Aktuálně: 2 298 inzerátů289 379 diskuzních příspěvků20 875 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 13.07.2026, 14:14:54 xxx.xxx.217.40
Buggyra:

Mně se to tu moc líbí, k tak různorodým názorům a informacím se ve své socbublině prostě nedostanu. Je to takové nakúkání do jiného světa, obohacující. Kdyby tu zůstali sami, jen by práskali jeden odkaz za druhým a nic by nevysvětlovali, člověk by se od nich jejich myšlenky nedočetl. A já pořád čekám na to něco, co se mělo stát do půl roku od zvolení Trumpa a furt nějak nic, ale já umím být trpělivá a počkám si, až se to stane, a pak se budeme všichni konečně divit 🙂

Já čekám pořád na to avizované zdražení benzinu na dvojnásobek. 😄

Sarah01
Sarah01 13.07.2026, 14:09:21 xxx.xxx.217.40
Ladd:

Pro všechny. Ignorovat to,  nebavit se s tím, doma tomu vymyli mozek. Maximálně to poslat do p.dele (nebo do Ruska).  
Jen mi přijde úsměvné jak současní komunisti a zakuklení komunisti stále vzhlížejí k současnému Rusku (a Číně). Jako by tam ten komunismus stále byl.  

Jj, nechat ty čtyři, případně pět, ať si tady pěkně notují.

Sarah01
Sarah01 13.07.2026, 14:06:28 xxx.xxx.217.40

Taky tomu nerozumím, vždyť to ještě žádnej CEP nebyl, kdyby to mělo být kvůli tomu.

Sarah01
Sarah01 13.07.2026, 13:29:24 xxx.xxx.217.40

Já mám psy pojištěný u Generali, čerpala jsem asi 4x ne moc vysoké částky, určitě se to vlezlo do toho, co jsem jim za dobu pojištění zaplatila. Přesto mně přišel letos výroční dopis se zvýšením cca o tisícovku za všechny 3 psy měsíčně. Asi kvůli věku, dva mají letos 9 let. Tak jsem si to nechala přepočítat od finančního poradce a uzavřela jsem novou pojistku u stejné pojišťovny se zvýšením jenom o 200. Pojistit u jiné pojišťovny už nejde, psa nad 8 let nikde nepojistí. PetExpert je hodně doporučována, ale já když pojišťovala svoje psy, tak s mým veterinářem tato pojišťovna neměla smlouvu. Teď už to lze i bez toho, ale tehdy to nešlo. A já jsem nechtěla s každou prkotinou jezdit do Opavy.

Sarah01
Sarah01 13.07.2026, 11:42:22 xxx.xxx.217.40
Zrzavci:

Já vím, máte hlubokou pravdu, jenže tohle už na mě bylo moc, napsat o komundírovi, že byl čestný. No to leda tak v tom jejich oslovení čest práci, tam jedině. Význam toho slova vůbec neznají. Takže mi to zvedlo mandličky, brrr

Tak je to vidět na synovi, že jo, jak je čestný. O tom nepřevlékání kabátů je to v tomto případě víc než trefný. 

Sarah01
Sarah01 13.07.2026, 11:38:53 xxx.xxx.217.40
trojAAAcko:

nejdřív si zjistěte, jak to v Rusku skutečně bylo. Stalin čistkami vyvraždil většinu nejen elity Rudé armády. Nebýt toho, tak Němci neskončili skoro u Moskvy.

To spíše Vy si to zjistěte. Právě díky těm “čistkám” v řadách Rudé armády se Rusko ubránilo Německu, protože po Zimní válce (která byla před napadením Ruska Německem) s Finskem kdy Rusko nedokázalo zabrat to Stalin pročistil ve svých řadách a došlo k velké reformě v armádě jako je změna strategií, úprava hodností apod... V zimní válce totiž Rusko aplikovalo zastaralé strategie a už nepočítalo s novými technologiemi (např. tanky / letadla které za první světový ještě nebyly moc běžné). To, že nebyla reforma úplně dotáhnutá do konce jako je například “bezhlavé” nabíhání na nepřátelé a střílení “zrádců” je věc druhá, i časová. Rus prostě musel posunout linii nebo padnout za matičku Rus, nejlépe obojí.

A nezapomínejte, že Němci se dokázali dostat skoro až k Moskvě taky díky tomu, že v tu dobu bylo Německo vlastně na vrcholu, na západní frontě toho moc nebylo co na práci - jen blokace Británie. Mělo neskutečnou sílu a s kombinací rychlou ofenzívou Rusko nebylo schopný zastavit postup obzvlášť když bylo ještě vysílený po Zimní válce.

Proto v době bojů v Stalingradě a zablokování Leningradu byla vyhlášená největší mobilizace v historii Ruska a kompletní nasazení. Kdyby se Rommel dokázal protlačit spodem přes Egypt kolem Turecka a nahoru včas tak Rusko pravděpodobně padnulo. Jenže Rommel v Africe měl spoustu své práce a teď nevím jestli se do Egypta vůbec dostal, ale to už je detail. 🙂

Toto téma tu bylo rozebraný asi měsíc zpátky když se tady hovořilo o Zimní válce a kooperace mezi Finskem a Německem.

ten byl paranoidní ze strachu o sebe.

