Aktuálně: 2 314 inzerátů289 854 diskuzních příspěvků20 944 uživatelů

Příspěvky uživatele

Verun

Verun
Verun 20.05.2026, 09:25:43 xxx.xxx.220.9
Buggyra:

Zaplaťpánbu u nás je sucho sucho sucho a široko daleko žádná kráva. Takže obtížného hmyzu ve smyslu hovad téměř nula. Máme štěstí. Co u nás takhle při vlhku funguje, jsou pičurky, to jo, to jsou sfině. Snad je polechtá trochu ten spot on 🙂 No, šest koní, nikdo jiný by jim repelent nekupoval, takže šestka měsíčně, děkuji ne. Budou to muset myšičky naše nějak vydržet 😈

Tak bez deky siťě s třásněma  v létě se ven u nás nedá, hovada se umí “vozit ” v úplavu  a stihnou s náma i klusat. (furt se cválat nedá když je opravdu horko, to bych kobylu utavila) Přes tropy se koně pouští na noc a to řádí komáři a tipky(vaše pičurky)… tak já mám jedináčka(tajemství: pracujeme na rozdvojení 😎) mě to nezrujnuje, to rozdvojení asi ano 🤪. Levný repelnt : octová voda, koncentraci si budete muset vychytat, ale méně než půl na půl bych nešla. 

Verun
Verun 19.05.2026, 13:49:43 xxx.xxx.220.9
Tenurri:

Ještě teda, jídlo dostává 3x až 4x denně menší porce, a sem tam bílý jogurt, nastrouhanou okurku bez šlupky, nastrouhané jablko bez šlupky a předtím (teď delší dobu ne) sokol falco konzervy, když jsem nestíhala vařit maso, nebo se muselo jet na nákup a potřebovala jsem ho rychle něčím nakrmit…na to reakci předtím taky neměl.

Na okurku bych se vyprdla, mám zkušenost sama na sobě, že mi někdy okurka nesedne, je mi těžko a bolí mě žaludek. (slinivka)?  

Verun
Verun 19.05.2026, 09:51:31 xxx.xxx.220.9
Tenurri:

tak doplňky byly označené probiotika a ty huminové látky případně…probiotika při braní metrobactinu jsou nutnost prakticky.

A rozjelo se to i na “normálním jídle bez doplňků”
Respektive doplňky a bylinky nejsou ten problém.

Jinak koprolku budu nechat dělat taky, neodčervovali jsme ho, tak to zkontrolovat jestli ho nedráždí něco v tomhle směru.

já furt řešila kobylu a její koncovou vodu, je to taky takové “poškození střeva” … já kobylu nacpala topinamburama.

i tlusté střevo u psa ( jsem si ho vybrala tak podle toho co popisujete, nevím kde asi je chyba u vašeho psíka ) je vystlané kolonocyty, ty vstřebávají vodu, tvoří ochrannou barieru sliznici, komunikují s imunitním systémem …. butyrát  je pro kolonocyty klíčový.

https://krteckem.cz/product-cze-21872-JM-SANTE-Vet-Protector-Gastro-Butyrat-60ml.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&gad_source=5&gad_campaignid=21908559835&gclid=EAIaIQobChMIoerPhu3ElAMV5bODBx0txQVMEAQYASABEgJDxfD_BwE

když tedy doplňky, tak bych začala něco dělat pro ty kolonocyty. 

V minulých diskusích o psích hovínkách se při chronických průjmech zmiňovali Girardie.

Verun
Verun 19.05.2026, 08:58:01 xxx.xxx.220.9
Ph:

vetsinou s vami souhlasim, ale tenhle pes potrebuje spravne leky…

samo od sebe tyhle potize nezmizi. Muj nazor…

léky určitě, mluvím o doplňcích…

Verun
Verun 18.05.2026, 23:29:42 xxx.xxx.220.9
Tenurri:

Dostali jsme na týden metrobactin, s tím, že když to po týdnu bude ok, mám si jen přijít pro léky (aby to bral cca 3 týdny), jinak probiotika, bylinky a ty huminové látky (humac natur) dávat můžeme, ale nesmí to dostat s lékem, protože by to potom neúčinkovalo.

Takže ráno a večer metrobactin (a klidně bylinky - ty má v tom balanceru od dromy vlastně) a během dne jídlo s doplňky.

Kdyby se to po týdnu nelepšilo, nebo nedejbože horšilo, budeme muset nasadit něco na autoimunitu, prý se ještě podívá jaké jsou možnosti vzhledem k tomu že na prednicotorne reagoval poměrně špatně.

Takže ráno a večer metrobactin (a klidně bylinky - ty má v tom balanceru od dromy vlastně) a během dne jídlo s doplňky.

