kometa:A zrzavci se teda asi musí "polepčit".to je trubka na hrubku…
Zrzavci píše s nadsázkou, to tady všichni víme.
A nebo skrývá že neumí čéskchy
Zrzavci pardon.ale.dvoji metr mě neskutečně ….to slovo na 4.
kometa:A zrzavci se teda asi musí "polepčit".to je trubka na hrubku…
Zrzavci píše s nadsázkou, to tady všichni víme.
A nebo skrývá že neumí čéskchy
Zrzavci pardon.ale.dvoji metr mě neskutečně ….to slovo na 4.
kometa:Můžete se s výrazy umírnit?
Je to hovorový výraz špatného počasí.nic jineho za tim nehledejte.slovo hovno v koňské diskusi je běžný vyraz. “skybal” nikdo nepíše , dám do uvozovek.nechce se mi kledat.jak se to píše,aby mě úča netasila k tabuli.
Nedávno jsem se na chladicí podložku v nějakém tématu ptala…odpověď 0. Jak fungují…jestli se musí dávat do mrazáku.nebo máčet. a.t.d.
Orionka:Co se pravopisu týče, tak toto vlákno je pro opravy všeho druhu - nejen pravopisu - jako stvořené. Jen do toho, jen houšť a větší kapky. Snad jsme tu všichni dospělí a koho nepotkalo nic horšího než hrubka….
Budou pršet hovna s háčkama…
Hele kdyz jsem tu někoho jednou opravila ,že jsou na slunci erekce(někteří lidé chtějí mluvit chytře a řeknou blábol) a nebylo to ani v uvozovkách,byla to pry jen nadsázka.ze se to tak říká….🤷🤔 Ahá? A zrzavci se teda asi musí "polepčit".to je trubka na hrubku…a jestli někoho v anomymní diskusi pohoršuje, že se něco napíše fonetický nebo se neshoduje p a p, ? No bože ,je to jeho vyzitka,že “neumí čéskchy”, on ten školitel třeba zase nevyniká v jiných věcech.ve kterých by ho “neumí čéskchy” strčil do “kapcy” . 😝 Sítnice hoří…a pekyňá pekyňák pekyňák. Když to řekněte třikrát za sebou a budete se dívat do zrcadla….🥸. Tak se hovno stane.😁🙋
kometa:Je vůbec ginkgo česky?
Je to latinsky (česky jinan). Ale i tak by se odborná terminologie neměla komolit.
Pravda, bývalý kolega v žertu používal Ludra ludra. Znalí pochopili.
Vydra….latina mi docela jde.
Známá líčila.jak volala švagrovi: přijeď,mám vlhkou buchtu. (Bylo tím myšleno,že něco dobrého napekla.)
Myslim ,ze nikdo nevyslovuje ten název jako gynkgo,ale “gynko”. A je to v uvozovkách.coz znamená, nereagujte na to…jinak ten bagr dámy.
Irma19:Proč, když název rostliny je ginkgo?
Jinan dvoulaločný (Ginkgo biloba)
Protože bagr.nechapu na co mám odpovědět.
acher:Tak Alan včera odpoledne, šla jsem králíkům vyměnit vodu, šel se mnou ven a lehl si na rozpálenou lavičku na sluníčku. Sednout se tam nedalo, jak pálila a ten blázen se tam vyhříval celou dobu než jsem obchodila králíky, což je asi půl hodiny.Já uvařená a to jsou králíkárny pod ořešáky. Pak šel se mnou zase domů se chladit na dlažbu.
Krásný příklad.jak srst izoluje.od zimy i od tepla.
Sardullah:Jako často slýchám od lidí, že Nimesil je zázrak a dost lidí se ho snaží nějak sehnat, aby ho měli doma, kdyby něco… je na recepis.
My ho doma máme zásobičku, synovi ho píše doktor… vzala jsem si ho asi 2x a účinek nic moc, spíš nic než moc… mně to prostě nějak nezabírá.
Veral mi zabere podstatně líp…veral je náhrada diclofenacu… mám pocit, že býval v takové červenobílé krabičce a teď nevím jestli padesátkovej nebo stovkovej… ten teda fungoval ještě líp než veral, i když by prý veral je to samý… no neřekla bych , že úplně to samý.
