Aktuálně: 2 037 inzerátů284 921 diskuzních příspěvků20 317 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 02.06.2026, 16:58:16 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 02.06.2026, 16:56:36

U nás na vesnici právě už NO nevidět.

Sarah01
Sarah01 02.06.2026, 16:43:42 xxx.xxx.162.253
BaLu:

Jaká je definice dezoláta?

Nevím, ale v tomto případě je to úplně jedno. Pokud mě anonym označuje jako libtarda a nacistu, můžu ho zase já označit dezolátem nebo antivaxerem, což taky je. Nic jinýho v tom není. 

Sarah01
Sarah01 02.06.2026, 16:33:25 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 02.06.2026, 15:26:30

Když jsme u těch německých ovčáků, tak na FB se vždycky přichomýtnu k hádce, kde lidi tvrdí, že jsou to chudáci tahající zadek po zemi, a chovatelé NO jim zase tvrdí, že už to dávno není pravda a že psi jsou zdraví. Ale ať mně teda někdo vysvětlí, proč ten pes v postoji nestojí normálně. To se i jiná plemena takto aranžují do postoje? Nebo ten pes tak běžně stojí? Mně to prostě hlava nebere, protože z osmdesátek si takový postoj z výstav nepamatuju.

Sarah01
Sarah01 02.06.2026, 16:03:16 xxx.xxx.162.253

Ne, neklikam, protože relevantní zdroje mám. AI uvádí to, co kdo kde pleskne napříč internetem. A buďte tak laskav a už mně ignorujte, názory dezolátů mě nezajímají.

Sarah01
Sarah01 02.06.2026, 14:46:08 xxx.xxx.11.197
BaLu:

Sarah já se s vámi nechci hádat. Ani nemám čas dohledávat informace o Postupimi. Nechte si svou pravdu, já si nechám taky svoji, protože tohle nimrání mě nebaví. 

Odsun Němců byl nutný krok ke klidu v naší vlasti.  Když holt chtěli v osmatřicátém a devětatřicátém do říše, tak šli. 

Kdyby nerozpoutali válku, a že v pohraničí, tedy v Sudetech, byli obzvlášť militantní, nemusel proběhnout odsun a dodnes by žili v Československu. Píšu Československo, protože pokud by zde žíly 3 miliony Němců, sotva by se mohla republika rozdělit na českou a slovenskou část. Ale to už je hypotetické. 

Faktem je, že kdo seje vítr, sklízí bouři a Sudeťáci seli hojně. 

Edit: než jsem dopsala tento příspěvek, dopsala jste vy druhý odstavec. No ale já už zde nic měnit nebudu.

Ano, dopsala jsem to podrobněji, nicméně odkazy máte o příspěvek výš a záměrně neuvádím Wiki. Já nerozporuju to vystěhování jako takové, spíše ty excesy, ke kterým docházelo. Kdyby je naložili v klidu do vlaků a odvezli, neřeknu ani popel. 

A ještě podotknu, že je hodně zajímavý, že nikomu tehdy nevadili Slováci, kteří si vyhlásili fašistický SŠ a bojovali po boku Německa v podstatě až do konce války. Asi že SNP a navíc to byli braťja, tak vše odpuštěno.

Sarah01
Sarah01 02.06.2026, 14:37:29 xxx.xxx.11.197
BaLu:

Sarah já se s vámi nechci hádat. Ani nemám čas dohledávat informace o Postupimi. Nechte si svou pravdu, já si nechám taky svoji, protože tohle nimrání mě nebaví. 

Odsun Němců byl nutný krok ke klidu v naší vlasti.  Když holt chtěli v osmatřicátém a devětatřicátém do říše, tak šli. 

Kdyby nerozpoutali válku, a že v pohraničí, tedy v Sudetech, byli obzvlášť militantní, nemusel proběhnout odsun a dodnes by žili v Československu. Píšu Československo, protože pokud by zde žíly 3 miliony Němců, sotva by se mohla republika rozdělit na českou a slovenskou část. Ale to už je hypotetické. 

Faktem je, že kdo seje vítr, sklízí bouři a Sudeťáci seli hojně. 

