Aktuálně: 2 448 inzerátů • 292 726 diskuzních příspěvků • 21 443 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

⋮
Sarah01
Sarah01 24.09.2026, 10:21:36 xxx.xxx.11.197

Nám se aktuálně blíží termín porodu, budou to Cherrynky poslední štěňátka, tak nám 🙏 držte palce, příští víkend to vypukne. Včera 54. den březosti. Cherry už se připravuje, i když venku na procházce se ještě rozběhne, ale už se hodně drží vedle mě a schody do domu už vychází pomaleji. Už má prostě co nosit.

Obrázek
⋮
Sarah01
Sarah01 24.09.2026, 09:50:40 xxx.xxx.11.197
Sardullah:

No já teda exteriérových ovčounů moc neviděla, bohužel to, co jsem viděla, byl první polovina psa fakt moc hezkej pes, pak zlom, zadel dole a pes defakto šmajdal… 

A tak věřím, že to co jsem viděla byl doufám extrém…

Já už žádnýho neviděla dost dlouho, jen někdo na FB ukazoval, jak do takového postoje natlačí i středoasiata. Chce to vidět psa i v pohybu. To jsem viděla tuším video z nějaké výstavy, už je to teda dost dlouho, a tam teda ten NO, co vyhrál, šmajdal šíleně.

⋮
Sarah01
Sarah01 24.09.2026, 08:10:01 xxx.xxx.11.197
Sardullah:

Nedávno na mě vyskočilo na FB toto, bych řekla, že u exteriérových NO, které jsem osobně potkala, by to odpovídalo.

Pořád doufám, že se chovatelé to šílené úhlení budou snažit dalším chovem postupně napravit…

Obrázek

Ono i záleží na tom, jestli je toto jenom výstavní postoj, a nebo ten pes takto opravdu vypadá v reálu. Aspoň podle toho, co jsem měla možnost vidět. Kdyžtak Ph nebo Anet či majitelka Hachiho můžou napsat víc ze svých zkušeností.

⋮
Sarah01
Sarah01 24.09.2026, 07:11:00 xxx.xxx.11.197

21. sezónu AGT vyhrála tato dívenka z Thajska, moc jsem jí fandila. 👍👍👍

⋮
Sarah01
Sarah01 23.09.2026, 22:10:00 xxx.xxx.162.253
kometa:

Za 30vt nikdy nikdo nedokaze posoudit jedince

Aha. Já myslela, že se na výstavě posuzuje exteriér a pohyb - pečlivě a podle toho se rozhodne, jestli může jedinec do chovu.

Bohužel dnes, kdy se na výstavu přihlásí cca 70 psů od jednoho plemene, tak to rozhodčí ani nemá šanci pořádně posoudit. A navíc jak už bylo napsáno výše, allround rozhodčí ani často neznají standard a ptají se až vedoucího kruhu nebo to studují v mobilu. Já už mám některý rozhodčí na černé listině a už na ně nejezdím. Například na pána, pro kterýho jsou priorita zuby a psovi je schopen páčit čelist tak, že ten už má často potom k výstavám averzi. Nebo další pán z SK, u kterého vyhrává konec vodítka a vítěz je znám už předem. Jednou vám jedna rozhodčí řekne, že fena je tlustá, za měsíc vám řekne jinde jiný rozhodčí, že fena je příliš hubená. Prostě se na to dívají přes svoje plemeno, který chovají. Můžu říct, že to začíná být čím dál horší. Za výstavu člověk dnes dá cca 1200, proběhne se se psem maximálně 3 minuty v kruhu a často nedostane ani slovní hodnocení exteriéru psa. Já nejradši jezdím na klubovky, tam většinou bývá zahraniční odborník na plemeno, v kruhu se posuzuje pečlivě a dlouho, píšou se posudky, potkám se se spoustou známých od svýho plemena. My máme kluby dva a naštěstí dá se říct, že celkem spolu vycházejí a nedělají si naschvály. Což u jiných plemen co tak vím od známých bývá často úplně jinak, někdy je to konkurenční boj jako prase.

⋮
Sarah01
Sarah01 22.09.2026, 18:24:40 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

Už nemám malý děti ani vnoučata, tak jsem gůglila co to je…fenka australského honáckého psa…

Aha, jsem to ale 🤦 to by mě vůbec nenapadlo. 😁

⋮
Sarah01
Sarah01 22.09.2026, 17:31:17 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 22.09.2026, 15:15:21

Ad Bluey, to jsem vůbec neznala do té doby, než to někde zahlídla vnučka a musela to mít, plastovou figurku asi 20 cm vysokou. Vlastně ani netuším, co to má být, jestli zvířátko nebo něco jinýho. 😄

⋮
Sarah01
Sarah01 22.09.2026, 13:55:25 xxx.xxx.11.197

Já včera dokoukala zpětně všechny díly Docenta III, tato série se myslím hodně povedla, je na tom vidět, že to režíroval Strach. Oproti předchozím sériím to mělo o hodně vyšší úroveň. Další neděli má být nějaký dvoudílný film Hvězdná hodina vrahů podle románu Pavla Kohouta, tak to se těším. A určitě se podívám na nový díl dokumentu Rozpleteno - Soumrak domácích mazlíčků. Jestli to ovšem zase neprošvihnu.

