Aktuálně: 2 685 inzerátů263 394 diskuzních příspěvků19 192 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 13.03.2025, 16:30:01 xxx.xxx.198.226

Já jsem toho přečetla strašné tuny, nemám šanci si vzpomenout… Ale tak KODovky v čele se Zane Greyem, Mayovky jak blízkovýchodní tak americké, Ransomovky (Arthur Ransome) spousta knížek pro děti, ruští autoři sci-fi povídek, sci-fi vůbec Clarke, Asimov, Strugačtí, klasiky jsem moc nepřečetla, světové autory moc neznám, většinou to na mě bylo moc těžké. Četla jsem trilogii Vladimíra Neffa o středověku (Petr Kukaň z Kukaně), od Tolkiena Hobita a Pána prstenů, několik knih od Neila Gaimana, pak Terry Goodkinda - top je asi série Meč pravdy, Zaklínače jsem také četla v nějakém jednom z prvních překladů, to jsem získala někde vytištěné ještě na jednotlivých listech… Letopisy Narnie, Harryho Pottera… No a můj oblíbený je Jiří Kulhánek, četla jsem skoro vše, bohužel toho moc nenapsal… No a tuny rodokapsů 😀

Mám ráda sci-fi, dobrodružné a fantasy, málokdy uhnu k něčemu jinému 🙂

No resp. teď už asi deset let nečtu vůbec, snažím se trochu v práci občas poslouchat namluvené knihy, to zvládám, teď jsem od Pratchetta poslouchala (někdo to sem někam dával) pohádkovou knížku Vyprávění o Nomech, tak to je můj poslední literární počin 😀

Buggyra
Buggyra 13.03.2025, 16:17:24 xxx.xxx.198.226

No politiky “pro vyšší dobro” byly vždy u lidí pokrytecké 🙂 Nikdy to nebude jinak. GD je prostě politika, jinak ty posuny prostě dneska neuděláte. Jinak než protáhnout přes politiku to nejde. Celé welfare zvířat je pokrytecké, když si to převedeme, tady se peskuje slušný chovatel koní za zamazaná kopyta od bahna a támhle živoří koně po kolena v hnoji a mezi nimi mrtvoly a nikdo na ně nemůže. Za slepičí vejce platíme o padesátník víc, protože se přebudovávají chovy, ale zahnojené chuděry za barákem vám SVS rozhodně řešit nebude. Pokrytectví je velmi lidské. Neuděláte nic, no. Můžete se snažit jen vybrat si tu lepší část. Bohužel zda chcete GD nebo ne, to už si vybrat nemůžete.

Buggyra
Buggyra 13.03.2025, 16:10:02 xxx.xxx.198.226

Já mám hroznou výhodu, že žádnou důvěru ve spravedlivý soud nemám 🙂 

Buggyra
Buggyra 13.03.2025, 15:58:00 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 13.03.2025, 12:12:18

Žádné podívání se nekonalo, tyto rostly skrytě v roští na soukromém neudržovaném pozemku, poutníci neměli šanci.

S tím, že neporostou, máte možná pravdu, protože těch mnoho přerytých koberců loni od kripldůchodkyně zjevně nepřežilo. Ani ty kupované se nechytly. No tak aspoň mají poutníci pěkné podívání teď 🙂 A na plochách, odkud byly odebrány, jich ještě zůstalo.

Buggyra
Buggyra 13.03.2025, 13:42:37 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 13.03.2025, 13:26:37

Mně by to stálo za to poptahování toho kretýna po soudech, pěkně bych to rozmázla ve všech médiích (ono by mi to nějakou kačku už hodilo, ne že ne), vykreslila bych ho v barvách komiksových… Teda no… pokud bych se nehroutila.

