Aktuálně: 1 890 inzerátů281 771 diskuzních příspěvků20 119 uživatelů

Příspěvky uživatele

Zrzavci

Zrzavci
Zrzavci 05.06.2026, 08:34:21 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 05.06.2026, 08:30:27

No já mám -  přes mou snahu sít co nejvíc jednotlivě 😀 - prostě prales, ale tak zas mám právě do tý polévky a moc mi chutná se na tom pást, prostě to sešrotuju komplet 😀 Jen nejsem člověk detailista, takže to jednocení je pro mou maličkost a netrpělivost srdce trooošáneček prekérka 😀 . Ale beru to jako učení se být v zenu 😀

Zrzavci
Zrzavci 05.06.2026, 08:21:32 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 04.06.2026, 17:22:21

No tak ta moje mrkev má evidentně nad plán - klíčivost snad 100% /znáte to, čím blbější sedlák, tím větší brambory/. Jsem si fakt dala záležet, aby to bylo co nejvíc řídce - a co myslíte - plnej stav.  😀 Ale je moc dobrá , už takhle malá, vč natě, takže to využívám takhle. Dobře, tak já to příště zkusím s tím pískem. Jakej poměr, aby to dávalo smysl?

Taky edit - pásky se chystám si příští zimu vyrobit, zkusím i tu mrkvu.

Zrzavci
Zrzavci 05.06.2026, 08:17:53 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 04.06.2026, 17:18:53

Děkuju za pochvalu.

Máme taky sucho, ale zakopali jsme pětitisícovou - tedy 5000 l nádrž a tam se nám voda udržela, takže mi to dovolilo zalévat. Jsem za tu nádrž hrozně moc ráda a každýmu říkám, že pokud může, ať neváhá a udělá to. Voda je pro mě hrozně moc podstatná,důležitá. Nemusím se pak bát o květenu. Zalévám jak kdy, když je čas, tak tou konví, jinak hadicí - mám v nádrži strčený čerpadlo. 

O tom hydrogelu a uhlí jsem taky už slyšela, funguje to?? Musím říct, že mulč z těch placek z koňskýho hnoje byl fakt supr nápad, hodně dobře to drží vodu , kytkám to nevadí, že je v tom i ten hnůj -sem se bála, aby se to nespálilo - naopak bych řekla, že to kvitujou. (asi jak se to postupně bude rozpadat, uvolňovat…) Takže fakt příští podzim vyrážím k sousedům na sběr hnojoplacek.

Děti jsou na zahradní práce výborný, stačí je dobře namotivovat a to zálívání, to zábava je skorem pro každý prtě.  Pletí bývá trošku vošajslich, pamatuju si svýho-tehdy malýho synovce 😀 😀  Mlátil kopáčkem bezhlavě kolem sebe a vykřikoval : "Ty pudeš ty šmejde!" vůbec netuším, kde se takto mohl inspirovat 😀

Zrzavci
Zrzavci 05.06.2026, 07:23:01 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 05.06.2026, 00:12:27

Souhlasím, ty skelety jsou hodně výživný. Mně by to taky nenapadlo, tehdy to někdo psal na čézetu, že v době honů to používá pro dotaci energie - vlastně Nána od Davídkový taky nabrala a probíraly jsme, že v tom mají stopro prsty ty skelety.

Fatia - jsme to včera nedoprobraly - ohaři dostávají 250 g - Rumíček, 300g  - Tali masa (kusovky, mleté či skelety) ráno a to stejné večer. Rumíček má 25 kilo, Tali 30 kg . Plus mínu, někdy se ubere, podle situace - teď třeba jim trošku ubírám, dostávají víc zeleniny. Přílohy jako je rýže, vločky, brambory dostávají sporadicky.  Já bych ty skelety trochu nahradila něčím jiným.

Zrzavci
Zrzavci 04.06.2026, 14:52:38 xxx.xxx.226.6

Hele a víte co mi přijde divný - že se už sto let o problematice množek píše a díky takovým Bleskům apod /to je jejich asi jediný plus, že tohle dělají/ . už by o tom měl vědět i ten poslední neinteligentní jedinec, který nemá shůry dáno . Je to opravdu na všech nárožích. jak to sakra, že jim nevadí, že někomu naletí a pak budou platit jak mourovatý??????  Jeden člověk co u nás pracoval - normoš člověk, koupil, prostě psa takhle koupil a je v tom za půlku baráku, protože ten pes má neuvěřitelný choroby .

