A jste cítit z dechu acetonem? hubnete?
A jste cítit z dechu acetonem? hubnete?
OT…sice do krmení
Loňska tmavá rosnička…
Večer rosničky začnou “vrzat”…jsou náležel všude…hlavně skrytě.tadle.mě překvapila.ze byla takto viditelná na kubě(orobinec). I mám někde vyfocenou hnědou.
My jsme zahájily plaveckou sezónu.tak snad taky něco zhubne…🙈 škoda že jsem neměla mobil…tákhle to teď špinká…
Manžel mi půjčil mobil až pak…na žabku
acher:Není co dodat🌹
https://www.sport.cz/clanek/ostatni-vitez-velke-pardubicke-sexy-lord-podlehl-tezke-kolice-5459923#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=sport.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=abtest302_asistent_url_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
…včera už to na mě vyskočilo na FB☹️
Zrzavci:Nevytrhla, snad len okrem mojich ramennych klbov, ale co sa obcas prihodi zenam v mojom veku a stave, ked prilis zapoja brusny lis?
Nebojte, ešče chvíli budu takhle kašlat, jak kašlu a přidám se, ba myslím, že vás rovnou předstihnu. Jen teda nebudu mít nejspíš pyžamo. V práci ho nenosim 😀
To jsem si ošéfovala malou operací….A JE KLID…trampolína.kašlani.pšíknutí.kobyly výmysle.na co jen pomyslíte….
JanaJanaJanaJana:jééééé! bude hříboň??
snad jo…vše se připravuje a snad to příští týden klapne…chichichi🤗
Buggyra:My máme taky hodně lesů, tam když zapadneme, u horských potoků dokáže být fakt zima, hovadům se tam nechce.
Octovou vodu bych teda nějak dlouhodobě nepatlala ani já sama na sebe… To už spíš bych potírala česnekem 🙂 Když jsme měli muchařku, matlali jsme jí exponovaná místa prostě rostlinným olejem, obyčejným z krámu. Hmyz se na kůži nedostal, kůže byla namaštěná, kobyla za chvíli pod krustou černého prachu spečeného olejem, na eventuálně poškrábanou kůži nemohl vzduch, takže se to nedráždilo… Do toho oleje by se dal picnout případně nějaký ten levandule nebo tea tree apod.
Já vím, že “chováme tak koně třicet let” není argument, ale… jak říkám, máme štěstí.
octovou vodou se např. oplachují vlasy, obklad po štípnutí hmyzem…já jí v rozprašovači prokládám mezi repelentama, vím, jsem zhýčkaná stájovým zázemím, skoro denně v létě koupu …, mám taky olejový repelent z Top vetu a docela mi vadí, jak je vše co s tím přijde do styku hned špinavé.
kometa:Zrovna včera jsme si na ornitologické vycházce povídali o tom, jak už skoro vůbec neslyšíme kukačky. Českobudějovicko.
Pravidelně když si jdu pro kobylu na pastvinu už asi koncem dubna, začátek května a ta sfině kukne jen co na ruce spočítám…tak nevím🙏
U nás v JH už sú také…rorýsi
Tento týden rorýsi..😉
Buggyra:Zaplaťpánbu u nás je sucho sucho sucho a široko daleko žádná kráva. Takže obtížného hmyzu ve smyslu hovad téměř nula. Máme štěstí. Co u nás takhle při vlhku funguje, jsou pičurky, to jo, to jsou sfině. Snad je polechtá trochu ten spot on 🙂 No, šest koní, nikdo jiný by jim repelent nekupoval, takže šestka měsíčně, děkuji ne. Budou to muset myšičky naše nějak vydržet 😈
Tak bez deky siťě s třásněma v létě se ven u nás nedá, hovada se umí “vozit ” v úplavu a stihnou s náma i klusat. (furt se cválat nedá když je opravdu horko, to bych kobylu utavila) Přes tropy se koně pouští na noc a to řádí komáři a tipky(vaše pičurky)… tak já mám jedináčka(tajemství: pracujeme na rozdvojení 😎) mě to nezrujnuje, to rozdvojení asi ano 🤪. Levný repelnt : octová voda, koncentraci si budete muset vychytat, ale méně než půl na půl bych nešla.
https://www.facebook.com/reel/980071444513402
😂 je to teda psí, ale pro náladu dobrý
Tenurri:Ještě teda, jídlo dostává 3x až 4x denně menší porce, a sem tam bílý jogurt, nastrouhanou okurku bez šlupky, nastrouhané jablko bez šlupky a předtím (teď delší dobu ne) sokol falco konzervy, když jsem nestíhala vařit maso, nebo se muselo jet na nákup a potřebovala jsem ho rychle něčím nakrmit…na to reakci předtím taky neměl.
