Mě to nosí v létě otevřeným oknem a otevřenými dveřmi, to bych musela mít lasery kolem celého baráku. 😀
Ale nápad to není blbej. 😀
Mě to nosí v létě otevřeným oknem a otevřenými dveřmi, to bych musela mít lasery kolem celého baráku. 😀
Ale nápad to není blbej. 😀
Já taky ne, taky střední Čechy, nejdražší platba za celokeramickou korunku byla 7 tisíc, za dostavění zubu jsem platila tuším 3 tisíce. Nějak těm cenám od N nevěřím, že by byly u zubaře na pojišťovnu, tolik se platí u zubařů, co jsou mimo.
Limit na léky pro důchodce je pětikilo za rok, cokoliv navíc důchodce neplatí. Dřív to pojišťovny vracely, teď už se to ani v lékárně neplatí.
Dohledáno - Průměrná mzda v Československu v 80. letech rostla, přičemž v roce 1980 činila 2 656 Kčs a v roce 1988 dosáhla 3 431 Kčs, konec citace a stejně jako dnes, většina lidí měla tak půlku.
No ale to je nájem v Mělníku pro mladé levný, nástupní plat v osmdesátkách byl pro běžnýho člověka 1200 hrubýho, což bylo 900 čistýho, takže 400 byla skoro polovina výplaty. K platu přes 2000 jste se musel propracovat rokama práce, ostatně stejně jako dneska.
Je to zamčený, ale z úvodu tipuju, že to bude o slabé reakci EU a NATO na ty drony, což je pravda, ale se stavem ruské armády to vůbec nesouvisí.
Mě to vždycky dělaly jen kočky, kocouři ne, asi jak mají kočky vrozené krmení koťat. Nechávání vnitřností a nebo celých myší na rohožce ještě šlo, ale jak psáno výše, donášení nejlépe živých myší do baráku, to je teprve ten správný level. 😀
A teď mě to čeká zase, 4měsíční koťata, kocour nenosí nic, ale kočka už přinesla do baráku dvě žížaly.
No tak já mám jasno, odkud to přiletělo je přiznáno na všech stranách, a jestli to byl omyl a nebo průzkum se mám dojem nedozvíme nikdy. Ale nějak se mi nechce věřit, že 6 hodin by si nikdo nevšiml, že to posílají omylem někam jinam. A jestli je to tak, tak je ruská armáda v horším stavu než jsme doufali, což by zas špatná zpráva nebyla.
Některý letěly z Běloruska a lítaly 6 hodin, takže prostě omyl, Putin i Lukašenko neměli den. -😀
Sestřelených jich bylo jen pár, tohle jsou drony, kterým došla baterka. Ale tipuju, že většina těch fotek bude fake, s AI vám jich nasekám za minutu 20 a přidám ještě video.
Já neříkám, že Západ je ráj, jen říkám, že kdybych si měla vybrat kde žít, tak beru Západ a ne Rusko.
Ostatně teď jsem četla článek, jak Rusko spustilo nějaký program zjednodušující imigraci ze Západu, takže každý kdo má zájem o to žít v Rusku, se tam může přestěhovat klidně hned.
Protože je už potvrzeno, že jsou to íránské drony a protože to Rusko už i přiznalo?
Dejte odkaz jak lítaly polské stíhačky v bezletové zóně nad Ukrajinou, to by mě zajímalo.
Orionka:Asi šesté slovo - dost odvážné prohlášení.
Tohle jsem nepochopila.
No jedna raketa asi může být omyl, tolik dronů, že se musí sestřelovat už omyl nebude.
Zajímavější jsou ruské drony v Polsku, myslím, že Rusko už si testuje hranice.
PETA jsou magori a nastesti je nikdo moc neposloucha. Za me by zvirata meka byt mnohonasobne drazsi, aby si je poridil fakt jen ten kdo o to hodne stoji. A ne, ze koupi rybku za par korun a pak ji klidne splachne do zachodu.
No jenze vy jste hledala chovatele, to je jiny, laik hleda psa, vyjede si inzeraty a u bezpaposu ma ceny a u PP ne. Kdyz obepise par PP chovatelu jen s dotazem na cenu, tak vetsina mu ani neodepise neb vetsina na tyhle dotazy jen na cenu neodpovida. A i kdyby nekdo odpovedel, muze to byt zrovna chovatel, ktery ma steneta dost drahy.
Proste sehnat levne PP stene vyzaduje dost usili a pokud se clovek nevyzna v plemeni, tak komunikaci s x chovatelema, s tim, ze nasledne je musim odmitat s tim, ze maji pro me moc vysoky ceny, vetsine lidi je toto i dost neprijemne a proto do toho nejdou.
Kdyby u toho PP inzeratu bylo napsano cena 20-30 tisic a mame tu jedno stene s nestandardni barvou, ktere je za 15, jiste by to rozhodovani lidi pri nakupu stenete bylo jiny.
Spoustě lidí je prostě blbý volat cizím lidem a pak jim říkat Sorry, to vaše štěně nechci. A já se nedivím, taky bych to nedělala.
Taky nechápu, že se u PP psů alespoň ty orientační ceny neuvádí a taky myslím, že to prostě nahrává množkách, kteří pak mají argument U mě koupíte levněji, i když to třeba není pravda, kupující prostě nemá ani jak si to jednoduše ověřit.
Úplně v pohodě, ale jako když má důvod. 😀 Šuplíček chtěl aplikovat na zástrčce na vrátkách, aby si mohl odejít na procházku a pokličku, tu jsem ho blbec na hračce učila dávat i zpátky, aby to měl těžší, takže když mi sežral vařený brambory z hrnce, který jsem neprozřetelně nechala na židli, tak způsobně pokličku vrátil zpátky, takže jsem na to přišla až když měl být oběd.
Jinak do šuplíků doma se nedobejvá, nic zajímavého tam pro něj asi není. 😀
Něco ze srandovního koutku 😀
https://sumpersky.denik.cz/krimi/zlodej-autobus-pes-20250804.html
Dá, ale musí se hodně shánět a telefonovat a psát, protože u inzerátů na PP často ceny nebývají a člověk, který se nevyzná, nemá jinak šanci. Bezpapíráka koupí na první dobrou bez toho vopruzu.