Zrzavci
Zrzavci 04.06.2026, 14:32:01 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 04.06.2026, 14:12:10

Já vím, ale nedovedu si představit, jak to jako funguje? klidně můžou i tak být dvě, tři semínečka vedle sebe, nebo ne?  Fakt to funguje a pak nemusím jednotit?

Zrzavci
Zrzavci 04.06.2026, 13:40:34 xxx.xxx.226.6

Ježiš fuj, já tam mám tak hnusnou hrubku??? jak se to mohlo stát?? Vyvíjet, vyvííííííjet, se mi udělalo mdlo.

Zrzavci
Zrzavci 04.06.2026, 13:33:41 xxx.xxx.226.6

Já osobně prostě v dnešní době, kdy se lže a podvádí o sto šest, nepůjdu nikam, kde si věci nemůžu ověřit.  V psím světě už vůbec ne, protože přesně - to co mi předvedou, vůbec nemusí být reálná věc. A to  si u bez PP psa nemůžu ověřit prostě, musím se spolehnout na to, že co ten člověk říká, je skutečnost. No a já jsem nerada za idiota s kterým někdo….. víte co. 

Zrzavci
Zrzavci 04.06.2026, 12:34:55 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 04.06.2026, 11:55:48

No ano? jak je na tom Mustang Zoranko?  S kým bude bydlet? A kde nakonec, se už ví?

Horsano - gratuluju k první cuketce, já mám zatím tři - či čtyři malilinkatý rajčátka a asi šest placatejch lusků hrášku.

Že na  Foxa orel zaútočil ?😲

Nuž aji hluchá mačka potřebuje společnost.

Zrzavci
Zrzavci 04.06.2026, 12:15:04 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 04.06.2026, 12:11:01

I mrkvu?? tu malillinkatou mrkvu? já si s tím teda taky hraju, ale…….. stejně to je moc vedle sebe, jak dáte jednotlivý semínka mrkve od sebe? Jako ředkvičky, fazole, špenát, to jo, to jde, ale tyhle malinký mrchy? Mrkev, petržel, jarní cibulka, to je menší, než blecha :o

Zrzavci
Zrzavci 04.06.2026, 11:45:47 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ivus z 04.06.2026, 10:54:47

Známá si minulý měsíc přivezla pejska s PP, holandsky kachní pes, štěňátko se bojí dětí, lidí, všechno je pro něj nové, musí ho úplně všechno naučit, poznal jen ohrádku na dvorku.

to není o PP x bez PP

to je o ZPŮSOBU chovu

proč si tedy známá brala štěně z podmínek, které se jí nelíbily?

Když půjdu pro štěně k Vám a budete mít podmínky, které popisujete

a

Když půjdu pro štěně do mnou vybrané CHS a ta bude mít stejné podmínky, které popisujete

tak zatímco u vás o rodičích štěňátek nevím vůbec nic a můžete mi namluvit, co chcete a nemáte jak to doložit, tak v té CHs je vše zdokladované. Plus tedy min. povinná vyšetření.

Zrzavci
Zrzavci 04.06.2026, 10:26:37 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 04.06.2026, 10:12:18

Jo, trochu se to vymklo. Ale to i proto, že nečeně došlo na to udělat ten prostor pro vyvýšený trvalý záhony a ty se rovnou i koupily a došlo obratem k jejich zrovoznění - těch nových je šest, už i tam má člověk dostatek prostoru, no a v běhu jsou i ty původní-provizorní, který vznikly proto, že horizont zprovoznění těch trvalých byl až někdy dáááleko. Takže tetkon jich mám 10!! a můžu se realizovat ve velkým. A je zajímavý pozorovat, jak ty rostliny mají v obou těch druzích rozdílný podmínky a podle toho se i vyvýjejí. Hrášek mám vlastně taky - v květniku, už mám na jedný rostlině i asi šest lusků.

