Aktuálně: 2 475 inzerátů237 900 diskuzních příspěvků18 678 uživatelů

Brojler regurgituje vodu zo zobáka :(

Horsana
Horsana 13.11.2024, 21:52:44 xxx.xxx.18.75

Hello, včera som si z hrôzou všimla, že jednému z brojlerov vyteká zo zobáka voda, zrejme zmiešaná so slinami. 

Budú mať 6 týždňov, žerú iba zmesku, žiaden domáci odpad, majú grit, chodia von, kde občas niečo uzobnú, ale veľa nie a teraz im je aj zima, lebo oni nevydržia toľko chodiť, ako drbnuté biele nosnice. Na podstielku majú slamu a piliny.

Úbožiatko má oproti ostatným štyrom zväčšený hrvoľ, ktorý obsahuje zas len vodu (zatlačila som viac pri masáži a prosto vychrstla von), jeho obsah nepáchne, neobsahuje čiastočky krmiva, nemá špinavé perie, atď.

Brojler normálne prijíma krmivo, len sa trápi s tou vodou, je trošku menší než zvyšok a trošku skôr sa unaví, inak som si nič hrozného na ňom nevšimla.

Včera dostali čierny čaj, už pár dní dostávajú teplú vodu (jasne, do rána vychladne).

Nejaký fígeľ, ako mu sám človek dá sondu do hrvoľa? Zabaliť ho do niečoho, do rukáva, alebo tak? Treba ho aj držať dolu hlavou keď ho masírujem?

A ehm, u nás je hypermangán zakázaný už veky, čím ho nahradiť, ak ho nemám? Teda, niekde ho mám, ale kým ho nájdem…stačí nejaký harmančekový čaj? Alebo repík?

Neznášam, keď mám bantovať vlastné zviera, eh…oni medzi sebou stále komunikujú a stačí, že jeden zapiští a už je zvyšok z toho paf. A mne ich je hrozne ľúto. Preto som ho aj nevzala na kliniku, lebo transport a vlastne ani neviem, aké majú naši vtáčkári ubytovacie priestory pre pacientov, to najprv musím zistiť.

Brojlery nie sú jedlé, takže žiadna liečba sekerou, ok?

Vďaka!

Deaktivovaný (neregistrovaný) 14.11.2024, 20:05:14 xxx.xxx.96.108
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 14.11.2024, 19:57:38

Brojleři bych tipla nejsou stavěný na lítání venku zdravím. Daň za růst. Zatim co čtu od ostatních jsou hajsavý. Tipla bych osobně za sebe že se přistyd prostě. Nebo něco v tom smyslu. Asi bych je ven už nepouštěla.

Horsana
Horsana 14.11.2024, 20:32:30 xxx.xxx.18.222
»
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 14.11.2024, 20:05:14

Oni už teraz von dobrovoľne nejdú, je im už zimka, ale keď bolo ešte pred pár dňami na slniečku 14 °C, tak sa slnili, nejaký čas, čo bolo fajn, aspoň som im stihla vyčistiť a nachystať lože.

Anonymní (neregistrovaný) 15.11.2024, 11:03:22 xxx.xxx.124.50

Asi se jenom hodně přepil vody a samovolně mu vytékala ze zobáku. Jen poznámka, nevím jestli ho máte na výkrm, ale brojler v 6 týdnech už má být v mrazáku 🙂

Horsana
Horsana 15.11.2024, 11:15:44 xxx.xxx.51.17
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 15.11.2024, 11:03:22

Kdeže, to sú pet animals ;)

Prišla som k nim náhodou, prežili, tak už hádam dožijú u mňa. Baví ma ich pozorovať.

A vlastne odkedy ich mám, prestala som jesť kuracinu.

