Já se na TV nedívám, toto bylo na FB, z dnešních odpoledních zpráv na ČT1, já bych brněnské vlastně ani vidět nemohla.
Já se na TV nedívám, toto bylo na FB, z dnešních odpoledních zpráv na ČT1, já bych brněnské vlastně ani vidět nemohla.
Jedna moje příbuzná se po rozvodu soudí o majetek už 3 roky a konec v nedohlednu. A představte si, že bejvalej po ní chce za těch 30 let, co spolu byli, nájemné a soud to považuje za adekvátní požadavek. Takže ona zase bude za tu dobu chtít zaplatit práci hospodyně. Myslím, že to bude dělat i víc, jak to nájemný.
Zrzavci:Že panu advokátovi ze sebe není žďabínek šoufl! Pro prachy cokoliv
Jj. Fakt se hrozím, jak toto dopadne, pokud to dostane nějaký blbý soudce. ☹️
Někteří z těch psů byli tak nemocní, že je museli nechat uspat. Někteří jsou bez oka a různých jiných částí. Ti poměrně zdraví (ale to asi nebyl žádnej, byli vyhublí na kost a měli různý kožní problémy) konečně přibrali a užívají si života. A měli by se do toho pekla vracet?
Hodně jich je v dočaskách, ale některý útulky je tam nechtějí dávat. Kdyby se náhodou museli vracet. Advokát té “chovatelky” tvrdí, že ona je chce zpátky, protože k nim má silnou citovou vazbu.
assil:I ÚS se musí řídit zákony a dle zákona je může odebrat majitelce jen soud. Že soudy jsou na dlouhý lokte, to je vždycky. Však jsem to tu psala už před rokem, že to takhle dopadne.
Jo, psala a my naivní doufali, že to bude snad do Vánoc.
Hlava v konvi 😂, to jsou teda raubíři.
acher:Pokud má být pastevec 24/7 u stáda musí být navázaný na stádo a ne na člověka, jinak bude utíkat.
Sarah jsou normálně v bodě.
OK, tak v boudě, jsem to na první pohled nepoznala. No, já boudu právě musela zrušit, nikdo v ní být nechtěl, jen pavouci, oni ti moji závisláci spali raději na rohožce u dveří. 🙂
Tak já podle fotek vidím, že jsou někde v dřevěné chatce na čisté slámě a běhají na dvorku, v pohodě, však tady nikdo proti tomu nic nenamítá. Nechápu, proč se urážíte. Co tak vím, tak někteří chovatelé GR nechají přímo doma fenu po porodu, jen dokud nezačnou štěňata běhat a pak taky šupajdí na dvorek do chatky. Já bohužel chatku nemám a celkem se o ta štěnda bojím, jsme tady docela na ráně pro turisty, takže bývají v domě.
acher:Se s vámi nikdo nehádá. Jen píšu, že to jde i jinak. A o ceně řeč nebyla vůbec.
Tak vypadalo to, že máte za to, že tu nadstandardní péči snad připočítávají chovatelé k ceně, třeba. On to tak jako někdo i dělá, ne že ne, lidi jsou různí.
Odpovídala jsem za Janu, protože mám taky retrívry, nic víc v tom není. Vy to děláte jinak, však v pohodě, proti tomu tady nikdo nic nemá. Jen si říkám, že pokud má někdo čuvače v bytě, což je dnes klidně možný, tak ta štěňata taky musí v tom bytě odchovávat, když jinde nemá kde.
acher:Tak oni i ti čuvači byli také na práci. Proč by štěně venku nemohlo být navázané na člověka. Mezi lidmi byli celý den.Hrát si s nimi chodila půlka dětí z okolí. Byli zvyklí mezi zvířaty,od dospěláků se učili hlídat ve dne i v noci. Mně jenn přijde, že se dnes chovatelé předhánějí kolik dovolené, práce, je štěňata stala atd. jako by jiný odchov byl špatně. On také každý si tu dovolenou vzít nemůže. Ano, dnes je řada plemene, jedinců tak zdegenerovaných, že se sami o štěňata postarat nedokáží.
