Aktuálně: 2 198 inzerátů287 592 diskuzních příspěvků20 589 uživatelů

Příspěvky uživatele

Zrzavci

Zrzavci
Zrzavci 15.05.2024, 12:55:51 xxx.xxx.226.6

Já co jsem měla “zkušenost” coby puberťačka - tak dva afgháni - městští psi, procházky, kam jsme je s kamarádkou braly (nebyli naši), spolužák měl z ruska barzoje, s těma se taky chodilo. na druhou stranu, není to pekinéz-důchodce, takže ten běh s pánečkem, kterej pro ty tři byl evidentně modlou - proč ne? Na lovu ti psi přece taky neletěli jen sprintem.  Nevím, vlastně si po té zkušenosti dovedu představit, že si jdu zaběhat a vezmu chrta s sebou. Jasně na vodítku, ale  běh je přirozený pohyb, to že se traduje, že je to sprinter, tak jasně, ale proč by si nějakej kiláček nedal, když půjde s páníkem?

Zrzavci
Zrzavci 15.05.2024, 12:40:18 xxx.xxx.226.6

Chrt  jakýkoliv  je sprinter, běžec krátkých rychlých tratí. Na druhou stranu, když to teď tak píšu - tak mi přišel na mysl jeden  týpek v mém bývalém bydlišti, který mě udivoval se svými psy po všech stránkách. Měl tři chrty, které plemena  už si nepamatuju, ale byli rozdílného velikostního rázu, žádnej barzoj, afghán, azavak - whipet asi jeden, ti zbývající dva mohli být dost možná i adopťáci. On jezdil na kole, oni ho doprovázeli - v tom dokonalém slova smyslu,  byli navolno - chrti!! -neustále se drželi u něj, byli poslušní, na něj neskutečně navázaní a nikdy za celou tu dobu jsem je neviděla - a že jsem tam byla denně v různých časových úsecích - že by mu vzali čáru, lovili, neposlechli, šli si za svým, za psama.

Bylo to až neskutečný . /a pro znalé našeho příběhu s Tali i dost ponižijící 😀 😀 😀 😀 , vidět chrty fungovat takhle, když ohař….. 😀 /.

Takže - otázka zní ? Byla to výjimka - teď nemyslím tu poslušnost, ale ten běh u kola. Však každej pes, tvor umí přece běhat? Takže proč by vlastně chrt nemohl s pánem chodit běhat, jak ze mne v prvním momentě vypadlo? 

Zrzavci
Zrzavci 15.05.2024, 12:08:29 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Mi z 15.05.2024, 11:49:41

Mi - protože to je to co píšu - myš je něco jinýho, než antilopa. U myši stačí být nejdřív trpěliv a pak rychlý. U antilopy s tímhle je to málo, musí znát loveckou taktiku.  Naučit se něco o větru, poznat, které zvíře na to má, aby uteklo, které ne, jinak zbytečně vyčerpává energii, je toho hodně, co se musí naučit ve lví, vlčí, gepardí a jiné školce a škole.

Zrzavci
Zrzavci 15.05.2024, 12:06:42 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 15.05.2024, 11:20:31

Jojo, pro staříky všechno, že jo  🙂. Ne, že by pro ostatní nic, nebo málo, ale tohle je  prostě jinačí. A ostatně ti dva na tom taky často něco trhnou. 

Děkuju a já doufám že jí to bude mlaskat ještě dlouho. I když teď prostě přišel propad - velikej, halt datum narození, i když ho neznáme, se očůrat nedá, ale ! zatím to jde.

Zrzavci
Zrzavci 15.05.2024, 10:58:44 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele list z 15.05.2024, 10:49:39

Můžu se zeptat, prosím, jaké pletivo používáte, které je dostatečné ? Ptala jsem se u papoušků, protože tam si říkám, že určitě mají nějaký bytelný a já chci mít ten Alcatraz, aby holky byly v bezpečí, když budu v práci, jenže mi nikdo tehdy neodpověděl. 

Zrzavci
Zrzavci 15.05.2024, 10:49:16 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 15.05.2024, 10:43:08

JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!

VARAXI!!!!! MOC GRATULUJUŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮ ŮŮŮŮŮŮŮ!

MOC.

Sem to nevědíla, mi se taky nic tady neřekne, když tu furt nejsem, že jo 😀 a to nekojím, neodstříkávám a nespim 😀

A co? Je to hodné Mimivaraxi? Jé já mám radost!

