kometa:pekyňák
Omlouvám se, ale písmeno ypsilon mě opravdu irituje.
dovoluji si psát hvorově neb je to tu tolerováno i u jiných (ne že bych nikdy hrubku neudělala, 😉) ale dá se za to schovat , že člověk tu češtinu tak zase zrovna moc nestudoval
kometa:pekyňák
Omlouvám se, ale písmeno ypsilon mě opravdu irituje.
dovoluji si psát hvorově neb je to tu tolerováno i u jiných (ne že bych nikdy hrubku neudělala, 😉) ale dá se za to schovat , že člověk tu češtinu tak zase zrovna moc nestudoval
Aluška:Cipísek, pro srovnání první fotka při odjezdu z původního ustájka, druhá po dvou měsících v novém
za mě stále skoro stejné, jen bez chlupů🙄 asi se zlepšil krk
spíš se zaměřte na fotky zezadu, zadek (vršek) a díra mezi kýtama (pod ocasem)
🤔Někdo sem chodí s nickem “trikyvů , v Heriotovi to byl pekyňák a majitelkou přepečovávaný a hýčkaný a u Heriot ho nechal lítat “povenku” a vždycky se mu přilepšilo.
JanaJanaJanaJana:No asi si nechal ta nejlepší sousta nakonec…doma to děláme taky 🙂
Tak to ani náhodou, nejlepší hned, nebo by se toho taky nemusel člověk dočkat, kdyby mi to třeba někdo vzal nebo začalo hořet
Fiona.Praha:Já teda viděla pekinéze jednou v životě, asi před 37 lety. Bylo to ošklivé, nasrané, ňafající zviřátko, jedno oko do Záběhlic, druhé do Vršovic. Tenkrát jsem si říkala, proč si někdo pořídí takovou obludu.
A ještě žuby ž huby…
U bulíčků srdce, ledviny ,pately, sluch(certifikát zdraví)….stav chrupu, no , když mojí bulině začali špatně růst zuby, jela jsem to konzultovat do Písku na veterinu k ortodontovi(navrhli rovnátka za 60 litrů) , radila jsem se i s chovatelkou(chovatelský servis) tak prej u bulíků běžné na klubové výstavě nevadí…. 🙃, na jiné výstavě k správnému rozhodčímu….asi tak…🤪
Fatia:Ona ji prostě maso, a i to ne všechno. Třeba pohrdla hamburgrem z mekáče, jako to maso. Párek jen někdy, burta jen když ho nakrájím, vcelku ho nechala ležet. Neji hranolky, neji chipsy, nastrouhané jablko ani náhodou, nejí ani zeleninu z vývaru, pokud ji nesmíchám s masem. Je zkrátka masožravec. Já když začla s barfem, dlouho jsem se snažila dělat přílohy, zeleninku. Ale bylo to marný, ona to prostě nežere.
Tak celého buřta mi nesnědl skorojezevčík vysoko v krvi (útulkáč) , prostě si ho odnesl a koukal nebo si ho uprostřed obýváku na koberci čumákem “jako” zahrabal … při čištění zubů (protože mu neskutečně táhlo z tlamy) se zjistilo, že má rozpůlenou stoličku(trhák), která šla ven…. …
hele a i to maso není to tomu psovi ekl nebo to žere s chutí, těší se…třeba vy chcete barf- teda jen to maso , ale pes by raději granule n, nebo maso ovařené… bulina by si nechala ujít třeba syrová játra nebo plíce, to veme do huby a zase to položí a obšlapuje jako že jó a pak zase né …
Ladd:Dnes prvně vylétlé první hnízdo vlaštovek - 6 mladých. Celkem máme 8 párů. Dva teprve teď dostavují hnízdo. Nebylo bláto.
+ se nastěhovaly a staví hnízda 2 páry jiřiček. Náš původní jediný pár sedi na vejcích.
poctivě “dělám ” bláto vlaštovkám u stáje , když napouštím vodu koním…teď nemusím…😇
kometa:jen hřbety, je na tom míň tuku a kůže,
Viz hmn. Kůži ne.
Platí i pro lidi. Když chtějí zhubnout.
