No, jestli máte problém starat se o svého domácího, stále živého, psa, tak si zatím žádné štěně nepořizujte. Jak víte, že se budete o štěně starat a mít ho ráda? Nebo se budete starat o štěně, ale o Žeryka, ne? V tuhle chvíli souhlasím s manželem, Žeryka v tom koupete a je Vám šumák, že i on trpí. Hrozná věta - včera jsem byla venku s Žerykem,jen proto,abych vypadla z domu a mohla brečet kamošce do telefonu… - chudák pes i kamarádka.
Proč by měli být chudáci? Kamarádka pokud je opravdu kamarádka, tak by to snad pár dní mohla vydržet.
Přesně tak jsme si přivezli Dráčka, naprosto nečekaně, neplánovaně. A je to taky ten NEJ pes, jakýho jsem kdy měla. Hlavně asi proto, že jsme měli vždycky hlavně feny a ty jsou úplně jiný. A teď vlastně i váhám, jestli další někdy v budoucnu bude fena nebo radši pes. 🙂
Včera jsme byli u naší oblíbené zátoky na Kočovském potoce, je tam jen kaluž, potok vyschl. Ještě na jaře, tuším v květnu, jsem tam byla s Cherry a koupala se tam. Za celých 23 let je to poprvé. Do konce měsíce se chci ještě jít podívat k brodu, tam jsem si vždycky musela vyzout boty.
U nás tady kousek v lipové aleji už žloutnou listy, dnes jsem šla kolem, letos to asi začne brzo opadávat. Na jabloni mám pět jablek, tak doufám, že dozrají.
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 09.08.2026, 10:13:19
Z nadávek si nic nedělejte, to jsou v běžným životě frustrovaní lidi a potřebují se nějak vybít, tak to dělají takto. Zkušenost s tím má si myslím každý. Nejlepší je to úplně ignorovat a nečíst.
Ano, trochu se ochladilo, brzy ráno u nás bylo kolem 15 stupňů. Na výlet nepojedeme, ptž auto v servisu, ale konečně se bude dát dělat něco smysluplného na zahradě.
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 07.08.2026, 16:54:25
Já si myslím, že záleží hodně na věku, na celkové kondici psa a na počasí. Nevím teda, kolik má Yoda let, to už mně vypadlo z hlavy, kondici má, protože pořád někde trajdáte, a to extrémní počasí teď netuším, jak snáší. Mně sedmiletá hárající fena ušla v těchto vedrech trasu přes 20 km s jednou přestávkou na oběd úplně v pohodě, ale cestou se občas ráchala v potoce nebo v řece (pochopitelně ne celá, jen tlapky po břicho). Devítiletý pes by to bez přestávek už nedal, což jsem si ověřila na začátku května, kdy jsme šli túru cca 18 km a pes pak nemohl ani vyskočit do auta, doma lehl a byl hotový.
Edit - ještě ten terén, mám zkušenost, že nejhorší je asfalt, aspoň pro moje psy, horská túra úplně v pohodě.
Já kůži nikdy nechtěla, není mně příjemná, ale kdoví, možná na ni taky dojde. Před cca 20 lety jsme koupili sedačku s potahem z žinilky, na pohled krásný, ale pro psy to není vůbec a i lidi to časem odřou. Ted mám nějakou s šedým potahem z Jysku a zatím dobrý.
zavidim psy, co tohle respektuji. I kdyz je fakt, ze ja to zkousela na venkovni dvere - to je asi jiny level, vetsi vyzva k prekonani.
Irma, cekam info, jak to dopadlo. Kdo vyhral…
Jj, respektují za mojí přítomnosti i bez, už ji mám cca 3 roky. Jinak branku ve dveřích, která je napevno a přibližně stejně vysoká, tak tu nejstarší fena přeskočila, když uviděla návštěvu. 😄 Ale teď mně hárá nejmladší a pes je zatím za brankou v klidu. Ono každýmu bude vyhovovat něco jinýho, podle plemena a jeho velikosti. Já vzhledem k tomu, že do obýváku nemám dveře, jsem to nakonec vyřešila takto, jiný řešení ve formě židlí a podobně se mně neosvědčilo.