Aktuálně: 2 314 inzerátů289 855 diskuzních příspěvků20 944 uživatelů

Příspěvky uživatele

Verun

Verun
Verun 23.02.2026, 00:41:53 xxx.xxx.220.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 22.02.2026, 18:20:31

Banány taky.

Verun
Verun 18.02.2026, 15:01:44 xxx.xxx.220.9

Tak kobyla  opět dneska “bolení břicha”…naštěstí stačí Entero Mulgat, masáž , vodit, zaklusat,  počkat na bobek, poslouchat peristaltiku, jestli škrundá, ona většinou neškrundá a postupně se zozškrundává…. na můj vkus to má nějak často…🤪 

Nevite někdo o nějaké studii v souvislosti s říjí a nebo počasím? 

Verun
Verun 17.02.2026, 09:41:38 xxx.xxx.220.9

Lidi se nudí, všecko mají , všecko si můžou koupit… taky jsem si hrála “jako, že mám koně" běhala ve  “cvalu”,  prostě koňskej postih, ale zaplať Bůh , mě to přešlo a sportovně-herecká kariera v tomto sportu mě minula 😂😂.  

Verun
Verun 17.02.2026, 09:03:49 xxx.xxx.220.9
Horsana:

Dekubity…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Mohla by jste nám pak sdělit, čím jste to ve finále ošetřovali? Máme v DS na vlhké hojení kde co…ale prostě někdy je nejlepší jen mul nebo rozmotaný  fáč (nacpaný do kapes pod kůží) nacucaný Betadinou a krytí. okolí namazat barierovým krémem-zinkovka, mám z lékárny udělanou 40%, běžná je 8-10%  ( v devadesátkách  frčel i chlumák)     …kdysi na velké bércáky jsme dávali “rybí mast” .

Verun
Verun 12.02.2026, 19:43:56 xxx.xxx.220.9
Aki:

Nevyresila, ty rovne reminky ji uplne nesedi na za usima, prilehaji dost na tesno u vsech uzdecek co jsme zkousely. 

a nevyřešilo by to dát větší čelenku, nebo jí úplně sundat. 

Verun
Verun 11.02.2026, 21:40:39 xxx.xxx.220.9
Saga:

Mě už ale vážně došla inspirace, co se krmení sena týče😄, protože všechny věci, co jsou běžně dostupné na koňotrhu, jsem už prostě vyzkoušela. Plus jsme některé i vyráběli samodomo a všechno to bylo naprd. Namátkou, pro prvního poníka jsem měla pastevní náhubek, jenže můj výběh není placka, mám tu stromy, keře, i ty trnité, tže když jsme ho jednou našli přioběšenýho za větev od stromu na tom náhubku…tak jsme si mysleli, že nic horšího se už stát nemůže, náhubek jsem riskla zas, a on si do něj narval přední nohu, nemohl jí vyšprajcnout a málem si jí zlomil, ještě že jsem u toho byla. Tže poník přežil, náhubek ne😠. U beganky jsme zkoušeli různé slow feedery, sítě s různě velkými oky a různou sílou lana a výpletu, buď zlikvidovala, nebo ignorovala a demonstrativně nežrala vůbec (nechápu, že je tohle vůbec možný, ale je). Taky jsme zkoušeli domácí krmelce nahoře zatížené kari sítí v rámu. Ničila si zuby o tu kari síť  a byla z toho úplně běsná😠, tže taky k ničemu. Tak jsme nechali jen volné krmelce, takové dřevěné bedny bez ničeho, beganka na tom fungovala, tyhle dvě ne. Prostě ne! Dáte jim seno do krmelce, první co udělají je, že to z něj vyhodí, stoupnou si do toho a jsou happy. Tže reálně uvažuju, že je letos odšroubujeme a budu jim prostě házet seno normálně na podlahu (dřevěná + gumy), ať si v tom praseji jak chtěji. Ale že si o vlastní potravu ta malá věc pomalu vypíchne oko? Upřímně, tak s touhle variantou jsem vážně nepočítala…🙄

P.S. Když byste někdo chtěl náhubek nebo sítě, mám lepší výběr než Equiservis😄

já nechávám část sena volného a část v síti, aby právě ten kůň nebyl běsný 

Verun
Verun 09.02.2026, 22:21:27 xxx.xxx.220.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 09.02.2026, 13:52:14

Opthalmo Septonex je myslim volně prodejný(zrovna dneska jsem na něj koukala a že ho musím dokoupit zase)…když má kobyla oci podrážděné od much nebo ji neodtékají slzy(ucpaný slzný kanálek-i se proplachoval ale furt se ucpává) a má ho olepené. Máznu,kobyla drží…jeden čas jsem oplachovala světlíkem lékařským.jsou i kapky .asi bych ponikovy něco “naordinoval” aby očko mělo pohodu.

