Aktuálně: 2 038 inzerátů284 929 diskuzních příspěvků20 317 uživatelů

Příspěvky uživatele

Verun

Verun
Verun 26.06.2026, 08:24:15 xxx:xxx.fe15:f1ec
Orionka:

Píšu si Veral 100…. Čtu jak tady (všichni, nejen vy) probíráte léky, házíte názvy, které jsem nikdy ani neslyšela (zaťukala jsem to na dřevo a poděkovala nahoru). Ale zeptat bych se chtěla : Stárnoucím psům jsem dávala Karsivan. Existuje podobný lék pro lidi ? Nebo si mám koupit Karsivan pro sebe ? Děkuji.

Geratam,pirabene.piracetam…a klasika gynko.

Edit. Mobil mimo pravil gynko na vínko 😂 taky dobrý anestetikum.

Verun
Verun 25.06.2026, 14:23:15 xxx.xxx.220.9

K tématu léků:

Trpím na bolesti rukou(palec .klouby.slaba síla úchopu).lokte.ramene…vyšetřena po všech strankach.rtg.magnet.úžinove syndromy…. závěr:zůženy pateřni kanál(prostě mi to jde z krku)  ….když nebudu dělat nic.ruce lepší.ale to mi nejde…takže si 3-4x týdne polknu Veral 100(diclofenac) po různých možných jiných byl toto vítěz. 

Verun
Verun 24.06.2026, 23:58:36 xxx:xxx.f3c6:f657
Sarah01:

Ne, to určitě není angína, to by byly bolavé mandle a zvětšené uzliny na krku. To nemám. A při angíně jsem vždycky měla horečku, tu teď taky nemám. Hrozně kašlu, i v noci.

Dušnost,zadýcháváte se? Nebyly vás lýtko .pod kolenem? Oteklá noha,?   Trpíte na trombózy?….            !  já takhle kašlala a kašlala ..odmítala jsem navštívit urgen (bylo to zrovna v době kovidu) jako že co jim reknu.ze jenom kašlu?   Až jsem tam teda dosla…už jsem měla i další obtíže…a ona to byla oboustranou plicní embolii s infarktem laloku…to nechci strašit…jestli vás bolí v krku a kašlete…asi nějaká infekce.

Verun
Verun 24.06.2026, 23:12:45 xxx.xxx.116.186
Sarah01:

No, už delší dobu jsem se cítila trochu vyčerpaná, tak to asi muselo přijít. Skoro půl roku jsem neměla žádný volno, už to prostě chce dovolenou.

A vy už jste v pořádku?

Letní angína? Já měla angínu 3x za život a vždycky v létě 

Verun
Verun 24.06.2026, 21:46:16 xxx.xxx.116.186

Asi půjdu.proti proudu,ale mě to teplo nijak nevadí.snad jen.ze se teda nedá s koněm nic dělat abych ho neuvařila (mají i otočený režim. Chodí na noc ven)  ono se to ale nezblázni…

Dopoledne až do dvou jsem sekala latifundie,…krmila ryby.hrála si s čoklindou v rybniku,zalévala .přivazovala rajčata.zamulčovala travou záhon… odpoledne vykoupala koně..opravila ohradu.dala cerstvou vodu.šla hledat ztracené třásně na pastvinu…pak po nekolikáté jsem umyla i  sebe a hurá si odpočinout na noční  😜🙈😂

Verun
Verun 17.06.2026, 23:48:40 xxx.xxx.220.9
efe:

…nemám čas se hroutit.

Buďte ráda, že nevíte, o čem je řeč. Protože o tomhle to rozhodně není. 

Nikdo nežijem život toho  druhého a těžko posoudit,  jak kdo na tom je,a kolik mu stačí   někdo je křehčí jiný se dokáže oklepat a někdo už potřebuje medikamentózní léčbu, svěřit se v diskusi nepomáhá. V mojem povolání  je důležitá psychohygiena a nenechat se “vysát” . Možmá mě to teprve čeká, nárok mám , jsem v strašném  fyzickém a psychickém dezolátu( bolí mě kde co a  alzheimer je asi infekční 🤪 ) , ale zatím to nepřichází , krom klasických hormonálních výkyvů  v průběhu měsíce.  

PS: halux (a příčná klenba nohy)  a bolení zad spolu může souviset, zrovna dneska jsme to v práci řešili …kolegyni čeká operce nártních.zánártních  kůstek , halux má taky .

Verun
Verun 16.06.2026, 22:41:26 xxx.xxx.220.9

…aspň nějaké kulatiny? 😎

A pamatovat se to bude dobře, dneska je zahájení “dravčí” sezony…v pátek  asi půjdu zbičovat vodu. 

Verun
Verun 15.06.2026, 21:38:04 xxx.xxx.220.9

No, nikdy se mi pes u Lipna něčímn podobným neotrávil a to pamatuju roky,  kdy bylo Lipno zelené jako hrachovka, ani nebožka ani bulina (skorojezevčík se nerad koupal a nepamatuju už , jestli tam vlezl). Tak to bude letos čelenž, ne že bych neměl obavu☝️ , machrovat nebudu.   A ani z rybníků nikdy nic…a tam kvalita vody je o dost horší. 🤔 a výskyt sinic pravděpodobnější. Máme rybník  Vajgar přímo ve městě  a ten taky není v létě topka a bulina  tam občas zapluje. 

