Aktuálně: 1 982 inzerátů283 815 diskuzních příspěvků20 199 uživatelů

Jaky jste meli duvod pro zmenu ustajeni?

VODRVAS (neregistrovaný) 25.06.2026, 12:40:02 xxx.xxx.27.179

Dobry den, potrebovala bych se sverit. Pisu z mobilu, cili bez diakritiky, za to se omlouvam.
Nicmene z tech, co mate kone v ustajeni - jako byly ro va skdy duvody k tomu, abyste zmenili ustajeni?

Rada bych se tu sverila. Kone mam 8 let, pred tim mraky let na konich cizich. Z tech 8mi let jsem nejdele v soucasnem miste ustajeni, to jest skoro 3 roky. Na prvni pohled j eto pro kone raj, tedy predevsim v sezone, je to trochu punk, ale velke, clenite, i s lesikem. Kone jsou tam ve vysledku velmi spokojeni - pokud nejsou uplne submisivni a pokud jsou dobre krmitelni.
Co je ale pro mne nove je, ze momentalne bojuji sama se sebou. Lidsky se totiz zacinam rozchazet s ustajovatelem. Za tech par let uz ho trochu znam, vzdy je to dobry dobry a pak najednou prijde nejaky fuckup. Odjedu na dovolenou  anevychyta prujem kone, ktery pak musim zbytecne dolecovat ATB, lajda s odcervovanim, muj letosni zimni vybeh byl temer bez zpevneni (to bych odpustila, buduje), avsak s kouskem nastlaneho pristresku, ktery kdybych necistila ja, tak na to nikdo jak je tejden dlouhy snad nesahne. Kdyz se ozvu, tak se dozvim, ze to hrotim (s naznakem ze ma vic koni nez ja, tak vi, co je dulezity, a taky ze nemam deti a ustajovatel jo, tak nevim, co je v zivote podstatne - to nevyslovi, ale pochopim to ze stylu vyjadrovani).
Sumasumarum - mam kone na nadhernem miste, v sezone to slape, ale pak prijde nejaky tvrdy naraz s realitou, jako jsem napsala vis. Proto jsem tam temer denne, abych si vse odkontrolovala. No a v zime trpim jako zvire (kun pravdepodobne ne) - ve sve podstate od auta neni mozne  vyjit jinak nez v galosich a zpevnovat se terpve zacina. Myslim, ze to ale letos nestihnou. Ja vim, ze je bahno vsude……ale vite jak, v takove mire jsme ho v zadne staji nezazila.
 A ja jsem ted pred velkym rozhodnutim - kun je vlastne spokojeny, ale ja lidsky asi spokojena nejsem, resp. prestala jsem byt (a to odmyslim i to, ze vsichni fajn lidi pro me uz jsou pryc, nikdo si ted neksodi, ale nemam si se zbytkem vubec co rici). Ted v lete jeste plno veci prekousnu, ale se zimou to zase prijde. Jenze u nas v okoli uz moc staji není (mam na mysli okruh 30 km) a bud jsou ty staje horsi nebo maji zalostne plno. Nebo je absolutne neznám…a tady je vabank, ze kdyz odejdu, tak treba budu kone zas stehovat za půl roku.
Nevim, jetsli se mam ohlizet na relativne spokojeneho kone, ale chodit pres sebe (ale jak rikam, chodi to ve vlnach) anebo proste zkusit jet v rezimu “risk je zisk” a “ono to nejak dopadne”.
Dekuju ze jsem se mohla vypovidat a budu rada za jakykoli postreh. Dost tim sama sebe stresuju prubezne a neni mi z toho dobre, nesnasim hledta nove ustajeni a  vim, že nehori svet a muj kun to prezije i v te soucasne staji, pokud zustaneme. Ale nekdy ty psycha, co z majitelu mam, to prost neni prijemny, i kdyz ted momentalne je to relativne v pohode. Ale zas je to lepsi cas pro rozhodovani myslim, jelikoz nejednam v rozjitrenych emocich.
Dekuju, pokud jste docetli az sem. Pochopit me nicmene mohou jen lidi od koni.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.