Nechápu, proč se chcete hádat. Máte prostě jiný plemeno a máte to jinak, v pohodě, je to vaše věc. Proč by se mnou psi nemohli být v domě a měli by být venku? Pořídila jsem si je proto, aby byli se mnou pořád a vyhovuje nám to, proto taky toto plemeno. A nemyslím si, že jsou zdegenerovaní, zdravotní testy mají v pořádku, fena je schopná porod zvládnout sama a dokud se nemusí dokrmovat, tak se o štěňata stará taky úplně sama. Jsou společenská plemena, která bez císaře ani neporodí a feny se často o štěňata ani starat nechtějí. A na kolik si každej cení svůj odchov, je taky jeho věc.
Přesně tak. Já si brala dovolenou na porod a na další cca 3 dny, pak jsem šla do práce a jezdila domů jen kontrolovat, pokud mladej nebyl doma a občas na ně nemrknul. A pak jsem si brala půldny a homeofficy, když už byli větší a bylo potřeba krmit granulema či jinou pevnou stravou. Ven jsem je dávala, až jsem byla doma a byli pod dozorem. Normálně jsem je doma mívala v obýváku, kde byli uprostřed všeho dění, aby si zvykli na všechny zvuky a běh domácnosti, na zahradě jsem je zvykala i na zahradní sekačku. Retrívr je pes, který tráví většinu času s lidma, to je prostě něco úplně jinýho než pastevec, který má pracovat u stáda samostatně.
Jani, a zkoušíš s nima už i vodu? Viděla jsem, že někteří chovatelé už zvykají na vodu před odběrem, tak si říkám, že to taky není špatný nápad.
Tak pastevec je něco jiného, tam mně to přijde úplně normální. U těch plemen víc závislých na člověku mně to přijde u štěňat horší, až jim přestane stačit mlíko od matky a začínají běhat a všude 💩. Ale zase to stojí za to si to zažít. 🙂
Ne, já nevyužívám žádný aplikace a naštěstí to nikde není podmínka. V obchodech teda jo, kvůli slevám, ale ať si je strčí.
Tak u nás je to s hlídáním psů problém, asi to zatím nebudu moct dělat. Aktuálně hlídám dva a oba ojíždějí Julču, přestože je kastrovaná. 🙄
Ph:tak me prave hrozi jina varianta nez nunu teta. mame nakryto 🤣
Super, gratuluju. 👍
Já už 4 měsíce čekám na hárání, teď v červenci je to rok od toho posledního. Máme čas do května příštího roku, to fence končí chovnost. Tak uvidíme.
Ph:stačí vypiplat tu smečku prcků do 8. týdne
😀
Tak ja jsem ted vetsinou mazlici teta jen. Dojedu, par dni ponufam a zase zmizim….a i tak jde na me hruza, kolik prace zase bude se stekanatkem. Jak si clovek zvykne na uz vychovane psy - chce se mu do prcka mene a mene.
To prijet, nechat se okousat na kost a zase zmizet - je pro me ta prijemnejsi varianta…a x2 ? 😱😱😱
Taky jsem teď jen mazlící teta. Jsem ve fázi, kdy zatím nevím, jak to bude dál.
V pohodě, můžu jen souhlasit. Já totiž celou dobu tvrdím, že dotyčný v žádné armádě vůbec není a dělá si tady ze všech jenom dobrý den. Do politiky se tady už zapojovat nehodlám, protože tady funguje dvojí metr a opačný názor se netoleruje.
Přesně tak, je to od těch ženských hnusné. Umíte přece zase něco jiného, co by vám dotyčné mohly závidět. Kdyby si to jen tak řekly pro sebe, prosím, ale roztrubovat to, to fakt není fér. Takhle spoustu starších odradí od toho vůbec něco zkusit.
Tady se věší nebo podřezává? 😲 Já si všimla jen posílání do pr….
Ph:Dve stenata najednou by byla moje smrt😁 preji, at to u Vas probiha dobre, kdyz k tomu dojde!
Prckove jsou paradni 😍
Taky bych to nedala, ono úplně stačí vypiplat tu smečku prcků do 8. týdne a pak ať to jde rychle pryč. 😄