Aktuálně: 2 314 inzerátů289 854 diskuzních příspěvků20 944 uživatelů

Příspěvky uživatele

Verun

Verun
Verun 11.05.2026, 09:51:42 xxx.xxx.220.9
Lenacia:

a sorry ale doporučovat GPt, který má na svědomí už minimálně jednoho mrtvého protože mu doporučil alternativu za sůl může doporučit jenom psychopat. 

mě GPT chat odkazuje na zdroje , já s tím pracovat umím, chce to trochu použít rozum, holt inteligence není pro každého a není dána každému

Verun
Verun 11.05.2026, 09:42:00 xxx.xxx.220.9
Lenacia:

ne hele… těch 10k co sem dala veterinářce za gastro bylo pro srandu, ne pro diagnózu 🙂 🙂 

😂….proto se ptám , zda mi něco uniklo, jestli teda proběhlo vyšetření…pokud ano, tak snad jste s vetem  ve spojení  a ten vám léčbu nastaví, ptát se na diskusi na dávkování a způsob podání ? to je co ? zdravý rozum?  nebo jste se chtěla jen pochlubit….

Verun
Verun 10.05.2026, 22:43:37 xxx.xxx.220.9
Horsana:

No a ja som zacala zas krvacat, co by vysvetlovalo moj diskomfort….chjo, ja nakoniec budem fakt musiet ist na dalsiu operaciu, jebne ma.

já ted měla periodu 2x za měsíc…stále v normě ,co se týče dní…to mám za to, že to počítám kobyle a furt jí koukám pod ocas a repro vet strká ruce všude🙃

Verun
Verun 10.05.2026, 22:38:49 xxx.xxx.220.9
Lenacia:

Mi konečně dorazil sucralfát…

Takže můžu začít s léčbou…

Jen nevím. Můžu teda ten sucralfát smíchat s hrstkou jídla? Dává se první omeprazol nebo sucralfát? A po kolika hodinách dát druhou dávku sucralfátu, a jak dlouho by neměla teda kobyla jíst….

Mi z toho jde hlava kolem 🙉

GPt chat vám to vysvětlí 

Verun
Verun 10.05.2026, 22:14:43 xxx.xxx.220.9

Léčení vředů patří do rukou veta…pokud nevíte, kde vredy jsou (dle vyšetření) je to  léčení na slepo…koukám pro jistotu všim. Nebo mi něco uniklo🤷

.

Verun
Verun 06.05.2026, 14:25:03 xxx.xxx.220.9
Anežka:

Dobrý den, 

dá se nějak odnaučit fóbie z vody? Jen když zalévám, tak utíká se staženým ocasem co nejdál. Na jméno při zavolání nereaguje. Když ho jednou za čas koupeme, je to také zážitek. Je to už tříletý voříšek, takže ne štěně. 

Díky za rady.

Nemá rád koupání, nemá rád zalévaní, co kdyby z toho bylo to koupání(jestli ho teda ještě někdo poškádlí postříkáním z hadice a.t.d. )  Normálně  do misky napít se asi jde, pije i z přírodních zdrojů?  Máte psího kamaráda/ kamarády, co se koupou rádi? Jděte na procházku k nějakému rybníčku s pozvolným (nejlépe písčitým) vstupem a koupací psí kamarád/di tam můžou řádit a buď se váš časem  přidá nebo ne… aspoň brodit, hodit klacík tam,  kam se pes ještě odváží…povzbudit, chválit, odměnit. 

