Někdo by ty léky - Atomoxetin, Concerta, Ritalin - nikdy nevzal, teda říká to. Až potkáte pár lidí, u kterých se to neřešilo v dětství, pochopíte, proč jim nic jiného nezbývá (spolu s terapií, na kterou často zapomenou přijít).
Hyperaktivita ≠ ADHD; bez této maličkosti ani ADD a u dětí to nebývá tak strašné; snaží se s tím dnes už všici pracovat. K těmto nemocím se ale u dospělých pojí tak vážné další nemoci, že to ani nechcete vědět.
fikovnice: až objevíte lepší léky (o bylinkách víme), tak prosím o publikaci napříč planetou. Děkuji
Podle mě se chcou dívat na televizi. Chodí sem na okno všecky, klepou, u plastových oken to neva, mně je to fuk, pár i do obýváku, jedna to má dobře vymyšlený, koukne oknem, kde je pes, kočka, a prokličkuje k miskám, sežere jim všecko a pak se jde schovat na WC, tam sedí na koberečku a čeká, až se otevřou dveře, případně skočí na umyvadlo a okýnkem ven, takže tady vlastně vůbec nebyla.
Jsou to tyranosauři, to jako jo, jeden kocour je dodnes obchází velkým obloukem, radši mrzne, než projít těsně kolem. Dobře si pamatuje, jak jej chtěly sníst. Dají si myš, slepýše, Bůčka taky chtěly sníst, ale on hned za pár hodin vymyslel, jak se slepice loví.
Ale jo, když máte v obývákokuchyni tři okna a ony se rozhodnou, že jdou na návštěvu všecky… kouknu do okna do dvora, tam něco klepe, no jo, tak asi nemaj vodu, už jdu… a co to teda klepe za mnou? další slepice, dvě slepice, osm slepic, tykrávo a v okně do zahrady hejno slepic… to už… Ptáci.
»
Odpověď na příspěvek uživatele
drvodelkafialova z 07.01.2025, 10:43:46
1) to byl prostě špatně, nešťastně přepsaný rozhovor, i tam pracují neziskovky, dyť ona sama s nimi spolupracuje
2) autor článku mohl použít gůgl a zeptat se, o kom tak trapně v úvodu mluví, ta osoba totiž pomohla stovkám rodin, aby se do té lepší společnosti zařadily, vzděláváním, ne kecáním
Ne, jedině “Strážník si na místě nálezu bez problémů psa převzal, pes byl však ve (tady by šlo slovo velice, protože docela a celkem, docela ještě jde, ale oba výrazy mají jiný význam, jenže pokud mluvím oficiálně, slova celkem a docela nepoužiji, vypadám pak jak idiot) špatném stavu.”
Jinak mluví debull, sorry.
»
Arosek z 07.01.2025, 11:04:23
kousek a kousek
vypadá to, že zas tak dlouho netrvá a objeví se spousta neplodných jedinců, i vyšší úmrtnost a nemocnost včetně vážných vad
Tramvaj - třeba to nebyla otázka. Takto jsem s děckem mluvila taky, stejně tak povídám psovi, prostě říkám, co se bude dít. A Megi taky někdy na křižovatce řekne - nejdu, chcu jít tudy, obejít ještě 300 km. Tak říkám, že jdeme domů odložit malého psa a s velkým psem půjdeme na poštu. To funguje. Jak nevýchovné. 🙂 Zajímavé, kolik slov se ten pes naučí. A eště jak spiklenecky na mě kouká, když jdeme domů, však jdeme vyložit toho malého.
Něco jako popisuje Aluška, ale fakt jen jako, znám - paměť funguje jinak, než jsme zvyklí. Něco říkám 185x, ale ten člověk si to nepamatuje, navíc je přesvědčený, že to vždy bylo jinak, ne že jsem něco doplnila, rozvinula, ne, prostě to bylo jinak. A když ukážu třeba časové razítko (nemůže být pochyb, že to je tak, jak říkám, a bylo i v té době, dokonce to ten člověk komentoval a souhlasil s tím), nedopadá to tak, že se vzteká nebo omluví, je jen zmatený. Zápis do paměti proběhl jinak. A není to vůbec vtipné, jako se vypráví, že někdo zapomenul vyzvednout dítě ze školky.
Nedělejte si z něho legraci, nebo uvidíte!
Ph: to je to fakt tak blbý? Mně se zdá, že to není nějaká katastrofa, že lepší, aby ti psi byli aspoň takto ovladatelní. Do pořádného výcviku samozřejmě nevidím. Ale jo, hned na mě skočil merch.
Taky jdu dělat merch. Satanovy oblečky.
Zrzavcová je vyloučena z merche, ze všeho, dělá si z Bůčka legraci nejvíc. Na co by měl obleček, když nemrzlo! Měli postroje, košíky (ty “baskerville” nesedí ani jednomu, škoda)
a teď můžu říkat, že si lidi tyhle psy kupují, aby vypadali drsní. Jestli se občas někdo bál Megi, tak teď… ve vlaku u nás vůbec nikdo být nechtěl a po ulici nikdo nebyl, rozestupovali se jak Rudé moře.
A přitom Bůček takové miminko, ne.
