Já kůži nikdy nechtěla, není mně příjemná, ale kdoví, možná na ni taky dojde. Před cca 20 lety jsme koupili sedačku s potahem z žinilky, na pohled krásný, ale pro psy to není vůbec a i lidi to časem odřou. Ted mám nějakou s šedým potahem z Jysku a zatím dobrý.
zavidim psy, co tohle respektuji. I kdyz je fakt, ze ja to zkousela na venkovni dvere - to je asi jiny level, vetsi vyzva k prekonani.
Irma, cekam info, jak to dopadlo. Kdo vyhral…
Jj, respektují za mojí přítomnosti i bez, už ji mám cca 3 roky. Jinak branku ve dveřích, která je napevno a přibližně stejně vysoká, tak tu nejstarší fena přeskočila, když uviděla návštěvu. 😄 Ale teď mně hárá nejmladší a pes je zatím za brankou v klidu. Ono každýmu bude vyhovovat něco jinýho, podle plemena a jeho velikosti. Já vzhledem k tomu, že do obýváku nemám dveře, jsem to nakonec vyřešila takto, jiný řešení ve formě židlí a podobně se mně neosvědčilo.
Tak jsem našla už jen bílou, já mám tmavě hnědou, aby to šlo k nábytku. Mají ale výběr různých tvarů a barev, já jsem s ní spokojená. Dá se úplně složit a a uklidit do šatny nebo přemístit na jiné místo. A psi ji respektují.
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 04.08.2026, 08:05:39
V tu sobotu, jak jsme byli na výletě v Jeseníku, jsem místy šlápla do rozteklého asfaltu, a to to byla turistická cesta z Čertových kamenů. Jak já byla ráda, že jsme žádnýho chlupáče nebrali.
“Zajímavé” a smutné čtení. Poměrně známá záchranná a odchytová služba v karlovarském kraji končí. Kdo máte chvíli na čtení a odolný žaludek, doporučuju srolovat k příspěvku 24.6., kde se oznamuje ukončení činnosti, a poté se v následných příspěvcích začíst do vyprávění “retrospektiva”. Fakt síla, člověk si udělá trochu lepší obrázek o tom, co v systému ne-funguje. https://www.facebook.com/zachrankaprozvirata
Tak to je masakr, asi to ani nedokážu přečíst úplně všechno. 😟
Bohužel, nedá se venčit ani večer a potmě si netroufnu. Pes noc jsem vyvětrala na 22, ale nechci to vidět, až přijedu z práce domů. ☹️A to má být zítra ještě hůř.
Pro návštěvu koupit vetbedky a je to… těma se chlupy neprovrtají…😎
Jani, provrtají, aspoň od goldenu jo. Už nevím, jak to z toho dostat ven.
Jinak já mám v obýváku sedačku, na kterou psi nesmí, taky kvůli návštěvám, mají svoji hned vedle obýváku ve svém pokojíku. Pořídila jsem si z e-shopu Kaufland skládací ohrádku a pokud nechci, aby někam v domě chodili, dám tam ohrádku. Dost často ji používám i ke schodům, které jsou dřevěné a dost strmé.
Chápu je to moc těžké. Nevím jestli se to stalo i Vám, ale když prostě odejde pes, tak já ho pořád vidím. A dlouho mám pocit, že je tady pořád se mnou, vidím ho na pelechu, na jeho oblíbených místech. A asi jsem zvláštní a občas se někdy přeřeknu a zavolám na svého nového psa, jménem psa předtím. To se mi stává vyjímečně, ale stane. Bývá to v situacích, při kterých si vzpomenu a zapomenu, že už není.
Mně se i stávalo, že jsem slyšela zvuk tlapek na podlaze, přitom tam nikdo nebyl. My teda nikdy nevydrželi úplně bez psa. Většinou jsme ale měli rovnou dva nebo tři, takže když jeden odešel, byli doma další. Já si život bez psa už neumím představit. S kým já bych chodila na procházky, když sama jsem v životě nikam nešla. 😊
My dnes po zjištění, že pršet bude až večer, vyrazili do Jeseníku na Zlatý Chlum a na Čertovy kameny. Ale bez psů. Měla jsem v tom vedru a dusnu co dělat sama se sebou.