Echm…Zorana oholili…este neviem ako vyzera, ale isto mu bude bez tej hnusnej srsti lepsie.
Vcera v noci som k nemu musela priletiet, ze ma cez 100 pulzov, 39 TT a dychci a je nafuknuty…kym som prisla, uz bol ok, ale…uf…UF.
Vřele doporučuji Enteromulgat. Na lehčí koliku ze změny “tlaku vzduchu” nám zabírá skvěle. Bez zásahu veta.(Dávám celý.řízeny pohyb,deka,peristaltika se postupně rozběhne.vypadne bobek.ujdou plyny,kobyla začne mít chuť žrát)
… tak jasně… myslím, že při velikosti Giny je třeba 60-65 kilo na pohodu…
Tak i když vezmu 60 kilo… nějaká orientační krmná dávka jsou 2% samozřejmě při krmení masem ne granule… což by bylo, pokud dobře počítám 1200g a Gina má denní krmnou dávku 700-750g. Což je cca 1,25g nějaké cílové váhy. A teda nějaký jídlo okolo už má dlouho osekaný resp. tak max dostane nějaký dvě sousta ode mne a ty dva plátky eidam 30% jako motivační odměnu, že přišla dom… a teda jednu malou sušenou lopatku po večeři.
Tak asi bych to ještě mohla o trochu zkrouhnout, ale myslím, že už moc prostoru k tomu není, pokud to nechci pojmout jako hladovku…. Zkusím vařený a budu krmit 3x denně.
proč 3x denně?
nestačilo by teda ráno a večer?
my máme většinou ráno trochu granulí (před odchodem do práce ) a i někdy jsou netknuté, když večer přijdu, a začne je jíst až před večeří nebo po večeři…nebo si jich nevšimne…takže někdy dobrovolně jí jen jednou denně.
nemám taky psa huběňoura, nebo takhle, běžně vypadajícího psa, 🤭
kdo nikdy neviděl víc bulíků má pocit, že je náš pes (obecně) zkrmený (jasně že trochu je, to vím🙄) ale lidi si myslí, že hodně zkrmená.(nejsou běžní jako jiná plemena a jsou to takový cvalíčci v dobrém slova smyslu). Tak jim řeknu šáhni si na toho psa, je taková pevná , opravdu hluboký a široký hrudník(velké prsní svaly) osvalené předloktí , záda ,bedra a stehna, jediné co má, jsou prsa, prostě je kozatá(tři falešky) a to jí dělá ten profil postavy válec… hihi 😂kdyby neměla to měkké břicho tak vytahané, bylo by to lepší. Zhubnout by taky mohla , ale bulík nemá váhový limit 😎, s pohybem je to taky na prd, v létě může aspoň plavat a brodit (včara už zkoušela) tak bude zase pohybu více.
Na fyzio mám kdysi slečna říkala, že jedno kolečko šunky je prej hodně hodně kalorií pro psa…prostě i jedno kolečko je špatně…👎
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 18.04.2026, 15:48:54
k obědu kuřecí stehno a k večeři půl kila prsních kuřecích nebo krůtích řízků a teda nějakou trochu zeleniny, to už si myslím, že je nějaká záchovná dávka u psa takové velikosti.
kde by todle “bača ” denně bral, aby psa uživil? to není záchova , to je výkrmník atleta…
myslím, že myslíte na to samé… pokud chci psa zhubnout a váží 70 kg a chci aby měl 50 kg(obrazně) nemám potuchy kolik váží/mají vážit pastevci …budu muset tu dávku počítat z váhy kterou by měl mít a ne z váhy kterou má…
nemám problém bulině ubrat “maso” a dát jí místo toho jablíčko, když zrovna ten den nebyl tak aktivní (chápu, ne každého psa ošidíte listím ze zelí 😉, syrovou mrkví nebo celou okurkou nastrouhanou do masa- ono je jedno jak jí podám, stejně zmizí, ale v misce je to bez bordelu okolo)…někdy je i malá hladovka. Granule(hrst) do sypacího míčku nebo pohozené do trávy večer před odjezdem domů z rybníků a doma už nic…od stolu dostane, ale musíte s tím počítat jako do krmné dávky, menší porce večer… a nebo to šidit, podávat psovi od stolu mrkev na kolečka- zeleninu , jablíčko… pes spoko, že se mamka rozdělila…
V jídle se neodbývám a ani manžela nešidim .snažíme se jíst kvalitně a pokud zrovna ten den to nevyšlo, máme chleba všichni,včetně psa. A nebo pes dokonce jen granule.😱
Děvčata neměla by jste se šidit☝️🥰
Taky si děláme srandu…manžel :co variš? Já:Tobě nic…
Tak podobných HARMONY LONG si buli užila spoustu a účinek jako u CBD …asi nic. To GABA co zmiňujete je něco jiného(kys. gaba amino máselná, přirozeně se vyskytující v mozku- uklidňuje) jestli spojujete GABApentin s GABA.
Gabapentin je lék ne doplněk, (chemická podobnost)ale funguje jinak, ovlivňuje vápníkové kanály v nervech.
Já se tomu gabapentinu sice bráním, ale asi to budu muset zkusit, bulina chodí jako Quasimodo (lezem jak “postižený” obě)
Vím že měla dva roky zpátky nějaký akutní neuro problém(po seskočení) + koleno, vet mě posílal na ct nebo magnet, už nevím, ono se to ale vylepšilo a tak jsme odoperovali jen koleno. (a za rok/loni meniskus) letos zatím nic…jen léky na bolest, ale i ty jsou myslím málo efektivní( podle toho jak chodí)
V bedrech může být obratel navíc(přechodovy )nebo spondylosa…. naše buli má trochu spondylku…při posledním koleni se dělalo rtg…a nejaky nález tam byl.jenze nemusí přímo odpovídat za stav…víc vypovídajicit by bylo ct nebo magnet.uz si to nepamatuju…a hlavně má bulina strmé postavení na zadních…chodí prakticky po prstech…nepoužívá celou tlapku.prostredni polštářek je ve vzduchu.
Na rehabilitaci jsme byly dvakrát…nepřesvědčilo mě to. Ale něco z toho že děláme občas…třeba při hlazení jí válim z kůže vlnu mezi prsty a jedu směrem k hlavě…uvolnění povázky.hlavne na zádech …
Řeším taky stále a stále věřím že to řešitelný být může. ….jsme teď na trocoxilu…chtěla bych zkusit akupunkturu…už jsem tu dávala dotaz.zda někdo o nějaké neví.nejlepe v jč.
U starýho koně pozor aby vám zubař zuby nevzal moc.zuby už tak “nedorůstají ” nesedí nemělní a neplni pak funkci ….to že zhltne kyblík na to zuby nepotřebuje.to polkne.