…a víte, jak je to hnusný? 😄 kuře na vodě. Jedna holka si vařila vegetariánsky, druhá dietně , viz. kuře bez kůže a my s manželem “normálně” … kuchyň praskala ve švech…
Fatia:Když dostane jen přílohu (rýže, těstoviny, brambory, mrkev, jakákoliv zelenina včetně zeleniny z vývaru), tak to nesežere, ani třeba jogurt. Když to zamíchám do kusového masa, nesežere (vyzoba maso), když do mletiny, tak jo, ale musí toho být max tak 15%. Nesežere od dítěte upadlé jídlo na zem, a to ani když má konkurenci (máme na hlídání psa). Žere pečivo a dětské (neslazené) křupky 😇 ale není to denně, pro ní jídlo není priorita. Když nedostane večeři, nevadí jí to, nepřipomíná se (občas vytuhnu na gauči 🙃)
To je mlsoň…😉, ani upadlé, ani z lakomosti… tak to máte prekérku,asi budete muset kombinovat skelety , mletý s přílohou, kusové maso , mleté jablíčko by si nevzala? a okurku hadovku, ledový salát, mleté zelí?
…no jo , každá nemůže být modelka…jsem řekla manželovi, když si mě dobíral, že je nebožka erdelka kypřejší. bulíci naštěstí nemají váhový limity ve standardu..😜
Kupovat prsa za dvě kila nemusíte , kupuju kuře celé v akcích a nějak se doma podělíme…tu prsa pes, tu my, tu stehýnka my, tu pes, tu skelet na vývárek, tu pro psa. a když není po ruce udělaná příloha , dostane rohlík nebo chlebík…
Ph:To se mi asi nepovede, vysvetlit vam to.
Nebudou zverejnovat cenu jen a jen proto, ze si myslite, ze se diky tomu prestanou kupovat bezpapiraci. Neprestanou. Ani se neprestanou mnozit. A chovatel ani o takove zajemce nestoji. Chce, aby si koupit ten hejich odchov nekdo, kdo ho trosku oceni.
Ze se u vrhu nenapise hned cena - to neni naschval. Jen od kryti k prodeji stenete je dlouha cesta. Se spoustou rizik, hodne toho muze nevyjit. A ne, ani orientacne to nejde. Neni problem pak dat cenu uz k odrostlejsimu, konkretniku steneti.
Muzete s tim nesouhlasit a argumentovat autama - v realu to funguje jinak.
Akorat se mi tu mota pod nohama vrh stenat, co se vubec neinzerovali😆
Odpíchněte se od toho, že si chce někdo koupit psa s PP (nekouká po bez PP) ? v jednom inzerátu je taková cena, v druhém dohodou….člověk by rád věděl, jestli ta uvedená cena je reálná, jestli to tak + - mají všichni . A pak , když je někde dohoda a nikdo se s váma dohodnout na ceně nechce….tak to není dohodou. 🤪
U koně to máte od zapuštění kobyly k prodej hříběte kuwa dlouhou cestu a ani to snažení vám cena při prodeji někdy náklady nepokryje (máte jedno hříbě ) a ta uvedená cena v inzerátu je na rozhraní pokrytí nákladů a aby si ho nekoupil každý kdo má dvorek (jak píšete aby jeho odchov někdo ocenil)
A to , že si je někdo schopen koupit psa s PP neznamená, že je schopný se o něj postarat, i když se může zdát důvěryhodným. 😏
Ph:Na te vsi se zadny promysny chov nedeje. Zadne prilivani genu. Proste sprsknou 2 jedince…
Ze to obcas vyjde v prvni generaci je ten vysledek…
reaguju na varaxi, že časem bude potřeba oživit genetickou základnu psů s PP
Ph:Ne, tomu se rika heterozni efekt, co delaji. Bohuzel, v dalsich generacich uz to mizi, ale to oni nevedi…
hetroze se používí u geneticky odlišných jedinců a ti co jsou finální produkt se dál nemnoží (zvýšení produkce čehokoliv)
když máte úzkou genetickou základnu a velkou příbuznost přilejete krev, blízce příbuzného plemene nebo podobného…(viz třeba černý starokladrubák…frís, lipicán, bílý starokladrubák…) získáte nové geny
Fatia:Boe mi přibrala, je z ní váleček. Dle vážení na veterině má +2 kg 😇 krmíme masem, hlavně kuřecí hřbety z lidského řeznictví. Dostávala dvakrát denně, cca 250-300 g na jednu porci (dle velikosti hřbetů, většinou jsou to dva kusy). Přílohy moc nedávám, protože je nežere. Cokoliv nemasiteho sní jen když to zamíchám do mletiny a i tak toho nesmí být moc, jinak to nechá všecko.