Zrzavci
Zrzavci 15.05.2024, 10:47:08 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 15.05.2024, 10:14:17

Můj rezatý ohař by to nedal, protože je to zdravotní bratřík, který mi jde nahlásit každé zvíře v nouzi. A lov je nepodporován.

Můj flekatý ohař také nemá lov podporován, ale jsem si jistá, že ten by si potravu obstaral natošup, kdyby mohl, stačilo by zapomenout, co  má naučené a protože je to pes s nízkou kapacitou dlouhodobé paměti, trvalo by jí to cca 5 min. 

Můj starý ohař by už neulovil nic a taky by se moc chudera nenajdel, neb musel býti převeden pro své stáří a zdravotní stav na vařenou stravu. Já po sto letech psovi vařím! A vařím jí ráda, páč vidět, s jakou radostí si zase pere pupek žrádlem je moc hezký pokoukání.

Zrzavci
Zrzavci 15.05.2024, 10:44:07 xxx.xxx.226.6

je lov  a lov.

Lov malé zvěře - zajíc -se pes/vlk učit nemusí, tam je to jednoduchá rovnice pohyb=akce, není tam nic moc co k řešení. Proto to příroda implantovala do softwéru rovnou. Není to složité

Lov velké kořisti už je o něčem jiném, musí se učit taktizovat, přibližovat, navíc pokud se loví ve smečce musí umět svou roli . To už je tak složité, že to příroda do softwéra nenahraje, proto to mládě musí učit rodiče.

To stejné kočkovité šelmy. Taktiku se musí naučit, nelze nakráčet za antilopout a sejmout ji.

Možná se vědci u tuleňů domnívali, že u tuleňů jde v podstatě také o lov malé kořisti, kde taktizování není moc zapotřebí a z toho vycházeli.

Zrzavci
Zrzavci 14.05.2024, 12:07:46 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 14.05.2024, 11:51:14

Já vůbec nevím, jak se to jmenuje, páč jsem v úžasu koukala, jak cukruje ty  bobky v misce, no.  Ani cenovku jsem neviděla. Naprosto mě to odbouchlo. Jak se tam vynáší do nebes, cože von je zač a jak mu na těch psech záleží a pak pocukruje bobky. Tomu se říká věda a…….. továrna na prachy. Je mi líto psů, z kterých se v současným světě stala peněženka (stejně jako z koní, koček, papoušků…….) a nikdo neváhá na nich vydělávat tvrdý prachy a psi jsou to poslední , co dotyčnýho zajímá. A lidi přestávají používat mozek, věří úplně všemu /a budou věřit ještě větším hovadinám/, rvou do psů kde co, dělaj s nima taky kde co, aby je vychovali,  protože to říkal ten zdělanej noname člověk na intronétu………… sou svatý ty čokle, svatý, že s náma vydržej.

Zrzavci
Zrzavci 14.05.2024, 11:34:04 xxx.xxx.226.6

Trošku z jiného soudku, ale nenapadá mě, kam to jinam dát. Ten pán je “roztomilej” 😀, dva dny mluví o tom, jak jsou vlastně granule špatný, protože jsou mrtvý /v tom se s ním teda shodnu/ a jak vynalezl přelomový řešení a pak je prostě posype něčím dalším umělým 😀 . Já jsem to vydržela skorem do konce jen proto, že jsem doufala, že třebas řekne - dejte psu flákotu, dejte psu normální žrádlo, ale von to prostě jen “vopepřil a vosolil” ty bobky v misce. 

https://petsylabs.cz/lps/canine-booster/big-launch/video/v1/?brand_protect=&utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_content=&utm_term=&utm_campaign=CZ%3A+Fatal+mistake+%28D_I%29+-+Display+WL+%7C+Advenue&rtkcid=66432ad93e381500018b857a&rtkcmpid=663c9e6e75c8a80001d7a2ea

Zrzavci
Zrzavci 14.05.2024, 10:22:30 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 14.05.2024, 09:25:23

Ano! Sláva vám robotický vysavači! Sláva vám! Podařilo se nám sehnat baterku k dosluhujícím vysavači a tak pořádám robotický rallye.  Ohaře vypustim ven, roboty do prostoru a jdu.  Psů je moc, kocour je prase (tuhle přišel a nožičky obalený jílem! na hlavě mour), takže nemít tyhle pomocníky, byla ba to katastróf!

