Vahine:😃 prostě nová chuť a vůně….a konkurence mezi sebou…máte doma veselo
Právě, konkurence dělá hodně.👍
Vahine:😃 prostě nová chuť a vůně….a konkurence mezi sebou…máte doma veselo
Právě, konkurence dělá hodně.👍
Tenurri:Otázka, jestli to je nechutenství. To by asi nechtěl jíst nic? Jakmile se mu to jídlo něším “vylepší” tak to sežere 😀…ale abych mu s takovou za chvíli nesmažila wagyu stejky.
Granule ne, syrové maso ne, ale vařené kuřecí prso, nebo piškoty, sušené plíce, to jooo, to by si pán dal.
A děkujeme, pro mě je úspěch, že jsme neudělali ostudu v kruhu 😀
Njn, tak pokud si pan hrabě vybírá, tak to je něco jiného. 😄
Já včera vytáhla pytlík granulí, co jsme dostali na výstavě, všichni potřebují trošku přibrat, tak dávám i odpolední svačinku a buchty se mně včera upéct nepodařilo, měla jsem práci na zahradě. Granule nic moc, Delikan a ještě seniorské a oni se o ně málem porvali. 😂
Tenurri:já teď budu asi za úplného vola 😀…ale nerozumím s čím by to pomohlo?
Jakože, kdyby po procházce/výstavě/akci dostal energy kuličky, tak by pak neofrňoval nad jídlem?
Mu je totiž špatně když nežere (to zvrací šťávy), když sežere větší množství trávy (to dělá i z frustrace, nebo nudy), nebo když se hodně napije z řeky (tam si myslím, že bude problém, že to vždycky celé rozťape, voda je pak špinavá a on si v tom hraje a chytá to do tlamy).Já mu do jídla dávám občas probiotika, když vím, že nás čeká něco náročnějšího (+ máme doma enterozoo, pivovarské kvasnice, calopet pastu), ale když už se mi ofrňuje i nad masem a dal by si radši piškotky, tak teda nevím…
Tipuju, že Vahine měla na mysli rychlé dodání energie. S nechutenstvím to asi nepomůže.
Na fotce mu to se ségrou moc sluší, gratuluju🌼.
Vahine:Super, tak držím palce. Dračí krev by pacce neudělala “film” proti vodě? Střihová úprava? No Vy jste si dělala dřív kurz, nebo se mýlím? Příště se těším na fotky před a po🍀😉
Dračí krev dávám, ale ono se to, když prší, stejně rozmočí. Asi by to chtělo nějakou nepromokavou botičku.
Já mám právě ty stříhací semináře už tři, ale chce to pořád stříhat, aby člověk nevyšel ze cviku. Doma sice mám tři chlupáče, jen bych občas potřebovala, aby je někdo vykoupal místo mě. 😄
Vahine:Sarah, tak jak u Dráčka ta packa, už to s límcem bledne, už se to kapku hojí? 🙏
Ano, je to o hodně lepší, tlapka už není tak zarudlá. Ven do toho deště ale nemůžeme, aby se to znovu nezapařilo, tak jsme byli jen občas na zahradě, když na chvíli přestalo. Jinak jsem se tento víkend věnovala cizím pejskům, měla jsem tu jednoho zlatého kluka a dvě smetanové holky na střihovou úpravu. Fotky bohužel nemám, ale příště na to nesmím zapomenout, ať mám taky nějakou dokumentaci. 🙂
Paráda 👍, já bych za tu dobu dala tak max 30. 😁
Máte tam hezký počasí, tady celý týden nic moc. Kdyby nepršelo, tak by už taky byly rozkvetlé kopretiny. V úterý to vypadalo, že jich budou lány.
BaLu:Logicky je myšleno hlavně obilí.
Jj, vím.
BaLu:Ale víte co se říká?
Studený máj, v stodole ráj.
Pokud zase všechno nezmrzne, jako loni. Pokud je teda myšleno tím rájem ve stodole i ovoce.
U nás je teď 5 stupňů a prší celé odpoledne. Což je teda dobře, tráva už byla hodně suchá. Ale jinak teda fakt zima, musí se pořád topit.
Sardullah:Ale stejně bych si přála, aby se změnilo.
No obávám se, že se to změní tak max k horšímu.
Bohužel, taky si myslím. Chystají se alternativní tresty, ve věznicích nejsou místa. A zvířata, ta budou vždycky až na posledním místě. ☹️😢
Tak můj Dragouš háravky řeší jak kdy. Už jsem tady myslím kdysi psala, že mně na procházce za jednou zdrhnul, paní ji měla na vodítku a pelášila, co jí nohy stačily, aby je nedohnal. Marná snaha, stíhal je přímo za patama a já je naopak nemohla dohonit, pes neviděl, neslyšel, nereagoval. Až přišli k silnici, tak mu asi došlo, že je něco špatně, otočil se a běžel měl naproti. Já už měla nervy, že ho budu hledat někde ve městě na sídlišti nebo že ho odchytnou měšťáci. Naopak na výstavě mně přijde, že jak vleze do kruhu, tak je najednou jak vyměněný, ví, co má dělat, přestane všechno očichávat a naparuje se jak pan hrabě. Domácí Julinku miluje i vykastrovanou a naskakuje na ni snad denně. Jinak vím, že jsou psi, kteří se to neodnaučí nikdy, i kdyby to trénovali pořád, prostě jsou to permanentní nadržení samci. 😀Dcera má desetiletýho havaňáka a ten má apetit pořád, neskutečný. U nás hodně pomáhá zaměstnat hlavu a taky fyzicky unavit. Na lidi bych se vykašlala, ať koukají, udělala bych to přesně jak vy, vzala psa a šla pryč.
assil:Je to vina výstav.
