Já jsem celkem přesvědčená, že US (a VB, FR, DE (my nepotřebujeme, my furt jedeme morseovku a kouřové signály)) mají pro případ digi tmy zálohové řešení, a dost možná by v případě takového konfliktu vlastně vůbec třeba na ty systémy odstřelitelné nepřítelem nespoléhali… A třeba by na území RF rovnou na začátku vytečkovali příslušné základny a sila a bylo by po balistice (asi ne všechny, že, asi to umějí odpalovat i ponorky a tak, ale tak určitě by uměli pocuchat)… Taky kolik těch ptáčků nahoře už lítá, už se to tam pomalu sráží navzájem, a kolik těch high-tech raket asi RF má, když to testovala před dvěma lety s velkou slávou a od té doby je dojí konflikt na UA. Jen tak přemýšlím.
Co se týče logistiky, to neumím posoudit, jen si představuji z filmů ty americký letadla, který umějí přemístit celýho Transformera (nebo tank nebo jiný letadlo) a některý uměj kolmý start i přistání, tak tam ta logistika, pocvičená v džungli, na moři i na poušti asi nebude taková potíž. Zato u RF předpokládám v drtivé většině pozemní přesuny (využití toho Běloruska a tak) a to mi přijde méně efektivní. Tak ale já tomu nerozumím.
Nerozumím větě “nevím, co pěstují v Íránu a Pákistánu a Izraeli a na co vlastně tohleto potřebují?” Jak to souvisí s radioaktivitou? Vám někdo cpe Izraelské jídlo? Ale já, abych se přiznala, u vás, Megí, v těhle asi pro mě složitých tématech nerozumím spoustě vět a narážek a asi nemám souvislosti, a proto tomu nerozumím. Třeba ani nemá smysl mi to vysvětlovat 🙂
Tak on se dá mír udržet i tím, že odzbrojíme. A vzdáme se. A bude mír 🙂 Teda možná, žejo. Pokud nepřijde pošahanej týpek a nebude si chtít něco zase dokazovat, páč mu přijde, že lidi, co maj pravou ruku kratší než levou, jsou hodni vyhlazení. Nebo dokud nepřijde Somálsko ke mně domů a nebude chtít desátek z mého lehce nabytého pohodlného života a vody z kohoutku.
Ale ano, šouravý krok se praktikuje v době koťat u známé, jež trpí državou dvacetihlavé smečky, která se každý rok rozroste o desítku mladých. To pak jdete po verandě a podlaha vám utíká pod nohama 😀
Jaderky nejsou zajímavé, dost se přeceňují, těch se nebojím. Teda nebojím se proto, že jsem pochopitelně mimo velká sídla 🙂
To už spíš se bojím potravinové krize a migrace ze sev. Afriky. Víc než nedostatku ropy… Všiml si někdo, že ti Afričani k těm přesunům MEZI KONTINENTY tu ropu nepotřebují?! :-O
Já jsem teda Kocoura při nástupu do služby instruovala, že se mu vyhýbat nehodlám, a jeho práce naopak je, uhnout mně. Však se jinak celé dny válí po bytě, tak může taky pohnout šunkou, že jo. A Kocour pochopil, a když se motá a neuhýbá, holt je o něj zakopnuto. Ale bez pardonu 🙂
Chlaďase na důchod. Teď ještě budu potřebovat asi něco, na čem si budu něco dokazovat (jakože aby to běhalo a skákalo a lidi mě nehnali za týrání zvířat, když to vyvezu na hobíky 😀)
No ale na ustájko za osm bych taky neměla… Ne, že by mi to bylo drahé, jen nemám ty peníze.
Kde tyhle lidi sakra berou koně? Já na celého koně nemám a za pár let budu muset pořídit něco, na čem bych si zadnici vozila, to už budu muset financovat asi sama, asi půjčkou u příslušné inštituce… no a kde ty existence berou ty koně za desítku, dvacítku, kristapána, zdravý koně?! Kdo jim to dává? Já budu chtít taky! Tomu nerozumím. Já nemám známý, mám jen bazoš, a tam se také koně neobjeví, a nebo objeví na dva dny, páč hned obratem pro ně zrovna taková nějaká jede (kdo jí to přiveze, za “děkuju”?! Svět je nespravedlivej! 😀)… zrovna nedávno tady jedný takový krasavě odebrali 4 herky. Ale podle foto na fejsbůku to byli krásný koně, když je dovezla. Kde je vzala… nechápeš…
Zrovna mě to napadlo jako Zrzavcovou: domek polystyrenový pořídit a prostě po dohodě se servisákem ho tam kočce instalovat, a krmení klidně šoupnout dovnitř, aby nelákalo “supy” a ona se mohla najíst uvnitř a ne na mrazu.