Já teda barák stíhám, když jsem ve formě, vzít komplet od podlahy - vč sanity, prachu /i na lustrech, futra a tak za cca hodinu. Usilovný práce.Plus pak to jen vytřít. Lítám teda u toho jak fretka, protože úklid nesnáším, zdržuje mě to , tak to valim před sebou jak buldozer. Jsem vybavená, jak do boje - měnim hadry, prachovky, houbičky jak pistolník kolty! A naprosto nechápu, že jsem fakt celej život, jak blbka myla vanu jen houbičkou. Teď to beru malou stěrkou s houbičkou na okna a nemusím se potápět do vany, t oje taková úleva!! A jak rychle s tím člověk přešmrdlá dlaždičky, pak to jen stáhne vysavačem na vodu a fertig.

Bylo mi jasný, že uklízet barák je něco jinčího, než byt - byť 3+1, tak jsem se na to vybavila.

Zrzavci
Zrzavci 14.05.2024, 10:13:17 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 14.05.2024, 07:25:34

Teď mám v okolích pár prťat, až na válení se v hnoji tam ani moc rozdílů nevidím.

😀 😀 

ano! Hezky výstižně popsáno😀 a prťata evidentně nemají hysterické matky, jak vidno.

Zrzavci
Zrzavci 14.05.2024, 10:11:50 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 13.05.2024, 14:55:40

Pučim Ti? Třeba Rumouška? se na Tebe nalepí, jako sucháč 🙂

Zrzavci
Zrzavci 13.05.2024, 14:53:06 xxx.xxx.226.6

Tak se přiznám. U nás psi v posteli nejsou, mají svůj gaučík, kam jdu já 🙂 . Ani kocór nespí v posteli, ale ten - zmetek jeden pekelná 😀 - se neptá, a krade náš gauč. Na psím nespí, ten mu není dost nóbl. 

Na linku taky nesmí, je to koucour venkovní, lovec a zabiják, nemusím mít na lince všechno, takže pokud se tam hodlá dostavit, má utrum.  Robot luxuje každý den, vytírá se,  utírá se prach,  máme myslím čisto. Zpravidla tak pět minut 😀 😀, než se některý z nich oklepe. teď zjara to byl brutál. Babička vižlí línala neskutečně, to jsem před zapnutím robota -aby se nezahltil, vždycky nahrubo smetla podlahu. 

Zrzavci
Zrzavci 10.05.2024, 14:44:39 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 10.05.2024, 14:10:54

Vzala si za muža dropa!

nebo……Drupiho? :o

Zrzavci
Zrzavci 10.05.2024, 14:43:42 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 10.05.2024, 13:07:09

Ale samozřejmě bych se nejdřív zeptala, jestli o takovou odpověď stojí.

ale proč byste se ho měla ptát? Proč to dotyčnému zvýraznit, proč ho prostě nebrat tak jak je, jako když já mám tupý voko /a nejen to 😀/ 

A máme podezření.

podezření… podezření…. to přece patří k tomu, jestli někdo ukrad kolo  a ne jestli je na kluky nebo holky, proč nad tím vůbec přemýšlet. Není to fučík? 

a furt mi zní v hlavě ten Australopithekus, ešivá ty to dotyčné ta Balu řekla, že je Australopithekus.  Ale ono i kdyby mi odpověděla, že ano, že  klidně a pak by klidně  ijednu koupila od nasvalenýho sportovního člověka, kterýho by to logicky urazilo,  tak jí to věřit nebudu. Ono takhle tady se toho řekne… jéje a pak….. kdyby to bylo z očí do očí…….. ani na hermafrodýta by nedošlo, ani na omyl, ani na hříčku přírody. 

Zrzavci
Zrzavci 10.05.2024, 14:37:11 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Mi z 10.05.2024, 13:35:30

Ano přesně tak, nemají to lehký, ani náhodou si to nikdo z nás neumí přestavit.

A s tím taky souhlasím, že ta nedůstojná prezentace je bohužel špatnej krok.

ad ta Milgamma - tak ono by béčko jako takový nemělo psu uškodit a když je pes po mrtvičkce je určitě vhodný podávat. Ale přesně - co mi vrtá hlavou - vždy nám říkali, že všecho s mírou - jasně, vyčůrám to, ale stejně, nic se nemá přehánět. No tož já jsem k tomu co prtka stará má prostě přihodila béčko. Uvidíme.