Ale nebudu se už opakovat. 🙂
Výstavy jako takové za to nemůžou, za to můžou zase jenom lidi, kam ta plemena přivedli. 😉
Doron:Tak byla jsem u úzkejch protože ten den jediná pohotovost v Praze… Nechtěli mě tam pustit za žádnou cenu.
Jinak jsem u všech psů vždycky všude byla, i když se probírali z narkózy.
Bylo jasný, že tam jde jen o peníze, to pochopitelně, ale ve vzduchu tam bylo i něco horšího, věděla jsem, že musíme rychle pryč, oni o to hodně bojovali aby tam zůstal “ na pozorování”, evidentně to měli v manuálu aby vytřískali ještě další peníze za hospitalizaci a karanténu. Léčit ho ale nechtěli, že ho prý budou jen chladit.
Tahle úchylná recepční mi do toho zapadá. Když jsme tam byli, dělala recepční i sestru, bůh ví, co se tam všechno mohlo dít.
Bych se normálně bála, že si psa nechají na orgány. …když teď čtu tu kauzu s čumáčkama. 🤐
Vahine:No z jedné trochy paštiky to asi nebude u tak velkého psa, ale imunita je ASI oslabená u Dráčka?
Vždycky v zimě všem doplňuju vitamíny, ale jemu to moc nepomáhá, prostě na ty hotspoty trpí. Snažím se, aby se mu srst nezapařila, vždycky vysušuju, ale stejně se to někde objeví. Holky to nemívají vůbec.
Sardullah:Tak snad to bude brzy zase ok…držím palečky. Pro mě je to noční můra…když jsem viděla, jak dlouho to holka léčila u ausíka…to bylo na dva měsíce, možná dýl…měl i antibiotika, nemohli se toho zbavit, se mu to rozlezlo…když si představím ty svoje chlupatce.😴
Jo, je to vždycky nadlouho a jak člověk zapomene na límec, tak si to buď rozškrábe nebo rozlíže.
Vahine:No a nedostal něco nového v krmení nebo pamlsky jiné? Běloušovi jsem tuhle zkoušela hmyzí z Kr.Hulín a taky packa mezi polštářky úplně do červenofialová rozlízaná. Takže granule jsem darovala, nasadila límec, když byl sám doma a pár dní to trvalo než se toho tělo zbavilo…neměl něco nového?? Co teda límec a sudocrem? Tím jsem to běloušovi vysušila….
Předevčírem jsem jim dala do masa trošku lososové paštiky Yoggies, kterou jsme dostali na výstavě. Ale to jsem si myslela, že spíš z toho má ty řidší bobky, hotspot by mě nenapadl, z takové trošky. 🤔Na noc límec dostane a vysuším betadinou. Bohužel na jaře se mu to skoro každoročně někde objeví, loni měl taky, ale pod uchem.
Tak Dragouš má zase hotspot, tentokrát na pacce mezi prsty, venčit za deště nebudeme. ☹️
Doron:To přesně potvrzuje můj dojem z tý kliniky.
Byla jsem tam s Doronem ( už jsem to tady psala), když se mu zhoršil psincák, vůbec mu nepomohli, odvedli ho na odběr krve někam dolů kam mě nepustili, naléhali na hospitalizaci a já měla pocit, hraničící s jistotou, že by tam umřel.
Člověk má přece jenom nějakou intuici a já tam měla pocit jako v hororu, opravdu hnusnej pocit.
Je to taky ta klinika, odkud utekl pes Kateřiny Brožové a pak ho přejel vlak, a prý dva dny na to jim utekli z klecí jiní dva psi, oni to snad omlouvali tím, že si vzájemně pomáhali dostat se ven. Ale to nevím jestli je pravda.
V každém případě Jaggy v Praze důrazně nedopručuju. A na pohotovost tam nejezděte v žádným případě !
No, to fakt vypadá jak v hororu, úplně živě si to představuju. U odběru krve jsem vždycky byla a naopak veterinář většinou vždycky chtěl, abych pomohla psa držet, kdyby jančil, i když mu to bylo jedno.
BaLu:U nás je feňuli jedno, co je momentálně hitem…
Ona prostě bude jíst jen granule a to syrové, pečené, vařené i smažené maso si můžeme prý jíst sami. A když bude mít náladu, dá si rohlík s máslem.
Přesně, u nás je rohlík největší pochoutka, protože maso je furt, ke snídani, k večeři. A ještě radši mají tvarohový buchty. 🙂