Já jsem kdysi měla v práci kolegyni veganku, než se z ní stala taková ta dost militantní osoba, která už začala i přátele filtrovat podle toho, co kdo konzumuje, a ta docela dost propagovala hmyzí granule pro psy a kočky. Takže jsem tak nějak měla za to, že hmyz pro ně není zvíře, které trpí, a jíst se může.
U nás prší,ale my teď stejně procházkujeme jen kousek.Mám v čudu koleno,za týden si jdu domluvit operaci,takže na delší čas bude muset nastoupit páníček.Tak když bude hnusně,tak zas to tak moc Alanovi vadit nebude.
Alenko,všechny odčervovákyjsou dryáky,ale některé jsou prostě teratotoxický,některý ne. Ale to by měl zrovna veterinář vědět
Jani, nechci shazovat veterináře, ale někteří to buď nevědí, nebo o tom člověku neřeknou, že vědí. Já jsem aktuálně v hledací fázi nějakého veta, který bude i umět štěňata normálně načipovat. 🙄 S tím stávajícím se aktuálně hádáme, kdo ta dvě štěňata zaměnil, jestli já nebo on.
to neni jen o tom, cim odcervujete, ale i kdy. Matku i stenata. Ve zkratce se nesmi poddavkovat a davat v intervalech, ktere nedovoli dokoncit skrkavkam vyvojove stadium.
U promorenych chovu - a to je vsude, kde se zvirata toci z jakych koliv duvodu, potkavaji se ruzne vekove kategorie - se na to delaji odcervovaci programy, chovatele jsou v kontaktu s vety. Neni na tom nic spatneho - aby si nekdo nemyslel. Doby, kdy vsechno vymrzlo a prostredi se trosku samo “vycistilo” jsou uz roky pryc.
Ty vekove kategorie - ty jsou taky zasadni, jak pristupovat k odcerveni. Vzdycky mi stavaji hruzou vlasy na hlave, kdyz nekdo rika, ze brezi fena neni treba odcervovat, ze mela vzdycky koprologii cistou.. Bych jim pak ukazala, co to udelalo se stenaty …
Já odčervovala právě přesně podle příbalového letáku. A zároveň se štěňaty při prvním odčervení i celou domácí smečku. Jj, to vím, že u březí feny koprologii udělat nestačí, larvičky už má v těle a ty přecházejí do jejího mlíka a tím do štěňátek. Takže myslíte, že podle toho příbaláku je to špatně? Chovatelce od Cherry právě jedno štěňátko po odčervení dočasně ochrnulo na zadní nožky, nejspíš to teda bylo toxiny ze škrkavek, tipuju.
Já knížku na WC nepotřebuju, protože když musím, je to otázka za a) stihnout vůbec doběhnout a za b) asi 10sekund😜 Po třech letech myslím…jsem nasadila Psyllium a řekla bych, že stav se pomalýma krůčkama zase trochu lepší. Poslední půlrok to byla tragedie, hlavně po tom covidu v listopadu zase, který mi chytnul trávení, což je u mě prostě průšvih. A dávej to prosim tě vždycky s vysvětlivkama pro nás ,,pomalejší"😉 opět netuším, co to máš za bloček😊
Ono nějaké vysedávání na WC ani není moc zdravé. 😉
Děkuji za odpověď. Rozbor krve - nevím, zeptám se.
Ještě mě tak napadá jen ohledně toho odčervení, nevíte, čím ta chovatelka odčervila a mají to zapsané v Petpasu?
Já jsem právě po zkušenostech chovatelky od Cherry, která měla s Canivermem špatné zkušenosti odčervila štěňata 3x sirupem Drontal a teď u druhého vrhu jsem zjistila, že to asi nemá až takový účinek, protože u jedné fenky až u majitelů doma po dalším čtvrtém odčervení z ní vyšla obrovská škrkavka a předtím měla neustále zažívací problémy.