Verun
Verun 05.05.2026, 10:08:57 xxx.xxx.220.9

..kolegyně z práce se chtěla vrátit do sedla po x letech, a nedopadlo to…málo jízdárny, tradá na prochajdy, tělo tu paměť nemělo…zlomená žebra, sešroubovaná lopatka a klíční kost, obratle mínus-musela nosit  korzet, třičtvrtě roku neschopenka, takže i prachy fuč a teď na kontrole po roce jí zjistili , že nemá stále srostlou klíční kost(má tam železo ) …ona to taková sranda není. ☝️

Verun
Verun 04.05.2026, 23:35:53 xxx.xxx.220.9

Já jsem nechtěla vůbec reagovat…protože tam byly ty “konfrontačni” témata….sbalení koně,stálé pobízení..a.t.d. a tak Jana to shrnula…

Verun
Verun 04.05.2026, 18:38:33 xxx.xxx.116.186
Aluška:

Má úplně stejnou zimní srst jako jindy, ještě není celý přelínaný. Záda má opadlý, rok  se na něm nejezdilo. Uvidíme, začnu pomalu lonžovat. Vetka ho viděla na podzim, dělaly se krve a selen a o cushingu neříkala nic.

To je mítus.ze když se na koni nejezdí opadnou mu takto záda…ba někteří koně z toho profitují,že si ta záda mohou odpočinout.dlouhy sval zádový není nosný sval(dynamický sval )k nesení zátěže. Je to sval staticky.kun .pokud správně nese jezdce netahá to tímto svalem.a.pokud jo .je to špatně.

Právě pozdní přelínávaní může být priznak.

Verun
Verun 03.05.2026, 20:58:48 xxx.xxx.220.9
Horsana:

Ryzovky, to chce ryzovky na ten chrbat.

A testnut Cushinga…

Ale zmenu vidiet 🙂

Leona uz nechodi o troch, ale je bolava, chudera.

A ma Cushinga, si myslim…njn, starce….

Cushing mě napadl hned , dlouhé chlupy…záda… 

ale nechci být futr za škarohlída. 🤪

Verun
Verun 26.04.2026, 10:40:33 xxx.xxx.116.186
Horsana:

Tak na to mame studentov a do papule Novasul, ak sa neda dat cosi iv.

Ale uz som pocula o tej paste, musim prestudovat zlozenie.

Kolko stoji, cca? 

Stojí mezi 460--600+kč podle, toho kde objednáte…složení jsou oleje a bylinky na podporu tvorby trávicích šťáv a valeriana.(Kozlík)

Verun
Verun 24.04.2026, 20:25:07 xxx.xxx.116.186
Horsana:

Echm…Zorana oholili…este neviem ako vyzera, ale isto mu bude bez tej hnusnej srsti lepsie.

Vcera v noci som k nemu musela priletiet, ze ma cez 100 pulzov, 39 TT a dychci a je nafuknuty…kym som prisla, uz bol ok, ale…uf…UF.

Vřele doporučuji Enteromulgat. Na lehčí koliku ze změny  “tlaku vzduchu”  nám zabírá skvěle. Bez zásahu veta.(Dávám celý.řízeny pohyb,deka,peristaltika se postupně rozběhne.vypadne bobek.ujdou plyny,kobyla začne mít chuť žrát) 

Verun
Verun 24.04.2026, 10:47:55 xxx.xxx.220.9

Asi potřebuje delší čas na “upečení” hříbátka…. hele viděla jsem kobylu co se ohřebila na 400+ dnech, normální velkou. 

Verun
Verun 23.04.2026, 13:59:58 xxx.xxx.220.9

To jsem jediná , co to má ještě v 52 pravidelně? 😂… u nás v babinci v práci ano…možná i náš ošetřovatel je v menopauze. 😉

Verun
Verun 19.04.2026, 11:01:00 xxx.xxx.220.9
Sardullah:

… tak jasně… myslím, že při velikosti Giny je třeba 60-65 kilo na pohodu… 

Tak i když vezmu 60 kilo… nějaká orientační krmná dávka jsou 2%  samozřejmě při krmení masem ne granule… což by bylo, pokud dobře počítám 1200g a Gina má denní krmnou dávku 700-750g. Což je  cca 1,25g nějaké cílové váhy. A teda nějaký jídlo okolo už má dlouho osekaný resp. tak max dostane nějaký dvě sousta ode mne a ty dva plátky eidam 30% jako motivační odměnu, že přišla dom… a teda jednu malou sušenou lopatku po večeři.

