Aktuálně: 2 645 inzerátů245 105 diskuzních příspěvků18 797 uživatelů

Příspěvky uživatele

Odberryho

Odberryho
Odberryho 22.05.2024, 09:04:43 xxx.xxx.36.4
assil:

U psů se to dost liší, můj pes třeba má ty hmatové fousky dlouhé a hodně silné. Jsou na dotek jako silný vlasec. Možná degenerujou těm, kterým se stříhají.

Náš zlatý retrívr skoro jak kdyby je neměl…má krátké. Ale možná si je oláme sám, když noruje myšičky. I když přes zimu to nedělá a nepřijde mi, že by je měl větší 🤔 Co máte za plemeno? Jen pro zajímavost, jestli se to liší 🙂

Odberryho
Odberryho 22.05.2024, 07:42:44 xxx.xxx.36.4
assil:

Proč ne? Pes taky statické blízké objekty hůř vidí. Je to lovec stejně jako kočka. A ty hmatový fousky má ze stejného důvodu.

Z laického pohledu má pes fousky výrazně kratší vzhledem k velikosti hlavy i těla, takže bych předpokládala, že pro ně až tak významné nebudou. 

Vzpomínám si, že mi rodiče kdysi říkali, že když ostříhám kočce fousky, tak bude v podstatě slepá a bude narážet do dveří. To mě hrozně zaujalo a chtěla jsem to vidět, takže jsem naší kočce ty fousky opravdu ostříhala 🙈 No, do dveří fakt nenarážela a brzy ji zase dorostly. Vůbec nechápu, proč mi to říkali 😆

Odberryho
Odberryho 19.05.2024, 16:16:22 xxx.xxx.114.88

Já dávapa stříkačky sestřičce od mého obvodního doktora 😀

My zatím v remisi, od středy jsem neměřila, ale prý mám 2x týdně namátkou kouknout, jestli to neleze nahoru. 

V tuto chvíli jsme zvládli zkrotit i průjem….teď už dávám jen 2x denně probiovet a zatím se drží. Jen se začala šířit plocha bez chlupů. Dr. by začala proti bleší terapií (vzhledem k tomu, že jsem z něho tahala klíště, nemůžu blechu vyloučit…i když jsem nenašla ani bleší bobečky). Prý to vypadá, že si to způsobuje sám přehnaným olizováním. No, já ho viděla max pucovat kolem zadnice. Ale nejsem doma pořád, takže ani to nemůžu vyloučit.

Odberryho
Odberryho 17.05.2024, 14:00:23 xxx.xxx.115.82
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aneta120 z 17.05.2024, 09:35:26

To je Šmudlinka 😻 

Někdy výrobce změní recepturu nebo dodavatele vstupních surovin a problémy jsou na světě hned. Stalo se mi, že byl zřejmě pytel blbě uskladněn, nebo byla špatná šarže  a zvraceli po něm všichni tři kocouři, byť vůně a ochota je jíst byla pořád stejná. Jenže když to dělají všichni a hned po načnutí nového balení, tak je příčina jasná.

Nebo naopak k dříve preferovanému se najednou jeden neměl (nejstarší obvykle sešrotoval vždy vše). 

Snad se vám potíže už nevrátí. Kočky jsou obecně dost záhadná stvoření, co jsou schopné umřít i kvůli rýmě 🙈

Odberryho
Odberryho 16.05.2024, 23:18:40 xxx.xxx.115.82

Pořád nějak bojuju s tím, že mi to neukazuje vložené obrázky. Vidíte něco?

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Odberryho
Odberryho 16.05.2024, 22:04:32 xxx.xxx.115.82
Fikovnice:

“jen tak z radosti zaútočil na lýtko…”

🤣😄

No no! 🤣 Však Vy nejlépe víte, jak  je potěšující, když začnou dělat věci, které Vás dřív štvaly, ale teď víte, že jim je konečně zase dobře 🙈

Odberryho
Odberryho 16.05.2024, 21:49:01 xxx.xxx.115.82
kocoura219:

Četla jsem váš příspěvek jen tak narychlo a zprvu jsem se trochu bála rozkliknout tu fotku, protože jsem si myslela, že jste vyfotila ty bobky pro porovnání s tím zdravým kocourem 🤣🤣🤣 ať se kočičákovi daří 🙂 

