V Brně na vet. se na to dělal nějaký kurs, na kopyta a převážení koní 🤔(hele ake nevím jestli jen jako majitel si to můžete s tímto kursíkem strouhat)
V Brně na vet. se na to dělal nějaký kurs, na kopyta a převážení koní 🤔(hele ake nevím jestli jen jako majitel si to můžete s tímto kursíkem strouhat)
assil:No a hlavně s těma krávama byl problém, že je jako býložravce krmili živočišnou moučkou, kvalita asi byla jedno.
ona kráva se krmí tak trochu speciálně…krmíte vlastně její bachorovou mikrofloru(využívají dusík) , ze kterého ona čerpá bílkoviny (jako z těch uhynulých tělíček mikroorganismů-mikrobiální bílkovina )
…ani Pinďa už to nežere….. tak kdo to první u Vás doma řekne
Tenurri:No, zkusím obejít nějaká řeznictví, ale většina je řetězcová, nebo zavírají v době, kdy já končím v práci. Další komplikace je, že některé asi neberou karty (hotvost prakticky nevedu, ale tak to se dá vyřešit výběrem, když bude potřeba).
V makru mi vyhovuje, že se s nikým nemusím bavit a nikdo mi nefuní na krk u pultu, že nevím co chci 😀 … ale jako levné to není…za 1,5 kg hovězího libového válečku jsem dávala nějakých 600…
Já teda obecně nemám co se týče masa zase tolik představu o cenách, jelikož u nás se z masa zase tolik nevaří a když jo, tak kuře, nebo koupím mleté na boloňskou zabalíčkované v supermarketu…
Nebudu lhát, ze začátku jsem byla trochu v šoku, jelikož se všude píše, že maso pro psa vyjde levněji než granule…no ono asi záleží jaké maso a odkud🤭…
Vetka nám třeba doporučovala králíka…no, jako ok, ale kde ho mám koupit to fakt nevím. V makru mají malé balíčky za docela hodně peněz…v mletinách pro psy zase bývají kosti…kusové králičí maso pro psa jsem ještě neviděla 😀. Kupovat králíka z farmy, to se asi nedoplatím. V rodině a po známých nikdo není chovatel zvířátek na maso, vrchol jsou slepice na vajíčka…a i dkyby museli bychom ho dostat “pultově připraveného” protože stahovat něco z kůže, tak to nedáme asi ani jeden.
Ale tak já se v tomhle fakt blbě orientuju. Upřímně, si připadám trochu jako debžot, jelikož jsme tyhle druhy masa nikdy nemuseli nikde shánět ve větším množství a jinde než v marketu jsem maso nekupovala. Ale to je spíš jen takový povzdech.
Na ty Nýřany mrknu, díky
Koukněte na bazoš ,dejte si tam vaše město a okolí a mrkněte, kdo prodava ve vašem okoli opracované králíky vcelku.muzete se domluvit i na staré ramlice.co už nejsou k chovu. Já mám kolegyni v práci jako zdroj. 250za kus s hlavou.jatra .srdíčko. váží cca 1,2-1,5kg..u nás králík je často.ale pes oblizne jen “kosti ”. Králíčí vývar zbožňuju.
Například:
Ivus:Jasně, můžeme si myslet, že v těch granulich je jen ta “dobrá” masokostni moučka. To si určitě mysleli i v devadesátkách Anglii, když tím krmili krávy, že mají jen tu “dobrou” a “zdravou” masokostni moucku, až nakonec se jim tam rozšířila nemoc šílených krav…
Mě to je vlastně jedno, co se do těch granulí dává, já to našim psům nedávám a je to každého volba.
Jenže v Anglii mají jiný způsob zpracování..než se používal u nás. Tuším že to bylo v tlaku.jiné normy .no
🤷
Lupus4:Já “žeru” všechno a dělím se s Lůďou (mimo kořeněného)😉
U lidí je to jejich volba. Pes nemá na vybranou. Jelikož žijou tak krátce, tak proč jim to ještě zbytečně zkracovat.(studie , že na přirozeném žili o 2,5 roku déle už tu taky byla)
Právě, některý pes nemá na vybranou a může to být právě naopak, jeho páníček by rád, aby pes měl echt barf, protože TAK☝️ je to nejsprávnější , cpe ho do psa horem dolem …a ono ne, pes to sice žere , ale tak nějak neprospívá…
Ne každý pes je taková šelma jak si myslíme a krmení “pro kachny ” (granule a jiné šroty) mu udělá větší službu. Jenže není to momentálně in a přece se nenechám pomluvit, že. Takže vždy, v zájmu zvířete. 😜
PS: ..i kořeněné- bylinky jsou koření, ale vím jak jste to myslel.
