Aktuálně: 2 314 inzerátů289 854 diskuzních příspěvků20 944 uživatelů

Příspěvky uživatele

Verun

Verun
Verun 12.08.2026, 12:37:10 xxx.xxx.220.9
Lenacia:

Ze série: a čím zase z toho výběhu ten blbec přijde 

Obrázek Obrázek

My máme na předních fotodermatitídu 🤪 ,  heč. 

fotka taky bude

Verun
Verun 11.08.2026, 08:48:38 xxx.xxx.220.9
Buggyra:

Budou levní koně…

Včera přijel firemní dopravce a na kolenou mě prosil o dvě koule sena. Jednoho koně prodává, druhého starého na podzim uspí. Jen ho dochová do té doby, nechce se mu teď, ať si ještě užije tepla. Tady ještě seno je, poradila jsem mu, kde koupit. Pojede 200 km pro dva balíky.

I hovězí bude levné.

jj, už jsem si v inzerci všimla…levní koně. 

Verun
Verun 08.08.2026, 16:49:04 xxx:xxx.dc3c:6dd2

Hippolyt žere,ani ne kilo NutriStaru denně(je plně mineralizovany ).neni to plná dávka aby byla pokryta dávka min. vit. Kdyz ji do toho začnu sypat minerálku.časem začne selektovat.ze zbyde minerálka na dně žlabu a když to budu máčet nebo olejovat nebude to žrát vůbec….asi tak. Dobře vykašlala jsem se na minerálky ,má co má,někdo nemá vůbec nic. No, ale teď bych to potřebovala dotáhnout,kdyz je v očekávání.hlavne v posledním trimestru(hříbě si udělalo zásoby) a první tři měsíce kojení…nápad byl koupit nějaké rozumné nemineralizovane müsli,(pokud možno bez obilné.nizky gln. index a.t.d vybrala jsem Nova Equi Muscle,obsah bílkovin mi byl sympaticky) a nasypat minerálku od hippolytu … nedávám statková vůbec. Oves.ječmen…(možná chci dávat naklíčený)

Verun
Verun 08.08.2026, 02:31:03 xxx:xxx.430c:1c3d

Vysvětluje to ustajovateli,že si chcete dát na box pod koně tuto kombinaci😂…aby strávil půl hodiny na kydání toho boxu(máme velké boxy) A to vím,o čem mluvím,mám tento měsíc odkydano 30 boxů a myslím,že nekončíme .Teď už tam není takto nastlaný,ale ze zdravotních důvodů koní byly. Taky by se mi to líbilo….ale to pak každému. Ve stáji je 25+ koní(kravín)…..asi k 95

Verun
Verun 07.08.2026, 18:06:27 xxx:xxx.430c:1c3d

Tak dneska na dvou místech vzdálených od sebe 10 km,nezávisle na sobě, cvrček…divná náhoda. Jeden u rybníka a druhý ve stáji..

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Verun
Verun 07.08.2026, 16:14:39 xxx.xxx.220.9

to je úpně jasné, že nejlíp se o svého koně postarám sama nejlépe, oni se postarají i jíní-ale od “maminky ” to má jiný level. 😘

Verun
Verun 07.08.2026, 12:56:20 xxx.xxx.220.9
Buggyra:

Pavo vychvalují, ale jsou to pálky.

Nevím, zda ten náš měl tak dobrý základ a nebo za to taky může to Pavo, ale je z něj slušný kousek 🙂

Obrázek

jj kobyla dostávala jako hříbě do roka  pavo podo grow…

Obrázek Obrázek
Verun
Verun 07.08.2026, 09:05:26 xxx.xxx.220.9
kometa:

Za mě je ideál dolů piliny, navrch sláma. Pak se nemusí kropit.

jj, ale kdo by to kydal…to je očistec. 

Verun
Verun 07.08.2026, 07:42:01 xxx.xxx.220.9

Holky co mají u nás ve stáji piliny si je na boxe kropí.

Mají je i dušní koně. Ustájko s pilinama je dražší. Dříve to byl odpad,teď je to “byznys”.delaji se z toho brikety do kamen.

Pila(katr)zpracování kmenů stromů,truhlárna.

Verun
Verun 06.08.2026, 15:57:00 xxx.xxx.220.9

Asi nebudu vymýšlet, to byl takový šetřící pokus, rozšíření možností😜.bereme na stáj Hippolyt (sleva za plnou paletu) tak se mi asi oplatí vzít H. lac, i když to bude  i tak 🚀.ale bude to se vším všudy. Všecko okolo koně je letos ták drahý 😭😭…hlavně ten nápad , nechat udělat kobyle miminko 🙈😱

Verun
Verun 06.08.2026, 07:53:53 xxx.xxx.220.9
sutrik:

Nepatří to sem, ale když jsem to tu začala… Linda je mrtvá. 

