Aktuálně: 2 037 inzerátů284 927 diskuzních příspěvků20 317 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 27.05.2026, 06:26:05 xxx.xxx.11.197

V žádném bludu nežiju, stačí si ty stanovy SKS přečíst. Proto nebudu nic hledat ani rozklikávat, pro mě je to zbytečná ztráta času číst a sledovat nějakou propagandu. Moje názory vyplývají ze studia různých pramenů a několikaletých zkušeností, z žádné ČT ani nějakých reelů. Že vy je nemůžete zkousnout, je váš problém. Naštěstí už je víc lidí, kteří tu komunistickou propagandu nežerou. Já přímo v Sudetech žiju, před lety naše obec konečně zrenovovala původní německý hřbitov, předtím to byla ostuda. Je proboha 80 let po válce a vy budete neustále řešit lidi, kteří nemají s válkou vůbec nic společnýho, dokonce i děti, ta nenávist vás jednou sežere. Brněnský pochod smrti, masakr na Švédských šancích u Přerova nebo Postoloprtský masakr a podobné byly naprosto stejné zločiny jako ty, které páchali nacisti.

Kometo, vím, že to myslíte dobře, ale myslím si, že je naprosto moje věc, na co budu reagovat a na co ne. 

Sarah01
Sarah01 26.05.2026, 21:36:44 xxx.xxx.162.253
Anonymní:

Jak to víte když neklikáte, nemáte televizi a klapky na očích. Z čeho tedy vychází vaše pomatené úvahy?

A z čeho vychází ty vaše komoušské?

Sarah01
Sarah01 26.05.2026, 21:17:50 xxx.xxx.162.253
Anonymní:

Lžete, dokola tvrdíte co není pravda. Tečka

Lžete vy a jedete tady hnusnou komunistickou propagandu. Asi vám to už jinde nežerou a musíte s tím otravovat tady na Chovu zvířat. 

Sarah01
Sarah01 26.05.2026, 21:14:40 xxx.xxx.162.253

ČT vůbec nesleduju, já totiž vůbec nemám televizi. 😂 A na odkazy neklikám, už jsem to tady psala dřív. 😜 

V Brně nebyl jenom sjezd SKS, konala se i výše zmíněná Pouť smíření a jiné akce. Všichni Němci nebyli nacisté zrovna tak, jako všichni Češi nebyli komouši. Naštěstí. 

A ve slově “hloupÝm”, když už ho používáte, se píše tvrdé Y. Ačkoliv asi Čech, česky moc neumíte, to už jsem si všimla v předchozích příspěvcích.

Sarah01
Sarah01 26.05.2026, 20:19:40 xxx.xxx.162.253
Anonymní:

Všichni. Jsou členové jedné organizace založené nacisty. Těžko tam vstoupí někdo kdo nesouhlasí s tezí a stanovami. Chápu že to nepasuje do vašeho vidění světa.

Všichni sudetští Němci a jejich potomci nejsou členy Sudetského krajanského sdružení, fakt ne.  A nebylo založeno nacisty, ale vystěhovanými krajany až v 50. letech. A ne, není to moje vidění světa, v Německu jsem byla nejen pracovně několikrát a nejen v Mnichově, takže to vím. Než začnete něco tak hloupého tvrdit, tak byste si to měl pořádně ověřit. Mezi náma, tvrdej nácek, který k nám do firmy kdysi jezdil, vůbec nebyl sudeťák.

A ještě doplním, že stanovy SKS byly před 10 lety změněny a už nic takového jako znovuzískání původní domoviny, navrácení zkonfiskovaného majetku ani žádné odškodnění neobsahují.

Sarah01
Sarah01 26.05.2026, 19:59:06 xxx.xxx.162.253
Anonymní:

Vinu na spáchaných zvěrstvech žádnou. Jenom své předky obhajují, zamlčují a bagatelizují jejich činy, překrucují dějiny a mluví o jejich právu které jim bylo násilně odebráno. Usilují opět o rozbití ČR. To není o smíření

Všichni? Vy jste se jich ptal? To je to samé jako tvrdit, že za vraždu Milady Horákové můžou nejen všichni aoučasní i bývalí komunisti, ale i jejich děti a vnoučata.