Ani netušíte, jak jste mi teď zlepšila den 🤣

Ale chápu Vaše obavy 😁 Díky moc, kočičákovi vyřídím . Dnes jsem si z něho sedla na zadek. Překvapil mě z pelechu pod stropem, kde byl naposledy v lednu. A pak mi jen tak z radosti zaútočil na lýtko. Už jsem zapomněla, jakými lumpárnami oplýval a musím říct, že dnes jsem si to odpoledne s ním opravdu užila. Došlo mi, jak moc mi chyběla ta jeho energie. ❤️

Odberryho
Odberryho 16.05.2024, 12:07:01 xxx.xxx.114.88
Fikovnice:

Jinak ono to tak v medicíně bývá. Člověk má něco nalajnováno, nebo třeba i dobře nastudováno a realita je pak úplně jiná, no…

Já jsem ráda, že vyšel můj tip, že Váš kočičák nakonec bude bez inzulínu!💐

Teď vypadá (až na to plešatění) úplně v pohodě. Sice se granulí nedotkl už týdny, ale na mokrém mu nic nechybí. Divím se, že začal odmítat i maso. A teď dva dny po sobě má i ukázkové bobky. A přitom jsme se obloukem vrátili k tomu, co mu předtím ubližovalo. 

A v určitém úhlu je  téměř k nerozeznání od druhého zdravého kocoura 🤣 

Obrázek
Odberryho
Odberryho 15.05.2024, 22:37:53 xxx.xxx.115.82
Fikovnice:

Jani, já bych teď počkala na ty názory vetek. Odberryho má zkušenost s mnoha nemocemi čičin, ale asi bych teď do toho nemíchala další postoj. Teda to je můj názor…😉

Já určitě zasahovat nebudu, protože jsem úplný laik a mám opravdu jen ty zkušenosti. Nerada bych nějakou radou kočičce více neublížila. Jediná rada je opravdu názor jiného/jiných veterinářů. 

Navíc ta moje zvířata ignorují léčbu a jedou si podle svého. Když jim má být hůř, je jim lépe a když by jim nic být nemělo, jsou na pokraji vyhynutí. Ještě jsem nepřišla na to, jakými zákony se řídí. 🤔😀

Odberryho
Odberryho 15.05.2024, 22:20:14 xxx.xxx.115.82

Co se rozhrabaného záhonu týče, tak já byla úplně v šoku, co dokáže obyčejný drozd provést s trávníkem, když tam hledá něco k snědku. To, jak ho dokázal doškubat, se nepovede ani retrívrovi a ohařce, když tam pořádají dostihy. Takže já bych tam šoupla lehkou síť zeshora.

Moje zlaté zvíře dál plešatí 😱 Aktuálně by neměl z čeho. Cytostatika vysazena dávno, kortikoidy už také víc než týden nebere, cukrovka vyřešená a cyklosporiny by to dělat neměly. Tak já ho asi “střelím” za draho na inzerci jako Lykoie 🙈😅

Obrázek
Odberryho
Odberryho 14.05.2024, 21:15:18 xxx.xxx.115.82
eva:

Ale tak samozřejmě, že kdybych tušila, co tam bude napsané, nečetla bych to…to si mohla dotyčná odpustit psát do zvířecího tématu takové nechutnosti….představte si, přijde si sem někdo pro radu a vybafne na něj toto😲

Nějak mi to nepřišlo nijak nechutné. 🤷 Však jsme se nerozepisovaly o žádných detailech. Vzhledem k tomu, co vše tu se zvířaty řešíme mi přijde, že hrůzostrašnější je občas péče o ně. Ale jestli Vás toto rozhodí, tak Vám na jednu stranu závidím 🙈 a na druhou slibuji, že se budeme příště držet více u zdi. 

Pro zlepšení nálady miláček mé dcerky 😀

Obrázek
Odberryho
Odberryho 13.05.2024, 22:14:12 xxx.xxx.114.88
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 13.05.2024, 20:54:59

Je neuvěřitelné, jak rychle se dokážou z naprosto zoufalého stavu vyšvihnout. 

My teď máme očividně po dlouhé době hezké období. Sice stále řešíme kašovitou stolici, ale Klífa je mazlivý, hravý, očividně ho to netrápí…dokonce má dost energie vysírat zbylé dva kocoury. 

