Horsana:Jeminenky, nie, ale moja tuzba po oslikovi po zhliadnuti stranok znacne zosilnela!!! 🥰
Připravte se na to, źe oslíci jsou hodně hluční.a když má soused oslíka a páva hned máte pocit , že je vedle zoo.
Horsana:Jeminenky, nie, ale moja tuzba po oslikovi po zhliadnuti stranok znacne zosilnela!!! 🥰
Připravte se na to, źe oslíci jsou hodně hluční.a když má soused oslíka a páva hned máte pocit , že je vedle zoo.
Buggyra:Ráda bych poznamenala, že JÁ po opichu dorostenka JSEM 😀
Ale varovala mě kolegyně, že ty kortikoidy budou fungovat max. týden, tak ať se klidním s rozcvičováním a zatěžováním, že se taky za ten týden nemusím hnout. Mno…
Po tom opichu hlavně má být klidový režim 🙈🙏
Objednala jsem ostropestřec výlisky(nebyly konopné,tak jsem si řekla, že vemu tydle ke lněným a rovnou si udělá kobyla detox)
Za mesíc dokoupím nejaký jíl až bude ta travička…jinak dávka do kyblíčku je v základu v zimě / létě stejná.(Plechacek nutistaru .plechacek nova Equi)
Já si letos dala taky pauzu, potřebovala jsem si doléčil bebička z letního a podzimního karambolu.pak Vánoce…a když už jsem se na to zase chtěla vyškrábat, tak jsem si natloukla koleno, pak zmrzlo(i hala)…takže to dalo skoro 3měsice. Zítra bude den D. Uvidím co koleno na to. Kobyla ale volno zas takové neměla…tréninky" přirozené komunikace", kruhovka, volnost, prostě nějaký pohyb tam byl ,ale bez maminky na zádech.
Nadprdelí a SI nemusí být jen z “plotének” ….hamringy nekončí “pod zadkem ”ale úpony lezou až k esíčkam(zkracené hamsteingy) a iliopsoas je taktéž velmi málo dávan do této souvislosti.
Ty rampouchy na koníčkovi by moje psychika nedala.😂😱.
Zima mi taky nevadí,jen kdyby byla převážně ta ladovská. U nás taky led ,vítr už přestal.nebude sněžit?🤭😝
Já mám pocit ,že bych se měla na venek vybavit tou nafukovací(máte někdo? )…loni jsem si užila dva výsadky (hala a poprvé terén) vše během měsíce a půl…a jestli se mám ještě někdy válet, tak jen v měkkým.
Co na to říct….ve výběhu na balíku cca 14dni..
Buď máme takový bobry nebo materiál byl unavený.?
https://equilist.cz/2019/01/09/slonsky-kun-slonzak-plemeno/
Zkuste pod názvem salesian stud book…salesián warmblood a podobně…
Šlonzák?spíš Polsko?
Jezdím převážně v dreurním sedle…do terénu si jiné už nedovedu představit..😂. Balancovat nad skokovým nebo stabilně sedět v derzurce.maximalne si dosednout.kdyz je potreba . Mám větší stabilnější plochu nohy s koněm…neznamená to mít úplně nohy narovnané.on tam v tom koleni musí být nějaký pružný prvek. Sedlarka doporučila Albiona . Drezurní sedla nemusí být všechna hluboká. Rozhodují polštáře , šířka kanálu a tvar komory..hodně štěstí při hledání.ale teď jsou docela dobre možnosti u bez koster. A právě na kobíky.večer pohledem odkaz. Sedla Masters nebo tak nějak 🤔🤷
Všichni umíme běhat a děláme to? Všichni psi umí běhat a chtějí to? Nějaký pes vám bude reaktivní jen tak, jiný potřebuje motivaci a jiný je něco mezi…taky zaleží s kým a kam pes jde.
Z mojí buliny by šlehlo každýmu.je to na sídlišti pes tažený.vše důkladně očichává a chodí prakticky jen s nosem u země nebo stojí a hlídá perimetr(chůze pohřebního koně s pohřebním vozem)…máme místa kde dokáže zrychlit (motivace) jsou tam jabloně a spadaná jablíčka. A když si je nacpu do kapsy zapomene i na pesemesky. Když jdem mimo město.je reaktivnejší.zver ji necháva chladnou. To by ji musela milostivě vlézt do cesty na dosah. Pohybuje se rychleji i popobíhá (vzhledem k invaliditě má omezení v kvantitě). Když jsme na rybnících je v očekávání vetší zábavy(voda.klacky.plyšáci na trhání) a je taky reaktivnější. Ale jinak prostě taková je. Asi vzhledem k prodělanym operacím a my ji bereme takovou , jaká chce být a dokážu s tím žít. Bylo by hezké kdyby mi stačila.ale to teda až s jiným psem.
https://dumbylinek.cz/produkty-a-z/882/tierlieb-ochranny-balzam-na-tlapky-15-ml.