A co se na všechno vykašlat a krmit jen obyčejně, bez doplňků , olejů a.t.d. , co by se stalo? 🤔 Ono , když tělu do toho nebude furt něco kecat, myslím různé doplňky, pokusí se opravit . Myslím, že až  tak na doplňcích to nestojí, pokud by to mělo být autoimunitní. 

Verun
Verun 18.05.2026, 22:03:03 xxx.xxx.220.9
Horsana:

Nuz, ja nespim, bohuzial.

Teraz sa uz nebudim o pol tretej, ale 1:47.

A uz nezaspim.

Njn.

Zvýšený kortizol .v našem věku normální…taky se budim okolo půl třetí na čůrání… ale zase usnu…pokud teda mi hlavou jedou nějaké chujoviny,které si furt přehrávám….to usnout nějde.proste je to  stres. 

Včera jsem byla po noční…dneska jsem měla denni a regulérně jsem si vetkla zolpidem.protoze mám problém s večerním usínáním po noční a tak jsem to zkusila. ..v tomto jsem nováček. Usla jsem ani nevím jak…prostě fofr a spala az do rána bez procházky na WC.

Verun
Verun 18.05.2026, 21:38:02 xxx.xxx.220.9
Buggyra:

CzeXperiment má nové video, tentokrát o připravenosti na krize, evakuační zavazadlo, potřeby pro prvních 72 hodin, navazují na kampaň s letáčky, kterou připravil stát na začátku roku. Evakuační zavazadlo plně vybavené a nebo připravené k sestavení uživatelem mají v nabídce na e-shopu. Mě tato témata zajímají, bylo to velmi poučné 🙂 je to první díl k tomu tématu, těším se na další.

https://www.youtube.com/watch?v=XiH6ZYQVlyA

První tři dny přežijete..pak vylezete z krytu(hypoteticky) najde vás dron a tudududů…asi tak.

Verun
Verun 15.05.2026, 23:32:37 xxx.xxx.220.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 15.05.2026, 19:45:25

Tak já mám taky  "vedlejší výzkum" … přes loňský podzim a zimu a letošní jaro až do těď se mi vyhýbají všechny možné virozy, chřipky, kovidy ,  …  žádná teplůtka, rýma, kašel…a že toho v práci máme rezervoár , klienti i kolegyně (u nás se do práce prostě musí,  pouze ztráta končetiny omlouvá, jedno jaké) Jediné co, tak solím himalájskou solí, o které se říká,  že není  zas až tak zázračná. Ale mám jiné neduhy , spíš fyzického charakteru…prostě opotřebovanost z práce a běžného života koňáka.  Ale hodlám to zlomit a stát se flexibilnější (pružnější) 💪 , možná u toho umřu…😂😎

Verun
Verun 15.05.2026, 21:52:05 xxx.xxx.220.9

Pruban (různá velikost) dírky z obou stran,fáč a přes bedra pod břicho přivázat? Nebo prostě nějak zajistit za zbytek těla,obojek a.t.d. 

Nebo ten lepicí obvaz(modrý…asi jsou i jiné barvy) a nebo tejpem obvaz zafixovat k zadům…🤷

Edit:koukám co je to koban(Coban)…tak to jste už zkusila.

Tejpy a možná i ty lepící obvazy mají v DMku…pokud neni lékárna.

Verun
Verun 15.05.2026, 21:34:52 xxx.xxx.220.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 15.05.2026, 09:03:55

MSM od Farnamu podla mna efekt nemal, od Alavisu sokujuci. Ludia zhusta objednavaju na strankach pre bodybuilderov. Ale ten “len” tlmi bolest a zapal.

….jediné co je jiné na alavis msm je , že je tam Céčko, všude je stejné msm , když to koupím každé zvlášť (msm a céčko) na těch stránkách “pre bodybuilderov” po kilovce ,  vyjde to zhusta levněji, jako že toho mám za stejné  peníze jako za Alavis víc,    …(4fitness, i když také už  podražili) 

Verun
Verun 14.05.2026, 14:30:27 xxx.xxx.220.9
bassrock:

Jdu si pro rady a zkušenosti a taky se trochu vypsat ze splínu …

Předesílám, že Myš je ok, ale kamarádky quacula, o kterou se starám jak o vlastní, pač kamarádka má Parkinsona a už toho moc nezvládá. No od začátku roku si milá Quacula semtam pokulhala, chodila tak 2x týdně pod sedlo na mírné vycházky, žádná velká akce, její současná jezdkyně není nakloněná rychlým akcím. Nedalo mi to, i byla povolána vet i s rtg a po kontrole a fotografiích padla diagnosa Artróza. Já u toho nebyla, neb jsem opět toto léto lehla s nějakou virozou (už potřetí, fakt mě to už nebaví) a volala mi to kamarádka, majitelka další soudružky z výběhu. A mě to nějak semlelo, že zrovna tahle kobyla s touhle služkou si vyžírají samé chuťovky, no jak mi nebylo dobře, tak jsem to opravdu špatně nesla. 

