a nemohl prodělat slabší mrtvičku a jazyk se mu hůř pohybuje?? Proto špatně pije i jí??
Toho bych si asi všimla, si myslím, a včera jsme byli normálně na procházce cca 3 km, běhal normálně. To by asi při mrtvičce nedal. Jen teda má zase náběh na hotspot kolem koulí, včera jsem ho na břichu i v tříslech raději preventivně oholila a všechny delší chlupy ostříhala, připadá mně, že ty dlouhý chlupy ho čím dál víc štvou. Na výstavu už stejně nepůjdeme, už jen klid a žádný stres. Asi mu ještě nechám zase vyšetřit prostatu. Všechno bylo tak nějak pořád v pohodě a letos mně přijde, že už přišlo to stáří. ☹️
jen myšlenka - nesouvisející s tím, že nepije, mlaská - ale s tím, že bývá poslední. Moji staří psi třeba už na starý kolínka vnitřnosti neradi. Jedině ovařené. A na opravdu starý kolínka už maso vařené, protože to už mají předzpracovaný a ten žaludek s tím nemá takovou práci.
No, taky mě napadlo, že možná ty vnitřnosti 🤔Asi budeme muset změnit.
tak omeprazol pes muze - jen bych asi chtela zjistit, co se deje. jestli by nepomohla treba uprava krmeni?
u starsich psu to tak byva, ze se musi krmit trosku jinak.
Myslíte nechat mu znovu udělat komplet vyšetření? Nebo jen žaludku?
Dávám mu toto https://www.vetamix.cz/hovezi-maso-s-droby-2 , dostávají to doma všichni, plus ovoce a zelenina, miluje hlavně jabka. Toho mlaskání jsem si všimla tak cca poslední týden a taky že při žrádle bývá poslední, to dřív nebyl.
já kupovala dozím důchodcům alavis triple blend pro koně. Vyšlo to pro mamuty výrazně levněji než psí varianta a jablečná příchuť je neurážela… Množství se dá přepočítat podle množství účinné látky. Yoda zatím pravidelně nedostává nic… pokud se mu ozve to podivné odlehčování, tak tedy dostává tak jednou za rok tříměsíční dávku Canhydrox GAG (ale to je opravdu drahé a spíš na měkké tkáně).
Ten GAG je prý výborný pro štěňata. Jak jsem tady dávala fotky mých štěňat a řešili jsme ty prošlapy, tak mně to kdosi doporučoval, že s tím má výborné výsledky.
Tak my teď máme opačný problém, pes skoro nepije. ☹️ A všimla jsem si, že začal jaksi mlaskat a taky pomaleji žere. Už jsem to tady kdysi někde četla, že by to mohlo být pálení žáhy. Co se na to psům dává? Můžu mu dát Omeprazol, který beru já?
Já bych asi taky potřebovala zkušenosti jiných. Pes 9 a fena 9,5 roku a zatím dávám Geloren, na takový ten běžný provoz to myslím stačí, delší túry cca kolem 20 km jsem už s nimi odpískala, to si už prostě vzhledem k věku nemůžeme dovolit. Dřív u předchozích psů jsem mívala dobrý zkušenosti se sirupem Aptus Aptoflex a s koňským Alavisem. Tak to asi zkusím i teď. A ještě mám v plánu příští měsíc zkusit Giom Intenzivní kloubní výživu, případně Akutní pohybové potíže, dostala jsem doporučení od známých.
Dnes jsme si udělali výlet ze Starého Města pod Sněžníkem do Ostružné a zpět, cca 20 km. Tentokrát bez 🐕. Cestou zpět jsme promokli na kost a zároveň na sluníčku zase uschnuli.
Myslím, že kdyby dávala syrový kuřecí skelety nebo krky, tak by to asi problém nebyl. Já teda čistě jen kuřecí nekrmím tak nějak preventivně. Buď směs s hovězím nebo jen hovězí.
Bohužel jo, když už to mají nahlášený, vše zařízené. Ale jen blázen by střílel na něco co by přesně neviděl.
Bohužel, stane se. Přitom je to jedno z hlavních pravidel manipulace se zbraní. Kolegu z práce taky myslivce takhle málem střelil vlastní otec, když číhal na posedu na divočáka, naštěstí ten můj kolega zavolal, věděl, jak to chodí.
No, jestli máte problém starat se o svého domácího, stále živého, psa, tak si zatím žádné štěně nepořizujte. Jak víte, že se budete o štěně starat a mít ho ráda? Nebo se budete starat o štěně, ale o Žeryka, ne? V tuhle chvíli souhlasím s manželem, Žeryka v tom koupete a je Vám šumák, že i on trpí. Hrozná věta - včera jsem byla venku s Žerykem,jen proto,abych vypadla z domu a mohla brečet kamošce do telefonu… - chudák pes i kamarádka.
Proč by měli být chudáci? Kamarádka pokud je opravdu kamarádka, tak by to snad pár dní mohla vydržet.