Aktuálně: 2 771 inzerátů260 966 diskuzních příspěvků19 160 uživatelů

Příspěvky uživatele

Odberryho

Odberryho
Odberryho 04.12.2025, 21:14:59 xxx.xxx.20.122

U nás už se kocouři seznámili s pískomily, hady, agamou (tito jen pod dozorem) a fretkou…s tou musím říct, že si ti kocouři zablbnuli nejlépe. Ta si je uměla jak srovnat, tak i rozhýbat, když se jim nechtělo a ona se nudila 😅 Neuvěřitelně veselé zvíře. 

Teď na hada a agamu koukají jen přes sklo a po bytě se pohybují spolu s retrívrem a vlčákem. 

Andulku jsme doma měli asi dva měsíce, pak jsme ji vraceli dárci 😃…tam bylo vidět, že jakmile by zamávala křídly, šli by okamžitě po ní. Takže z nás by byla odsouzena k celoživotnímu pobytu v kleci.

Odberryho
Odberryho 17.11.2025, 20:48:51 xxx:xxx.7686:d59d
»
Odpověď na příspěvek uživatele Odberryho z 17.11.2025, 20:47:29

Jo a panganin dostává dlouhodobě, takže ten už přidat nemůžu, nicméně díky za všechny postřehy 💐

Odberryho
Odberryho 17.11.2025, 20:47:29 xxx:xxx.7686:d59d
»
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 17.11.2025, 20:35:54

Anální žlázky v pohodě, to jsem rovnou zkoukla. Výtok žádný nemá, tak otázka, jestli zkusit vypláchnout preventivně, nebo nechat být 🤷

Háravka tu je minimálně jedna, jak natrefí, kde močila, je jak kropící vůz, jak mu chvíli kape z tlamy. Ale tohle bylo už i minulý měsíc (v jiné části města jsme nacházeli značky) a na chování doma to vliv nemělo. Ale v jeho věku ten měsíc může asi udělat i tenhle rozdíl. 

Odberryho
Odberryho 17.11.2025, 20:15:06 xxx:xxx.7686:d59d
»
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 17.11.2025, 19:44:13

Zdravotně (vnitřně) je doufám ok (dva měsíce zpět očkování a nechala jsem mu nabrat krve…vše v nejlepším pořádku), ale co se mohlo změnit, když o tom píšete, tak kvasinky. Na ty mi v zimě občas trpí…v meziprstí řešíme každou zimu (kombinace vlhka a podlahového topení to umocňuje). Teď sice ZATÍM žádný diskomfort nevykazuje, ale mlaďoch mu k packám a uším čichá stejně často, jak k penisu 🤔 Tak že by tohle mohlo přispět k tomu šílenství? Uši jsem mu dnes prohlížela, ale asi pro jistotu preventivně ošetřím bajazinem a uvidím, jestli bude reakce 🤔

Odberryho
Odberryho 17.11.2025, 19:24:35 xxx:xxx.7686:d59d

Ahoj všem, máte tip, jak vyřešit situaci, kdy desetiměsíční štěně je úplně hotové z našeho druhého, osmiletého, vykastrovaného psa? Vím, že se mlaďochovi bouří hormony a že kastrovaný pes ostatním může vonět jako hrající fena. Doteď od cca šesti měsíců, kdy to štěně začalo řešit, to bylo tak nějak v normě. Ale poslední dva dny je z retrívra úplně v transu. Neustále ho chce olizovat, obskakovat, jak si k němu čichne, cvaká čelistí a slintá, strašně málo toho sní, člověk aby ho skoro prosil. 

Situaci trochu komplikuje fakt, že prostydl a má klidový režim (po odpočinku pajdá na levou zadní). Takže jsme odkázáni jen na zaměstnání hlavy. 

Jak dlouho to může trvat? Zítra si bere mladého manžel do práce, aby měl retrívr klid. 🙈

Odberryho
Odberryho 28.09.2025, 19:54:00 xxx:xxx.d97d:7386
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 28.09.2025, 16:23:23

Takže obec info má, tak to je super. Holky byly šikovné a než mi volali, projeli obecní fb stránky, zda kotě někdo nehledá, takže i ty puberťačky  si nejdříve ověřily, jestli si neporadí samy. 

