Odpověď na příspěvek uživatele acher z 27.06.2026, 18:27:00
Jo, četla jsem. Snad lidi vědí, co si můžou se svým psem dovolit. Zase jsem daleka někomu sprostě nadávat, jak to dnes vidím na FB. Tři známé s GR na výstavu do Klatov jely a vyšlo jim to, mají CAJCe, BOBa, národního vítěze. Mají mladé psy, já se seniorama bych nikam nejela, bála bych se. Mám přihlášenou krajskou příští víkend a to už má být daleko líp.
Jitřenku jsem nikdy nikdy žádnou nepotkala ani neznala. Když jsem byla dítě, tak se třeba v mým okolí dost dávaly Světlany, jméno, který se mně děsně nelíbilo a nechápala jsem, jak to ty matky můžou dítěti udělat. Teď v dospělosti ale žádnou Světlanu neznám. Nejvíc znám Jan, Peter a Lucií.
Pamatuji i jako dítě - vždycky do zadku. Když jsem měla spálu - cca 10 let. Možná krajový obyčej?
Taky jsem měla cca v 10 spálu a v Brně v nemocnici v Černých polích do stehna. Pamatuju si, že jak jsme neuvolnily (my děti) sval, tak se jehla ucpala a s stra musela vzít větší jehlu, se kterou to už bolelo.
Já vytáhla přece jen na chvilku obě psiska, neb se zvednul vítr, teplota 32. Jestli 20 minut jen čuromuro, mno, přišli jsme všichni uvařeny a rotvice hodila dvě šavle. Takže ne, na víkend rypák nevystrčíme, zlatá zahrada. Btw, nechápu některý zdejší občany. Sekám trávu minimálně, aby nepodeschla, letos jsem sekala 3x. Vracíme se z vycházky a ze dvou zahrad ječí sekačky? Nerozumím jim, ale to asi více lidem. Mizím odsud, všichni nakřapaný, nemocný, ať něco nechytím.
Mně kolem okna každý večer krouží netopýr. Okno mám dokořán a vždycky si říkám, jestli někdy vletí dovnitř. Je to taky mystický? Já bych řekla, že spíš hororový. 👻😊
Tak zítra, vlastně už dnes se nekoná jenom Národní výstava psů v Klatovech, ale i Extreme Dog Race v Opatově. Rušit to prý nebudou, jsou přihlášené týmy i ze zahraničí a přijedou. Ti lidi se fakt zbláznili. 🙄
Tak trochu je to brzdí v rozletu,ale teď právě řádí jak černá ruka. Nutno říct,že i ve starým baráku je teplo,jen chodba zůstává studená. Takže všichni velký přes den tam, mrňatům ráno vyvětrám,pak nechám jen ventilačku,zatáhnu,zatemním a otevřu do té chodby. To spíš upečená je stará Baruška, už nemá tu termoregulaci a hodně jí to bere energii. Ať už je po víkendu
Na fotkách je vidět, že tam máte poměrně dost stromů, takže aspoň trochu zastíněno. Nedá se nic dělat, pokud budou bývat taková vedra, tak si musím ten pozemek taky trochu zalesnit. 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 26.06.2026, 20:01:41
Taky jdu. Chtělo by to déšť, klidně i bouřku.
Jinak dnes jsem byla u dr a na noc mám Kodein, tak se snad konečně vyspím. CRP nízké, takže mám nadále pokračovat v dosavadní léčbě, tedy nějaké kapky na rozpouštění hlenů, hodně pít a pokud možno vůbec nevylézat ven.
Takže, když někdo udělá hrubku omylem nebo schválně, tak se všichni kvůli jeho jemnocitu budou tvářit, že si toho nevšimli nebo je to normální? Protože je možná dyslektik?
A ten nebo ti, kterému/kterým to vadí a ta hrubka mu/jim skoro vypálila díru do sítnice, to má/mají jít řešit, do jiného vlákna? Bude/budou tam popisovat, že tam v jiném vláknu někdo, koho třeba ostatní ani neznají, napsal děsnou hrubku? To jako važně? 🤔
A já bych se zase z toho jinanu dvoulaločného až tak nehroutila. Mě daleko víc vypaluje oči, když pejskař napíše ve 4. pádě “psi” a že jich v poslední době je. Těch pejskařů.
A když jsem rodila v Krči, byli tam doktoři Sever a Květoň.
Mě naštěstí rodil Šuk.😅
V bývalém bydlišti kdysi byl rehabilitační dr jménem Dolák, ale nikdo mu neřekl jinak, než Drdolák. Nejhorší bylo, že si to lidi neuvědomovali a rovnou ho tak i oslovovali. 😀