My byli dnes zase na hřišti a byla tam krásná skladba plemen a skoroplemen. NO třeba je krásná fena s PP ❤️ a malý shiba inu nebo dalmatinka…no nádhera
Tak to koukám, většina lidí, kteří tady mají fenu NO, mně říkají, ať k nim psa nepouštím, že by ho sežrala.
No tohle na poličku není, ale zas moc místa to nezabere. A pracuje to dobře, řekla bych, líp než právě ty absorpční odvlhčovače - taky tam mám - klasicky Ceresit, kde se musí měnit ty tablety, vodu to bere, ale určitě ne v takovým objemu, jako tohle.
Pravda je, že co jsem už nacpala do těch odvlhčovacích pytlíků, tak asi by se vyplatilo spíš toto. Uvidíme, každopádně díky za tip a zkušenost. 👍
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 09.07.2026, 08:06:52
Vypadá to dobře, ale asi bych potřebovala něco menšího. Kupovala jsem vždycky v Orionu jen na zavěšení ten pytlíček, ale ten mám tak na měsíc. Mám to jen do suterénních prostor, kde jsou propojené dva malinké hostinské pokoje, takže něco, co nezabere moc místa, ideálně někam na poličku.
Tak slovník Varaxi taky není zrovna salónní. Třeba by na ni ten slogan o pytli platil obdobně. Možná by se ve vašich dlouhých elaborátech těch roztomilostí našlo více, ale nečetla jsem je všechny. Asi by vás taky nenadchlo, kdybych vám napsala, že blábolíte nesmysly.
Však v politice jste to napsala několikrát a nic se neděje, máte na to právo. Nemyslím si, že Varaxi napsala něco neslušného nebo vulgárního, nic takového tam nevidím. Na rozdíl od té jisté osoby, která si do pusy nevidí.
Myslím, že toto označení pro člověka, který napsal: Ať vás tady sežerou vlci všechny, je označení chovanec ještě velmi slušné. A to už nezmiňuju, co dalšího tady taky napsal. Chudáček, kterýho šikanují ženské a přitom se chlubí tím, že je v armádě. Navíc v jeho “my” nebo “vy” se ani pes nevyzná. O jeho intelektu nakonec vypovídá i to, že nepozná rozdíl mezi zvířetem divokým a zvířetem domácím. Zvíře domácí jaksi není možné vypustit jen tak do přírody, od toho se jmenuje domácí.
Taky máme okna bez záclon. Jen v ložnici jsou zatmaovovací závěsy, aby se mi líp spalo /blbě spím, jinak by to tam nebylo/ . KOukám, že mám samý kočičí záběry, jak si tam Mouses vyvaluje pupek. To poslední okýnko je v kópelce. Mám hrozně ráda ten pohled z něj, když kvete stará třešeň a nebo ráno s červánky- to je jak obraz od impress malíře
edit - mám taky takovou podobnou vánoční hvjézdu, kterou jsem někde zachránila jako skomírající. Pak se zvetila na Vánočky, ale už se mi nepodařilo, aby se zabarvila. Je pořád zelená a teď, teď si děsně užívá tábor pro pokojovky pod starou třešní, kam jsem je všechny vykopla. Tetička Klivie se tak rozdováděla, že z toho celá kvete 😀
Takový krásný okno zakrývat záclonou by byla věčná škoda.
Jsem si myslela, že meruňka omrzla, ale překvapuje velice, bude slušná úroda. Psiska už začínají s prvním sběrem spadaných meruněk, Netvor opět louská pecky, musím zase kolem stromu udělat alcatraz. Echjo. Letos se mi nechce crcat s ohrazením z králičího pletiva, byl to desnej opruz rolovat, stavět tyčky... Nemáte výhodný tip na nějaký ohradník, aspoň metr vysoký, délka 20 či lépe 25 metrů? Samože za co nejlepší cenu, jsem škudlilka, tohle použiju jednou za rok, když se výjimečně meruně urodí. Koukala jsem na sítě pro slepice, třeba má někdo zkušenost s něčím úplně jiným (už jsem hledala i vyřazený tenisový sítě). Dík předem.
Na broskvoni mám jedinou broskev. Jsem zvědavá, jestli stihne dozrát. Na jabloních letos není jediný jabko. ☹️
Co to? 😲 Před měsícem jsem byla u místního veterináře (náš měl dovolenou) na očkování. Vše, včetně vztekliny, pro jednu stálo 960. Kolik to stálo vloni, netuším. Nevěděla jsem, že už se může očkovat 3letou vzteklinou, takže za rok musíme znova, ale to už nechám píchnout 3 letou, dochází kolonky v petpasu.
960? 😲To jsem vždycky platila cca za 2. Plus letos ten poplatek za zápis do CEP a u větší smečky abychom snad prodali ledvinu. 🙄
Okno bez záclony mi přijde divné, takové nezabydlené. A z venku mi to taky přijde divné. Na sídlišti vidím kytky a záclony a taky holá okna. Dřív jsem si myslela, že v bytech nikdo nebydlí, dnes si říkám, že jsou to asi mladí, kteří mají na záclony a kytky jiný názor, radši mají žaluzie.
To jsem si taky vždycky říkala, že je to bez záclon takové prázdné. Měla jsem záclony všude. Hlavně teda kvůli sousedům, protože mně koukali i do obýváku. Teď už nemusím, přes túje už není vidět. Syn ani dcera v bytech záclony nemají, syn má všude francouzská okna a dcera bydlí v podkrovním bytě. V obýváku ale ty záclony chci. Dřív jsem tady měla i závěsy, ale zrušila jsem je, v létě je věčně otevřeno na terasu a závěs překážel.
Jinak jsem zjistila, že po pár letech jsou záclony na vyhození, od sluníčka jsou zažloutle a nejde to ničím vyprat.
“Tohle výměnaření se musím naučit. U nás platilo, že pes poslouchal na první dobrou, takže se řeklo “pusť” - a jezevčíkoid, retriever nebo NO prostě pustili.”
no, on ty psy musel někdo význam povelu “pusť” nejdřív někdo naučit. A výměna něčeho za něco (lepšího) je zcela klasická metoda naučení významu tohoto povelu, a to bez ohledu na plemeno (i by se dalo říci na živočišný druh).
Já můžu po zkušenostech říct, že na každýho psa platí jiná metoda, i v rámci jednoho plemene.
Jaký má pesa obvod krku? Můžu zapůjčit ten vetlímec zatím, ale ten je na krk 34 cm, to bude asi malé, že?
Děkuji, ano, bylo by malé. Ale my ho právě nepotřebujeme teď, protože Dráček si uhnal hotspot na krku právě kvůli plastovému límci. 🤦 Všimla jsem si myslím v úterý, že se drbe na noze, tak pro sichr, aby si to nezvětšoval, jsem mu nasadila ten plastový, jenže jak mu tekly sliny a zapařilo se to, tak se na krku udělal ještě větší flek. Vůbec by mě to nenapadlo, ale mělo, no. U nás není rok, kdy by nebyl hotspot, ach jo. Dostal antibiotika a kortikoidy, teď budeme zase měsíc léčit.