Krmím moc? Nebo je to moc tučné? Jak upravit krmnou dávku? Mám mlýnek, takže si mohu dělat mletiny své. Dávat míň masokosti, třeba jen 200 g na porci a doplnit zeleninou? Přes den toho moc nenamlsá, ona vůbec není moc na žrádlo.
Kalkulačka to boubine spočítala tahle
cca 300g masité stravy (někdy je to jen maso- vepřové, kuřecí ,hovězí, někdy jen skelety,krky, žaludky, srdíčka)krmím + -30kilov= kilové bulině ale i s přílohou(cokoliv), žere všecko, občas ovařím ledviny, játra s přílohou a přidám na “chuť” do krmení pár lžic, nedělám každý den maso, kosti, zelenina,ovoce, sacharidová příloha-taký komplítek opravdu nedělám, podle toho co zrovna je v krámu …dneska měla drobné plevelné rybky, žaludky a těstoviny, včera místo rybek strouhané jablíčko,žaludky(tácek žaludků na dvakrát) a těstoviny …
myslím, že váš pes si vybere ráno jen maso, co ho zasytí a večer to samé…asi bych dávala jen jednou denně tu jednu porci a vidělo by se jak žere přílohy(vyberte kterou má nejraděj a “měňte” jen maso)…. nebo se na přílohy úplně * , píšete že vám to nesežere ani zamíchané v mletině…
toho moc nenamlsá přes den….ale teda něco přece jo?
Zrzavci:ale hodně o výchově,
No jasně že, znala jsem paní - spíš starší dámu, měla smečku asi čtyřech- pěti malinkých pudliček. Holky byly úžasný, chodily s ní hlídat 😀.
V dětství jsem měla ve svý blízkosti taky pekinézku, tehdy to byla velká vzácnost, Doudina byla skvělá, trpělivá se mnou, milá vlídná. byla fajn.
bych řekla že teď je pekiňák vzácnost(toho jsem neviděla ani nepamatuju) , za mých školních základkových let (8desátky)byli pekiňáci všude, každá “bába” ho měla (a kamarádka ze třídy) , zato žádnej york…
Sarah01:Zapomněli jsme, že Jirka zase vysvětluje a tentokrát je to opravdu hodně zajímavé. https://www.youtube.com/watch?v=oFVi0dPzQuI
čerstvou novinku mám už předplacenou 🤩
No ale abych se dostala k tomu, proč to píšu: ptala jste se, proč lidi takové ty domácí odchovy dělají. Víte, kdo má stoprocentně 0 příbuzných deset generací zpátky? Papíroví psi různých plemen. …kříženci goldenů a labradorů, protože obojí je retrívr, kokrů a špringrů, protože obojí je španěl…..
To je to přilití krve a rozšíření diverzity genů.
Bulinu mám s PP a když jsem se na štěňata jela podívat, přísahala jsem, že TAM se už nevrátím…. po týdnu jsem za Ronju složila zálohu….. a jela to vybrané štěně “zachránit” . Tak jako by bylo v množce , mi ho bylo líto, že by ho měl někdo jiný, protože já se o něj postarám (holky to tak maji, takovej mateřskej přístup)….v roce 2016 jsem za ní dala 16 tisíc(teď dáte za bulíka 30-40 tisíc)
A to chovatelka byla přímo pracovníkem klubu.
erdela byla bez PP, ale přesně od takového chovatele, co popisuje Ivuš. v roce 2002 jsem za ní dala 3 tisíce
Lenacia:https://vm.tiktok.com/ZNRWgcxyG/
Když už tam máme takový track… i houpačku už si kluk zkusil. Ale ta nám moc nejde 🙈
… chtěla bych mit taky takovou “dráhu ”…