Nemá smysl s vámi diskutovat. Nejste schopna na tehdejší události a dění nahlížet tehdejší optikou, nepřipouštíte, že po šesti letech války a utrpení v lidech prostě bouchly saze.
Já samozřejmě chápu, že tehdy bouchly saze. Ale už nechápu to, že to ještě dnes může někdo obhajovat. Ano, smysl diskutovat nemá, každá máme svůj pohled. Jen pro mě bude vražda vždycky vražda, prostě to tak mám.
..měly by být trestné i tyhle nákupy…protože když je poptávka je i nabídka…a osvěty už je všude tolik, že se na nevědomost opravdu už nehraje…
Měly by být trestné a doufám, že se toho dožiju.
Už mě to totiž točí, jak jsou lidi hloupí. Když jim pes z množky hned neumře, tak budou množky vychvalovat, jak je pes zdravej a že papír k životu nepotřebují a bla bla bla a když jim štěně hned po příjezdu umře nebo onemocní, tak budou hned volat policii, SVS a všechny možný orgány s tím, že je někdo podvedl. Můžou si za to sami, chtěli ušetřit, tak teď to mají.
Nečekala jsem, že se ozvete… Nepsala jsem svůj příspěvek s myšlenkou na vás.
Bohužel, trend banalizovat nebo vůbec nepřipomínat utrpení skutečných obětí války a Němců, a naopak zveličovat excesy Čechů při divokém odsunu Němců, je tu už delší dobu. A nejste to zdaleka jen vy, kdo to cítí pro mě naprosto nepochopitelně.
Nepochopitelně? No, tak já tomu asi nerozumím, když jako odveta za Lidice stačí povraždit německé ženy, děti a starce místo zodpovědných zločinců, kteří se toho masakru v Lidicích opravdu zúčastnili a pak si po válce někde v poklidu dožili. To zas nechápu já.
Za me - ne, neni v tom zadny zmatek. Instrukce jsou jasne.
Jen se tomu chce tezko uverit, jaky paskvil nekdo uvedl v zivot 🤮.
Na vsechny ty otazky zkopirovane z FB jsou naprosto jasne odpovedi. Neuveritelne, nepochopitelne - ale info teda nechybi. Zdravy rozum se tomu brani 😂💩
Jo, nesmi se hledat odpovedi na FB , AI nebo v novinkach 🤣
A já si myslím, že stát nás zase potřebuje zkasírovat. 😄
Je to množka, nedávno na mě na fcb vyskočilo upozornění na tuto paní. Nemocných psů je zřejmě vícero.
Já právě vidím upozornění na FB v skupině Množírny množitelé, tyrani v ČR veřejně už od roku 2018. Proto se ptám, jestli je to ofiko CHS, že zadavatelka té ženské věřila. Je mně divný, že si ještě dnes může od takové množky někdo koupit štěně a nic si dopředu nezjistit. Počítám, že ani nemá smlouvu, nemá nic a teď bude jen hledat další hloupé postižené. Je to fakt marný.
Já teda musím říct, že čím víc o tom tak různě čtu, jaký všechny otázky začínají vyvstávat, tak v tom mám čím dál větší zmatek. Někde na FB kdosi psal, že většinu změn v registru bude dělat veterinář a my budeme jen platit. Přitom ti veti na to taky nemají čas, že jo.
Zkopírovala jsem z FB:
CEP: Nový registr psů a ujištění správnosti vzniku dalšího registru mi nebere hlava. Tak mi odborníci, tvůrci či zadavatelé prosím vysvětlete: 1. Veterinář zaregistruje můj odchov 10 štěňat na 6 týdnech při čipování. Uvede mnou oznámené informace. Já za celý vrh zaplatím. 2. Já změním bydliště, vdám se a td. Nemám k těmto informacím přístup abych je aktualizovala, protože uvádíte jen email, telefon, ztratil se, našel se. Takže budu žádat veterináře o změnu údajů? Za kolik? 3. Štěně prodám, kdo změní a na základě čeho informace na nového majitele? Majitel znova zaplatí! 4. Nový majitel se na přeregistraci vykašle, i když je to ve smlouvě. Smlouva je jedna věc, vymahatelnost je věc druhá v mnoha bodech soudně nevymahatelná i když v ni jsou penále či pokuty. A kdo by do sporu předem prohraného šel? V tom případě na mě bude v registru XY psů, které v majetku nevlastním a nemám nástroj, jak to změnit.!!! 5. Kdo za pravdivost informací ponese odpovědnost? Já? To snad ne, když do toho nemůžu vstoupit! 6. Uhyne mi pes, kdo bude rušit registraci? Já ne, jen budu platit popletek za vyřazení z evidence!! 7. Proč nepředloží tvůrce náhled na to, jaké informace bude veterinář uvádět. 8. Já nejsem ztotožněná s tím, aby kdejaký úředník viděl, kolik štěňat a odchovů mám. Pokud mám chov na IČ. tak rozhodně nesouhlasím, aby to viděla každá Káča v obci. Jsou to informace týkající se čistě mého podnikání. 8. Prodám štěňata do zahraničí. V registru zůstanou psaná na mě? Není řešeno, jak postupovat. Požádám o výmaz, uvedu majitele v zahraničí. Další zpoplatněný úkon veterináři? To zase vymyslel někdo od stolu a myslí si, že zabrání množkám? Já vím jak bych dokázala co nejlépe omezit množírny. Jen tu myšlenku právně upravit. Ale nás chovatelů se nikdo neptá. Nechápu proč se tato povinnost týká nás co chováme oficiálně. Pro psy s PP REGISTR existuje!!! JSOU TO PLEMENNÉ KNIHY ČMKU. ČMKJ, ČKS, kde každý jedinec je vedený jednak pod zápisovým číslem a od povinnosti čipovat i pod čipem. Kolik nový registr stál, navíc takový nepodařený paskvil. Asi zájmová lobi.