Tak asi bych to ještě mohla o trochu zkrouhnout, ale myslím, že už moc prostoru k tomu není, pokud to nechci pojmout jako hladovku…. Zkusím vařený a budu krmit 3x denně.

proč 3x denně? 

nestačilo by teda ráno  a večer? 

my máme většinou ráno trochu granulí (před odchodem do práce ) a i někdy jsou netknuté, když večer přijdu, a začne je jíst až před večeří nebo po večeři…nebo si jich nevšimne…takže někdy dobrovolně jí jen jednou denně. 

Verun
Verun 19.04.2026, 10:53:53 xxx.xxx.220.9

nemám taky psa huběňoura, nebo takhle, běžně  vypadajícího psa, 🤭

kdo nikdy neviděl víc bulíků má pocit, že je náš pes (obecně)   zkrmený (jasně že trochu je, to vím🙄) ale lidi si myslí, že hodně zkrmená.(nejsou běžní jako jiná plemena a jsou to takový cvalíčci v dobrém slova smyslu). Tak jim řeknu šáhni si na toho psa, je taková pevná , opravdu hluboký a široký hrudník(velké prsní svaly) osvalené předloktí , záda ,bedra a stehna, jediné co má, jsou prsa, prostě je kozatá(tři falešky) a to jí dělá ten profil postavy válec… hihi   😂kdyby neměla to měkké břicho tak vytahané, bylo by to lepší. Zhubnout by taky mohla , ale bulík nemá váhový limit 😎, s pohybem je to taky na prd, v létě může aspoň plavat a brodit (včara už zkoušela) tak bude zase pohybu více. 

Na fyzio mám kdysi slečna říkala, že jedno kolečko šunky je prej hodně hodně kalorií pro psa…prostě i jedno kolečko je špatně…👎 

Verun
Verun 19.04.2026, 10:35:05 xxx.xxx.220.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 18.04.2026, 15:48:54

k obědu kuřecí stehno a k večeři půl kila prsních kuřecích nebo krůtích řízků a teda nějakou trochu zeleniny, to už si myslím, že je nějaká záchovná dávka u psa takové velikosti.

kde by todle “bača ” denně bral, aby psa uživil? to není záchova , to je výkrmník atleta…

Verun
Verun 19.04.2026, 10:04:58 xxx.xxx.220.9
efe:

Píšete 1% váhy, tzn. že váží 70+ kg??

myslím, že myslíte na to samé… pokud chci psa zhubnout a váží 70 kg a chci aby měl 50 kg(obrazně) nemám potuchy kolik váží/mají vážit  pastevci …budu muset tu dávku počítat z váhy kterou by měl mít a ne z váhy kterou má…

nemám problém bulině ubrat “maso”  a dát jí místo toho jablíčko, když zrovna ten den nebyl tak aktivní (chápu, ne každého psa ošidíte listím ze zelí 😉, syrovou mrkví nebo celou okurkou nastrouhanou do masa- ono je jedno jak jí podám, stejně zmizí, ale v misce je to bez bordelu okolo)…někdy je i malá hladovka. Granule(hrst)  do sypacího míčku nebo pohozené do trávy večer před odjezdem domů z rybníků  a doma už nic…od stolu dostane, ale musíte s tím počítat jako do krmné  dávky, menší porce večer… a nebo to šidit, podávat psovi od stolu mrkev na kolečka- zeleninu , jablíčko… pes spoko, že se mamka rozdělila… 

Verun
Verun 16.04.2026, 11:14:51 xxx.xxx.116.186

V jídle se neodbývám a ani manžela nešidim .snažíme se jíst kvalitně a pokud zrovna ten den to nevyšlo, máme chleba všichni,včetně psa. A nebo pes dokonce jen granule.😱

Děvčata neměla by jste se šidit☝️🥰

Taky si děláme srandu…manžel :co variš? Já:Tobě nic…

Ale to s tou polívkou mě pobavilo…🤭😝.