Obojky právě mi přijdou zrádné v tom, že buď je budou ztrácet nebo se na tom mohou oběsit. Pokud paní obojky neustále dodává, tak je fakt skvělá..pořád ji záleží více na bezpečnosti než na materiálu 👍

Odberryho
Odberryho 28.09.2025, 16:09:57 xxx:xxx.d97d:7386

Zakládám téma k diskuzi, jak by se měli značit venku se pohybující kočky 😃

Včera jedno kotě následovalo děvčata z ulice asi kilometr. Holky mi volaly, co s ním mají dělat. Šla jsem to tedy omrknout. Kotě vypadalo zdravě, čistě, určitě není bezprizorní. Ještě mléčné zuby. Vzali jsme ho k nám domů, bylo už 23 hodin. 

Dnes byly vylepit letáčky v místě prvního kontaktu s kotětem a povedlo se jim najít majitele - manželský pár. Kotě se tedy vrátilo k nim. Holkám řekli, že kotě je venkovní, že v okolí asi vylepí letáčky, aby se vědělo, že není ztracené, ale jen zvídavé. 

Kdybych měla jistotu, že se venku běžně pohybuje, řekla bych holkám, ať ho odnesou, kde ho viděly a utečou. Takto jsem nechtěla riskovat, že mohlo být utečenec, co to venku nezná a něco by se mu stalo. Raději udělím dočasný azyl pěti venkovním, než jednou nevzít domů bytovou. Jak ale označit venkovní kočku, aby to bylo jasné? 

Obojek mi přijde jako krajně nevhodný. Napadla mě třeba místní databáze, kam by si mohli majitelé venkovních čičin fotku kočky vyvěsit, ale třeba mourky, černé, zrzavé….ty od sebe mnohdy nerozeznám 😅  

Tak co třeba drobnou náušnici, bylo by to vůbec reálné? Nějakou pecičku do ucha? Vím, že kastrované kočky, které se vrací zpět do lokality (kastrační programy) značí vytřižením značky do ucha, aby se nechytala kočka opakovaně. Ale hádám, že to by nikdo své vlastní kočce udělat nechtěl. 

Tak co? Napadne někoho neinvazivní a přitom jasná identifikace venku se pohybující kočky?

Obrázek
Odberryho
Odberryho 06.09.2025, 13:55:09 xxx:xxx.e58:5c82

Včera jsem to konzultovala s oběma chovatelkami, na jejich podnět založila i dotaz ve skupině saarloosův vlčák a víceméně se všichni shodli, že časté vyplachování Betadinou je na škodu, protože si nemůže vytvořit a udržet správný mikrobiom v předkožce. 

Takže když jsou bakterie negativní, tak výplach heřmánkovým čajem nebo slabým roztokem hypermanganu maximálně jednou denně a nechat tělo, aby si dořešilo. Nějaká zahraniční chovatelka psala, že u nekastrovaných samců je žlutý výtok v pohodě. Nesmí být zelený, zapáchat nebo způsobovat psu nepohodlí. Ale pokud je světle žlutý, může v produktivním věku nechávat i kapičky na pelechu apod. Takže výsledek je se uklidnit, kdyby to bylo něco nefyziologického, tak by ho to bolelo při čůrání a věnoval by zvýšenou pozornost olizováním.

Chtěla jsem vám všem poděkovat, vlastně jste se s chovateli shodli na tom samém ❤️ Děkuji za váš čas i zkušenosti, moc jste mi pomohli 💐

Obrázek
Odberryho
Odberryho 05.09.2025, 14:33:09 xxx:xxx.f589:408e

Máme telefonicky sdělené výsledky výtěru…. nenašlo se vůbec nic. Na moje sdělení, že jsme zvýšili frekvenci výplachů na 4x denně a nevidím žádný posun k lepšímu…. vypláchnutá tekutina je mléčně zakalená s obsahem malých částic/vloček, máme pokračovat dalších 14 dní a v případě, že nedojde ke zlepšení, domluvíme biopsii té změněné části sliznice. 