Edit: než jsem dopsala tento příspěvek, dopsala jste vy druhý odstavec. No ale já už zde nic měnit nebudu.

Tak já vám to najdu. Jalta zde: https://www.valka.cz/clanek_11186.html

Postupimská konference proběhla až od července do srpna 45, to už byl divoký odsun zahájen (květen až srpen 45), ta už tomu prostě nepomohla. 

https://magazin.pametnaroda.cz/doba/vysidleni-nemcu/skoncila-postupimska-konference-o-odsunu-nemcu-nerozhodla

https://www.moderni-dejiny.cz/clanek/protokol-postupimske-konference-2-srpna-1945/

Sarah01
Sarah01 02.06.2026, 14:07:20 xxx.xxx.11.197
BaLu:

Nemáte pravdu. Odsun Němců byl součástí poválečného uspořádání Evropy a  Beneš o něm sám nerozhodl.

Tak bohužel to není pravda, to jsou totiž známé mýty o jaltské konferenci, které především šířili komunisti za minulýho režimu. A že Stalin i tak veškeré dohody porušil, je taky známo.

Odsun německého obyvatelstva navrhl londýnské exilové vládě Beneš, v průběhu roku 43 získal souhlas USA, VB a SSSR, ale vlády USA a VB v tomto nebyly vůbec aktivní, Beneš spoléhal na aktivitu sovětů.

Sarah01
Sarah01 02.06.2026, 13:43:47 xxx.xxx.11.197
janaa:

Na vědomost se dává,že od včerejška je na světě o sedm labradorů víc. Po loňské tragédii,co se nám stala, nemůžu být šťastnější. Čtyři kluci,tři holčičky

Obrázek

Moc gratuluju, Jani, krásná nadílka. Přeju všem hodně zdravíčka, ať všichni zdárně prospívají. 🍀❤️

Sarah01
Sarah01 02.06.2026, 13:41:23 xxx.xxx.11.197
BaLu:

Vy jste ten odsun nepochopila. Za prvé o odsunu rozhodly vítězné mocnosti a odsun Němců byl realizován z Československa, Polska, a dalších zemí. Bylo to zajištění stability a míru. Kdyby zůstali, měli bychom v zádech pořád pátou kolonu. 

Mimochodem, všichni Němci do odsunu nemuseli, někteří dokonce nesměli. Nemuseli antifašisté, nesměli někteří odborníci, kteří byli potřeba pro obnovu průmyslu. 

Proč si myslíte, že jsem ho nepochopila? 

O odsunu se v Jaltě nejednalo. Hlavním výstupem byla tzv. deklarace o osvobozené Evropě, ve které se tři velmoci zavázaly, že umožní osvobozeným národům, aby si samy uspořádaly své věci, uskutečnily svobodné volby a zvolily tak vlády, které chtějí mít. O odsunu rozhodl sám Beneš. V Postupimi už se jednalo o tom, aby odsun probíhal spořádaně a organizovaně, ale to už bylo pozdě. Ano, všichni Němci do odsunu nemuseli, ale přesto někteří i tak odsunuti byli. A němečtí Židé často jen proto, že mluvili německy.

Sarah01
Sarah01 02.06.2026, 13:29:55 xxx.xxx.11.197
Fiona.Praha:

Mně “udivuje”, že fanatičtí zastánci křížení psů bez PP znají jen nemocné psy s PP, co byli furt na veterině a měli krátký život, a jen zdravé psy bez PP, kteří chodili jen na očkování a dožili se téměř všichni skoro 20 let. A evidentně si i věří 🙂

Jim stačí jen ten jejich pes nebo jejich známýho a už jsou z nich naráz všichni. 🙂Já mám třeba téměř opačnou zkušenost, čtyři feny bez PP, jedna odešla v 5 letech, na veterině jsme nechali tisíce, další fena pyometra, mrtvice, nemocné srdce, voda na plicích, odešla ve 13,5, ale celý život na lécích, takže bych taky mohla říct, že furt na veterině. Další dvě odešly někdy po desátém roce, obě rakovina mléčné lišty. Současný PP psy mám právě proto pojištěný a návštěvy veteriny taky nejsou jenom na očkování. Lidi přece taky bývají nemocní, tak proč by neměli psi, on ten rodnej list není štít proti nemocem, že jo.