To ano, ale hlavně až po válce.

Já mám načteno dost a zrovna s vámi, který používáte argumentační fauly, se o tom bavit nebudu. Nemáte pravdu. Když už jsme u toho “kdyby”, tak kdyby Stalin nenechal vyvraždit většinu elity, Němce by zastavili na hranicích. Kromě toho, když už se dělá reforma armády, tak rozhodně ne tím stylem, že nechám důstojníky povraždit. Divím se vám, že takovej poměrně mladej člověk dokážete obhajovat tyto hnusné stalinistické metody. Sbohem.

Sarah01
Sarah01 13.07.2026, 08:09:58 xxx.xxx.162.253
N:

I za tohle můžou “buržousti”. Proč se dostal Hitler k moci v Německu? Bída,nelidské reparace atd. A v Rusku to stejné, nelidský carský režim a převrat je pak jen vyústěním bezvýchodné situace. Napadení Polska je otázka. Bez Němců by ho zřejmě nenapadlo ani tehdejší Rusko, protože by mezi N a R žádná dohoda neexistovala. Ať to bylo jak chtělo, tak Rusko tehdy nutně potřebovalo oddálit střet s Německem za každou cenu. Stalin věděl že Rusko bude dřív či později napadeno Hitlerem, ale také věděl že je nutný čas na to se připravit. Zábor půlky Polska byl samozřejmě z hlediska strategického krok pochopitelný byť nemorální. 

Nesmysly, nejdřív si zjistěte, jak to v Rusku skutečně bylo. Stalin čistkami vyvraždil většinu nejen elity Rudé armády. Nebýt toho, tak Němci neskončili skoro u Moskvy. Stalin věděl houby, ten byl paranoidní ze strachu o sebe.

Sarah01
Sarah01 13.07.2026, 08:03:41 xxx.xxx.162.253
N:

Jen silní a čestní vytrvají..🙂 Zbytek je odpad prodejný..

Tak zrovna od vás to sedí. 🤣😂 MY nebo VY podle toho, jak se to hodí. Adorujete tady Rusko a přitom údajně pracujete v USA armádě a ještě ji pomlouváte. 🤣😂

Sarah01
Sarah01 12.07.2026, 18:31:16 xxx.xxx.162.253

Tak dnes jsem jen otevřela kufr od auta, že si všechno nachystám, a Dráček šup a čekal tam už půl hodiny před odjezdem, abych si to třeba ještě nerozmyslela. 😁

Udělali jsme si procházku kolem Jánských koupelí. Smutné to místo, všechno chátrá, okolí teda nádherné a skoro nikoho jsme nepotkali.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Sarah01
Sarah01 10.07.2026, 22:01:17 xxx.xxx.162.253

Tak musím říct, že krmení z vidličky je daleko lepší než z ruky. 👍 Že já to nezkusila už dřív, když se to tady kdysi radilo. 😀

Sarah01
Sarah01 10.07.2026, 16:18:05 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 10.07.2026, 13:04:20

Tak to si myslím, že ty školy nejsou vůbec špatný nápad, hodilo by se to i tady. 

Sarah01
Sarah01 10.07.2026, 13:37:29 xxx.xxx.162.253

Tak dnes kontrola na veterině a Dragouš mně doma nechtěl z auta. 🤦 Budu ho muset někam vytáhnout, procházky kolem komína už mu očividně lezou krkem. Co se týká hojení, je to lepší, zmenšilo se to. Dostali jsme Prurivet.

Sarah01
Sarah01 10.07.2026, 11:26:41 xxx.xxx.11.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 10.07.2026, 11:00:58

Já právě psa měla na volno, chodí tak 3 metry přede mnou a pokud někoho vidí, tak se ke mně vrací. Na cizí feny neskáče, to by si nedovolil. Teda aspoň to ještě neudělal za těch cca 9 let, a to ani na háravé feny. Což je vlastně důvod, proč nikdy nekryl, bohužel. Ovčanda teda byla na flexině a bylo mně řečeno, ať si psa uvážu, jinak ho fena sežere. O této vím, že dělají obrany a normální výcvik, asi má i nějaké zkoušky. Ta druhá už si nepamatuju, ale psa raději preventivně dávám na vodítko. Potkáváme je ovšem dost málo, spíš teda jiný plemena nebo křížence.

Sarah01
Sarah01 10.07.2026, 07:43:41 xxx.xxx.11.197
Buggyra:

četla jsem k tomu glosu od Stafordi a spol.

Nemáte odkaz? Já jsem je přestala sledovat, ale toto by mě zajímalo hodně.

Sarah01
Sarah01 10.07.2026, 07:41:45 xxx.xxx.11.197
Ph:

ovčounů zas už člověk tolik nepotkává

tohle je o soc. bublinach😇 na oblastni vystave jen ovcaku bylo 120 psu. ktere jine plemeno to tak ma? 

a jak jsem psala -ja zase neznam nikoho od jezevcu a pritom jich ma taky byt bambilion

vovcak je obchodni artikl. myslim si, ze my a slovaci zasobujeme pul sveta

Slyšela jsem hodně o vývozech do arabskýho světa, mimo jiné. To mají na sport? Vůbec nemám představu a dřív jsem si myslela, že oni psy nemusejí. 🤔