Dublinbarzoj:Já jim to taky říkám. Ne, že bych Dobbyho a Arčího nemilovala, ale bráchové jsou prostě o chlup větší jednička, teda u mne. Dcera zas víc tíhne k mlaďochům. A potvory toho zneužívají.
Arčínek je boží. 🥰
Dublinbarzoj:Já jim to taky říkám. Ne, že bych Dobbyho a Arčího nemilovala, ale bráchové jsou prostě o chlup větší jednička, teda u mne. Dcera zas víc tíhne k mlaďochům. A potvory toho zneužívají.
Arčínek je boží. 🥰
Je mně to líto, upřímnou soustrast 💔
Varaxi:Lidí na Slovensku se pohybuje v lese čím dál méně, protože to mají zakázáno, aby je nesežral medvěd.
Medvědi na Slovensku jsou problém, a to obrovský. Regulace měla nastat už dávno.
A když říkám regulace, myslím rozumný, promyšlený odlov jednotlivých kusů v konkrétních situacích, místech a časových obdobích, ne bezhlavé střílení na všechno, co se šustne.
Co mám tak různě napříč informace, tak to na SK vůbec nezvládají. Sem tam zastřelí medvědici i s mláďaty, ale rozumná regulace se tomu říkat rozhodně nedá.
Já teda kdy vidím ty ceny, tak je pro mě lepší pro ty 3 velký 🐕nechat vyřazenou pohovku pro lidi.
Varaxi:To Vám přijde jako velký rozdíl proto, že ta změna není stálá. Nemáte naučeno, jak se s tím vypořádat, nebo spíš to máte naučeno jen tak napůl.
Ani ten věkový rozdíl mi nepřijde špatný - kdy jindy to štěně pořídit než teď? Za pár let budete řešit, že až štěně bude puberťák, starší psi by si už třeba přáli trochu klidu.
Tím Vás nelámu do toho, abyste si štěně pořídila za každou cenu. To musíte vědět Vy. Jen mi přijde, že teď se to samo nabízí - vhodná fenka, vysněný pes, u chovatelky si budete moct vybrat štěně, ani ta doba a počet psů mi nepřipadá špatný…
Taky si myslím, že je to ideální. My jednou pořídili štěně, když bylo nejstarší fence už 13 let a nebyl to dobrej nápad.
Plaka:Krásný babí léto s babčou, která má dneska 9. narozky. 🙂 🥰
Krásný narozeninky. 😍
Já venčím seniorku taky na špagátu. Ne proto, že by zdrhala, ale pokud ji nepobízím, tak se hrozně táhne a všude čuchá, pes je mezitím už hodně vepředu a pořád kouká, co se jako zase děje, že nejdeme. 😀
Fiona.Praha:Takhle počítala majitelka hotelu nebo fenky? Možná to byly účelové počty 😉
Ne ne, takhle počítala náhodná diskutující. Autorka dotazu se ptala, jestli to má s hotelem nějak řešit, že fenka z toho měla zdravotní komplikace. Byl to dotaz v právnické poradně na FB. Samozřejmě všichni jsou naráz odborníci. 😄
Zrzavci:To asi ani nemá cenu komentovat, ty počty, to už je vyšší dívčí, evidentně. Lidi jsou hloupější a hloupější.
Ona ta dotyčná neumějící počítat totiž tvrdila, že ta fenka musela do psího hotelu přijít už nakrytá. Což je podle mě blbost. Ale hárat už mohla.
Já jsem to teda nekomentovala, i když některé poznámky mně přišly trefné. Češi jsou na internetu odborníci na všechno, když to tak pozoruju….hned je každý právník, zedník nebo automechanik. Ale s češtinou je dnes hodně lidí na štíru. Čím to asi je?
Mimochodem, dnes jsem se dočetla, že fena je březí 50 - 55 dní, nakonec to dotyčná opravila na 58 - 67 dní. Řešil se případ, kdy se fenka z psího hotelu vrátila nakrytá. Do hotelu přišla 15. 5. a porodila 22. 7. Ukázalo se, že je to neřešitelná početní úloha.
Sardullah:A já teda mimo štěněcí téma, ale zase k tématu hračky.
Ráno jsem byla v Actionu pro válečky na odchlupování a přísahám, že už tam nebudu chodit, to se zase vyplatilo…takže večer klukům dovezu plyšáky…
Tak ale ti jsou boží teda. 🥰 Já dnes viděla nádherný plyšový krokodýly na stánku na výstavě. Ale moc dobře vím, že tam to bývá předražený, tak jsem nekoupila nic.
https://www.e-mostecko.cz/zpravy/litvinov/172664-dramaticky-utok-psa-v-litvinove-majitel-skoncil-v-nemocnici-zvire-zklidnil-psovod?
Nějak nevidím plemeno….
Jo, tak tenhle postoj jsem z jejích příspěvků pochopila. Občas někdo napíše příspěvek, kolik stojí odchovat vrh, aby asi zdůvodnil cenu štěňat, a ona se tam samozřejmě objeví. Já bych se na to být těma lidma vykašlala. Kdo se zajímá, ten to ví a nakonec je to stejně jedno. Většinou se lidi řídí podle ceny obvyklé za to dané plemeno.
