Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 10.09.2026, 14:22:01
Tak hlavně, že jste obě v pořádku a nikdo si nenabil. 😊
S těmi zvířaty a zejména psy jsem já pesimista. Lidi budou kupovat bezpapiraky z množek, jen aby to měli levnější. Stačí mně, co si denně přečtu na FB. Prostě my je zachráníme a co jejich matka, to je mám fuk.
Tak na FB jsem to nenašla, možná na to časem narazím. Ona je spousta chovek už napříč republikou, ale toho velkého černého jsem viděla jen u této jedné.
Já tam budu oba dva dny a Radka taky. S pejskem není problém, ale raději si vezměte s sebou očkovák, můžou to kontrolovat, kočárek paráda. 👍Tak se budu těšit, že se uvidíme.
Sobota a neděle mezinárodka v Olomouci. Moc hezký výstavy dělá místní pořadatelský tým. 👍Super atmosféra, krásný prostředí, když vás přestanou bavit hafíci, tak můžete skáknout do skleníků, třeba na kaktusy.
je to linie po psovi Prague - a oni ti Amíci mají vzhledové parametry u bullů dost volné - a prostě jeho potomci byli dost poznatelní a dále utvrzovali chovem jeho linii. Oni mají liniové chovy u hodně plemen. Ale jasně - původně americké plemeno - ale našinci je vesele chovají dál
Teď jste mně připomněla, že jsem na FB v nějaké skupině zahlídla nějakou chovatelku, která takové psy má na profilu, zkusím to najít.
Ale to je pořád Ameririkan bull jen se jmenuje Prague je z americké stanice , to není že by je šlechtili v Praze.To já myslela, že i u nás se šlechtí nějakého takového bulla.
Já právě mám pocit, že už jsme o tom dřív debatovali, nejspíš už na iFauně a že se to sice jmenuje Prague, ale s Prahou to nemá nic.
Nevím, jestli mu budete dávat léky, já bych to řešila přírodními prostředky. Také mně kdysi nasadili Omeprazol, po přečtení vedlejších účinků jsem hledala mezi přírodními s kombinací vyhnout se tomu, co mně nejvíce vadí a už to funguje asi 5 let.
Ne, nebudu ho dávat pravidelně, to byla jen akutní pomoc, jak mu ten žaludek co nejdřív zklidnit. Už ho nebere, budu dávat raději rozvařené ovesné vločky, které prý fungují podobně, jak to lněné semínko. A zatím je to v pořádku.
Odpověď na příspěvek uživatele tetrivek z 06.09.2026, 12:04:32
Teď si vzpomínám na hromadnou procházku kamarádů že cvičáku cca před 2 lety, kdy jsme šli na nějakou chatu v Beskydech, psi si lidí nevšímali a nějaká paní, která z nich měla panickou hrůzu, se schovala za strom a až jsme přešli, tak teprve šla dál. Takže strom může posloužit i takto. 😊
Tohle u čuvačů neznám. Léky na štitnou žlázu měla jedna kastrovaná fena asi ve 12ti letech a dožila se 15. Jinak vlastně žádný ze psů léky nebral. Vlastntě až do vysokého věku žrali všechno.
Taky jsem doteď u žádnýho psa tyto problémy nezaznamenala, Drago je můj osmý pes. Ani hotspoty nikdo jiný před ním neměl.
Asi je dobře, že jsem se s ním rozhodla nekrýt, i když pracovně je výborný.
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 06.09.2026, 10:33:44
Jedno jabko denně. Dostávají i ostatní a těžko mu vysvětlím, že on nedostane nic. Pak si na zemi sbírají švestky, od pátku dost foukalo a skoro všechno popadalo, shnilé sbírám, ale jsou teda spíš suché než shnilé. Jednou jsem jim během víkendu dala jabka dvě a on to druhé vyhodil.
Tak po konzultaci a prohlídce u veterináře jde opravdu o pálení žáhy, bral týden akutně Omeprazol a přešli jsme na krůtí maso a vařené vločky. Po vysazení Omeprazolu to zatím vypadá v pohodě, jen asi budeme muset omezit i to kyselé ovoce, hlavně jabka.
Pro mě je ten nejkrásnější pes na světě barzoj. Líbí se mi spousta psů… pastevci a ostatní medvědoidní psi a chlupatí chrti a azavak… ale barzoj je barzoj…
Barzoje jsem nikdy neměla vzhledem k tomu, že přeci jen nežiju sama a musím tudíž dělat kompromisy a můj manžel si o barzojích naopak myslí, že to jsou fakt oškliví, hrbatí psi.
Prostě to, co pro jednoho bude symbol krásy, tak pro druhého to může spadat do kategorie “ ošklivý pes”.
No včera jsem potkala frbulíka a upřímně než takovýho psa, tak si raději pořídím kočku…a přitom musí být obecně považován za líbivého, když je tak v módě.
Já jsem barzoje nikdy dřív zblízka neviděla, až kluky od Radky, a musím říct, že jsem je musela trochu víc pozorovat, abych je od sebe rozeznala, připadali mně všichni stejní, až teda na bílého Dobbyho. 😄 Já jak jsem zvyklá na ty svoje chlupatý a otravující a skoromluvící goldeny, tak barzoji jsou pro mě úplně jiní, ale určitě ne oškliví. Jak už tady někdo zmínil, tak nejošklivější pes je pro mě ten pocket cosi, to ani nevypadá jako pes, ale spíš jako žáda a i ta je hezčí.