Verun
Verun 15.06.2026, 21:03:10 xxx.xxx.220.9
efe:

A moje Madam s ním chodí už x let a je naopak naprosto spokojená. Každý kůň je jiný. Každopádně děkuju za, už třetí, potvrzení pravého berana. Jdu do něj, jen co změřím potřebnou délku.

A vůbec se nebojte ho pravidelně prát, cca co 14 dní, kupte si na to prací mýdlo od Mates, čím se víc udržuje tím vydrží hezký,pot je agresivní a  výstroj ničí… a nebojím se ho prohnat sušičkou na studený vzduch , je načechraný…Třískání zabráním , že ho sepnu a beránkem nahoru, aby přesky byly uvnitř a nerachtaly o buben sušky. 

🤔 myslím že to píšou, jak udržovat beránky na equiservisu? 

Kdyby někdo potřeboval mám 125 mates slim anatomický hnědý , neježděný, na ceně se domluvíme. 😎

Obrázek Obrázek
Verun
Verun 14.06.2026, 22:23:28 xxx.xxx.220.9

A máte někdo chladící podložku? jak fungujou, nachlazují se nebo jak ? 

Verun
Verun 14.06.2026, 21:48:02 xxx.xxx.220.9
efe:

Pls jaký podbřišník byste doporučili pro citlivého koně? Mám Wintec Super Soft, doteď ok a najednou se morgáněti nepozdává. A že ona to fakt umí dát najevo. Vždycky když se zpotí, stačí malinko, tak se zubama začne ohánět po podbřišáku v místě, kde jsou spony. Ty jsou ale schovaný v obalu, tak nevím, co jí vadí. 

Hele mě to kobyla dělala, když měla zimní 2 měsíční  pauzu…většinou k jedné straně (pravé) , švihala ocasem při ježdění, prostě to někde nebylo o.k. a po sundání podbřišníku se zubama intenzivně drbala v místě kde to nebylo ono…k jedné straně si myslím z přirozené křivosti. 

asi    tlačí na citlivé místo , většinou tam kde se kříží triceps brachii a latissimus dorsi.  , zápinky nejdou  tak jak by měly. vyfotím z knihy .. 

jinak mám kentaur s paměťovou pěnou anatomický  https://img-cdn.heureka.group/v1/e293c1be-1e93-4ed0-ac92-5313cffa0cb2.jpg?width=2000&height=2000&fit=upsize

nebo horze beránek anatomický  https://img-cdn.heureka.group/v1/93710888-4369-4cc4-8ead-d5ffd1ee5346.jpg?width=2000&height=2000&fit=upsize

PS: to je ale dráp…ještě nebylo nedělní  balzamování  😉

Obrázek
Verun
Verun 14.06.2026, 21:21:34 xxx.xxx.220.9
Sarah01:

Já jsem o víkendu hlídala vnučku a jsem z toho zničená, jak kdybych zvládla třicetikilometrovou túru. 😄 Takže venčení se nekonalo, ale zítra už zase naběhneme na normální režim. U nás je dnes jenom 14 stupňů, na červen tedy poměrně zima.

My hlídali celý týden, heč🤪. Sice už je rozumná, 8 let, ale ty noce na posteli vedle mě bylo peklo. … na venčení to nemělo vliv, venčíme jen "kolem komína” . 

Verun
Verun 11.06.2026, 23:04:41 xxx.xxx.220.9

veta jsem se zeptala jen tak letmo, měl psa v ordinaci a  prej času dost až od července …. proberem to jindy….😎

v TV dnes o tom mluvili ve zprávách a co jsem tak odposlechla,  TA výhoda by měla být v tom, že všichni budou muset mít teda čip, být registrovaní a u inzerátu by mělo být to číslo čipu zveřejněno …🙄

Verun
Verun 11.06.2026, 22:38:21 xxx.xxx.220.9
Buggyra:

Teď teda abych nebyla úplně za tyrana, ale takové ty změny na kopytech, že se občas rozšíří bílá čára, to bych asi úplně neřešila, pokud se kůň neprojevoval nějak bolestivě… někteří koně reagují metabolicky tak, někteří jinak, některým stačí méně a “přichvátí” se snadno, pokud to ale zůstane ve fázi “byl nějaký zánět v kopytě a kůň chodí rovně a kopyto je funkční”, tak si nejsem jistá, že bych to nějak zásadně řešila. Možná bych jen pokrčila rameny a řekla “aha”… zvlášť jestli to bylo poprvé. 

To, že je kůň protivný při sedlání nebo pod sedlem, že je divý hlady, to bych asi řešila víc než že má někde rozšířenou bílou čáru.

ona to není jen rozšířená bílá čára, ale bývá to regulerní prokrvácení z poškozeného lamelárního spojení a to už je na zvednutý ukazovák.

Verun
Verun 11.06.2026, 22:35:18 xxx.xxx.220.9

seno celoročně, váže v těle vodu 

krátká tráva je jako by olizovali cukřenku, proto jsou blahobytní a přichvácení (fruktany) 

taky mám kobylu “tlustší” , ale náhubek bych taky JÁ  na kobyle těžko snášela( sundavá si masku, ohlávku s třásněma a náhubek by asi taky šel), seno taky dávám  do boxu do sítě celoročně, ale max 5x5 oka (jinak už je to podle mě “týrání” 😂) a trochu volného vedle…