jako jen tak?????
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 11.06.2026, 07:55:35
Tady ale žádný boj nebude - dotyčná nemá jak bojovat. Nemá důkazy jak prokázat, že jí ta osoba nějaké štěně prodala. Může jedině objíždět města po republice, stoupnout si vždy na náměstí, vzít si megafon a vyvolávat:
“Haloo halooo, na vědomost se dává, že jaká si Beáta Pavlatová je množitelka, vydává se za někoho jiného (- jméno kterým se jí představila nemá cenu hlásit, to si baba zase změní.). Tak prosim vás všechny lidi světa, až se rozhodnete, že nutně musíte mít psa, jako ho mají úplně všichni, protože to je dneska móda, tak nebuďte tak padlí na hlavu jako já a něco si o tom zjistěte. Konec hlášení" a může jet zase o vesnici dál.
Fascinuje mne, jak si všichni posléze, co si to štěně dovezou domů, dokážou najít to, co předtím ne, to je velmi ftipné. Ne, není to ftipné, protože díky takovým lidem trpí zvířata.A to je velkej hnus.
Navíc - já nějak nevěřím tomu, že ten kdo objede VŠEMOŽNÉ útulky - opravdu útulky, ne pochybné spolky, tak že psa nedostane. Na to se mezi psama a útulkama pohybuju docela dlouho. Mezi všemožné útulky bude klidně patřit třeba Troja v Praze a tam žádné cavyky nejsou- pokud člověk není vyloženě jasně identifikovatelný jako problém.
Já si furt říkám, že tohle přece nemůžou uvést do praxe - tak je je to sešmudlaný, že to není realita. A pak si vzpomenu na naše veterináře a dojde mi to.
Kuwa a už mě ty lidi točej!!!!!!!!!!!!!!!! Já si tu sedím na rukou, abych nebyla fakt vulgární a tu čoudu co nakupuje u množky neposlala tam, kam patří - mezi bezmozky.
Velmi se omlouvám, velmi, velmi a ještě jednou velmi, ale v souvislosti s tím, kolik psů bylo v poslední době odebráno z množek, s tím, jak se teď pořád o množkách píše, tak koupit takto zvíře může jedině…………., víte kdo. A to už bych vulgární byla. A ještě píše jako prasnice.
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 05.06.2026, 10:33:22
Vyrábět pásky… to je vidět, že jste mladá a plná ideálů
😂 já se NEMŮŽU SMÁT, ještě furt se při tom dusím.
Takže jako je to blbost to zkoušet? Přijdu o nervy, nebo to prostě nevyjde?
Teď jsem sila ředkvičky, které jsem ani netušila, že jsem koupila na pásku /hm, taky jich tam tím pádem bylo pár, je to dobrý tah/ no a vyšlo to dobře, pěkně jsou holky rozprdnutý do prostoru, pravidelně. Je ovšem pravdou, že ředkvičky takhle jdou pěkně sít i bez pásky, to ta mrkva….kdyby to šlo… tak jako nedává to smysl? Ztratím čas zbytečně?
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 10.06.2026, 21:42:06
Kdybyste kupovala psa z oficiální chov. stanice, těžko se vám stane, že se vám bude někdo představovat falešným jménem. Při pořizování zvířete je nutné si věci zjišťovat se stejnou intenzitou, s jakou si zjišťujete věci kolem koupi mobilu vč. toho, že si ověříte stránky prodejce. Jednoduchý princip. Kdyby neexistovali lidé jako Vy, nebudou existovat množky, kde trpí stovky psů. Kvůli vám tam trpí. To štěně se narodilo kvůli lidem jako jste Vy a co hůř, jeho matka tam trpí dál a dál trpět bude, protože se vždy najde někdo, jako jste Vy, kdo podobným lidem tuhle činnost umožní. Také jednoduchý princip.
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 10.06.2026, 16:46:19
A jo! Heh, na to už jsem zapomněla. No ale to byla prostě jen zas nadsázka, to jsem se neptala na správnost, nebo tak, prostě jen, že když se tohle napíše, tak to je stejný jako ten pekyňák.
Ale ok, myslím, ze my dvě dokážeme žít v souladu, i když naše názory v souladu stoprocentně nejsou.