Zkusila bych bych Top Spot Stronger od Biovety, pokud se nebude štěně moc často rachtat ve vodě, mám s ním výborné zkušenosti. Já od loňska dávám právě kvůli té vodě tabletu Symparica a jsem zatím spokojená, dala jsem ji v květnu a vydrželo to celou sezónu. Kvůli velké aktivitě klíšťat a častému koupání to bez tablety už nešlo, občas mně doma ze psa po procházce spadlo i 50 živých klíšťat. To by se už kvůli vnoučatům nedalo.
Neviděli jste včerejší pořad Černé ovce? Jaký máte názor? Podle mě,chyba na obou stranách.
Teď jsem se na to dívala a podle mě pochybila obec, pochybili majitelé psů a pochybili i ti myslivci. Já osobně, kdyby se mi to stalo, nešla bych v klidu spát a čekat, až se psi sami vrátí. Vzala bych baterku a píšťalku a šla na místo, kde zdrhli. Samozřejmě, že je otázka, jak dlouho bych po tom lese chodila, ale….pokud paní tvrdí, že se to občas stávalo, tak už musela vědět, za jak dlouho psi přijdou. A podle toho, že odešla domů a dva dny v podstatě čekala, tak to chtě nechtě vypadá tak, že si pejskové odbíhali na dlouhou dobu. V tom případě v lese na volno vůbec být neměli. Ono potom je v podstatě jedno, že i myslivci a obec mají máslo na hlavě, když psi už jsou po smrti.
Pokud myslíte že to je tak, že výchova nepomůže, poplatek ani evidence, pak musí být stanovená plemena zakázáno chovat. Ano pořád dotazy jaká plemena to mají být, že i jezevčík muže být agresivní. To jo ale tak na začátek by stačilo vyzkoušet to na 5 nejčastěji chovaných a to je Americký pitbulteriér, Americký bulldog, Cane Corso, Rotvajler a Americký Staffordšírský teriér. Možná ještě Akita. Zajímavy je že ty největší bestie jsou Amerického šlechtění. Amíci bojovy plemena chtějí, tak ať si je tam nechají.
A kdo to bude kontrolovat, kdo na to bude dohlížet? Tolik věcí je zakázanejch a stejně to lidi dělají.
V Karlově Studánce? Tak to jsme se včera motaly ve stejné oblasti. My šli den před tím z Vidle ke Královskému vodopádů, dnes jsme byli ve Filipovicích lyžovat.
Já bydlím tady kousek. Včera jsem si říkala při pohledu na sjezdovku v KS, že je ten sníh už dost mokrý, tak lyžování asi nic moc. V lese občas bahno, ale na nějakou túru už by to šlo, tak asi v sobotu taky vyrazíme.
V prádelním hrnci jsem vyvařovala plínky ještě já na dvě starší děti, tehdy ještě jednorázovky nebyly a nebo jen ve formě takové obrovské vložky a neměli je vždycky. Brala jsem je hlavně na cestování. Na nejmladšího už jsem měla pampersky. Když se to tak vezme, je to super vynález, akorát teda toho odpadu. A vlhčený ubrousky taky. 👍
Ale to je stejně zajímavé, proč tu bylo tak málo psů?
Lidi na psy neměli čas. Prádlo máchala v ruce, nádobí myla v ruce, pod autem ležel sám, střechu opravoval sám. Místo psa lepší slepice. Těch bylo určitě všude víc.
Tady se makalo v textilkách, paní sousedka na barevně měla víc. Všude to hlásila, namyšlená ženská. Ty výplaty se dají dohledat, třeba budu hledat… Ale starší výplaty nevím, su moc mladá. 🙂 Pamatuji, že rohlík stál 0,30 a u nás v sámošce prodávali čtvrtku másla, českej salám, hodonínskej, sušenky dukla asi tak 4 koruny a taková tenká jedna za korunu, bus 2 km do školy stál taky korunu, takže my si koupili sušenku a šli pěšky přes les.
Prý tu bylo v okrese 3434 ovcí a průměr v JZD rok 86 2700. Hustý. Psů málo. Sousedi měl boxera, utrhl klukovi kus tváře, u ucha. Nad námi měli několik špiců, školník novofudláka, jedna paní měla dvě kolie, hlídací, to bylo něco. Jezevčík sousedů, co ho picnul jeden slavný pán, a už nic. Ale to je stejně zajímavé, proč tu bylo tak málo psů?
Máslo bylo za 10 korun a litr mlíka za 2 koruny, to si pamatuju dobře.
Ono jen když si člověk spočítá, kolik co dnes stojí, co si člověk musí povinně platit a na co si musí šetřit, tak není možné to utáhnout z 20 tisíc hrubého, ani náhodou. Jak si potom z takového platu můžeme našetřit na důchod ty 3 miliony, jak po nás chtějí?