Na okurku bych se vyprdla, mám zkušenost sama na sobě, že mi někdy okurka nesedne, je mi těžko a bolí mě žaludek. (slinivka)?
Tenurri:tak doplňky byly označené probiotika a ty huminové látky případně…probiotika při braní metrobactinu jsou nutnost prakticky.
A rozjelo se to i na “normálním jídle bez doplňků”
Respektive doplňky a bylinky nejsou ten problém.Jinak koprolku budu nechat dělat taky, neodčervovali jsme ho, tak to zkontrolovat jestli ho nedráždí něco v tomhle směru.
já furt řešila kobylu a její koncovou vodu, je to taky takové “poškození střeva” … já kobylu nacpala topinamburama.
i tlusté střevo u psa ( jsem si ho vybrala tak podle toho co popisujete, nevím kde asi je chyba u vašeho psíka ) je vystlané kolonocyty, ty vstřebávají vodu, tvoří ochrannou barieru sliznici, komunikují s imunitním systémem …. butyrát je pro kolonocyty klíčový.
https://krteckem.cz/product-cze-21872-JM-SANTE-Vet-Protector-Gastro-Butyrat-60ml.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&gad_source=5&gad_campaignid=21908559835&gclid=EAIaIQobChMIoerPhu3ElAMV5bODBx0txQVMEAQYASABEgJDxfD_BwE
když tedy doplňky, tak bych začala něco dělat pro ty kolonocyty.
V minulých diskusích o psích hovínkách se při chronických průjmech zmiňovali Girardie.
Ph:vetsinou s vami souhlasim, ale tenhle pes potrebuje spravne leky…
samo od sebe tyhle potize nezmizi. Muj nazor…
léky určitě, mluvím o doplňcích…
Tenurri:Dostali jsme na týden metrobactin, s tím, že když to po týdnu bude ok, mám si jen přijít pro léky (aby to bral cca 3 týdny), jinak probiotika, bylinky a ty huminové látky (humac natur) dávat můžeme, ale nesmí to dostat s lékem, protože by to potom neúčinkovalo.
Takže ráno a večer metrobactin (a klidně bylinky - ty má v tom balanceru od dromy vlastně) a během dne jídlo s doplňky.
Kdyby se to po týdnu nelepšilo, nebo nedejbože horšilo, budeme muset nasadit něco na autoimunitu, prý se ještě podívá jaké jsou možnosti vzhledem k tomu že na prednicotorne reagoval poměrně špatně.
Takže ráno a večer metrobactin (a klidně bylinky - ty má v tom balanceru od dromy vlastně) a během dne jídlo s doplňky.
A co se na všechno vykašlat a krmit jen obyčejně, bez doplňků , olejů a.t.d. , co by se stalo? 🤔 Ono , když tělu do toho nebude furt něco kecat, myslím různé doplňky, pokusí se opravit . Myslím, že až tak na doplňcích to nestojí, pokud by to mělo být autoimunitní.
Horsana:Nuz, ja nespim, bohuzial.
Teraz sa uz nebudim o pol tretej, ale 1:47.
A uz nezaspim.
Njn.
Zvýšený kortizol .v našem věku normální…taky se budim okolo půl třetí na čůrání… ale zase usnu…pokud teda mi hlavou jedou nějaké chujoviny,které si furt přehrávám….to usnout nějde.proste je to stres.
Včera jsem byla po noční…dneska jsem měla denni a regulérně jsem si vetkla zolpidem.protoze mám problém s večerním usínáním po noční a tak jsem to zkusila. ..v tomto jsem nováček. Usla jsem ani nevím jak…prostě fofr a spala az do rána bez procházky na WC.
Buggyra:CzeXperiment má nové video, tentokrát o připravenosti na krize, evakuační zavazadlo, potřeby pro prvních 72 hodin, navazují na kampaň s letáčky, kterou připravil stát na začátku roku. Evakuační zavazadlo plně vybavené a nebo připravené k sestavení uživatelem mají v nabídce na e-shopu. Mě tato témata zajímají, bylo to velmi poučné 🙂 je to první díl k tomu tématu, těším se na další.
První tři dny přežijete..pak vylezete z krytu(hypoteticky) najde vás dron a tudududů…asi tak.
https://www.kaufland.cz/product/546606959/?msclkid=bfa397b9fe6b1c1d3657fdb1e0479b09&utm_source=bing&utm_medium=cpc&utm_campaign=CZ_KM_SC_Pmax_High%20price%20products&utm_term=2330621053957532&utm_content=CZ_SC_Pmax_General