Anonymní (neregistrovaný) 15.11.2024, 12:07:02 xxx.xxx.21.83
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 15.11.2024, 11:15:44

To je bezvadný. U veta udivující.. začal bych kopat diru. Jejich konec neni daleko, teda pokud jsou to opravdu masni brojleři a ne nějaký křížený brak s trhu vydávaný za brojlery

Varaxi
Varaxi 15.11.2024, 12:43:53 xxx.xxx.129.250

Brojler není dlouhověká slepice, ale sem tam se vyskytne. Jedna paní tu koupila hejno brojlerů, když měli jít do hrnce, že je jako zachrání. Z cca dvaceti kusů třetina skapala do půl roka a jen půlka přežila rok. Pak ale umírání ustalo a začali odcházet až na stará kolena šestileté a starší kusy. Dodud žijí dvě slepice, pořád sem tam snesou vajíčko, takové malé bílé. Těm je osm.

Měli jsme na dožití u babičky nosnice, nejstarší se dožila sedmi. 

Vole se dá vyčistit, děda je nějak vyplachval injekční stříkačkou, ale nevím jak. Z jednoho vytáhl hřebík a slepice pak normálně žila.

Bodliččin web máte prolezlý? Něco o výtoku z volete tam nepíše?

ančovička (neregistrovaný) 15.11.2024, 16:05:42 xxx.xxx.37.129
Anonymní:

Asi se jenom hodně přepil vody a samovolně mu vytékala ze zobáku. Jen poznámka, nevím jestli ho máte na výkrm, ale brojler v 6 týdnech už má být v mrazáku 🙂

Ano, my zabijime 7mi týdenní brojlery,chováme je v teple v maštali v kotci a 7mi měsíční už mají váhu vykuchani,přes 4 kila..venku, v zimě neporostou, nastydnou ,uhymou.. to není nosná slepice..

Bodlinka
Bodlinka 15.11.2024, 16:59:20 xxx.xxx.92.101

brojler není úplně vhodný mazlík, pokud žere směsku tak se vykrmí a když se nezabije, tak ho klepne pepka nebo padne na nohy

rodiče brojlerů jsou celý život na brutálně přísné dietě

a šestitýdenní kuře nemá venku v listopadu co dělat. že je to velký pták, protože je to brojler, nic neznamená.

Horsana
Horsana 16.11.2024, 09:28:50 xxx.xxx.18.164

Webovky pozriem,ďakujem.

No, ke ich klepne pepka, tak ich klepne.

Uvidíme. 

Vôbec som brojlery nechcela,  ale stalo sa. Keď prežili tú drobnochovatelsku burzu,   tak nech si žijú a ja sa pokúsim si zatiaľ doplniť informácie.

Aj tu,  vďaka každému 😉

Horsana
Horsana 07.01.2025, 20:37:06 xxx.xxx.18.217

Tak len hlasim, ze vdaka pravidelnej masazi hrvola je pani Brojlerova velmi krotka a najnunavejsia, prestala to robit uz davno, s tou vodou.

Dnes sa mi dokonca podarilo pohladkat aj nosnice, coz som nemyslela, ze sa kedy stane.

Sliepky su super 😍

Buggyra
Buggyra 08.01.2025, 07:24:36 xxx.xxx.198.226

Jojo, slepice jsou boží. Já mám starou nosnici hodnou toho slova, která se nechá nosit na ruce, tak vždycky říkám, že jsem sokolník s orlem 😀 (ona té hmotnosti toho orla skoro dosahuje…)

Zrzavci
Zrzavci 08.01.2025, 07:34:28 xxx.xxx.226.62

Já to plesknu sem /kde si závistivě čtu, páč furt sem ešče bez slepic/. Takovou zajímavost - nebo aspoň pro mě.