Tak třeba zase i někdy trochu zaroste, i když musím říct, že mu to bez té brutálně husté podsady sluší 🙈

Obrázek
Odberryho
Odberryho 13.05.2024, 18:50:09 xxx.xxx.115.82
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 13.05.2024, 18:22:58

No, uznávám, že ta mě nenapadla a přitom taky brrrrrr 😬

Odberryho
Odberryho 13.05.2024, 18:13:16 xxx.xxx.115.82
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 13.05.2024, 16:23:10

Já mám asi fakt největší potíž a těmi kostmi. Ono na měkké tkáně si veterinář pilku, kladívko apod nevezme 🙈🙉

Odberryho
Odberryho 13.05.2024, 16:10:06 xxx.xxx.115.82
lesnizinka:

Jenom v rychlosti: Bobča má po operaci, nebyla uspaná, jen umrtvená, ale nemůže stoupat, až pak se dostane ke noťasu. Já jsem se teďka doplazila na oběd, našla zprávu od Bobči, kterou jsem venku neslyšela a musím se najíst nebo padám na hubu. 

No tak na ortopedickou operaci bych chtěla raději spát …úplně se oklepu, když si vzpomenu, jak jsem asistovala veterináři při operaci nohou baseta. V tu chvíli jsem věděla, že kdybych v životě dělala cokoliv, tak nikdy ne s kostmi. Běhá mi mráz po těle 😬

Odberryho
Odberryho 13.05.2024, 16:04:22 xxx.xxx.115.82

Tak dnes v pět ráno 4,4 a před hodinou 4,2 😀

Průjem zatím držíme  relativně na uzdě pomocí enterozoogel, vysazením Felixe ve šťávě a nahrazením Felixem s želé a 2x denně probiovet. Nevím, co z toho zabírá nejvíce, ale stolice je teď více formovaná (už to není kravské lejno)…hádám, že v tomto má nejvíc prsty enterozoogel, který odčerpá zbytečnou tekutinu. V týdnu mají přijít ještě dva preparáty od Energyvet. 

Zbylí dva kocouři stále bojují s rýmou, nejmladší sei už vyhýbá. Za chvíli jim potřebuju dát prášky a mlaďoch nezvěstný. A to jsem ho nezačala ještě mučit s čištěním zubů …při návštěvě veteriny s rýmou mu Dr. objevila červené dásně a až na mandle rudé fleky 🤦

Odberryho
Odberryho 12.05.2024, 09:38:34 xxx.xxx.114.88
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 11.05.2024, 18:46:37

Wau, tak to je paráda. Úlevu chápu, nastavovat vše od začátku s jiným preparátem 😱

My už to měli celkem najeté, takže jsem zjistila, že by to (až na ty případné odjezdy z domu) vlastně pro mě nebyl takový problém, jak jsem si vždycky myslela. Ale jsem upřímně ráda, že se vysadit povedlo, i když jsem byla dost skeptická. A první, kdo úplné vysazení zmínil, byla Fikovnice 💐

Pořád měřím glykemickou křivku a stále jsme pod čtyři. Střídají se hodnoty 3,5 a 3,8. Ten Lantus fakt drží dlouho. Poslední jednotku měl včera v pět ráno.

Odberryho
Odberryho 11.05.2024, 18:37:57 xxx.xxx.115.82

Tak hlásím, že po dnešní glykemické křivce jsme oficiálně bez inzulínu 🎉 

Takže teď se vracíme na začátek a začínáme řešit průjem 🤦 Zatím to není taková tragédie a vzpomněla jsem si, že pár let zpět jsem měla super zkušenost s přípravky od Energyvet, takže zkusíme ještě tuto cestu. 

V tuto chvíli už jsem do něho nacpala vše, co jsem měla doma, takže už nám došel aptus i attapectin. Dnes jsem sháněla všude možně něco jiného, než smectu (i když v případě nouze bych ho něho dostala i tu) a nakonec v xxl zoo shop aspoň enterozoogel. Tak přeci jen uvidíme, jestli k němu nezískám důvěru a zrovna kocourovi nepomůže. 

Mmch, dnes glykémie z krve nepřekročila hranici 4, nejméně měl ráno v osm - děsivých 2,8 a po celou dobu vypadal úplně v pohodě. Dokonce si hrál s kouskem plastové pásky a to už jsem ho neviděla dlouho si hrát. Začala jsem pochybovat o funkčnosti přístroje, ale mně naměřil 6, takže asi opravdu reálné hodnoty.

Odberryho
Odberryho 10.05.2024, 18:53:18 xxx.xxx.115.82

Může to být i “jen” z nervů. Ze stresu vylizuje. Nezměnilo se u vás něco? Jídlo, stelivo, nový člen, nový prací prášek, přestěhovaný nábytek…z vašeho pohledu to může být blbost, z jejího velká věc.