To je dost.žes mě mámo taky vyvezla…😂
To je dost.žes mě mámo taky vyvezla…😂
Zrzavci:Pramení kousíček od hranic v Rakousku, je tam u toho takovej malej domeček …. a dál pak v lesích je to zatím pořád jen potůček, pak potok. Hezký říční dítě.
Ale koukněte k hranicím ke Gmündu…odkud my tu Lužnici jeli.potůček by se sjet nedal.
Zrzavci:Moc, moc díky Chingis, to mi udělalo radost, já znám Lužnici jen v místě, kde se narodí její pramen a pak v Novohradkách, kde je takový říční batole, s křišťálově čistou vodou v lesích. Tohle je zase něco jinýho a vypadá to bez nadsázky úchvatně. Tak až dojde snad příští rok na dovolenou a pojedeme-li zase do Novohradek, vím, kam se ještě podívat, nádhera.
Nedal by se pro Čertici pořídit kočárek? Když jsem měla starou Bubinku a už jí to moc nechodilo, sháněla jsem na letní dovču kočárek, aby mohla chodit s námi. nakonec na to nedošlo, protože Bubiška to zabalila, ale přijde mi to jako supr řešení, pes může jít se svou smečkou a má možnost si odpočívat podle potřeb. Klidně stačí i dětský kočárek, je jich habakůk , nemusí to být ani pro psa.
Hele děláte mi v tom bordel. ..…Lužnici máme sjetou od rakouských hranic za Novou Vsí nad Lužnicí, Jeli jsme tenkrát na lehko po povodních do Suchdola a pak s bagáží dál…roky si myslím že Lužnice teče z Rakouska 🤷 ne že by nemohla mít pramen i jinde 🤔. Novohradky mám spojené spíš se Stropnicí. Jdu to prozkoumat na mapu.😱
To jsou furt nějaké novoty 😜
https://youtu.be/7yNIPXnR2nA?si=lP0aJx9LfaiA9vc-
Proč jsou ve dvanáctníku je na videu taky vidět.
Acid Slash…
Je to poznatek asi z nějaké studie u plnokrevníků.kteř hodně trpí na vředy….u galopujících koní právě dochází k rozstřikování obsahu žaludku po stěnách žaludku a i tam ,kde není žláznatá výstelka.(Většinou jsou vředy tam nebo v přechodu na žláznatou,regio margo? Nechce se mi to ověřovat)proto by koně neměli bezprostředně před prací žrát koncentrovaná krmiva a spíše jim dát nějaký balast.aby udělal na zažitině v žaludku polštář a nedocházelo k rozstřikování (jak víme .kyselina se tvoří nepřetržitě!ne jako u lidí,když něco sníme,tak až pak)
Já prostě nechám v boxe kobylu vyčůrat a sezobnout trochu sena…. před prací si jí zavřu cca půl hoďky dopředu aby měla čas.myslimn že to seno bohatě stačí….a vůbec když má sena furt co hrdlo ráčí…nemyslím že by to bylo nutné.jen můj pocit.
Ty nohy jsou nějakého mimozemšťana 😂
Pasuje to na koleno úplně skvěle.
Použila jsem .kupovala jsem i novější…stejně to obcas bylo po noci dole…kdyz to neutahnete, protoze se bojíte aby to nebylo zaškrcené,když si kobyla lehne…neměla.jsem.moznost aby to někdo sundal.tak jsem to nechávala přes noc. Efekt to má.ja so to dávala na koleno. Straší jsou tyto.novejsi doma nemám
PS:ty nohy nejsou moje😂
Jj zářijové Chorvatsko ráno ,Němci na procházce v bundách…a naše holky naskákaný v móři..Němci ze břehu tleskali a volali bravó…
Rozkašlala se, co?🤔
kometa:a překvapil je pokles teploty
Já se k ránu taky po delší době přikrývala dekou.
Otevřená dvě okna v chatě na Lipně dokořán ze soboty na neděli a stejně ….horko🤷
Dopolední koupačka i navzdory zateženu,voda byla teplejší než vzduch pocitově, plážoví courači oblečený od hlavy až po paty valili voči jak se dva blázni a pes koupou.
Nechápu.uz podruhé se mi příspěvek nevložil …
Oblíbené muškáty už mám asi 4 rok…omylem se mi nějak vysemenilo chia semínko…šalvěj.a každý rok musí být africká kopřiva.
Koupačku jsme stihli.už zase leje.
Na Lipně leje.
On ucpaný jícen není jen o tom.že se uvolní, pokud koník aspiroval budou potřeba i ATB….a pár dní máčená dieta. Raději buďte ve střehu.
Buggyra:Tyjo, to z toho koně snad ani pak nejde slézt s takovým gripem? 😀 Já jsem zvyklá bez gripu a když náhodou někdy jedu v náhradních, co mám hozené ve stáji, když si zapomenu, ty mají kožený celosed, tak mám pocit, že jsem k tomu sedlu přilepená, když si sednu trochu křivě, hrozně blbě se mi posouvá 😂 Si neumím představit, že by něco drželo ještě líp, tohle vypadá vyloženě jak přísavky…
Asi záleží jak velkým zadkem na ten grip mačkáte 😂nepocítila jsem.ze by mě to nějak omezovalo. Asi tak.Jezdím i v riflích…
Šití na prstech opravdu skoro nebolí. Jen štípou ty vpichy.Tři stehy ve dvou prstech…anestezie nenasedla.
Můj starý zubař mi dal opich jen jednou.kdyz jsem si o něj řekla …na současné"klinice" je to automatické.žádná bolest.injekce se dá vydržet…oproti vrtání 😜
A strašně meě vadilo,jak kdysi ošetřovala zubařka moje děti ,chtěla jsem tenkrát opich a bylo mi sděleno,ze to se musí hlásit dopředu …a pak se nemají děti bát k zubaři.mimochodem mám také z dětství zažitek od zubaře…dvě sestry na mě ležely, ale charakterně jsem je na rozdíl od spolužáka nepokousala.tenkrat se chodilo k zubaři hromadně se třídou.
Legíny mám tyto escadron.vyšší pas.kapsa na noze a nad zadkem v pase. Ještě jedny slabé spooks .i mezinoží drží.gryp už je skoro pryč, ale žádná díra,jezdím v nich 4roky?
Manžel se mě snažil přesvědčit,jaké je to hezké zvířátka ,.oči jako korálky.čumáček…. Nejhezčí je to ale přeražený v pastičce…jsem mu řekla.
A máte kompostér,jezdíme na koních vsí,kde ho mají v každé zahradě…taková hnědá boudička.
Nebo hnědou popelnici (soukromě jakoukoliv)
A hlavně si musíte o potkanech něco “nastudovat”.poznat nepřítele.