⋮
Sarah01
Sarah01 22.09.2026, 13:34:35 xxx.xxx.11.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 22.09.2026, 10:22:58

Tu uhynulou ovci by si asi měl odklidit farmář, kterému patří, a bobra asi správce povodí (?) , to teda netuším, na druhou stranu si myslím, že by se to dělat mělo. Asi je ve mně hodně zakořeněná ta křesťanská výchova, jiný národy to asi mají jinak a zvíře by nechali tam, kde je, ať se zase jiné přiživí.

Týrání zvířat ve velkochovech mně samozřejmě taky vadí a když se občas objeví nějaký to video od ochránců zvířat, je mně taky špatně. Maso jím, ale nemyslím si, že by se takto často až sadisticky mělo zacházet se zvířaty, i když jsou určena ke spotřebě. U nás v rodině vždy byla různá domácí zvířata…králíci, prasata, krůty, husy, kachny, slepice, i telátko jsme měli, a i když všichni byli samozřejmě chovaní pro maso, tak si nepamatuju, že by se s nimi špatně zacházelo, jako děti jsme měli dovoleno hladit a mazlit.

⋮
Sarah01
Sarah01 22.09.2026, 08:19:44 xxx.xxx.11.197
lesnizinka:

Sarah a kdyby jste nacházela mrtvé lidi, taky by ste si jen řekla, že je to součást života? Já rozdíly dělat nějak nedokážu, ba spíš jsou pro mě zvířata více zranitelná a to, že si někdo pořídí zvíře a nestará se, mě sejří. Mrtvolka v potoce se otočila - je to bobr😲👎Jasně, taky bych mu nejraděj ,,vymlátila zuby" za to, co tam vyváděl, ale je mi ho líto😔

Ale nikdo není nesmrtelný a každý jednou umře, tak to prostě na světě je. Zvířata v přírodě jsou na tom asi hůř, je plno predátorů a všude na ně číhají různá nebezpečí, ale tak je to prostě na světě zařízeno. A ano každého mrtvého člověka někdo najde, většinou to bývají jejich příbuzní. Matka mého manžela (nechce se mi psát tchýně, to slovo nemám moc ráda) našla mrtvého nejen svého muže, ale jako poštovní doručovatelka i několik starých osaměle žijících lidí. Když se jí to stalo podruhé, tak už tu práci nechtěla dělat. Což chápu. Ale přesto to prostě tak je, smrt je součástí života. Kdyby víc lidí tuto skutečnost přijalo, tak by nebyl problém, aby lidé umírali doma v rodinném kruhu a ne někde v LDN a různých jiných zařízeních jen proto, že rodina se na smrt nechce dívat. 

Mimochodem zrovna dnes jsem viděla na FB fotku pejska jorkšíra s obrovským nádorem na břiše a tazatelka se ptala, jak a čím léčit, o eutanázii vůbec neuvažovala, přestože pejsek už dělal pod sebe a byl apatický. Prý to nejde jen tak mu něco píchnout a nechat ho umřít. Mně to teda přišlo strašné, ten pes musí neuvěřitelně trpět. 

Takže já na vašem místě bych ty mrtvolky asi posbírala a pohřbila.

⋮
Sarah01
Sarah01 21.09.2026, 12:25:21 xxx.xxx.162.253

Tak hollywoodský dojáky taky nemusím, ale nacházet v přírodě mrtvá zvířata prostě budeme, to se nedá nic dělat. Smrt je součástí života. Takže není třeba se z toho hroutit.

⋮
Sarah01
Sarah01 20.09.2026, 21:42:16 xxx.xxx.162.253
Zrzavci:

No vida…. jen houšť takových článků:

https://www.prahain.cz/diskuse/zivot-v-cesku/veterinari-varuji-pred-puppy-jogou-italie-uz-ji-zakazala-28670.html

Kdybyste věděla, kolik chovatelů to obhajuje, že je to ta nejlepší socializace a že bez ní by byla štěňata úplně v háji. 🤦 Není týdne, kdy bych nečetla hádky kolem toho na FB. Počítám, že do ČR ten případný zákaz dorazí až jako do úplně posledního státu v Evropě, jestli vůbec.

⋮
Sarah01
Sarah01 20.09.2026, 21:34:15 xxx.xxx.162.253

My jsme se včera zase toulali po vrcholech a pěšinách Jeseníků…. Velký kotel, Ovčárna, Vysoká hole, Jelení studánka, Alfrédka, Mravencovka.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
Sarah01
Sarah01 18.09.2026, 16:02:29 xxx.xxx.162.253

Já jsem vcelku hodně tolerantní, na internetu za ty roky snesu hodně. Ale na psím fóru, nejen tady, mně hodně vadí, že někteří lidi neumí skloňovat “psi”. A objevuje se to čím dál častěji i u chovatelů. 

Jinak podobné vlákno o češtině, gramatice a pravopisu už tady dávno je. Nemuselo se zakládat nové.