Skelet myslím kuřecí hřbety na polévku z kaufu.to samé žaludky….v mase jsem na tom za 35kč. Půl konzervy 8kč…=43kč…houska byla nějaká zdravá celozrná ,ale “staré” pečivo mi už nejede…tak pes. 6kč. Když budu důsledná a počítat vše. Mám to hodit rybám nebo psovi? =49kč a to jablíčko ...mě pes sežere i slupky z okurky a mrkve. Listy zelí.salátu. květáku .takže já to nevyhazují a rovnou loupu do psí misky.
Občas koupím ledvinky.nakrajim je a uvařím s nějakou přílohou.aby tam neby moc vody a.bylo to husté…namíchám třeba těstoviny a vločky…co potřebuju spotřebovat aby nebylo dlouho načaté…
Určete si kolik by dle vás měla stát krmná dávka denně/měsíçně( 50-60kč /den)? I méně to by byl strop ji…aby jste se do toho finančně vešla a nešla se kvůli psovi pást na louku.😁 A podle toho si nakupujte maso v akcích a.t.d. pár balíčků do mrazáku. Dávam cca 300g na 30 kilového psa .někdy víc někdy miň podle prílohy(když je třeba zrovna konzerva) a podle jestli je to kurecí skelet nebo nejaká svalovina. S přílohama se nepárám.dám co je…houska .chleba.knedlík.testoviny. brambory.ovoce zelenina. Levná konzerva. Dotucne se granulemi dle chuti cca dva plecháčky na týden,nasypané furt. O jídlo se nesere. Má ho k dispozici a je dosycená. Misku sežere za 5minut. Neberu jí to,když nedojí .ráno si to vyblízne.
+Dopňky pro invalidy(kolagen a dráp)
Pro představu dneska:
Bulík 30kg. Jeden a půl skeletu kuřete..200g žaludků(půlka vaničky ze slevové akce) jedna houska nakrajená na kostičky.pulka kočičí konzervy za 16kč. Trocha salátu, co mi zbylo ze včerejších hambáčů,malé nastrouhané jablíčko. +Doplňky.
OT: A pak lidi jdou a koupí si borůvky i cesty od takovýho tlačivýho dědka, co celej den je v lese.samozřejme chodí na záchod.drží si pinďoura.nedej bože utře zadek kouskem papíru a pochybuju že si umeje ruce…..
A to nesmí se k tomu dostat, to je právě na dovolené trochu problém. Přes den jí ohlidam, stejně ji mám furt za prdeli. Ale v noci upadnu do komatu a nějaké blemcani mě nevzbudí. Navázala důvěrný vztah s opuncií, asi má v plánu vyrábět tequilu 😂
Tu opuncii,potažmo tequilu bych ji hned rozmluvila.po popícháni o kaktus by jste tu veterinu museli opravdu navštívit. Mám opuncii doma a vím co je to za zákeřného“hajzla.”🤪
Si myslím že si dávám pozor a ejhle, několik trníků v ruce….pokud je nevyndáte.dost obtěžují.a to jsem jako bývalý strašilkář dost otrlá na trny v rukách(ostružiny.maliny)většinou jsem to nechala podebrat a vymačkla ale kaktus je jiná liga.
omáznu prášek v másle nebo sádle i se špičkama prstů, dojdu k psovi a dám mu olízat ty špičky prstů a při tom mu pustím ten prášek a stále držim prsty u huby a jak pes líže a polyká,nekouše, spolkne i prášek.ani o tom neví. Bulina asi ví, ale je ji to jedno. Spolykala už kde co,dneska béčko.
Já nevím, kůň se v nestřeženém okamžiku podrbe a uzdečka bude dole.
Ale osobní zkušenost nemám. A kamarádka kdysi dávno sundala při pádu uzdečku plně vybavenou, takže…
Asi je jedno jestli je tam podhrdelnik.pokud stejně není dotažený..jako třeba u jiných anatom. uzdeček.kde dotažený je. Micklem např.Ale co na fotkách je na zdvižený prst je, aby nezasahovala uzdečka na čelistni kloub.
A poníci nebo menší primitivní plemena mají i specifické nároky na menežment….buď opravdu musí pracovat nebo ho musíte omezovat na stravě …viz. schvácený poník .
I když mám všežravce.může mít v misce na granule nasypané granule non stop a ke snídani si zobne a po večeři si někdy zobne(nebo když mi to trvá i před večeří) a neluxuje je na počkání. Když nemá masovou večeři (i takové dny jsou) vezme si víc .má po plecháčku z dvou druhů…má stále 30kg. 9let. Plus mínus drobné. Tak narostla a aktivitou (dlouhé procházky) zrovna neoplývá…a dneska už vůbec ne.
Nebožka mi prřekousávala vodítka u obchodu a chodila se koukat ,jestli taky něco kupuju pro ní 😁…prosíme majitele psa.který chodí po obchodě.aby si ho odvedl….asi tak. To ještě jste si troufli nechat psa u obchodu uvázaneho, ranní procházka a nákup. Časem toho nechala.
K foto…takto mi u nebožky upadl dráp. A místo drápu rostl nějaký útvar…furt krev.na ven bota. Vet se rozhodl pro amputaci.krajni prst na zadní noze…šel celý až vysoko…17stehů. tri prsty jí plně postačily.
To neznáte? Taky se používá (někdo tady) - érekce na slunci.😉
Jasně, že to jsou ve skutečnosti erupce. A ještě znám protuberance.
No právě. že zrovna vy jste na slovíčka cimprlich.a neuděláte ani smajlíka…tak jak to mám vědět. jak to myslíte.proto se ptám fakt?no tak teď už to vím …fikce.
U nás celé dopoledne nešel internet. A v poledne vypadla elektřina v půlce republiky - nejely vlaky (ani klimatizace v nich), hasiči vysvobozovali lidi uvízlé ve výtazích, nefungovaly bankomaty ani pokladny v supermarketech…
Hm, zabudla som kupit mineralku a Gustav teraz lizal prach, njn.
Strasne je sedivy nad ocami aj na hlave, myslim, ze to je uz starsi bacik. Ale dnes mi dovolil mu poskrabat brusko aj intimne partie, este som sa pri tom smykla a skoro pod neho spadla, ale statocne stal (bol navolno). Vyzera chudak dost ubito, Neha s Liskou mali ruju a odvtedy, co sa cely den olizovali a pistali a ucuravali su top kamky. Gustava Liska nema rada, ani Gustav ju, no Neha je teraz v trojke s Garonom a Liskou, autisticky Gustav ju teraz nie velmi zaujima.
Mame spolu tajnu frazu, ked mu posepkam “andiamo”, vie, ze mu tajne supnem mrkvu.
A pritom ani jeden z nas nevie, co to znamena v taliancine, ak to vobec nieco znamena 😂