Sousedky slípku napadl dravec, byla pochroumaná, ale živá - nebylo na ní nic viditelnýho. ale jen ležela, jinak nic. SOusedka jí dala na samotku. Tam byla nějakej ten den.  Když jsem šla slepice zavírat místo ní, protože ten den byla sousedka dlouho pryč,  na slípku  v krabici, polopřikrytou, jsem koukla. Ta se zatřepala, divný oči, jinak nic. Vypadalo to ošklivě. Tak pak říkám sousedce, že by ji neměla nechat trápit. Řekla, že poprosí tchána. Pak nic a po nějaký době jsem se dozvěděla, že se normálně ta slepice zvetila! Když jsem ji viděla, vypadala, jak v záchvatu nějakým, v divný poloze, taková pokroucená…. opravdu v posledním tažení. A byla tak několik dní. Ani nejedla, nic a pak…prt a vijolá, stála na svejch. Po tak - pro mě dlouhý době? Je možný, aby to zvíře bylo tak dlouho v šoku? Asi jo, však málem umřela. Ale že nejedla - četla jsem, že slípky mají mít to plný volátko, nepila… no a nakonec přestála svou smrt podruhý! 

assil
assil 08.01.2025, 10:12:00 xxx.xxx.206.172
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 08.01.2025, 07:24:36

A no jo, mám jednu, co mi přelítává na zahradu a tak jakože to je pěkný, ochočená slepice co za mnou chodí jak pejsek, když jsem jí vyháněla z baráku a uvědomila si, že v létě asi nebudu moct nechat otevřený dveře, to ještě šlo, teď o víkendu sedím doma, slyším rány jak z děla, slepice seděla na parapetu a bušila mi zobákem do okna, fakt moc nechybělo k vysklení.

Pes, který zamlada zabil a sežral několik slepic, se jí bojí a já mám dojem, že brzo budu taky. 😀 😀

Zrzavci
Zrzavci 08.01.2025, 10:29:46 xxx.xxx.226.62

Pes, který zamlada zabil a sežral několik slepic, se jí bojí a já mám dojem, že brzo budu taky. 😀 😀

😀 😀 promiň 😀 😀 

Obrázek
assil
assil 08.01.2025, 11:06:20 xxx.xxx.206.172
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 08.01.2025, 10:29:46

No to je úplně přesný ten obrázek. 😀 😀

Ono je to jako sranda, když dám psovi rohlík a on se otočí a chce s ním jít ven a ve dveřích stojí slepice, ty manévry co vymejšlí aby mu rohlík zůstal, ale nemusel kolem ní projít a tak, ale pak fakt když mi bušila do okna, to už mě vyděsilo, ještě u toho škrábala těma pařátama po parapetu. To pak člověku dojde, že slepice je opravdu dinosaurus. 😀

Zrzavci
Zrzavci 08.01.2025, 11:08:01 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 08.01.2025, 11:06:20

😀 😀 

AAAAASIIIIL MÁ DOMA JŮRSKEJ PARK! 😀 . Si tu cedulku vytiskni a dej na plot s nápisem Beváre of čikn! 😀

megi-the-pes
megi-the-pes 08.01.2025, 11:35:46 xxx.xxx.124.197

Podle mě se chcou dívat na televizi. Chodí sem na okno všecky, klepou, u plastových oken to neva, mně je to fuk, pár i do obýváku, jedna to má dobře vymyšlený, koukne oknem, kde je pes, kočka, a prokličkuje k miskám, sežere jim všecko a pak se jde schovat na WC, tam sedí na koberečku a čeká, až se otevřou dveře, případně skočí na umyvadlo a okýnkem ven, takže tady vlastně vůbec nebyla. 

Jsou to tyranosauři, to jako jo, jeden kocour je dodnes obchází velkým obloukem, radši mrzne, než projít těsně kolem. Dobře si pamatuje, jak jej chtěly sníst. Dají si myš, slepýše, Bůčka taky chtěly sníst, ale on hned za pár hodin vymyslel, jak se slepice loví. 

Ale jo, když máte v obývákokuchyni tři okna a ony se rozhodnou, že jdou na návštěvu všecky… kouknu do okna do dvora, tam něco klepe, no jo, tak asi nemaj vodu, už jdu… a co to teda klepe za mnou? další slepice, dvě slepice, osm slepic, tykrávo a v okně do zahrady hejno slepic… to už… Ptáci. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.