Buggyra
Buggyra 13.03.2025, 13:40:00 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 13.03.2025, 13:37:02

Tak my si to myslet můžeme, taky si můžeme myslet, že to víme, ale ten developer to zdůvodní ekonomickým rozvojem dané oblasti, lepší dopravní obslužností, atd, a šup hned jsme tam, veřejný zájem jako vyšitý. Navíc schůzka pohlavárů světa je veřejný zájem sám o sobě přece, jsou to pohlaváři, jejich týdenní návštěva jistě přinese oblasti obří ekonomický rozvoj 😀 Takhle se argumentuje. Papír snese všechno.

Legislativa samotná špatně být vůbec nemusí, nic proti ní. Jen prostě nikdy nebude všeobjímající a leccos proklouzne. Pak je to už na zdravém rozumu lidí, co s tou legislativou pracují, a jak víme, lidi jsou jen lidi.

Buggyra
Buggyra 13.03.2025, 13:37:03 xxx.xxx.198.226

To asi nikdo, kdo nepracuje s dřevem a papírem. Ty potravinové komodity mají obrat úplně jiný…

Buggyra
Buggyra 13.03.2025, 13:34:00 xxx.xxx.198.226

O EUDR vím 🙂 

A pokud z této oblasti bude dodáváno dřevo nebo jiné komodity do EU, potom to musí splňovat legislativní rámec. Nečetla jsem všechny předpisy k tomu se vztahující, ale klidně tam může být, že pokud ty stromy padly pro stavbu nějaké infrastruktury ve veřejném zájmu, tak to legislativě neodporuje, a pokud si to ten developer zargumentuje, a tady má dobrou šanci, tak to prostě projde a komodity z té oblasti se na evropský trh dostanou naprosto legálně. Jak říkám, nevím, jak zní celý ten komplex toho nařízení a co se schovává pod pojmem “deforestration” legislativně. To je někde definováno (a jsou k tomu vydané výklady a výjimky a novely atd.) a já tu definici (ve znění pozdějších a vztahujících se předpisů) nečetla 🙂

Vzhledem k tomu, že my pracujeme i se dřevem, dokládáme EUDR, ale protože jsme splňovali již EUTR, tak těch povinností tolik nepřibylo, měli jsme velmi slušně pořešenou administrativu již předem. Nezávidím sójařům a palmářům, kteří musejí zavádět EUDR komplet na zelené louce. Tam to peklo úplně vidím.

Mimochodem, nevíte, jak se v EUDR due diligence registru deklaruje, že materiál pro dané zboží byl sklizen ještě před 30.06.2023 - tj. abych tam nemusela vyplňovat mandatorně geolokaci? To jim jaksi na školení vypadlo a já kvůli tomu budu muset napsat tomu školiteli.

Buggyra
Buggyra 13.03.2025, 13:21:42 xxx.xxx.198.226

Mě fascinuje, že tyhle oběti nezažalují (tuplem, když podle soudce silná osobnost, tak asi vystupovala ne zcela demoralizovaně a nepřilezla svědčit po kolenou) ty viníky o náhradu škody v občanskoprávním, já bych dostala za ty výkony u toho občanskoprávního minimálně zlatýho lva, né-li oskara, a kretén by platil jak mourovatej. I matinka by si jistě střihla ráda nějakou tu vedlejší roli, stejně tak všechny moje kamarádky by bezezbytku dosvědčily, že spolu pravidelně voláme na linku bezpečí… 

No ale někdy je ta holka ráda, že je to za ní, a prostě nemá sílu zvrhnout na takovýho nějakýho horu exkrementů. Já v její situaci nejsem, tak nevím. 

Buggyra
Buggyra 13.03.2025, 12:07:43 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 13.03.2025, 09:31:04

Mno jo, určitě dostanu tři roky podmínku a zákaz pěstování jakýchkoli cibulovin 🙂

Buggyra
Buggyra 13.03.2025, 12:06:01 xxx.xxx.198.226

To nemá s GD nic společného, to je obyčejná prasárna.

