Aktuálně: 2 314 inzerátů289 852 diskuzních příspěvků20 944 uživatelů

Příspěvky uživatele

Verun

Verun
Verun 14.07.2026, 21:35:44 xxx.xxx.220.9

Nám ve čtvrtek přijede balancedhorse.cz ,Lenka Biermanová,vám přijel kdo.?

Verun
Verun 14.07.2026, 18:35:58 xxx.xxx.227.156

Sušička se mim líbí,ze může stát kdekoliv…potřebuje jen zásuvku.ja ji mám v ložnici…patří k oblíbeným kámoškám.v zimě výrazně snižuje vlhkost oken.susit můžu i v sušárně, ale tohle je pohodlnejsi.dřív,kdyz byli doma malí otroci, dcerky,chodily do sušárny ony. Mladší to i bavilo…

Starší holce jsem koupila sušičku taky, má vlhký byt a když byla vnučka malá potřebovala v  zimě rychle sušit…dva měsíce stala.suška v garáži,že ji nechce…a teď by neměnila.

Verun
Verun 14.07.2026, 17:45:41 xxx.xxx.227.156
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 14.07.2026, 08:34:56

Z fyziologického stavu se nedělá patologie…viz tak výrazná nesouměrnost v patkách,jsou z toho úzká kopyta v patkách.jedna patka vytlačená výš(fyziologická kopyta jsou “nesouměrná” více váhy na vnitřní straně, strmější stěna a.t.d.a.t.d. ale má to své meze) a že znáte koně ,co na tom bez problému chodí…no to jsou právě ty bláboly …chodí,než se něco unaví a posere. Pak se to stává častěji a častěji.připisuje se to tréninku,blbnutí ve výběhu,ale že je někde patologie,která to podporuje je majiteli šumák. Patologické kopyto z křivého postoje hned tak nesrovnáte,rozhasite kloubní struktury.jde to ,ale je to na velmi dlouho…přihlížet k využití koně,sport.rekre.sekačka na trávu.

A hlavně,kopytář by se neměl podřizovat patologiím na kopytě a kopyto od začátku rovnat.ona se pak srovná více méně i  ta noha. 

Verun
Verun 13.07.2026, 13:57:41 xxx.xxx.220.9

Jejda nějak se to vložilo několikrát…nevím kde se to maže….asi mě nejak mě zlobí připojení…strašně vše dlouho trvá.

Verun
Verun 13.07.2026, 13:50:09 xxx.xxx.220.9
Lenacia:

(pravá přední)

Průběžné focení průběhu cca 14 dní, pozvolá rehabilitace + ta blbka musí lítat a řádit s mladejma 🤦‍♀️

No tak hlavně že má chuť do toho machrování

Obrázek Obrázek Obrázek

Mě připadá větší ta levá přední…už od károu,.ktery je oproti druhému zvětšený (není suchý) pak ztluštělá šlacha…nesáhla jsem.neni jasno která….a pak to nesouměrné ,ven vytočené kopyto.(Jsou teda obě) Ale to levé je dost .udělala bych rtg kopyt.jestli jsou kosti zepředu v ose a.t.d. …kopytare k tomu pozvala,aby věděl,co dělá. Potíže  a přetížení ostatních struktur(šlach)můžou být z této nerovnováhy.

Verun
Verun 09.07.2026, 22:17:28 xxx.xxx.220.9
Ph:

TAdy je normalni info k tem sinicim na Lipne, snad to pujde otevrit

https://www.facebook.com/jihocestizachranari/posts/pfbid0PFZzhVybcegoP2T1MZNi7KkKN1RXkSiVdtFnCcJpSySfnp92qg6NBQmm3LtQps5zl?rdid=W7gjNHwolG7wW15R#

Zátoku s cyklo přívozem a pobřeží k Frydavě znám.máne na Lojzovkách chatu.jezdime tam každý rok několikrát za léto,podzim si zaházet na dravce (přívlač).psa beru s sebou… Ono sice na fotce u té louže leží ovčoun.ale ony ty písky okolo jsou dost občas hluboké a zvířata tam zrovna moc nešmejdí…

Ví se,jestli se u těch pošlých psů dělala nějaká pitva? Vzorky.zda opravdu je to otrava tím.co se stále uvádí jako zdroj otravy-benticke sinice 

Verun
Verun 09.07.2026, 07:56:25 xxx:xxx.397d:e5f3

Já po příchodu domů se stihla vykoupat a fénem  si osušit vlasy, než jsem  nebožku probudila ….mimochodem ležela mi v posteli,což když slyšela ,že jdu domů, tak slezla. No na vycházkách jsem tleskal a hlásila se…tady jsem, tudy jdeme….ale občas vzala jiný směr a šla třeba s prochazející školou… flexina nebo psa sledovat a v rámci možnosti usměrňovat.

Verun
Verun 05.07.2026, 11:21:25 xxx.xxx.220.9

Mame posekano okolo rybníků a taky.po ty simparica už ale ne…a to nemám ráda tablety.protoze ty klíšťata si prostě musí cucnout…takže jsou stale přítomna doma a manžel je celý bez sebe,protože  už dvě měl (tam, kde je měl ,by je v prirode asi nechytil 😁) vet zrovna nemel pipetu a já chtěla něco hned.psina měla furt nějaké…

Dobrej je repelent na koně Absorbine(ne na kočky)

Nebo repelent Expedition.