Teď už to nějak zpracovávám a hledám různé informace a možnosti. Mladá vetka, co dělala rtg, navrhla, aby kobyla brala nějaké prášky proti bolesti denně, no a chodila krok, klus. Hm, kobyla je 24/7 venku, v kroku nekulhá a není na ní vidět, že by jí to bolelo, chodí celkem čiperně a s chutí. Kulhá až v klusu. Zpětně si uvědomuji, že má tu nožku od narození trochu křivou, než přišla k nám byla brutálně obézní, nyní je lehce při těle, je jí 16 let … no asi “ideální” kandidát, no. Přemýšlíme nad nějakými doplňky - MSM apod. a jestli zkusit injekce Bonharen. V pátek přijede kopytářka, budeme konzultovat i možnost nakování na plasty či častější trim. Nebudu lhát, roli hraje i finanční stránka věci, pač panička je v invalidním důchodu a my ostatní nejsme s to financovat o moc víc než své mazlíky.

Jaké máte zkušenosti s artrotickými koňmi, rady a porady, beru cokoliv, i jen vlídné slovo. Už dlouho mě nic tak nesejmulo psychicky, chjo. 

Nevím v jakém je to stadiu, ortop vet by navrhl asi více, ale vzhleden k nízkému rozpočtu chápu, pouze udržovací terapie. Ta může být i při dalších ošetřeních … Osphos, Tildren? (cca okolo+ -  20 tisc.) + jsou další inj.  přímo do kloubu(nepíšete kde je artroza)  a   FYZIO a cvičit nastavené cviky , jistě má na těle  kompenzace, teoreticky nález nemusí souviset s kulháním, kulhat může z přetížení jiné struktury na těle. (to by se poznalo myslím třeba nějakým svodným znecitlivěním toho místa, ohybovkama) 

Verun
Verun 14.05.2026, 10:06:47 xxx.xxx.220.9

Nebožka erdelka měla na cecíku velkou bradavici, která stále rostla. Vet jí odebral jen kůži s cecíkem, bez mléčné lišty + další květákové  bradavice včetně v uchu, tu vypálil . Čert ví co to bylo ,rozbor se nedělal. žila ještě dlouho …. 

Verun
Verun 14.05.2026, 09:18:33 xxx.xxx.220.9

Pouze změna managementu . (typ ustájení, stádo, pastva , způsob krmení, trenink)

Verun
Verun 11.05.2026, 18:32:32 xxx.xxx.220.9
Aluška:

Tak nějak si to představuju, že chytím obojek, otočím a škrtím. A nepustím dokud dejchá. Ale realita může bejt jiná. Tohle jsem už jednou radila, když nějakej kříženec bulla něčeho držel za krk jinýho psa a já šla okolo. Zařvala jsem na něj drapni ho za obojek, otoč a škrť. Pes pustil.  Každopádně objednám pepřák.

houby obojek,  šňůru nebo pásku z flexiny , tlustým obojkem nebo kšírama budete dusit dlouho… já vodím bulinu na flexině, ne že by utekla, ale ona by se nehorázně loudala…a když se k nám blíží velký volný pes , kus si na smyčku preventivně odmotám ….

nejhorší bylo, že jsem si musela   vyvěsit i vlastního psa na vodítku , aby nepřekous volně pobíhajícího dorážejícího  smetáka, ale stejně s ním stihla zatřást 

vím jak vypadá smečka  jezevčíku na procházce, soused z paneláku je myslivec a když se potkáme mám o mojí buli strach 😂 , ne vážně …     jsou hlasitý, černí  štěkači jim říkáme. 

Verun
Verun 11.05.2026, 18:12:47 xxx.xxx.220.9
JanaJanaJanaJana:

Horsano, jak koukáte na používání CBD? Já s tím mám výborné zkušenosti na zvířatech i lidech. Není to všespásné samozřejmě, ale ty efekty jsou wow.

Ale nic samozřejmě nenaznačuju! 🤣

Taky nic extra, a to jsem nadělila psovi  i sobě kapky i kapsle s extra koncetrací…

Verun
Verun 11.05.2026, 10:22:48 xxx.xxx.220.9
Aluška:

Fakt už mám žaludeční neurózu, když jsem to říkala tomu policajtovi do telefonu tak jsem se zase rozklepala, blbě spím, pořád přemýšlím jak bych ty moje drobky případně mohla zachránit…

na stafordi a spol.   pán regulerně radí agresivního bul psa přiškrtit (vodítkem) asi bych to klidně dotáhla do konce, bulíka nepřesvědčíte aby v amoku pustil a ani mu hubu neotevřete ani bití nepomáhá…..