Odpověď na příspěvek uživatele balu z 03.10.2023, 09:43:59
Udělat z NO magora útočícího na ostatní psy bez důvodu jde mnohem hůře než z kdejakého bull psa. A navíc myslím, že spousta těch týpků by si ani žádného psa nepořídila, když by nemohli machrovat s bull psem. Jako sorry, ale moje osobní zkušenost je, že 90% problémů se psama jde za bullama a popravdě je mi jedno co za magory si je kupuje, mě jde jen o jedno, nepotkávat je.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 03.10.2023, 08:39:12
No já to vidím spíš jako konstatování faktu, že ty blbé majitele lze eliminovat zákazem těch psů. A jsem už ve stavu, že bych byla taky pro. Takže čím víc lidí se to dozví, tím líp, protože ten článek je psán pro lidi, kteří o tom nic nevědí.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 03.10.2023, 09:23:01
Určitě se dá najít i starší kočka, o které se ví, že nemá se psama problém. A psy máš na kočku zvyklý, nevím, u nás to pak trvalo tak dva tejdny než se zvyklo na nový přírůstek a pak byl klid. Teda se psama, kteří ty kočky nikdy moc nehrotili. V současnosti už je ta míra nepředvídatelnosti větší, tak holt nová kočka nebude.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 03.10.2023, 09:09:19
Úplně stačí když se budou ignorovat. Tohle já ani nikdy neměla že by spolu spali nebo tak něco, momentálně kocour psa ignoruje a když jsou spolu na gauči, odstěhujou se každej na jinej konec a kočka se chodí o něj občas otírat, ta má tendence se víc kamarádit, ale to je tak všechno. To je prostě hodně o nastavení obou, kočky i psa, ale důležitý je, že spolu dokážou sdílet jednu domácnost a nemusej se fakt milovat až navěky.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 02.10.2023, 13:30:49
Starší kočky, tak 15+, už většinou ven moc nechtějí, v zimě vůbec, v létě tak na dvorek, tak pořídít starou kočku na zimu, to nevytáhne paty a krásně si zvykne v domečku.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 27.09.2023, 11:36:24
No právě, osobně vidím větší problém v tom, že půlka republiky nakryje jedním šampionem než v nějakých dvou třech opakovaných vrzích po psovi, který obvykle nikde jinde nekryje.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 26.09.2023, 19:45:16
Jo,, já znám chovatele, kteří nelitují času a peněz a jednou klidně za krycím psem přes celou Evropu nebo takové, které vybírají neznámé nevystavované psy a nelitují také a jezdí si ho obhlídnout předem sami a riskují, že takový pes ani nenakryje a taky takové, které fakt chtějí v chovu něčeho dosáhnout, ale většina chovatelů je prostě takových, že nakryjí psem, kterého vídají na výstavách a ono už je po něm x vrhů a štěňata pěkná a kryje bez problémů a štěňata po šampionovi se dobře prodávají a taky znám takové, kteří kryjou prostě tím co jim doporučí poradce a ani se sami nenamáhají nějak vybírat. Prostě mám dojem, že většina chovatelů s PP to až tak neprožívá a stačí jim pěkný pes s nepříbuzným PP.
Odpověď na příspěvek uživatele MarcyMat z 26.09.2023, 13:30:00
Jenže ta milující rodinka dostane kvalitního standardního psa i z opakovaného spojení a je jí jedno, že tu běhá ještě další vrh se stejnýma rodičema. To není argument.
BTW docela dost chovatelů s PP nemá žádné předpoklady, ani žádnou vizi, prostě uchovní fenu, vyberou psa, který se jim líbí, ideálně šampion a udělají 1 nebo 2 vrhy. O genetice nemají ani páru.
S nějakou vizí chovají dlouholetí chovatelé, kteří se dostanou přes tuto prvotní fázi a prostě zjistí, že je to baví.
Prostě takhleta představa, že všichni chovatelé s PP mají zájem plemeno nějak vylepšovat, je podle mě mylná.
A opakované vrhy podle mě rozšiřují počty jedinců, ze kterých si pak ti chovatelé s vizí snáze vyberou. Z malého množství se vždycky hůř vybírá, jak to dopadá, když je malá chovatelská základna, protože prostě nejsou jedinci, se můžete podívat třeba u velkého špice.
Můj ideál je pididomeček s malou zahrádkou jen na stolek, židli a psa a možná jeden květináč s kytkou. Místo toho mám kamennou starou obr ratejnu s latifundiema. Člověk holt nemůže mít všechno. 😀