Já už třikrát sáhla vedle…. teda ne jen na Temu, my prostě troskotáme na tom hrudníku. I když uvedenýma rozměrama by jí to mělo sedět, tak jí do toho nenarvu, protože se nevejde hrudník. Minule jsem objednala Samohýla, super čuper elastickou šprcku, která by se měla natáhnout ve velikosti mini i na bernardýna. A prdlajs, nenarvu to na ní…
TAK nějak, záda sedí , krk sedí…ale předek je nadrozměr. proto velikost zvolit velikost u různých výrobců je loterie, pak je to dlouhý …nebo to celkově nesedí.
A dobře jste udělala a když Elišce bude sedět, chceme to tady prosím vidět 😊 taky sobě tak drahý věci nekupuju 🙈 ale hlavně buďte ráda, že když z druhý ruky, tak že k tomu nemáte ještě vyluxovanej účet, jak se to dnes a denně děje. ☝️
A nejhorší je, že když koukám po psích oblečcích-cokoliv pro mojí zvěř, lezou mi pak na seznam.cz reklamy a ne jen mě, ale i manželovi v jeho mobilu, když koukne na seznam a jsem odhalena…🤪Pak musím čelit otázkám : my budem něco kupovat a nejhorší…kolik to stálo? odpovídám jako Bárt Simpson: bl, on: ty jednou zkrachuješ…
Díky za fotky…ještě označení mudventure nebo extreme? a jaké má Lenočka velikosti, aby bylo se od čeho odpíchnout, postroje hurtta máme taky různě velké…no to manžela asi trefí …když neoblíkám koně, tak psa…🤭
To se nedivím, že jí to nebylo! Máme souseda psa a vypadá, jako brácha Vaší fenky a ten má teda široká záda, že by mu tam mohla přistávat letadla 😀 . Já ho vždycky poplácám po bůčku a říkám-to je teda tělo! A je strašně hodnej 😘
..po bůčku…mchch …😜, to jsou osvalená záda,přece, né?! Ono se to nezdá, ale ten pes vypadátlustej, ale je přitom pevnej a i když vypadá neohrabaně, umí sebou sakra mrsknout. A strašně rádi se nechávají drbat od kolemjdoucích, úplně to na ní vidím , jak si někoho vyhlídne a vrtí ocasem, stáhne uši a udělá smutného kocourka, no spíš vypadá jako lachtan.
Jinak k oblečkům…jsem docela dost zklamaná, na bulíka je to žůžo něco sehnat. Nedávno jsem vracela Back on track pláštěnku, sice psa hezky schovala, ale až moc, že si jí posrala🙃, teď jsem docela naštvaná z Paikka pláštěnky(je ještě teď vlhká od 15h. https://www.sweetenergy.cz/oblecky-a-bandaze/paikka-recovery-raincoat-orange/?variantId=24897 prej : “Unikátní je i vnitřní podšívka s technologií infračerveného záření (FIR)”, no vypadá to jako slaboučká teplákovina na legíny, švy horního zipu tam teče-vlhkost, a jak stéká voda po bocích tak vzlíná na okrajích nahoru, po té “teplákovině”…chtěla jsem záměrně jen lehkou pláštěnku
Takže ještě něco od Hurtta(postroje sedí , máme stejný ten černý s barevnýma tlapičkama) nebo Rukka a pak už na značky kašlu…hledám něco, co kreje i stehýnka-kolena(železo , v zimě to může omrzat) a je to dostatečně široké na hrudník, proto jsem zkoušela overal.
Na zoohitu mají teď všechny velikosti a mají tam fotky v detailu a recenze. No a pokud pes nepohrdne nohavičkama…. Máme 2 a střídáme je, když se pes zmatlá. Nevýhoda- není úplně nepromokavý, ale musel by být silný déšť nebo dlooouhá procházka ve středně silném dešti, aby obleček promoknul skrz. Nohavičky jsou prodyšnější, obleček pohodlný, bělouš se v tom pohybuje dobře…viz foto z netu a bělouš hned vedle.
Buli byl malý přes plece, vyměnila jsem ho s Marcelamax, těm taky nevyhovuje, tak kdyby ho někdo chtěl a Marcela ho ještě měla, je u ní k dispozici, velikost něco okolo 50cm-záda….(mentolový overal)
Tak tohle mne teda taky láká. Nám by to stačilo, páč je u nás jen jeden malej pes a 2 lidi.
Děkuju za tip. 👍 Dnes si struhadlo koupím, moc jste mi pomohli s výběrem. Snad si Aluška, pro tu svou bandu, taky vybere.
Tak to jste odvážnější než já….ale asi do toho taky půjdu, snad to bude fachat jako na videu. Dneska jsem si musela koupit ruční mixér Eta v Kaufu(za body😉) , můj 30 let starý Gorenje, zakoupený na Lanově třídě v ČB, taky odešel…motorově funguje za jedna , jen se taky vyžvejkal, umixuje jen sníh a šlehačku, zamíchá palačinky, možná br.kaši. máslový krém neutáhne…Porada s Velkým Vezírem domácnosti nebyla, přijede až za týden, mixer musí aspoň přežít vánoční pečení.(krémy a nádivky)
Právě že mynější roboti musí bydlet na lince a to by mi tam raději bydlel kávovar…takže raději nikdo.
