Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 22.10.2024, 12:30:35
Jo tak to není u nich doma, ale hradní domek, tam si to snad takhle přestavoval každý prezident
jo tak přesně tak
V 90. letech 20. století, kdy na Pražském hradě úřadoval prezident Václav Havel, byl dům přebudován na reprezentační státní ubytovnu, určenou pro oficiální státní návštěvy.[1] Zásadní rekonstrukce domu čp. 188/IV rozhodly, že nikdy nebyl zapsán do Ústředního seznamu kulturních památek, zatímco čp. 94/IV s přilehlou zahradou je dosud chráněný. Na počátku 21. století si objekt v roce 2004 za své bydliště vybral prezident České republiky Václav Klaus, který zde bydlel se svojí manželkou Livií Klausovou. Český stát nechal nákladem 52 miliónů korun chátrající objekt přebudovat na reprezentativní sídlo hlavy státu.[5] Od té doby se pro dům vžilo čestné označení vila. Od roku 2013 ji užíval jeho nástupce, prezident Miloš Zeman, respektive jeho manželka.[6] Po něm ho po generální údržbě a obměně nábytku začal využívat i prezident Petr Pavel.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 17.10.2024, 10:49:57
No mě jako přijde divný, že musí pořizovat nová plemena, to jako ta stará byly nějaký extra slepice, které jsou spokojené jen v klecích a mimo klec nejsou schopné života?
Já někde četla, že provoz první dámy na oficiálních akcích se platí z peněz co jdou na prezidenta a že to tak bylo vždycky, takže to není tak, že by si to musela platit sama.
Akorát ty odvody nemá, ale zas při tý vejplatě jí to snad manžel může platit.
Dva muži sedí naproti sobě ve vlaku a ten jeden mává rukou nahoru a zase dolů a nahoru a dolů, pořád dokola. - Prosím vás, co to děláte s tou rukou? - Víte, já jsem 40 let dělal natěrače a takhle mi to zůstalo, ta ruka prostě pořád dělá ten naučený pohyb štětcem. - Aha. To je zajímavé. Já jsem 40 let dělal v gramofonovém průmyslu a nic takového se mi nestalo. Mi nestalo. Mi nestalo. Mi nestalo. Mi nestalo.