Vím, že případný chronický zánět nezmizí ze dne na den, ale ráda bych viděla aspoň náznak zlepšení 😟

Odberryho
Odberryho 03.09.2025, 09:32:59 xxx.xxx.234.90
acher:

Naši psi na záněty předkožky nijak netrpěli, ale když se nějaký výtok objevil,tak jsem používala řepík.Po pár dnech byl pryč.

Retrívr měl dvakrát slabší zánět.. stačilo jen párkrát vypláchnout roztokem na výplach dutiny ústní a intimních partií a byl klid. U malého nezabírá zatím nic, ani 10 dní antibiotik, takže čekáme na výsledky kultivace, co se posílalo do Německa. Doktor si stěr hodil i na sklíčko a koukal do mikroskopu a krom různých typů bílých krvinek (z hlavy nevím, zprávu mám doma) tam nic nebylo. Žádná bakterie. Prvně tam byli koky. 

Dnes by měl přijít Actimaris…gel i roztok, takže to budeme střídat s tou betadinou. Ta mi přijde obecně super na drtivou většinu věcí. Koupila jsem v pondělí pro jistotu novou, jestli ta, co mám doma, nemůže být “vyčpělá”, když nezabírala. Ale ani s novou se to nezdá lepší. 

Pravdou je, že MVDr. zmínil, že výtok se jeví jako i z penisu. Ale řekl, že to může být z toho, jak se mu to hromadí v předkožce. Nicméně čím déle nezabírají výplachy, tím více mám pocit, že zdroj infekce je tam, kam výplach “nedosáhne”. 

Odberryho
Odberryho 03.09.2025, 08:26:07 xxx.xxx.234.90

Takový technický dotaz….jestli bude někdo vědět…

Jak je možné, že když vyplachuji roztokem Betadiny, který má barvu slabšího černého čaje, stane se (např. dnes ráno, ale není to poprvé a vrtá mi to hlavou), že vytéká nezabarvená tekutina? (tedy…. mléčně zakalená, vzhledem k zánětu). 

Většinou zůstává stále zabarvená, ale někdy ne….je to reakcí s “nepořádkem”, který vyplachujeme? Nebo muze být vyšší teplota? (To jsem se někde dočetla, že nad 40 stupňů to snižuje účinnost a že se to pozná podle barvy 🤔)

Přešli jsme na výplachy 4x denně a nelepší se to. Jsem totálně frustrovaná. Štěně je hodné a trpělivé…vzhledem k povaze plemene jsem šťastná, že je tak spolupracující ❤️

Odberryho
Odberryho 02.09.2025, 15:21:12 xxx.xxx.115.102
kometa:

A bude to už napořád způsobovat záněty?

Nerozumím otázce. Co má způsobovat ty záněty?

Ta drsnější sliznice. Jestli je pravděpodobné, že už tak zůstane, může vyvolávat dráždění a častější záněty? 

Odberryho
Odberryho 01.09.2025, 20:49:33 xxx.xxx.115.102
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 01.09.2025, 20:05:34

Díky moc za tvoji zkušenost. Teď už vím, že to musíme kontrolovat a hlídat. Čtvrtý pes (samec) a toto řeším poprvé 🙈

Odberryho
Odberryho 01.09.2025, 18:03:52 xxx.xxx.115.102
kometa:

nebo už to bude trvalé

Spíš to. Chronické záněty vedou vesměs k zesílení sliznice.

A bude to už napořád způsobovat záněty? Nebo je pravděpodobné, že pokud udoláme tu bakterii (která se tam doufám najde, ať máme co léčit), tak by to mohlo být třeba náchylnější, ale při hlídání dobré?

Odberryho
Odberryho 01.09.2025, 11:50:23 xxx.xxx.234.90

Tak máme po vyšetření. Nakonec bez sedace, štěně spolupracovalo, takže nepovažovali za nutné.

Dělali sono (prostata, močový měchýř) - to je ok. 