🙏😢💔

Na to nejsou slova……

čistě pragmaticky, budete dělat pitvu….je to náhle a po operačním výkonu.

Verun
Verun 05.08.2026, 15:17:40 xxx.xxx.220.9
JanaJanaJanaJana:

Mně čeká po dvou a půl letech přesun. Trápí mě to už dlouho, ale letos přišly nějaké věci, které prostě to rozhodování urychlily. Koně u nás rozhodně netrpí, ale nějak se rozcházíme ve filosofii. Novou stáj neznám, ale viděla jsem toho rak a z toho, co bylo k mání, to bylo to nejlepší. Kůň bude dál a ve stáji neznámé. Kdo je dobrý, má plno a neinzeruje anebo kvůli senu letos vůbec nebere.

Tak držte palce, nervy mám na pochodu.

Taky jsem se nervila,když jsme se stehovali,dokonce jsem to jednou i odvolala,ale stejně jsem to za další rok udělala…myslím,že i kobyla to vzala lépe než já. Já byla i na nervy.kdyz ji odcházela kámoška z výběhu. To přejde. Oni to zvládají lépe než my.  Důležité je,aby byl koník uspokojen svými potřebami a já taky trochu a je to cajk.😘

Verun
Verun 05.08.2026, 10:25:11 xxx.xxx.220.9

Hele a koně nemají  v boxe , výběhu k dispozici seno ?  myslím, že z normální travní řezanky (bojínková ve vašem případě, bojínek má i malou inzulinovou odezvu) by se neměl kůň ucpat, pokud jí nehltá. Ono i když jsem si říkala, proč by měl mít rekre koník vředy(jako ten Lenacie) ? To už je to opravdu taková “nákaza”, že to postihne kde koho  nebo opravdu chyba v managementu (dlouhá přestávka bez objemu, málo objemu) 

nebo vám koník špatně kouše, mladý věk= zuby, čepičky mléčných zubů na trvalých stoličkách….

travní řezanky bych se nezbavovala, po hrsti do krmení, ale mě to kobyla kouše dobře… jek jsem psala výše, v každým krmení teď najdete přimíchaný seno, senné granule, vojtěškové granule(granule si můžu koupit extra zvlášť  dávat do krmení sama a ne je kupovat v drahém müsli, kde hledám jiné složky než objem a balast) … holky ze stáje berou z equikrmiva(koukněte na obrázky) 

Verun
Verun 04.08.2026, 13:59:23 xxx.xxx.220.9

Tak nějak se poohlížím, počítám , co bude tak nejlepší v porovnácí cena/ výkon. 

Dávali jste někdo přímo krmení pro březí  nebo jste  domineralizovali ?  

Verun
Verun 04.08.2026, 13:42:16 xxx.xxx.220.9
Horsana:

Boha jeho, nedavajte konom rezanku, ani nekupujte nic, co ju obsahuje.

Driape to zaludok od kardie po pylorus, normalne dajte nejake seno, kasu, travu, pokial kon neskace baraky pri praci, nic sa nikde nerozostriekne, omg 🙄

Zdravim vsetkych 😛

řezanka je skoro ve všem 🙄, nejvíc mě překvapí  v müsli pro koně s vředy… a kde nebyla jí výrobce přidal… bavíte se s vetem a ten neví, že vojtěšková řezanka je pro koně s egusem tabu…hm, pak jste ve stáji za “černou kroniku”…🤪

Verun
Verun 04.08.2026, 13:32:19 xxx.xxx.220.9
Buggyra:

Na řezanku jste mě právě upozorňovaly u plnokrevníka už dávno, no a v těch PUR krmivech je bohužel přítomná, ale v tom PURitanu je jí nějak minimum a tak holt zatím spoléhám na jeho schopnost žvýkat a zdá se už pár let, že mu PURitan na zimu sedí. Ale já potřebuji přes zimu vykrmovat, vykrmovat, teď je celkem koukatelný jen na trávě a ovsu s rýží…

Už mám vojtěšku na zimu zase domluvenou, snad v neděli to klapne a jedem pro ni. Pomůžeme starému pánovi naházet na horal a můžeme si zbytek z pole odvézt zadarmo (a to by za ni letos dostal zlaté dukáty). Mám to ale štěstí. Ještě musím domluvit druhou soupravu, letos toho chci vzít co nejvíc… a nebo se tam o týden otočit ještě pro jednu fůru, když to půjde. Taky už při čtyřech koních uvažujeme o příkrmu senáží, známá tu kousek dělá metrové balíky, to už by se zpracovalo…

Půlku sena na zimu máme navezenou, za šest stováků za balík, náš stálý dodavatel je taky zlatej. Zbytek kupujeme od většího JZD za tisíc za kus, ale mají opravdu povedené seno… Jsem zvědavá, kam to všechno dáme 😀

My z jihu máme smolíka , suchopár už i na pastvině….  v některých výbězích se už krmí seno.