Alenko prosim pekne - ktery klub a pripad mas na mysli?
Pac teda jedina cesta jak omezit nekomu pocet vrhu je cestou nevydani krycich listu (coz si zadelava na problem poradce chovu), nebo pak zakazem cinnosti na zaklade rozhodnuti disciplinarni komise a o tom bych asi neco vedela 😀
Tohle je těžký…nevím, jestli si při reklamaci štěněte vybírá způsob reklamace nový majitel nebo nee.
Problém je, že štěně není mobil…mobil by člověk okamžitě tomu prodejci odvezl, ke štěněti má za pár dní už citovou vazbu. Ale když se teda oprostíme od nějakých emocí typu “miluju svoje nové štěňátko”, tak chovatelka, ať už je jakákoliv nabídla vrácení štěněte….nevím jestli je povinností chovatelky nějaká kompenzace ceny štěňete, pokud odmítnu štěndo vrátit.
Záleží na tom, co mají ve smlouvě. Takovéhle množky s PP se většinou dost kryjí, aby nemusely nic platit, takže smlouvy většinou jsou postavené tak, že na nic není nárok. Já bych v tomto případě štěně určitě vrátila, protože ani není jisté, kolik péče o takového psa v dospělosti ještě bude stát. I když chápu, že majitelé mají k tomu prckovi už citovou vazbu. A jak píše Arosek, vyplatí se i v případě koupě psa s PP chovatelskou stanici pečlivě vybírat. Už to, že mají 4 vrhy naráz, je alarmující. Náš klub u některých chovatelů, na které byly stížnosti, nepovolí ani 2.
Měla jsem přes víkend vnoučata, a tak jsem dnes vzala na vycházku do lesa jen Framíka, protože ještě s kočárkem bych všechny nepobrala a on je nadšený, že si může děti hlídat.
Kamarádka vzala ostatní dva k řece, oni ji mají moc rádi, poslouchají ji a občas si je půjčuje.
No, a Gučka spadl do šlajsny pod jezem. Šel se prý napít a uklouzl na schodech. Siný proud ho odnášel, on se chtěl vrátit, kamarádka byla na levém břehu a jeho to odneslo na pravý, je to tam široký tak pět metrů.
Dorouš prý namakal, vrátil se kus cesty, přeběhl můstek, do té vody se mu nechtělo i když je výborný plavec, a pomohl Gučkovi se zorientovat a dostat se ven, pak se spolu zase přes můstek vrátili.
Jsem z toho dost špatná, ani psát se mi to něchtělo, ani myslet se mi na to nechce..;(.
V cem se skryva kouzlo dietnich granuli? Kdyz si porovam slozeni treba brit care salmon s brit diets dog s lososem, tak ty granule jsou dvojnasobne drazsi, ale slozeni skoro stejne.
Já byla na návštěvě u mamky pomazlit štěňata. Tak jsem si užila parádní venčení/běhání po lesích a kopcích. První den jsem vytáhla i jednu z mamky fen, druhej den už jen Efíka. Akorát dneska jsem si dala první kopec hned 2x, protože jsem si zapomněla doma mobil... Bylo nádherně.
Je to ale divný, copak ta skruž nebyla nijak vyvýšená ?
Nebo o ní zakopl ? Takhle debilní náhoda, ach jo.
Nám se tuhle stalo na pěšině u řeky …, vybagrovaná jáma, taky tak čtyři metry hluboká. Šli jsme tam už za tmy, psi tam vždycky běží přede mnou. Nic jsem neviděla, kluci to naštěstí zašlápli na místě. Jáma teda byla obehnaná páskou, ale ta byla tak ve výšce pasu.
U nás tady kousek v lese je něco podobnýho, je tam voda a netuším vůbec, jak je to hluboký. Říkám si vždycky, když jdu kolem, že by tam mohlo spadnout i dítě, je to u cesty mezi stromy. A už je to v jiným katastru, i když je to kousíček za kopcem.