Stručně pro ty, co nemají FB: Stát se pod rouškou testu z matematiky a češtiny ptá dětí, co dělá jejich matka, zda mají otce a jestli je napadá, zda by raději nežily. Školy nevěděly o tom, co v testu bude a bez vyplnění těchto údajů nešel test dokončit.
Díky, holky. Já prostě chci jen takovou trošku zábranu, aby mně lidi nekoukali od brány až úplně dozadu k plotu. Dřív tam byl skleník, takže vidět nebylo vůbec, ten je od loňska už pryč. Nechci úplně živý plot a taky to nemůže být něco, co má mohutné kořeny, blízko se nachází jímka. Zatím tam mám jen záhon s kytkama. Vzadu si chceme udělat ohniště na opékání, tak bych ráda i nějaké soukromí a ne aby na mě ten postižený soused z ulice pořád vyvolával, jak je to teď.
V 17. 54 hod jsem to blbě napsala, základní očkování děti samozřejmě měly a mají. Do toho se jí nepletu. Řešila jsem ten experiment, ke kterýmu někdo dá svý děti …
Jo takhle, tak to jsem špatně pochopila, nebylo mně to z toho nějak jasný.
Nechtěla jsem sem dávat vše, na co sem narazila, abych vás neděsila. "Některé" zde, mi brutálně připomínáte svými názory a chytrými, železnými zásadami moji dceru . Ta tedy nechala má vnoučata opíchat . Se vším, co jsem kde četla, jsem ji seznámila předem, aby popřemýšlela. Ona mi moudře vysvětlila, že TBC, obrna, neštovice aj. “očkovačka” bude a byla … stalo se a vy si o to taky říkáte, třeba si to poslechnete i když už to máte v sobě.
Odborníkům nedali prostor, ale jejich názory se daly najít.
Tak mně je to teda úplně jedno, ať se každej očkuje nebo neočkuje, je to jeho věc, případné následky si pak musí nést sám. Jen ty info z FB jsou fakt blbost. Dcera i snacha očkované jsou a otěhotněly úplně normálně. Já jim totiž do života nekecám a i s očkovanými se normálně bavím. Šedá aura mě fakt rozesmála. 😂 A o selským rozumu si taky myslím svoje, po zkušenostech. 😉
Mně psi žerou, tedy žrali taky hlínu z truhlíků a květináčů nebo jiných nádob, je to ten kupovaný substrát a voní jim to. Ale zakazuju a řvu na ně, tak zatím je klid. Goldeni jsou prostě popelnice. 🙈 Pak mně tady blejou na čerstvě posekanej trávník.
Užitkové nechci, fakt ne, mám dvě jabloně, švestku, broskvoň a stejně z toho letos nic nebude. Dvě višně mně uschly, třešeň a dvě staré jabloně jsem musela nechat pokácet, už nerodily vůbec a zbytečně zabíraly místo, protože byly obrovské.
Holky zahradnice, mohly byste mně prosím poradit, jaké okrasné stromky si pořídit na zahradu, aby to pokrylo částečně požadavek na zastínění a nebylo s tím moc práce? Zvažuju vzhledově o nějakém javoru, japonské vrbě nebo brslenu. Ale zkušenosti nemám žádné, takže vůbec nevím, jestli mně to poroste. Keře nechci vzhledem k tomu, že pod nimi po čase přestane růst tráva a taky kvůli očůrávání psem, stromek si ohradím nějakou zábranou. Díky všem. 🥰
Taky jsem kopečková, jeden expartner byl od Hradce Králové. Mám z té doby fotky nádherných západů slunce, ale jinak to bylo nuda, nuda, šeď (koneckonců , i s tím chlapem 🤣) Příbramsko, to je úplně jiná krajina.
To mně říká vždycky mladej, kterej studuje v Pardubicích, že krajina je tam nuda a že tam není kam chodit. Jen prý na Kuňku, jinak všechno daleko. 😄
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 22.05.2026, 09:21:07
To je moc pěkný a neznala jsem to. Zkusila jsem si vygůglit skupinu Akord a našlo mně to úplně něco jinýho, ale pod jménem Haloun už jsem to našla. Na YT jsem si dala odběr, tak uvidíme.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 22.05.2026, 09:02:37
Škoda, že tady nemáme víc velkých řek vhodných pro vodní elektrárny… to by se ta elektřina vyráběla..
V posledních letech bývá málo vody, třeba co jsem viděla na Labi v Děčíně, tak fakt bída, vody je hodně jenom při povodních. Takže vůbec netuším, jak by to s tou výrobou el. bylo, kdyby jich bylo víc.
Já jsem teda pro budování všech dostupných zdrojů energie. Ani by mi nevadilo dotěžit to uhlí. Ale rozhodně nejsem ani proti větrníkům, větrníky a uhlí a foto a JE, každé má svoje pro a proti, každé nese nějakou uhlíkovou nebo lidskoprávní nebo životněprostřeďovou stopu, no energie prostě bude potřeba čím dál více, to je jisté.
Jj, dotěžit uhlí a ty větrníky v nějaké rozumné míře, ale ne ta navrhovaná pole, jak jsou teď v tom plánu akceleračních zón. Poláci třeba těží uhlí dál a ze zákazu EU si nic nedělají.