Zrzavci: orientační otázka? kolik je másla z jedné šlehačky? vede tudy cesta ze zlého máslového snu? Na pečení potřebuju cca 3kila másla a za 35kč jako loni na akci už nebude…no mám ten nový mixer tak to zkusím😂
No a co se týká těch ručních udělátek tak musím potvrdit jejich extrémní trvanlivost. Ta je však podmíněna tím že se předmětný vynález umístí do té nejblběji přístupné kuchyňské skříňky a tam v klidu čeká než někdo chytne nerva a vyhodí ho. Mnohdy tak vydrží léta podle spořivosti hospodyňky.
No ona ta hospodyňka, než by si poskládala ten robot- plus udělala místo na lince, když se vaří a pak to myla raději v některých případech chytne to struhadlo, pokud funguje jak má, na bramboráky mám nasrouháno než vyndám ten robot a sestavím…ale nesmím dát loupat brambory manželovi, to by bylo až k večeři😂poctivě vyndavá ze škrabky šlupky po jedné…by mě trefilo.
Vidím to stejně. co je levný- jako můj malej multifunkční z Lidla, tak ten je přesně tak na to , mrsknout tam denní dávku , roztočit noáe - nemusí se strouhat, nože to nasekají - a je to, ale z těch nových věcí už jen ty velkoroboty. Mám starej - něco podobnýho
Já mám přesně tendle, svatební dar…ale taky letos dosloužil, kdyby někdo z něj něco chtěl…nebo si to opravil, motor fachčí , ale protáčí se ten krouhací talíř…asi se to už vyžvejkalo…tak čekám na Ježíška co dá pod větvičku. Koukám i na ty ruční, protože struhadla už taky nejsou co bývalo, mám skoro sbírku a jsem z toho už šílená, prostě to nestrouhá…leda mejdlo do pračky.
Tak kočka do nory určitě nedosáhne a navíc nikam nad vodu se nehrne. Šanci má jen lasička, možná hranostaj…Nej úhyn mladých je v období od vylétnutí k osamostatnění. Jako u všeho.
+ potkani, vydra a zničení snůšky jinou samicí ledňáčka.viz článek a videa výše
Já ho u nás taky pořád slyším, dnes celý den ale mlha.
Možná že již máte vyřešeno třeba výjimkou ale nebylo by náhodou vhodné, alespoň pro veřejnost, zohlednit zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, vyhláškou č. 395/1992 Sb. a zákon č. 99/2004 Sb. o rybářství. Střevle, jakožto zvláště chráněný druh, jsou rybářskými řády (ČRS i MRS) zařazeny mezi druhy celoročně hájené.
Pokud tou grundlí máte na mysli sladkovodního hrouzka obecného (Gobio gobio), zkoušejte. O tom však vzhledem ke zmínce o Kauflandu a mořských rybách pochybuji. Použít mořské ryby? Na to mám stejný názor jako lupus4
Není střevle jako střevlička…píšu střevlička a myslím střevličku východní(pseudorasbora parva)invazivní nepůvodno druh…platí zde pouze omezení pro sportovní rybáře ji nepoužívat jako nástražní rybku a nepoužívá se jako krmení..nařízeni EP a Rady č.1143/2014…prevence a regulace zavlékání či vysazování a šíření invazivních nepůvodnich druhů(zákaz dopravy prodeje.chovu…)prostě po vylovu by si je neměl nikdo odvézt jako krmení do svého rybníka a nachytat si je jako nástražní rybku,kdyz půjdu na candáta mimo vlastní rybník. Verun
Edit: strevli potoční by se v klasickým rybníce asi moc nelíbilo..
Jsme na rybnících v létě denně, a lítá si tam a na nás moc nehledí …kterej je kterej a kolik jich je není čas řešit..v návodní staně hráze má noru. V zimě ho/je taky vídáme a když je zamrzlo, říkám si, jak dlouho asi nejedl…a že musí.
O naházení do vody ani tak nejde,to si snad něco chytne, jako až to zmrzne a zasněží, díry děláme, ale ne zrovna pro ledňáčka pod větvema, ona i hranatá díra udělaná motorovkou dá práci jí udržet bez ledu …zase mít děravej rybník je pozvánka pro vydry a to nechcete aby vám vydra zvedla zimující plůdek. Nevím, jestli by třaba ze zoufalství neokloval zmrzlou rybu vyndanou vydrou, volavkou.
No pokud budem přelovovat koncem listopadu, nějakou střevličku zamrazit můžu, já je jeden rok sušila psovi , měli jsme invazi, a právě, nástražní rybka má mít určitou velikost -podle revíru.Lipno mělo i 20cm, letošní řád jsem nečetla nemám letos povolenku-nebyl čas a jít 5x k vodě za 2 litry? Je jasné, že to nespolkne, takže koupit “nástražní rybky” tedy nemůžu a jít je čeřínkovat je pytláctví😜bez povolenky. No tak mě napadlo koupit ty grundle…pták 5ks já zbytek…😉
Do každé látky se dostane psí pach, chlupy, občas i nějaký sekret🙃, je asi jedno z čeho gauč je, pokud to není kůže, stejně ho budete muset mít odekovanej.