Určitě ne betadinu🙈.

Obrázek
Verun
Verun 09.02.2026, 22:08:18 xxx.xxx.220.9

Bych koupila anglickou s anatom .nátylnikem a dala western čelenku.kdyz to půjde….. Ono je to teď do těch anatom natylniků všechno zakudlaný.že už uzdečku na  prvočinitele nerozeberete. Aby jste třeba vyměnila nánosník za jiný.

Verun
Verun 07.02.2026, 20:57:43 xxx.xxx.220.9

Nejhlubší bod posedlí je obecně v první třetině sedla a odtud by se nemělo nic kutálet dozadu.ale držet na místě.jak tam dáte váleček a odpochoduje dozadu je to špatně.bud je úzké vepředu nebo nedocpané vzadu...jak chcete aby šly ty zápinky kolmo dolů k podbřišníku,dáváte ho dopředu.je třeba hledat sedlo s jinou kostrou, nebo typem komory.mozma je i dlouhé 🤔 a klidně bych ten podbřišník posunula a dopla o 4prsty víc dozadu. 

Verun
Verun 07.02.2026, 17:35:03 xxx.xxx.116.186
Verun:

Jedna vetka se divila .že dávám kobylu hned na fajfku…říkám a proč ne…půlhodinovej cajmrsk ,kdy si to kobyla bude zaručeně pamatovat, nebo  minuta nepohodlí…..pochválila mě ,že jsem rozumný majitel.😇

Nechci být škarohlíd.ale sedlo mate naklopené dozadu.(posedli se vám svažuje dozadu),bude to jezdce házet na zadní část sedla,zatěžovat bedra.

Verun
Verun 07.02.2026, 12:07:23 xxx.xxx.116.186

Jedna vetka se divila .že dávám kobylu hned na fajfku…říkám a proč ne…půlhodinovej cajmrsk ,kdy si to kobyla bude zaručeně pamatovat, nebo  minuta nepohodlí…..pochválila mě ,že jsem rozumný majitel.😇

Verun
Verun 06.02.2026, 21:37:19 xxx.xxx.220.9

Kobylu mám taky trochu na vety s pichlinkou  “citlivou” 😉, prostě jde na první dobrou na fajfku a i to musí být rychlé, jinak si rypák necha lapit už těžko, ale zatím vždy lapen(nezkoušíme  kobylu nahánět, tlačit do rohu , přemlouvat , násilím nutit) je větší a má vždy svou pravdu….nezapícháš si. Taky trénuju ošetření se souhlasem , abych si jí eventuelně mohla píchat sama, ale až to nebude úplně cajk, nejdu do toho. Mám Bonharenovou kůru, tak nás to brzo čeká…. 

Fajfka a do půl minuty po boji, bez zbytečných tanečků, pro všechny zúčastněné minimum stresu. a to měla na podzim i 2 hoďky kanylu (Tildren)  

Verun
Verun 06.02.2026, 14:49:06 xxx.xxx.220.9

Někdy přýšlím,proč každý chce co nejvíc masa(jasně oprostim se od uvažování nad cenou). ..někdy ten pes prostě chce jen tu housku a trochu mlíka….obrazně napsáno.

Verun
Verun 06.02.2026, 11:48:43 xxx.xxx.220.9

Chápu co je anatomická uzdečka😏 , ale u westernové, zrovna až na ten nátylník o anatomii moc zrovna nejde, protože nemá nánosník, kde se u anglických uzdeček anatomové vyřádili.  

Jsem si teď koupila anglickou  echt  anatomickou(v nátylníku) ve full a kobyle je nánosník na knop 🤪, nejsem z toho moc odvázaná, snad to povolí, x full opravdu nemá…. 

Verun
Verun 04.02.2026, 21:51:46 xxx.xxx.220.9

Když jsem líná si dojít pro kolečko.nesu první pytel mùsli pres celou stáj na ramenu (samozřejmě bolavým) stáj je kravin 96…stometrovej…🤪

PS: teplá voda zamrzá dřív než studená