Tak žaluzie nebo odhrnutí závěsu na kroužkách nedejbože na staré panelákové “garnýži”(nebudu hledat jak se to píše) dokážou od sousedů spodních nebo horních taky probudit.je slyšet i cizí budík a ostatní radosti.
A ty rolety jak se elektricky rolují slyšet jsou.a pamatujete na ty staré plátěné rolety jak se rolovaly na ten dřevěný váleček.to když vzalo švuňk….(jako že jste pustila tu šňůrku a ono to dost hlasitě prásklo.kdyz se to namotalo) Hned každý měl přehled, jak který soused vstává.🤷
U nás koně prostě do výběhu nešli,když bylo náledí.radeji pár dní na boxe ,než nějaký malér…vypohybovat se mohli s majiteli na hale.
Já mám ráda u ustájení právě tu halu…ale zase, pořád dokola, nakrmený kůň je základ. Snesu i momentální zdražení,ale vím ,že o seno se ustajovatel škrtit nebude a na oplatku, já s ním neplytvam,kobyle jsem opatřila sítě.
Takže můj důvod byl při změně ustájení.: nastlaný box a dostatek objemu,péče o povrchy i pro nás ustájené.
Aha, ale ta naše klouže. Nevím, jestli by se mu líbilo na sedačce na podložce, která klouže. Jestli máte někde blízko superzoo, skočte to tam okouknout a vyhodnotit sama. Důležité je, aby na ní chtěl ležet nebo sedět.
Superzoo v dosahu 5minut pěšky…je rozhodnuto ,pes zítra na Lipno nepojede,stejně se večer vracíme a zbytečně by se v autě “potila”.aby stejně na Lipně proležela den.
to bych si netroufla, Nora jezdí i k lesu pěkně přikurtovaná. neupevněné předměty ve vozidle jsou blbý už při prudkým brždění.
Taky párkrát ze sedačky zahučela pod.😱 Nebo ji stihnu drapnout za kšíry,když si někdo plní na silnici odznak zdatnost nebo je zatáčka prudší….a kdyby… tak všichni 🤷. Srp v tašce z kaufu jsem taky měla v kufru.ale někam se mi zapodělal,byl památeční,po babičce.😭
A nezapomeňte strouhanou žemličku trochu osmažit na přepuštěném másle ( ne však dozlatova, proboha!) a pak hnedka zas přidat malinko smetany, česnek s majoránkou taky utřít ručně se solí a přidala bych i trochu muškátového květu.
Našla jsem starý kuchařky po babičce, takže to teďka všechno vím úplně přesně.😂
Pro odvážné: Majoránu dejte čerstvou, lístečky pečlivě oberte, bude pak v knedlíčku vítanou a nevšední ozdobou.🤣
Knedlíčků není nikdy dost…🙂
Mám čerstvou majoránku.ale připadá mi, že sušená je aromatičtější,a asi místo smetany dávam vajičko….doby našich babiček ,co měly na vše dost času je fuč…teď se lisuje a mixuje.ne že bych to neuměla.právě s babičkou jsem často vařila….udělej todle, zamíchej tamto, zapal mi cigaretu ….😂
Pes jezdí na hulváta🙈…u spolujezdce.,když jedem s manzelem tak dole,nebo když se mi nechce mačkat a jedem dál tak vzadu na sedačce.Kdyz jedeme jen spolu tak na predni sedačce. Na delší trasu má kšíry a pásek do pásu. Za nezabezpečeného psa už jsem tytyty dostala.
Dívky, dámy, ženy, dejte tip, co vaříte v těhle vedrech aby člověk nestál půl dne u sporáku. Ještě dodám, že tu máme 4 vnoučata, tak je člověk musí trochu nakrmit.Rizoto, šunkofleky, řízky už byly.