Sardullah:V souvislosti s tím mě napadlo, když doma rozdávám instrukce a říkàm chlapům, aby nedávali psům ty párky z lednice, že bůh ví, co je do nich semletý….😂
Jako vtip dobrý, ale pak se nemůžou lidi divit, jak vypadají a jaké mají problémy, když do pusy strčí kde co 🤗
Až budou borůvky, bude to tasemnice liščí…
Jestlipak se přirozeně krmí i Lupus nebo sem tam zblajzne nějakej fujtajblík🤪😂
A to by si měl dát větší pozor 🤭, žije několikanásobně déle než pes. ☝️
Krůťí srdíčka myslím Lidl.(Asi ne stále.ale tam se sehnat dají)
A ještě …pes potřebje energii…místo mrkve bych klidně k těm batátům/bramborám dala vločky nebo ty těstoviny.
Ph:ale úkol zněl : bez tuku…zatím
ale on zadny ukol nezaznel 🙂
Pokazde se tu sesypou navrhy, co vsechno muze dostavat, aby pribral. Tak vsichni mame nejakou zkusennost jak vykrmit sveho psa. Jen - tenhle pes je nemocny, neni to bezny a “jen” hubeny pes.… Tady s radami opatrne.
Nevim, jestli jste to cetla tady cele?
Protoze - na kureti a krute hubne, bataty a jogurty uz dostava. Ted vetka navrhla pridat i hovezi, ktere ma vice energie ( a trochu jine slozeni bilkovin, coz je uz potreba po te monodiete). K ten kuratum a krutam ale 😇
a vy vlastne navrhujete vyhodit drahe hovezi a zustat na kureti - na kterem hubne?
Vim, ze ty navrhy tady padaji v tom nejlepsim umyslu - ale nedelate to tenurri jednodussi.
Ale houby…nic nenavrhuju vyhazovat. Pouze orientační rada. Chápu že se bude držet zavedeného postupu.
Jasně bílej plátýnkovej hadřík…věčně skrčenej.
A pak jsem ještě dopsala …ale byl nějaký eror…tak znova:
Myslím, že kalorická,v tomto případě,by mohlo být spíš myšleno jako plnohodnotná,když má dietu s omezením tuků. Dodat energii v sacharidech(třeba batáty mě napadají) s vyšším důrazem na stravotelnost masa. I ta buchta(rohlík) je sacharid.
Super jogurt,odtucneny tvaroh,kotáže velký zdroj bílkovin.
Ph:pes tuk potrebuje. prejit na tucnejsi hovezi maso je OK. jen tim se mu zvysi kaloricky prijem
Hele Klidně nikoho nepřesvědčuju……ale úkol zněl : bez tuku…zatím…když na prsou nechá kůži.tuk bude….a finančně to nebude taková raketa.ted Kaufland kuře 65kč, baleno po dvou. Mám totiž jako pocit že kalorická strava není to samé jako plnohodnotná….stravitelnost také hraje roli…sice bude mít “víc kalorické maso” ale s horší stravitelností… tuk obecně zpomaluje trávení…
1g bílkovin jsou 4kcal
1g sachridů jsou 4kcal
1g tuků jsou 9kcal…tuky teda nesmí
A teď si zjistěte kolik má jaké maso bílkovin….nejvíc kureci prsa,. krůtí….to je celé.
Tenurri:sono se dělá při kontrole teď běžně. Střeva vypadají mnohem lépe než minulou návštěvu. Dle vetky hubne kvůli vysoké dávce léků.
Hodnotnější jako v počtu kcal na porci, nebo takhle, já se explicitně ptala na kalorie, protože jsme s manželem hledali na netu nějakou orientační kalorickou tabulku pro psy a ty kuřecí a krůtí prsa nám vyšly dost chudě s tím, že by musel dostávat větší množství, což už je ale při jeho diagnoze zase problém.
Za mě…Kalorie = tuk , sacharidy. (Tuk by teda neměl)
Vyloženě úplne počítat kalorie bych asi nedělala…. lehce stravitelné a bílkovina,sacharidy/škrob
Když to nesmíte mít “hygienického” vnitřního autistu…už vidím jak tu filcovou podložku týdně peru…😂.dneska jsem sundala z kobyly deku.ta bude jako prase…a podložka to doleští.
Tuňák
Nezkusite zase sono? Játra?
Hodnotnější….já bych si pod tím představila víc bílkovin a to krůtí má…vic než hovězí . Hubne asi ze svalů…co vejce…tvaroh?