Kilian:..když jsme u toho vzpomínání…psal se rok 2011 a zooterapie v Thomayerově nemocnici v plném proudu…
Jé, ty jsi měla i flatíka? 😊
Ph:ta pani chovku vubec nema. Koupila psa na Sk a pak fenu v Srbsku. Je to bezny uzivatel -tak rikam majitelum psu - co si mysli, ze vsemu rozumi, protoze hodne cte.
Ale teda nikdy jsem od ni necetla, ze by o sobe napsala, ze ma nejlepsi CC. A to o sobe pise hodne a rada 🤣
to bude jen nejaky sum…
Aha, tak psala, že žádný její vrh nebyl prodělečný, tak jsem to pochopila tak, že má CHS. A taky, že by si CC tady v ČR nekoupila. 😄Tak jsem to jen blbě pochopila.
impact:Ta baba je strašnej dement. 😂
Jj, taky se mně zdá, ale nechci veřejně pomlouvat. 🙂
lesnizinka:Sarah vím, že vnoučata, takže potřebuješ více prostoru, kde je nechat přespat atd, ale být já v tvé situaci, asi bych si pořídila jen nějaký ten mobilhouse viz: https://www.mobilnidomy-kolin.cz/?utm_source=sklik&utm_medium=cpc&utm_campaign=Mobiln%C3%AD%20domy&utm_content=%C4%8Cesk%C3%BD%20v%C3%BDrobce%20mobiln%C3%ADch%20dom%C5%AF&sznaiid=9798611002269005459&sznclid=OVBdBAgIDwAKAAoJCg4ODAsPCgANDQ0ORU0ECA4NCAkICg4OCxcIDglFTVwECA4BAAgICwoADhcBDQtFWgQIAHt6DAt9DgsBDQ98CAwPC3wOeA4MCQl9fQl6fQ0ODQ
Akorát…že když nemáš k dispozici nějaký pozemek, tak se to prodraží…🤔
No právě, pozemek a dnes je to za cenu baráku skoro, už jsem na to koukala. Takže zatím to nechám plavat a uvidím, co s tím bude zamýšlet mladej.
Ph, znáte tuhle chovku? https://www.facebook.com/profile.php?id=100010210809723
Majitelka tvrdí, že má nejlepší cane corso u nás. Jen si říkám, co ty uši, kde to asi nechává kupírovat. Na výstavy asi nechodí, jak teda může chovat….
Vy asi máte na mysli výhradně NO 🤔, tak to netuším, jak to chodí u jejich klubu nebo klubů. My máme kluby dva a tyhlety praktiky neznám, že by se někomu na něco papír dal a někomu ne. Ale kamarádka, která má špice, mi tvrdí, že u jejich klubů je to celkem masakr, navzájem si dělají různý problémy, v tomhletom prostředí chovat musí být děsný stres, na to bych nervy neměla.
Jinak co se týká PP, tak to dnes přece dostane každý štěně, to posílá plemenná kniha ČMKJ a kromě toho, že někdy to trvá dlouho, třeba až půl roku, tak žádný problém s tím nikdy nebyl, aspoň já ho nikdy neměla. Naposled jsem PP dávala rovnou se štěňaty při odchodu k novým majitelům. Minulý týden jsem teda sondovala, za kolik cca se teď prodávají štěňata a údajně teda od 35 až 40 tisíc výš, takže to opět trochu stouplo. Jenže to v poslední době všechno. Já třeba zvažovala prodat domek a koupit nějaký menší, většinu prostor teď úplně nevyužijeme. A teda spadla mně brada, domky před rekonstrukcí, i když bydlet by se tam asi dalo, tak to je všechno za cca 4 miliony a víc. A navíc většinou zanedbaná zahrada, to už já do pořádku prostě dávat nechci, na svým jsem se nadřela dost. To samé ta rekonstrukce, to jsou další peníze navíc. Levný jsou možná tak domečky přímo u potoka nebo u řeky a to samozřejmě nechci, teď těch povodní už bývá docela dost. No jsem ještě nedávno viděla tak kolem 20 tisíc, což mně nepřijde moc, ale už je to dnes možná taky někde jinde.
Já samozřejmě nevím, co bude a nebude v budoucnu, ale s největší pravděpodobností si z útulku psa už nevezmu. Jsem teď v situaci, kdy jsem musela zrušit TP a různý jiný podpory včetně aukcí a setkala jsem se jen s nadávkami, že jsem hloupá, psychopatka, svině, snob atd. atd. Docela mně to vzalo všechny iluze, navíc pořád hodně keců, jak se musí zachránit všichna štěňata z množek, že si zaslouží lásku a bla bla bla, přitom něco o těch matkách, které musí pořád rodit, nic, to je jim jedno. Pořád hesla nekupuj, adoptuj, už jsem na to asi i alergická.
Jasně, každej podle zkušeností. Já zase měla 4 feny bez PP, tři umřely na rakovinu, jedna na selhání srdce. Takže teď už mám jen s PP. Jo, drahý to je. Ale co není. Na veterině dnes člověk nechá majlant a za krmení taky. Já vlastně ani tak neberu PP jako záruku zdraví, ale spíš záruku plemene a povahy. Takže myslím, že po zkušenostech už žádnýho křížence nechci. Už si prostě chci žít takovej ten klidnej život, sem tam na výstavu, to mě baví, a možná, když to půjde zdravotně, tak i nějaký ten výcvik, ať je sranda.