Sarah01
Sarah01 02.06.2026, 13:19:17 xxx.xxx.11.197
BaLu:

No a já si nemyslím, že se zločiny druhé světové války nemají nic společného. Samozřejmě, ti potomci nejsou tehdejší vrazi a mučitelé, ani ti, kteří vyháněli Čechy v osmatřicátém z pohraničí. Ale stejně jako my jeden každý jsme ovlivnění výchovou a minulostí svých rodičů, prarodičů a dalších předků a příbuzných, tak jsou tím ovlivnění Němci, kteří se narodili po válce. Doma se o tom mluvilo, o odsunu, tedy spíš o vyhnání, o křivdě, naopak se nemluvilo o tom, co tomu předcházelo. A zcela jistě se nemluvilo smířlivě, ve stylu  - no tak co, už je to pryč. Němci se stylizují čím dál víc do role obětí. Bohužel jim k tomu přeje doba a spousta užitečných idiotů, kteří si myslí, že 80 let po válce je nebo může být vše zapomenuto a lezou jim do řitního otvoru. Nic se neděje jen tak a měli bychom si položit otázku, proč byl sjezd SL v ČR zrovna letos. 

To souhlasím, zapomenuto vše samozřejmě být nemůže a ani jsem nic takového netvrdila. Nevím, kdo na tom srazu komu kam lezl a proč se ten sraz konal zrovna letos, já jen zaznamenala staré lidi, kteří se do rodného Brna přijeli podívat a zase odjeli. V době odsunu to byly malé děti, dnes jsou to lidi nad hrobem. Jestli si na tom setkání někdo přihrál politickou polívčičku, to už je věc jiná.

U nás doma (mám na mysli babičky a dědu) se mluvilo hlavně o osvobození Rusy, kdy byly mladé ženy v obci znásilňovány, babička měla štěstí, že se stihla ukrýt, ale do konce života je nenáviděla. 

Sarah01
Sarah01 02.06.2026, 13:10:07 xxx.xxx.11.197
Orionka:

Zase manipulujete. Přečtěte si to ještě jednou. Fakt tam najdete “trpět” ? Byl to výrok Arnošta Lustiga a ten na něj měl plné právo! (Ale vám to asi nic neříká). A ten můj příspěvek končí :" Nikdo to po nich nechce, jen nevystrkovat rohy by měli ". Buď jste to nedočetla, nebo nerozumíte psanému textu a nebo prostě manipulujete.

Podívejte se, já se chovám slušně, nejsem vulgární a ani nebudu, ačkoliv se mě snažíte vyprovokovat. Takže naposled, vy jste taky přesně necitovala, u vás to nevadí a u mě ano? Jen proto, že mám jiný názor? Znovu a naposled, nikdy jsem netvrdila a netvrdím, že němečtí nacisté nerozpoutali druhou světovou, že neměla tato válka díky nim miliony obětí, a další miliony netrpěly v lágrech nebo na nuceném nasazení atd. Mstít se ale jejich potomkům, kteří s tou válkou už nemají zdaleka nic společného, a lidem, kteří byli němečtí antifašisté nebo i němečtí Židé (ano, ti byli taky odsunuti) je pro mě přes čáru. A za tím si stojím.

Sarah01
Sarah01 02.06.2026, 13:02:37 xxx.xxx.11.197
Anonymní:

Zase lžete, děti a vnuci co se hlásí k odkazu otců nacistů s tím mají hodně společného. Ideologii, a o to jde. Netahejte furt do nacistické organizace, která má asi 30 000 členů všechny sudeťáky natož všechny Němce. To jsou jenom vaše lživé a manipulativní konstrukce.

Aha, takže jednou za to můžou všichni Němci a teď naráz nemám tahat všechny Němce do nacistické organizace. Aspoň si přečtěte po sobě to, co tady v každém příspěvku vy a ostatní oponující tvrdíte, sami to už nevíte. Lháři a manipulátore.