Na tlapky mám todle…
Nejlepší na obalení sněhem je kokr… po pár minutách jedna koule. A všude…nohy tělo hlava
Buggyra:No proto mluvím o fréze. Ta nic nezničí - a cestičky vyrobí taky 🙂 Může být i na aku, člověk pak nemusí tahat za šňůru, jen ty aku jsou bez pojezdu. Ono motůčko s radlicí taky existuje 🙂 Jako já do té frézy půjdu, tři tisíce zase nejsou částka, ze které bych se měla zvrátit (to stál poslední servis na tu MFu, a sekala jsem s ní dvě hodiny). Když to ušetří čas a zdraví, tak třikrát hurá.
Zrovna včera jsem viděla pána jak měl frézu(radlice se šnekem ) před traktůrkem (asi sekačka)a gejzír sněhu jako blázen…moc se mi to líbilo…
Zrzavci:Jo přééésně! Já vždycky nabádám kolegyni Lucii: “Chlastej, Lusiáši, chlastej, dělej, ať je to za náma!!!” 😀
My říkáme: Lucie stojíš v noci u pyje?🙈
Jinak jsme samozřejmě zabalený od hlavy po ocas. Dneska ráno jen 15minut…bylo -18. Ono se to nezblázni…až bude lépe,vyrazime na dýl.
Buggyra:Tak všechno nej 😀
Bugyra ,sama osobně , si chtěla skočit do nového roku? .A vzala to po hubě.😜
Horsana:Uz nech skonci toto volno, hore na kopec sa chodia prechadzat ludia a dnesna vzorka bol vrchol, chjo.
Bolo uz sero, kone signalizovali, ze hore nieco/niekto je, o chvilu ludske hlasy. Fox medzitym zahrabaval, obcas zmizol.
Boli to dve zeny, mali na volno x vlciaka, ktory okamzite zacal chalovat z oboch foxich misiek a doslova ich vylizal.
Reakcia majitelky “jeeee, tam mal niekto papat”?
Reku ano, MAL. A lisiakov pribeh.
A potom, ako v zlom sne som videla, ako Fox sedi v takom tuneliku v podraste, meter od psa a vyhodnocuje (uhm, ludia sa rozpravaju, ok a toto zviera, zaujimave).
Vludne som ich upozornila (vo vnutri mi uz zvonil umieracik), ze lisiak je tu, ci by si pripli psa na voditko.
Ale nepripli. Miesto toho sa zacali jedna druhej pytat, ci ho vidi, kde je a potom to prislo.
Veta, kvoli ktorej tak vela ludi ma psickarov za ignorantskych dementov: NEBOJTE SA, ON MU NIC NEUROBI!
Dpc, nie, kdeze, kdezeeeeee….
Pes skocil, Foxovi v hlave konecne zopli tie dva neurony a zacal zdrhat, pes za nim….och…
Nastastie Fox preskocil plotik ku konom a vlciak nie…OMG.
Panie vyjadrovali obrovsky udiv, ze ich skurveny zasraty pes sa neda privolat, odvolat, ani nic a pochvalovali si, ze bude dobre spat, lebo im v lese tri krat usiel a preto sa vracaju tak neskoro, lebo ho dlho hladali.
Nuz, ja som kludny, relativne otrly clovek, ale dnes mi odj*balo dekel.
Moj sladky chlapec, och…
Ako, lekciu asi pochopil, ti dobri ludia sa, po tom, co som ich pozvala zoznamit sa s konikmi (lebo na vrazdu som nemala sil) rozlucili s tym, ze nabuduce vezmu konikom nieco papat.
Uz nech su vsetci v praci a idealne aj v pérdeli a nech tam aj ostanu.
Fox sa ukazal asi o pol hodinu, chjo. Nastastie mam vzdy v rezerve jednu macaciu salamu, tak tu si v klude zozral.
Je to este lisca, ten by sa kamaratil s hocikym, chujko maly.
Idem si nalupat Lexaurinu 😢
Nemilosrdně všechny z našeho sice neoploceného pozemku kolem rybníků vyhodím. Nediskutuju s nima…Srát mi tam cizí psi nebudou…ať se projdou okolo.vysokou trávou,polem…já to tam pro ně nesekám. Doby kdy okolo mě prošly dvě nádhery,ani nezabučely , psy na volno jsou pryč….já jim povídám, že tu mám někde taky psa,ale že jsem tu doma a ať si své dají na vodítko…nic a ještě se nafoukly, ale šly pryč,tak jsem to vydejchala…jenže na druhé straně rybníka začaly psovi házet klacky do vody..tak to mi bouchly saze. Já kvílela až mi hlasivky přeskakovaly a slečny šly domu polem.
Včera v TV o tom bylo(prý prasklo srdce/za mě aorta?,což u křížence fríse kteří mají predispozici k špatné syntéze kolagenu nebo tak něco, by nebyla záhada ) k nějakému vyššímu tlaku dojít mohlo +ta březost,aneurisma….kadáver má furt na “dvoře”,protože je to nahlášeno na PČR…. A jestli chce pojistku.asi pitva být musí….
Je to ale určitě smutné a jejich rozhořčení chápu…taky by mě to mrzelo a štvalo…
Já na Nový rok píchla🙈 to bude rok…
😂