trojAAAcko: a zrovna s vámi, který používáte argumentační fauly, se o tom bavit nebudu.
A kde je používám? Chtělo by to být konkrétní jinak to takto může tvrdit každý o každém. 😉
Když už jsme u toho “kdyby”, tak kdyby Stalin nenechal vyvraždit většinu elity, Němce by zastavili na hranicích.
Nezastavili by. Víte, ono nejen dnes (v přítomném čase), ale i v historii se dělo více věcí naráz a chce to brát ze široka i včetně toho, co bylo před tím klidně 10-15let. Neříkám, že to já umím, ale aspoň se snažím a snaha se při nejmenším cení. Čekal bych, že když někdo má načteno dost, že si to dá dohromady veškeré ty informace.
Důvody proč by Rusové Němce nezastavili na hranicích jsou rozepsal nahoře - stručně: síla Německa, jejich efektivní taktika ofenzívy pomocí síly a sprintu (Rommel aplikoval ve Francii a v Africe například) a oslabené Rusko po Zimní válce s Finskem a přeorganizovaná armáda na Severu a východu nezní jako, že by Rusové měli šanci udělat na hranicích blokádu schopnou odolat takové Německé síly. A obsadit Polsko pro Rusko a Němce nebylo nic složitého a náročného.
Kromě toho, když už se dělá reforma armády, tak rozhodně ne tím stylem, že nechám důstojníky povraždit. Divím se vám, že takovej poměrně mladej člověk dokážete obhajovat tyto hnusné stalinistické metody.
Vraždění vlastních důstojník je holt otázka národní povahy a něco o tom vypovídá, to samozřejmě.
A prosím Vás, kde to obhajuji? Jak to čtu po sobě tak nevidím jediný náznak obhajoby. Jinak je zásadní rozdíl mezi “vysvětlením” a "obhajobou". Já si už nějak zvyknul, že lidi mají ve zvyku, že si něco zrychleně přečtou a pointu si vezmou první co je napadne a už si nedokáží to přečíst text podruhé aspoň pro ověření zda to pochopili tu pointu správně… Jen jsme se vrátili do bodu kdy někdo nerozezná rozdíl mezi “arogancí” a "ješitností".
Takže naposled, o těch argumentačních faulech jsem vám psala už minule, hledat to nebudu, najděte si to sám, když si to nepamatujete. Napovím vám, patří mezi ně i vytrhávání z kontextu, což vy děláte imrvére. Ale není jediný.
Je od vás hezké, že se přiznáváte k aroganci. Že jste ve svých příspěvcích neviděl ješitnost, neznamená, že tam nebyla. Každý to můžeme vidět jinak a neznamená to, že jen vy máte pravdu. Chápu, že máte potřebu se někde vyřádit, tak chodíte sem. Mě ale pro příště vynechte, buďte tak laskav.