Sarah01
Sarah01 02.06.2026, 10:51:58 xxx.xxx.11.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele Irma19 z 02.06.2026, 08:18:26

Já jsem to četla, fotky viděla, ale moudrá z toho nejsem. Přesně jak tam píšou, člověka to nezaujme, takže fakt nevím, jestli bych si toho všimla.

Sarah01
Sarah01 02.06.2026, 10:49:20 xxx.xxx.11.197

Spousta zastánců bez PP ještě kromě peněz argumentuje tím, že PP jim nezaručuje zdraví. Zkrátka že s papírákem byli furt na veterině, kdežto s bezpapírákem tam nechodili vůbec. Teď o víkendu jsem to slyšela zas. Pak se ale dozvíte, že pes ke konci života už třeba tři roky vůbec nechodil a před smrtí čůral krev. Co na to říct, že?

Sarah01
Sarah01 02.06.2026, 10:39:12 xxx.xxx.11.197
BaLu:

Ale to řekl Arnošt Lustig… nebudu hledat citaci, tu si můžete najít sama. 

Je chyba, dívat se na odsun dnešní optikou. Žít my v té době, proběhne to stejně. 

Ano, naprosto souhlasím, že je chyba se na odsun dívat dnešní optikou. A proto mám dnes názor, jaký mám. Většina účastníků je po 80 letech od konce války z většiny mrtvých nebo starých nad hrobem, jejich děti a děti jejich dětí s tím už nemají nic společného.

Sarah01
Sarah01 02.06.2026, 10:36:02 xxx.xxx.11.197
Anonymní:

Chytrolíno zase lžete a mnipulujete. Kde jste takový blábol četla nebo slyšela? To co píšete je bohapustá lež 

Kopíruju doslova, jak je to tady výše napsáno v příspěvku: Jeho výrok je, že Němci po tom, co spáchali, by měli 1000 let klečet a omlouvat se.

Reálně řekl toto: O Německu naopak tvrdím, že mělo za trest ještě tisíc let po holocaustu držet hubu a krok.

Knížku o jeho dětství, pobytu v koncentráku a návratu po válce jsem četla. Takže kdo tady manipuluje? Dezoláte.

Sarah01
Sarah01 02.06.2026, 06:13:24 xxx.xxx.11.197
Anonymní:

Zase lžete, furt dokola o kolektivní a dědičné vině. Náckové z landanšaftu nejsou Německo. Přestaňte manipulovat s historií.

Bohajeho, tak si přečtěte, co tady kdo píše…třeba že by všichni Němci měli trpět tisíc let. Chytrolíne.

Sarah01
Sarah01 01.06.2026, 21:08:22 xxx.xxx.162.253

Nechtěla jsem se už zapojovat, jen se ohradím, že jsem nepsala nic o tom, že by se měly brát ohledy na všechny Němce, že trpěli při odsunu a že Češi a Židi netrpěli. Jen neuznávám a nechápu kolektivní a dědičnou vinu. Jestli vy to máte jinak, ok, je to váš názor, já si s dovolením nechám svůj.

A když už je řeč o Židech, tak si někde přečtěte, jak se k nim Češi po návratu z koncentráků chovali, vracet majetek jim nechtěli, proto valná většina Židů odešla po válce do Palestiny, kde pak vznikl Izrael. Vím i o případech, kdy se obce zdráhaly vracet jim ukradený majetek i po roce 89. A někteří německy mluvící Židé skončili taky v odsunu.

Sarah01
Sarah01 01.06.2026, 11:25:25 xxx.xxx.162.253
kometa:

uvádět do inzerátu cenu třeba 20-50 tisíc je dost k ničemu.

Pro mě by to bylo aspoň orientační. Jestli mám čekat cenu 5 000 nebo 50 000. Pak se chovatelé rozčilují, že jim případní zájemci pokládají jako první otázku - kolik?

Ano, souhlasím, koně (hříbě) prodávám většinou jenom v jednom kusu. Ale přesto se částka uvádí. A to je v řádu statisíců.

Když někdo uvádí toto rozpětí cen, tak si můžete být jistá, že to bude na tuty těch 50.