Já sem letos zodpovědnej zahradnik ,už jsem jednotila mrkvu a jarní cibulku a došla k tomu, že z těch vyjednocených dělám vývar zeleninovej, co vytrhám posekám, dám vařit , pak tam prdnu jen nůdle a trochu zeleniny z mrazáka , vejce a je to. S to poslední várkou jsem udělala inovaci, přidala jsem tam jako zavářku vločky na másle pražený a to je moc dobrý. A nic takhle nepřijde nazmar, sežerem i to vyjednocený.

Zrzavci
Zrzavci 04.06.2026, 10:15:46 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 04.06.2026, 10:11:14

No já jsem takovej zahradník z leknutí, nejsem jako moje máma, ta měla místo prstů kořeny, takže o to větší radost mám, když si něco vypěstuju. když mi to roste. Překvapilo mě mile - jak hezky a vlastně i rychle mi vylezla zjara mrkev a petržel - petržel vím, že má blbou klíčivost a mmě to vyjelo jako prt! Dala jsem si děsnou práci s těma záhonama, myšleno jak jsem to plnila, aby měly rostlinky co žrááááááát, abych pak mohlá žrát i já. Moc bych si přála, aby mi ty rajčata plodily hodně hodně moc a já mohla páchat kečupy, vomáčky a cpát si hlavu rajčatama vlatníma 😀

Plodí mi třeba krásně i jahody, ale těch se nedočkám, na ty chodí Taliprdnice a ty první už mi sežrala 😀

Zrzavci
Zrzavci 04.06.2026, 09:38:59 xxx.xxx.226.6

Tak já se taky pochlubím jo? Zatím furt ešče ne z pozice živočicháře, jen z pozice rostlináře. Ale mám z toho velkou radost, tak to musí ven. Bramborová věž, dřevěný záhonky, nový záhonky, šécko pěkně roste, klíčí, začíná plodit, už sem sežrala špenátí, řekvičký…už sem zasela i nový.

Tak! a todle šécko je moje. A hlavně moje dílo. Sem hrdobec.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Zrzavci
Zrzavci 03.06.2026, 12:32:44 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 03.06.2026, 12:11:42

už mi nejde editovat. Teď jsem si vzpomněla, že paradoxně ten rozepsaný inzerát byl - jestli se nepletu?? - na štěňata z “nehody” a obsahoval i v závěru - “něco jako naše noční směny, nebo tak” 😀 líbilo se mi to, že prodávající chtěl dát kupujícímu vědět, proč ta cena je taková.

Zrzavci
Zrzavci 03.06.2026, 12:11:42 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 03.06.2026, 08:08:45

Pro dobro psu na celem svete? Ale k tomu se svym odchovem - nezavazal.

Ne , to ne, nezavázal a máte v své podstatě pravdu, ať si každý koupí, co chce. Ale třeba pro mě to má to pozadí psů v množírnách a pro mě je každý krok, který byť i trošku to odcloní, velký pozitivum. A myslím si, že přehlednost a transparentnost k tomu přispěje. Jasný, není proč někoho k něčemu “nutit”. Jen mi prostě přijde, že to je lepší, a rozhodně to není o tom, že by si necenil své práce přece. Uvést nějaký cenový rozptyl….. nevím, no. Kdybych chovala, tak bych v tom osobně neviděla problém, uvést cenovou hladinu. Viděla jsem jednou inzerát, kde bylo i rozepsáno, z čeho se ta cena skládá, kolik stál porod a další. 

Zrzavci
Zrzavci 03.06.2026, 11:19:29 xxx.xxx.226.6

Hnědka tradičně kraluje a kohout ji obchází obloukem a dívá se u toho jinam… Hnědka říká, že kohouti jsou dobří jen na to jedno, ale doma by to nechtěla.

😂

Je to životem protřelá Hnědka 😀

Zrzavci
Zrzavci 02.06.2026, 14:30:13 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele lykosa z 02.06.2026, 13:36:53

Děkuju - já si říkala, že asi blbost, protože jsem se koukala na tu rostlinu a tu myslím, že jsem kolem nás neviděla. A je ještě nějaký jiný - podobný motýl s podobnou kresbou? Bylo to jakoby prostě menší o. fenyklový.