Připomínat Lidice se moc nehodí, přece mnohem víc trpěli Němci v odsunu. Chce se mi … víte co.
Myslím si, že není potřeba rýpat. Já si třeba o Lidicích čtu už od včera, ačkoliv jsem zde byla označena za nácka. Je vidět, že můj postoj nikdo nepochopil. Vy to máte prostě pořád rozdělený na MY Češi a ONI Němci a kdo není s námi, je proti nám. Víte, co je zajímavý? Že pokud nebyli ti nacisti zodpovědní za Lidice popraveni u nás v ČR hned do roku 48, tak se jim nic nestalo. Někteří byli odvezeni do SSSR a pracovali jako agenti, případně i dvojití agenti nebo jim byla nabídnuta spolupráce s STB. To asi nikomu nevadilo, že zločinci ušli trestu.
Kamarádka má 18 letou jackraslici 😂 …tak bacha, aby jste neměli 20 leté jezevčíky. To není chvilka.
Já bych těch 20 let klidně brala. Ale kdyby už ta kondice nebyla tak v háji, což u velkýho plemena dost pochybuju. A určitě nejsem sama, to bychom si asi přáli všichni. Mají život hrozně krátkej, miláčkové naši.
Tak to se vyprdnu na ty dva starý 14 a 15. Stejně už na vzteklinu nepůjdem a abych je zase za chvíli odhlašovala……
Nejstarší fena bude mít v době očkování 10 let, takže mě tato buzerace neskutečně se.e, když x let ji mám v NRMZ. Naštěstí jsem nikdy nemusela hlásit ty feny, jak je to už nějakou dobu povinný, mám jen 2. Ani netuším, kde se to vlastně nahlašuje.
Mimochodem začaly skokově zdražovat pojistky pro psy, a to i pro majitele, kteří nikdy nečerpali.
A já jsem zvědavá, jestli přibudou psi v útulcích.
Osobně si myslím, že se nezmění vůbec nic. Akorát množky nebudou očkovat vůbec, pokud někdy očkovaly. Bude to zase jen buzerace nás, kteří chceme mít všechno v pořádku a jako chovatelé s PP jsme nejvíc na očích a kontrolovatelní.
Říkala jsem to už dávno, ať opakují v TV často o čipech a pokutách. Pak rozdat pár pokut kupujícími, aby se kupující začal zajímat, od koho má vlastně psa, jestli má čip a pro jistotu požadovat kupní smlouvu s číslem toho čipu. A zase rozvířit v TV, že dostali pokuty ve výši za to a to a to. Opakovat to měsíc každý den v TV, možná by to mělo efekt.
Pokuta 300tis je max a je to moc, to jen tak někdo někomu nedá, stačily by třeba 10tis pokuty. Co jsi ušetřila na psovi z množírny, hned zaplatíš na pokutě za čip a pak možná několikrát tolik na veterině.
Jenže to je právě to, že to nikdo nekontroluje a vlastně kdo by to měl teda úředně kontrolovat a udělovat ty pokuty? Měšťáci? Protože já fakt nevím o jediným případu, kdy by to někdo kontroloval. Aspoň u nás ne.
Jo, chtěl prostě něco extra, co nemá nikdo, jinak je mu všechno jedno. Tipuju, že takových lidí je dnes spousta. Chtějí F1 křižovatky, modrý psy, teď nedávno jsem četla na FB, že shánějí stříbrnýho labradora.