Sarah01
Sarah01 26.05.2026, 18:14:53 xxx.xxx.162.253

Já fakt nich užitkovýho nechci. Nemá to kdo sbírat a vařit z toho marmelády už vůbec ne. Strom s mirabelkama jsem letos oholila a ořezala úplně do mrtě, aby dával jen stín a pokud mě bude štvát, půjde taky k zemi. Stačí mně ta jabka a švestky a na podzim hrabání listí. Nalejme si čistého vína, jednoduše na to nestačím prostě no.

Sarah01
Sarah01 26.05.2026, 18:08:49 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 26.05.2026, 11:47:04

Ano, jmenuje se to Pouť smíření. A ano, znám pojem Kounicovy koleje, každoročně se tam koná vzpomínkový akt k uctění obětí. Jakou vinu na tom mají potomci odsunutých sudetských Němců, jejich děti a vnoučata? Nějakou dědičnou? 

Sarah01
Sarah01 26.05.2026, 11:13:39 xxx.xxx.11.197
Orionka:

Napsala jste to nepřesně. Hitler pozvání dostal - v Mnichově.

Když se podíváme do minulosti, tak dohody vždy byly od toho, aby se porušovaly. Uzavře se smlouva, poruší se, ratifikuje se, zase se poruší a pořád dokola. Sověti i Polsko mělo s Hitlerem smlouvu o neútočení a stejně jim to bylo houby platné. 

Od konce války je to přece už víc než 80 let, přímí účastníci z větší části už mrtví, já už nemám obě babičky a moji rodiče se narodili až po válce. Prostě nechápu, proč potomci sudetských Němců někomu vadí, kromě toho, že kolektivní vina je podle mě zhovadilost. Mám na to prostě jiný názor, proto mně sjezd sudetských Němců v Brně nevadí, nevadí mně ani Pouť smíření. A soudit člověka podle jeho vzhledu, to bych rovnou mohla říct, že můj soused je vrah, protože tak vypadá, od pohledu.

Sarah01
Sarah01 26.05.2026, 08:54:31 xxx.xxx.11.197
Orionka:

Jistě, to já říkám dlouho, že F-35 nám budou na dvě věci. Že potřebujeme silnou ochranu hranic, která nás ochrání aspoň před autobusem migrantů, kdyby se jim zachtělo….. A diplomacii. Protože  pokud by nás vzalo Německo útokem, bylo by to proti všemu ( proč myslíte, že blbá vláda - viz Buggyra - se snaží udržet přátelské vztahy s tou “odpudivou bytostí"? ) …..oni potřebují zrušení a pozvání. Opravdu nevidíte ten rozdíl ? 

Tak Hitler přece žádné pozvání taky nepotřeboval, když jsme u toho. A armádu už nikdy silnou mít nebudeme, pokud vůbec nějakou.

Jdu pracovat, tady je to zbytečné.

Sarah01
Sarah01 26.05.2026, 07:51:30 xxx.xxx.11.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 26.05.2026, 07:29:23

S tím vstáváním je to teď dost blbý. Je brzy světlo, takže i přes zatemnění to člověka vzbudí, ale z postele se nechce, znám to.

Sarah01
Sarah01 26.05.2026, 07:47:45 xxx.xxx.11.197
Orionka:

Proč podle vás  o zrušení tzv. Benešových dekretů Německo stojí, když dnes už nic neznamenají ? Jako pucle se to skládá. Od vytvoření kandidáta PP, přes jeho zvolení (hlavně ať to není Babiš ). Jeden projev PP za druhým (kdo je poslouchá ?)…A snad nikdo není tak naivní, aby si myslel, že jim jde o stoleté chaloupky. Však se sem můžou odstěhovat, můžou si tu koupit byt, dům, statek. Můžou tu žít. Ale oni chtějí prostor - komplet. 

Nezlobte se na mě, ale pokud budou chtít prostor, tak nějaké Benešovy dekrety je vůbec nezastaví.