Verun
Verun 05.07.2026, 10:38:27 xxx.xxx.220.9

Na to přijdete až se přestanete “bát”. Jako dřív jste asi takové obavy neměla a teď ano. Podvědomě se držíte nohama.misto aby jste měla třmeny našlápnuté. Lezou vám kolena nahoru.pata. předklání te se?

Cvalejte v lehkém sedu na dlouhé  stěně a na krátkých si sedejte do plného…nenechte koně přejít do klusu.pobidněte si ho. Postupně vyzkoušejte z krátké stěny vyjet v plném sedu třeba na kruh…

Verun
Verun 05.07.2026, 10:28:22 xxx.xxx.220.9

Jistota je samopal  a predator spray v autě. Fouknu psině záda a podvozek. Sobě za krk a holé končetiny To by se ten obojek musel občas sundat a natáhnout (aktivovat). pipety taky vysmradnou a koupání… teď my máme simparicu.sice nejsem moc s výběrem spoko.protoze dávám psině trocoxil  a oba prášky mají účinkovat na stejné bázi(vázat se na bílkoviny a mohou spolu soutěžit) tak musím veta na to upozornit, jestli je to tak o.k. 

Verun
Verun 05.07.2026, 00:04:06 xxx.xxx.220.9

My máme “nateklou šlachu”,kobyla v kroku nekulhá.v klusu moc čista není.ale kulhání to taky úplně není…nechá si to masírovat..promačkat…potahat za šlachu na ohnuté noze…citlivost není nijak velká,spiš žádná…a tak teď co s tím…vet dojede,ale řešit se mi to moc nechce…🙈.nějak doufám že to vychodí..🤔🤷

Verun
Verun 04.07.2026, 15:54:40 xxx:xxx.24e1:8b2e

Včera nám nad městem krouži pár orlů mořských.kejhali,tak na sebe upozornili,proto jsem je cíleně  na obloze hledala. Takže Orel na střeše není nic divného.

Verun
Verun 04.07.2026, 15:48:16 xxx:xxx.24e1:8b2e

Obojky.kapky.tablety nemaji primárně repelentní  účinek.kliste si musí kousnout a umře. zastrikejte psa jeste nějakým lidským repelentem,nez půjdete na louku,do lesa.

Verun
Verun 04.07.2026, 09:18:56 xxx.xxx.116.186
Buggyra:

To zase já se dvojího přístupu nebojím, koně velice dobře chápou, kdy jsou jen tak na špacíru, kdy jsou na výstavě nebo závodech a kdy slouží jako dopravní prostředek pro přemístění z bodu do bodu. Pokaždé mám jiné nároky na poslušnost, provádění pokynů. Pesy to také uměly, ve městě se muselo poslouchat jinak než na louce, na silnici se muselo poslouchat jinak než na lesní cestě. Tohle si myslím umějí zvířata velice dobře rozlišovat.

Todle si ale můžete dovolit u rutinovaneho nebo už staršího mazáka(psa i koně)…nevěřím že to  funguje u zvířat.ktera to nemají zažité, naučené..,ze jste  benevolentni  a jindy požadujete odpověď.  A i pro zvíře jste čitelnější když si trvate na stejnych pravidlech. .Sama to vidím, když vodím koně, kteří to mají :jednou jim to holčina dovolí.jindy chvátá a není na to čas a koník si myslí ,že  to může být jako minule a ono ne a je rozpor. Majitelky si to ani neuvědomují,že jednou jsou takové a jindy makové.zvire požadovanou věc neumí na první max. druhou dobrou…a holčina se diví ,že ji koník prej dělá naschvál.

Asi myslíme stejnou věc.ale kazda si to vykládáme jinak. Zvíře to prostě musí umět,con po něm chci,aby bylo kde zjemnit, když to není tak urgentní.

Verun
Verun 02.07.2026, 22:24:41 xxx.xxx.220.9
tetrivek:

To vím injekce do stehna je nepříjemná. V těhotenství jsem si musela denně píchat předpřipravené injekce s fraxiparinem a několikrát denně inzulín, i když to je malá jehlička. Pak s postupem času, jsem z břicha přešla na stehna. Teď už mám jen takový inzulín, naštěstí který si píchnu jen jednou týdně, je dlouhodobý, je super, že nemusím hlídat čas, ani jídlo. Aplikuji ho jen jednou zhruba ve stejnou dobu. A hlavně mi krásně srovnal hladinu cukru v krvi. 

To jsou inj.jen  pod kůži.do svalu by vás to bavilo ještě méně…píchnou sama sebe do svalu je iné kafe 😜

Verun
Verun 02.07.2026, 22:18:36 xxx.xxx.220.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 02.07.2026, 19:08:11

Mě by se asi nelíbilo,aby mi můj pes “okusoval” rodinné příslušníky, nedej bože mě si bral do huby. Pamatuju se ,že i předešlá fena na vás zpod stolu vrčela…