V předkožce je pohmatem na ventrální stěně sliznice drsnější a hrbolatější. Pravděpodobně zánět předkožky u mechanického dráždění a kontaminace při masturbaci (máme ještě kastrovaného retrívra. Naskakování zakazujeme, ale co se děje, když jsme v práci…Nicméně víme, že ty tendence má). 

Odebrali vzorky na bakter. kultivaci. Vysazena ATB a čekáme na výsledky. Máme vyplachovat betadinou, objednala jsem si k tomu ještě ActiMaris. Pokud budou výsledky negativní a stav se lepšit nebude, další postup by byla biopsie změněné sliznice a histopatologií (lymfom předkožky…málo pravděpodobné). 

Věřím, že je to opravdu už chronický zánět…že jsme si výtoku prostě dlouho nevšimli a teď to bude na delší lokte. Zapomněla jsem se zeptat, jestli ta drsnější část sliznice se může zase “znormálnit”, nebo už to bude trvalé 🤔

Odberryho
Odberryho 29.08.2025, 10:00:02 xxx.xxx.11.96
janaa:

Smrdí to? Napadá mě,jestli tam nemůže mít někde zapíchnutou osinu,travní semeno nebo tak něco

Nepřijde mi, že by to zapáchalo. Ani pes si toho nijak nevšímá (že by se otáčel, častěji olizoval….), ale říkám si, že je to takové nejpravděpodobnější vysvětlení, že tam je nějaký cizí předmět. Jsem za to ráda, že nebudou zkoušet na slepo další ATB a rovnou udělají důkladné vyšetření. 

Odberryho
Odberryho 29.08.2025, 09:03:16 xxx.xxx.11.96

Ahoj, jdu si k vám pofňukat a poprosit o zkušenosti. Naše sedmiměsíční štěně SAV má zánět předkožky. Po týdnu výplachů a braní antibiotik se stav nezměnil a v pondělí ho čeká sedace, aby mohli předkožkový vak i penis vet pořádně prohlédnout a udělat kvalitní stěry na bakteriologii.

Minulý týden měl ve stěru neutrofily a koky. 

Vím, že v pondělí budeme chytřejší (a napíšu, jak jsme pochodili), ale pomůže mi, když budu vědět, co se tam tak může najít. Minulý týden jsem si říkala, že to bude z nějaké nečistoty, jak ten chodící hormon chce neustále naskakovat na druhého psa. Ale to by se snad povedlo vypláchnout 🤔 Výtok (žlutý, hustý) má snad víc, než s čím jsme přišli.

Odberryho
Odberryho 26.08.2025, 13:28:10 xxx:xxx.765b:bf96
»
Odpověď na příspěvek uživatele DomiKil z 13.08.2025, 23:22:28

Ahoj, můj kocour Leukeran bral a máme další dva kocoury. Chodili na společný záchod a problém nebyl. 

Také jsem se bála, nicméně veterinářka mě uklidnila, že v porovnání s jinými léky, které se na chemo u koček používají, je toto téměř placebo. 

Že kdyby bral cokoliv jiného, musela bych je oddělovat, ale s Leukeranem to nemám řešit. Jen tedy opravdu dbát na rukavice při čištění WC, při manipulaci s prášky a nenechat mazlit kocoura dětmi. 

U nás výslovně omezit i mazlení s dospělými (kocour při velké spokojenosti velmi slintá a nedoporučula se těm slinám nechat záměrně vystavovat).

Odberryho
Odberryho 26.08.2025, 12:59:15 xxx:xxx.765b:bf96
kometa:

Ale spousta lidí za to právě platit nechce.

Ale jak jsem psala výše, pes (nebo jiné zvíře) přece stojí tolik peněz, že zrovna tenhle výdaj se ztratí.

To jsou ty principy 😅 Ale jako já to chápu. Já taky dám raději peníze tam, kde vím, že to k něčemu je. Popravdě bych byla úplně nejvíc pro, aby povinnost zavést psa do registru (kočku též) padla na chovatele. Ten ví (nebo by měl vědět), komu zvíře prodává. Údaje k registraci by měl mít. Když to začne fungovat už u zdroje, mohlo by to klapat.