Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 01.08.2026, 07:08:04
Ta uječená čarodějnice byla na Zrzavcovou, aspoň tak jsem to pochopila já.
Co nechápu je, že se tady cca 30 příspěvků týká toho, že by si měl člověk od nějaké domnělé autority 💩 na hlavu. To jsem zažila za minulýho režimu, že jsem musela držet hubu a krok a teď už fakt nebudu.
Tak pokud chlap sedí na posedu s návštěvou z Rakouska a s flintama, tak nemá co řvát na lidi, ale má mít okolí posedu zabezpečený přinejmenším varovnou cedulí. Při volném průchodu krajinou nemají lidi jak čuchat, že se tam může střílet. Já znám myslivců několik a jsou to normální slušní lidi a na nikoho by takto neřvali.
U nás se nedá dýchat, na zítra hlásí bouřky, tak by mohla nějaká přijít, ale prosila bych decentní a klidně celý den. Kolik je venku stupňů, nevím, došly baterky v čidle, ale doma stále 28, na padnutí.
To mám stejně, můžu i horory, ale nějaký depresivní lidský osudy a ještě podle skutečnosti, to moc nemusím, proto jsem nekoukala ani třeba na Alkoholičku nebo Sbormistra nebo Monyovou. I když teda zrovna Monyová by mě asi víc vytáčela než uvrhávala do deprese.
Viděla jsem všechny, Alkoholičku už teda někdy loni snad, to už nemám moc v hlavě, ale teda Sbormistr a Monyová, to bylo silné. Monyovou jsem nemohla dokoukat naráz všechny díly, musela jsem si to rozdělit nadvakrát. Ovšem ze Sbormistra jsem byla naprosto v šoku. Podle Nory Fridrichové se to takhle nějak nebo vlastně úplně přesně odehrávalo. Fakt strašný, kolik let se to dělo a nikdo nic a ještě bude někdo remcat, že si holky vzpomněly až teď. Tady aspoň boží mlýny mlely docela rychle. Možná někdo v budoucnu natočí i film o Cimickém.
Na co jsem ještě byla hodně zvědavá, byl Rok vdovy, protože to mělo taky dost pozitivní ohlasy. Zahraný to bylo perfektně, to nemůžu Pavle Beretové vytknout vůbec nic. Ale podle mě moc krátký a hlavně rok to všechno netrvá, daleko déle, i když je to hodně individuální.
Kino je dnes hodně drahá záležitost, já si to třeba vůbec nemůžu dovolit. Na druhou stranu, kdybych nejezdila na výstavy psů, což je pro mě taky společenská událost a mám z ní i větší potěšení, tak by na kino určitě zbylo, to zas jo. Občas bych na nějakou novinku i ráda zašla, docela to trvá, než to je někde na netu ke zhlídnutí. Mimochodem, viděl jste někdo tu novou Odysseu?
Tak ta je kovová, ta snad něco vydrží a pokud stojí na kopci už tak dlouho, tak s tím nemám problém. Dnes je plno dřevěných, které se časem rozpadnou, pokud je nikdo neudržuje a to chce vždycky peníze. Navíc se v době, kdy se na to ve velkém čerpaly dotace, stavěla rozhledna i tam, kde kopec nebyl a pak se okolí muselo vykácet, aby vůbec něco bylo vidět. Já nejsem proti rozhlednám jako takovým, to určitě ne, některé se mně líbí moc, hlavně ty kamenné. Ale to jsou rozhledny, které už mají nějakou tradici a opravdu je z nich někam vidět. Na tom Kosíři, který jsem zmiňovala, byla kdysi krásná procházka přírodou, v okolí jsou i lomy, kde se dřív těžil vápenec, dnes je to národní přírodní památka. To tam ještě nebyla ta hnusná rozhledna, ke které samozřejmě vyasfaltovali cestu, aby se k ní dalo dojet i autem. Podle mě prostě opičárna, stejně jako ty blbosti na Dolní Moravě. Naštěstí jsme to zažila ještě v době, kdy tam ten areál nebyl.
Jo jo. V sobotu jsme jeli přes Děbolín, kde stojí rozhledna. Na kterou dostali dotace místo kanalizace. No nevím, jestli byla prioritou…
Přesně tak, ten někdejší boom rozhleden kdekoliv vnímám jako mor. Dnes se zjišťuje, že u více těchto opičáren, co se jich postavilo za dotace, už není na údržbu, tak se začínají bourat. Včera jsem třeba byla na Velkým Kosíři, rozhledna postavená v roce 2013 už na podzim toho roku byla uzavřená z bezpečnostních důvodů, na chvilku po opravách ji otevřeli, ale teď už je dlouhodobě uzavřená a je rozhodnuto o jejím zbourání, na rekonstrukci prostě nejsou peníze. A tak to tam bylo krásný, než tam to monstrum postavili.
Sarah, copak dáváte psům na otlaky prosím? Mám pocit, že jste to byla Vy, kdo to řešil? Běloušek má zarudlý lokty..až nebudou vedra, dostane návleky z rukávů spojené na zádech, ale mázla bych mu to zatím něčím 🤔
Dávám tuto mast, účinkuje asi nejlíp, ale musí se mazat nejmíň 3x denně a nesmí si to pejsek lízat.
jako děti jsme to hltaly, teď si manžel pustil Sandokana a myslím, že nebyl nadšený. Juro Jimenez jsem určitě viděla, ale už vůbec nevím o co šlo.
Ja radši nějaké záhady a napětí, třeba tu Ďáblovu lest.
Curro Jimenéz byl španělský zbojník z Andalusie. Našla jsem, že to ale nebyla skutečná historická postava, byl inspirovaný jiným banditou André Lópezem.
Sociální media, jako FB a podobné vůbec nemáme, nic takového nepotřebuju, nějak nestíhám ani sem🙄Když něco potřebuju najít a vlezu na sítě a strávím tam půl dne jen tím vyhledávání a už to mě serká dost😏
Tohle je taky soc. síť, dá se říct. Já mám FB jen kvůli všemu kolem GR…info od klubu, výcvik, výstavy atd. Před cca 7 lety jsem to zkoušela bez toho, nechtěla jsem, ale nešlo se bez toho ani přihlásit na výcvik. Ostatní , co na mě vyskakuje, musím ignorovat nebo blokovat, je to žrout času a ten je drahej i pro mě.