Koupila bych raděj pytel granulí, to se nezkazí, nemusí na to myslet denně, jednou za týden nasype do dávkovače a má vystaráno.
Lenocka: ano, souhlasím, tak to nějak bylo a je. Nakonec na té přednášce v Lysé zrovna ta překladatelka “Krmení” říkala, že o hrubou bílkovinu se ve výpočtu téměř starat nemusíme, neb té většinou koně mají v KD nadbytek 🙂
Proč by aliance nechala doťapat do EU nějaké vojáky po zemi? To nemáme letectvo, nemůžeme to pokrýt ze vzduchu? Říká se, že RF se na letectvo moc nesoustředila při výstavbě své armády. Nepadla by logistika RF ve chvíli, kdy by se rozbombardovalo pár hraničních přechodů a žel. přejezdů?
Buggyro, já se nechytala, co je tam vtipného v tom příspěvku…jak píšete, že tam vidíte vtip.
Teda poněkud vtipné je to celé😄, ale myslela jsem, že myslíte něco konkrétního…??
Já ty příspěvky od XY totiž už většinou vůbec nečtu, hlavně ty elaboráty. Tak jsem přeběhla ten příspěvek jen tak očima a vyskočilo tam na mě tučně, jak pan XY píše “já”. To mi přišlo jakože vtipné, že je to to jediné, co je z toho příspěvku do očí bijící 😀
Zase já mohu posoudit pouze z pohledu technických oborů a jedné školy. Co se děje na humanitě, to si nechci představovat ani ve snu, podle kusých útržků asi Sodoma Gomora (práva v Plzni příkladně).
Mno jo, jenže vám králíci, Fatio, na vašem pozemku vadí, sousedovi ne. Už jsme několikrát tu i na iF probírali, že pokoušet se sousedy k něčemu donutit, je sci-fi. Tak to raději udělám já, nemám se sousedem více problémů, a s králíky samozřejmě děj se vůle páně, když se pohybují mimo vliv majitele (to je taky třeba přejelo auto, že).
Jestli není jednodušší zamezit jednou časově náročnější akcí průniku nežádoucího zvířectva, než co půl roku stražit půjčeným sklopcem na ušáka a rozčilovat se s loveckými pudy.
Jak je psáno výš, mělo by být doktorandů polovina, možná ještě miň. Jen ti, co mají opravdový zájem. Polovina (a možná víc) jich zůstává na škole, protože se jim nechce do pracovního procesu. Za jménem se jim octne další titul a co? Jak někdo psal skončí jako sekretářky a vaří kafe. A stát to stojí dost peněz, protože za ně dál platí odvody ( jestli nekecám). Všichni jsou píejdždý a kdo bude dělat?
Za JCU musím říct, že tam mají nároky na doktorandy takové, že já jsem to vzdala (a to jsem měla zájem o obor a výsledky taky). Tak to asi nebude všude stejné. U nás doktorandi musejí publikovat vlastní výzkum a hlídá se, v jak impaktovaných časopisech, to upe není med, krom jiného tedy. Do toho já jsem nešla. A z mého okolí do toho šlo procento lidí.
Ale na jiných VŠ to třeba je jinak.
Já jsem za drahý státní peníze na svoje studium sekretářka a vařím kafe 🙂
My byli nedávno na společné vyjížďce v Bedřichově a potkali jsme asi 4 místa, kde se na nás vrhlo něco bodavého - včely/vosy, nikdo neví… Naštěstí pro koně to bodnutí není tak zásadní, ale zrovna můj hošíček byl pobodaný dvakrát nebo třikrát ze čtyř, já pak byla úplně paranoidní, no samozřejmě když to začalo štípat, tak začal skákat a vyhazovat, zážitek hrůzný, hlavně že jsem mu nemohla nijak pomoct..