Aulin , Nimesil….nimesulidum. každý přísahá na něco jiného, ale stejná účinná látka.ja upřednostňuju sypací pytlíčky Nimesilu rovnou do huby..
Veral a Diclofenac mají také stejnou účinnou látku..
Celestýn Kočka., Kevin Švihálek
Ty vaše ale mají opravdu říz…hlavně ten první pán
Standardizovaný obsah “gynko” Tebokan .Tanaka.
Orionka:Píšu si Veral 100…. Čtu jak tady (všichni, nejen vy) probíráte léky, házíte názvy, které jsem nikdy ani neslyšela (zaťukala jsem to na dřevo a poděkovala nahoru). Ale zeptat bych se chtěla : Stárnoucím psům jsem dávala Karsivan. Existuje podobný lék pro lidi ? Nebo si mám koupit Karsivan pro sebe ? Děkuji.
Geratam,pirabene.piracetam…a klasika gynko.
Edit. Mobil mimo pravil gynko na vínko 😂 taky dobrý anestetikum.
K tématu léků:
Trpím na bolesti rukou(palec .klouby.slaba síla úchopu).lokte.ramene…vyšetřena po všech strankach.rtg.magnet.úžinove syndromy…. závěr:zůženy pateřni kanál(prostě mi to jde z krku) ….když nebudu dělat nic.ruce lepší.ale to mi nejde…takže si 3-4x týdne polknu Veral 100(diclofenac) po různých možných jiných byl toto vítěz.
Sarah01:Ne, to určitě není angína, to by byly bolavé mandle a zvětšené uzliny na krku. To nemám. A při angíně jsem vždycky měla horečku, tu teď taky nemám. Hrozně kašlu, i v noci.
Dušnost,zadýcháváte se? Nebyly vás lýtko .pod kolenem? Oteklá noha,? Trpíte na trombózy?…. ! já takhle kašlala a kašlala ..odmítala jsem navštívit urgen (bylo to zrovna v době kovidu) jako že co jim reknu.ze jenom kašlu? Až jsem tam teda dosla…už jsem měla i další obtíže…a ona to byla oboustranou plicní embolii s infarktem laloku…to nechci strašit…jestli vás bolí v krku a kašlete…asi nějaká infekce.
Sarah01:No, už delší dobu jsem se cítila trochu vyčerpaná, tak to asi muselo přijít. Skoro půl roku jsem neměla žádný volno, už to prostě chce dovolenou.
A vy už jste v pořádku?
Letní angína? Já měla angínu 3x za život a vždycky v létě
Asi půjdu.proti proudu,ale mě to teplo nijak nevadí.snad jen.ze se teda nedá s koněm nic dělat abych ho neuvařila (mají i otočený režim. Chodí na noc ven) ono se to ale nezblázni…
Dopoledne až do dvou jsem sekala latifundie,…krmila ryby.hrála si s čoklindou v rybniku,zalévala .přivazovala rajčata.zamulčovala travou záhon… odpoledne vykoupala koně..opravila ohradu.dala cerstvou vodu.šla hledat ztracené třásně na pastvinu…pak po nekolikáté jsem umyla i sebe a hurá si odpočinout na noční 😜🙈😂
To jste mohla potkat moje 3 kolegyně.take tam byly…
efe:…nemám čas se hroutit.
Buďte ráda, že nevíte, o čem je řeč. Protože o tomhle to rozhodně není.
Nikdo nežijem život toho druhého a těžko posoudit, jak kdo na tom je,a kolik mu stačí někdo je křehčí jiný se dokáže oklepat a někdo už potřebuje medikamentózní léčbu, svěřit se v diskusi nepomáhá. V mojem povolání je důležitá psychohygiena a nenechat se “vysát” . Možmá mě to teprve čeká, nárok mám , jsem v strašném fyzickém a psychickém dezolátu( bolí mě kde co a alzheimer je asi infekční 🤪 ) , ale zatím to nepřichází , krom klasických hormonálních výkyvů v průběhu měsíce.
PS: halux (a příčná klenba nohy) a bolení zad spolu může souviset, zrovna dneska jsme to v práci řešili …kolegyni čeká operce nártních.zánártních kůstek , halux má taky .