OT úplně: přibyl do vsi american bully a stafbulík
jde se ven, kdybych se nevrátila… tak Megi to napíše
Trochu z té policie tam znám, z jiného města, tak si to dokážu představit,
no jo, ale když teda je nedokážeme aspoň pozavírat. A zas někdo poví - vězení je drahé. Buď, anebo.
Vězení např. má být výchovné a chcete ty skupiny vychovat, aby další generace… Tu zoufalost obyčejných lidí chápu, na jednu stranu to opravdu vypadá, jako by se stát nezajímal. Ale nebuďte smutní, my máme jako ministry taky zločince. Jsme si je rozdělili. 😀
»
drvodelkafialova z 06.01.2025, 20:11:21
“Naše” neziskovka připravila několik stovek lidí k přijímačkám na střední a vysokou, na vysokou šlo asi 10 %, a to při dětech a někdy i třísměnném provozu + zázemí s domácím násilím. Což za 25 let není mnoho, to uznávám, ale tohle není jediný projekt, co probíhá.
Vtip je v tom, že stát má výsledek 0, i proto, že nemá lidi, kteří by to tak dobře vysvětlili; nerozumí, neví, jak na to.
Tihle lidé z neziskovky jsou v práci pořád, víkend, svátek, kdykoli zvednout telefon, poradit, pomoct, vyslechnout.
Proto se ohradila Semirah, že vše šmahem “nikoho nezajímají”, že neziskovky zlo/ději.
A teď si jako neziskovka sežeňte peníze třeba na počítač pro samoživitelku (češka), aby mohla začít pracovat jako účetní, doma, protože další okolnosti,
když si kolik lidí řekne - neziskovky nic nedělají, na co chcou peníze.
No, dělají, psych. poradnu, kurz, i chůvu, když je potřeba, aby ta účetní mohla začít normálně fungovat, žít jako člověk.
Netušíte. Znáte jen nějaké vyčůrané jak díra do sněhu ze svého okolí.
Což třeba se složitými oblastmi a dlouhodobými projekty na východě SK i u nás nemá absolutně nic společného, prostě do jednoho pytle, ale i to chápu, ale je mi to trochu líto.
Teda jako ale sorry
v jedné neziskovce (ve dvou, ale ta jedna s tím nesouvisí) jsem dělala , pro jednu občas ještě něco dělám
a myslím, že spíš (drvodělkafialová) nevíte, co se kde dělá. A bylo to vše v našem volném čase; proplatíme cesťák.
Nechcete, aby se stěhovali sem, ale oni se sem stěhují asi tak od konce druhé války, nápad komunistů přece. A teď jsou otevřené hranice, Slováci
to nemají jednoduché, když se tam valí z Rumunska, Maďarska,
část se převalí aj sem…
jsou to stovky tisíc lidí…
STOVKY TISÍC lidí
»
Doron z 06.01.2025, 18:30:29
Jo, to je on. Ale to jako zas nepomlouvat Ščučku.
Oni to prostě jen někteří vyhání do extrému. Ten J. je mimo, to je jasné. Ale tihle se snaží, koukněte na YT, naučili se nějak jako učit
a fakt je dobrý, že ty věty mají nějaký normální slovosled. 🙂https://www.youtube.com/watch?v=Cb-Iu1BWm7U
Ta Angie z videa není žádná ultra bojová, to Megi by vám předvedla 😀 ale
tady prostě musím uznat, že takhle se to má dělat - pes se naučí základní ovladatelnost,
jinak se s ním můžu jít vycpat. Řikám to lidem s takovýma psama furt, ale vlastně mě to hrozně nebaví, oni většinou koukaj jak na Tatara. Skoro jako že týrám psa cvičením.
Dnes jel Tlustík vlakem, to už teda jel dřív, ale dnes dostal košík
a čekali s Megi sami !!! před budovou v centru města (šla jsem si zřídit občanku, propadlou, paní mě litovala, tak mi nedala ani pokutu)
a měla jsem jim dát na postroje kameru, protože fakt zajímavý štěko vrčák se jednou ozval. To se nebili oni dva, to bylo vyhrožování. Jsem říkala - hlídejte se, ať vás někdo neukradne.
Určitě někoho zmlátili a on se radši odbelhal do stoky, abych mu nenamlátila eště já, to měl Bůček všem vyřídit.
Myslela jsem, že přijdu a minimálně ten malej tam nebude, překouše vodítko.
A voni tam seděli předpisově, na ledové zemi. 😀
Choděj pěkně aj bez tkaničky, jenže to je tím, že se roztahat nenechali. Tedy Megi jednu dobu táhla, ale přestala s postrojem a “pomalu x běžíme”.
Jo a že dnes píšu kraviny (jako kdyby jindy ne, že), za to může taky on,
trochu se bál harmonikové části vlaku, seděl na mně a packama opřený o ramena, jak mimino, no… a dal mi tím kovovým košíkem do hlavy. 2x. 😀
»
kometa z 05.01.2025, 20:24:57
Neboli otáčí hlavu na cokoli. Řekněte jméno stejně jako “asi si dám rejži, je mi to jedno”.
Ph: a jakou teorii podporujete u snů lidí?