Sarah01
Sarah01 25.05.2026, 11:59:43 xxx.xxx.162.253
Zrzavci:

Takže k tomu édjukačnímu vídeju. Ono je součástí toho článku, ač s tím nesouvisí, nejde mi to vložit samostatně, je to asi uprostřed toho článku a jmenuje se to.

Podívejte se, co (ne)dělat při poruše na dálnici

Opravdu doporučuju si to pustit. Ať víme. Líbí se mi to, že i doporučují nedávat ten zatracenej trojúhelník, páč mi to  na dálnici vždycky přišlo hodně nebezpečný a taky se mi to potvrdilo, když jsem kdysi dáááávno, šla dát trojúhelník, páč jsme píchli a ledva jsem se trochu vzdálila, už ho nějaký auto rozjelo . Od tý doby bych to tam nešla dát, i kdybych měla dostat jakoukoliv pokutu. 

Jestli máte na mysli video od Pavla Greinera, tak to jsem před nedávnem viděla. Jo, vykašlat se na trojúhelník, vytáhnout max reflexní vestu zpod sedadla, zapnout blikačky a pokud možno ze sedadla spolujezdce hned ven za svodidla. A ještě bych dodala i za ty svodidla kus dál, protože nedávno takto přišel nějaký řidič o život, smetl ho kamion.

Sarah01
Sarah01 25.05.2026, 11:54:58 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 25.05.2026, 11:39:12

Jistě, ono je to v podstatě úplně jedno, jak zde s oblibou používáte někteří, když už nevíte, co odpovědět. I kdyby se ty dekrety zrušily, tak se vůbec nic nestane.

Sarah01
Sarah01 25.05.2026, 10:34:50 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 25.05.2026, 10:20:58

tyto dohody jsou dekrety nadřízeny

Tato věta je nicneříkající. Buď “tyto dohody jsou dekretům nadřízeny” a nebo “těmto dohodám jsou dekrety nadřízeny”. Tak si vyberte. 😉

Sarah01
Sarah01 25.05.2026, 10:31:35 xxx.xxx.162.253
Buggyra:

Tak to je skutečně skandál a asi bych žádala veškerá data z těch dotazníků neobnovitelně smazat. To je něco neuvěřitelného. Tohle je zrovna věc, kterou by mohla řešit nějaká komise EU a dohlédnout velmi pečlivě na výmaz. Spolu s nějakým zástupcem škol a rodičovstva. Naprosto neuvěřitelné.

Řešit to prý rodiče nějakým způsobem budou, ale jak, to už netuším, dítě, kterého by se to týkalo, už nemám. Dozvěděla jsem se to ve skupině Vdov a vdovců na FB, tím spíš mně to přijde fakt vrcholně neetické dotazovat takto děti, které přišly v nedávné době o jednoho rodiče.

Sarah01
Sarah01 24.05.2026, 20:28:02 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 24.05.2026, 20:13:31

Jalovec mám taky, ale asi odejde, moc mokrá půda tam, kde jsem ho měla původně. Sice jsem ho přesadila, ale asi už ho nezachráním.

Sarah01
Sarah01 24.05.2026, 20:05:44 xxx.xxx.162.253

Myslím, že někde jsem četla, že jsou jedovaté i túje. Těch mám na zahradě celý živý plot. Sice se mně to moc nelíbí, ale službu to udělalo, už mají snad 3 metry a soused už mě špehovat nemůže. A já na ně taky nevidím, chválabohu.

Sarah01
Sarah01 24.05.2026, 18:08:28 xxx.xxx.162.253

Já se nebojím kvůli psům ani dětem, nikdy nic nesnědli, ale mám spíš obavu kvůli štěňatům. I když je na zahradu dávám zásadně do ohrádky. Uvidíme, musím si to promyslet, každopádně něco tam dát i kvůli nim musím, aby tam byl i stín. Jak už je teď ten pařák, tak tam nejde vydržet a mám v plánu tam udělat i pískoviště pro vnučky, tak i kvůli tomu.