My máme “nateklou šlachu”,kobyla v kroku nekulhá.v klusu moc čista není.ale kulhání to taky úplně není…nechá si to masírovat..promačkat…potahat za šlachu na ohnuté noze…citlivost není nijak velká,spiš žádná…a tak teď co s tím…vet dojede,ale řešit se mi to moc nechce…🙈.nějak doufám že to vychodí..🤔🤷
Včera nám nad městem krouži pár orlů mořských.kejhali,tak na sebe upozornili,proto jsem je cíleně na obloze hledala. Takže Orel na střeše není nic divného.
Obojky.kapky.tablety nemaji primárně repelentní účinek.kliste si musí kousnout a umře. zastrikejte psa jeste nějakým lidským repelentem,nez půjdete na louku,do lesa.
To zase já se dvojího přístupu nebojím, koně velice dobře chápou, kdy jsou jen tak na špacíru, kdy jsou na výstavě nebo závodech a kdy slouží jako dopravní prostředek pro přemístění z bodu do bodu. Pokaždé mám jiné nároky na poslušnost, provádění pokynů. Pesy to také uměly, ve městě se muselo poslouchat jinak než na louce, na silnici se muselo poslouchat jinak než na lesní cestě. Tohle si myslím umějí zvířata velice dobře rozlišovat.
Todle si ale můžete dovolit u rutinovaneho nebo už staršího mazáka(psa i koně)…nevěřím že to funguje u zvířat.ktera to nemají zažité, naučené..,ze jste benevolentni a jindy požadujete odpověď. A i pro zvíře jste čitelnější když si trvate na stejnych pravidlech. .Sama to vidím, když vodím koně, kteří to mají :jednou jim to holčina dovolí.jindy chvátá a není na to čas a koník si myslí ,že to může být jako minule a ono ne a je rozpor. Majitelky si to ani neuvědomují,že jednou jsou takové a jindy makové.zvire požadovanou věc neumí na první max. druhou dobrou…a holčina se diví ,že ji koník prej dělá naschvál.
Asi myslíme stejnou věc.ale kazda si to vykládáme jinak. Zvíře to prostě musí umět,con po něm chci,aby bylo kde zjemnit, když to není tak urgentní.
To vím injekce do stehna je nepříjemná. V těhotenství jsem si musela denně píchat předpřipravené injekce s fraxiparinem a několikrát denně inzulín, i když to je malá jehlička. Pak s postupem času, jsem z břicha přešla na stehna. Teď už mám jen takový inzulín, naštěstí který si píchnu jen jednou týdně, je dlouhodobý, je super, že nemusím hlídat čas, ani jídlo. Aplikuji ho jen jednou zhruba ve stejnou dobu. A hlavně mi krásně srovnal hladinu cukru v krvi.
To jsou inj.jen pod kůži.do svalu by vás to bavilo ještě méně…píchnou sama sebe do svalu je iné kafe 😜
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 02.07.2026, 19:08:11
Mě by se asi nelíbilo,aby mi můj pes “okusoval” rodinné příslušníky, nedej bože mě si bral do huby. Pamatuju se ,že i předešlá fena na vás zpod stolu vrčela…
Tak žaluzie nebo odhrnutí závěsu na kroužkách nedejbože na staré panelákové “garnýži”(nebudu hledat jak se to píše) dokážou od sousedů spodních nebo horních taky probudit.je slyšet i cizí budík a ostatní radosti.
A ty rolety jak se elektricky rolují slyšet jsou.a pamatujete na ty staré plátěné rolety jak se rolovaly na ten dřevěný váleček.to když vzalo švuňk….(jako že jste pustila tu šňůrku a ono to dost hlasitě prásklo.kdyz se to namotalo) Hned každý měl přehled, jak který soused vstává.🤷
U nás koně prostě do výběhu nešli,když bylo náledí.radeji pár dní na boxe ,než nějaký malér…vypohybovat se mohli s majiteli na hale.
Já mám ráda u ustájení právě tu halu…ale zase, pořád dokola, nakrmený kůň je základ. Snesu i momentální zdražení,ale vím ,že o seno se ustajovatel škrtit nebude a na oplatku, já s ním neplytvam,kobyle jsem opatřila sítě.
Takže můj důvod byl při změně ustájení.: nastlaný box a dostatek objemu,péče o povrchy i pro nás ustájené.