Rozsáhlý projekt realizuje těžařský gigant Vale *** ” 

Buggyra
Buggyra 13.03.2025, 10:43:12 xxx.xxx.198.226

Zrzavci, jako cokoli: chce-li si kotě hrát, tak si s ním hraji, dokud si hraje s citem. Je-li to kotě odkojené a matkou vychované, zná míru, protože už párkrát bylo usměrněno. Jakmile zdivočí a začne zatínat drápy zuby, tak si s ním hrát přestanu. Odměna zmizí. Takto opakuji do zblbnutí, tedy do zchytření kočky 🙂

Kdo nemá problém s tím, být na zvířata nepozitivní, tak ještě navíc může kočku usměrnit averzivně, tj. když si Kocour dovoloval, jeho chování bylo slovně označeno za nevhodné a v případě, že nevnímal, následovala fyzická inzultace. No a ve chvíli, kdy mu to docvaklo a uklidnil se, dostal zase odměnu.

Buggyra
Buggyra 13.03.2025, 08:48:30 xxx.xxx.198.226

Kocour žere koně.

Dostala jsem nějaké staré sušené koňské maso (píšou na obale) pro psy, co se vyhazovalo ze zveráče, brala jsem pro slepice. Hodila jsem to do vody, aby se to dalo těm slepicím nakrájet, a domácí pán chodil okolo a mňaučil, že jako co to je a že by si dal, tak jsem mu včera zkusmo kousek hodila, no voko divoký a loutal to do sebe, jak magor.

Dneska ráno mu sypu granule do dávkovače a on zase mňaučí, tak mu říkám, tady ti dávám, co si stěžuješ, hlady nepojdeš, a on došel k hrnci, a že koninu. No tak se mi ho zželelo a dostal plátek, co se tam válel. Prý takhle nějak si ten život představuje.

Slepice teda také nesmutní, celé hejno jak mě vidí, tak se sesbírá z širého okolí a metelí za mnou, abych je podělila 😀

Buggyra
Buggyra 13.03.2025, 08:45:35 xxx.xxx.198.226

Vahine, to spíš byla někde mikrodírka, protože plíseň se na extrudovaných nebo vysušených granulích nemá jak… Musí se do balení dostat vlhkost.. Teplota na to až takový vliv nemá (samo pokud nejsou mražené).

Buggyra
Buggyra 13.03.2025, 08:41:13 xxx.xxx.198.226

Mno jo, u mě bez balkonu. Může akorát koukat z okna, v létě je okno dokořán ve dne v noci. No pták nebo netopejr k nám občas vletí, ale to Kocour nemá šanci, zvířata se vymotají dřív, než se Kocour vůbec vytelí k oknu 🙂

Ke mně, sedni, lehni, dej pac, hop sem, kšc, “ať tě to ani nenapadne” a “já tě vidim” 🙂 a pak taky rozumí, když si beru svářečské rukavice, že se může prát zubama drápama 🙂

Buggyra
Buggyra 13.03.2025, 08:34:44 xxx.xxx.198.226

Třeba můj Kocour mě také poslouchá a motýly a včely neloví. Je totiž bytový a je v bytě 24/7 😀

Buggyra
Buggyra 13.03.2025, 06:58:31 xxx.xxx.198.226

Já mám jen starou navigaci, takovou tu obrazovčičku, co vám ukazuje jen ty nahrané mapy a silnice, není to online a v době její výroby snad ani žádné radary nikde napráskané nebyly 😀 Takže občas jedu někudy, kde silnice ještě nestála, nebo jedu po křižovatce, kde je teď kruháč, ale že navi používám až jako druhou pomoc (taky si předem cestu nastuduji v mapách) a  autoatlas vozím s sebou, tak jsem se ještě neztratila 🙂

Já se ztratím jen pěšky ve městě s vysokýma budovama, kde není vidět… a v nákupním centru, to teda spolehlivě. Uvnitř budov, to je konec. Ani podzemní parkoviště nic moc, ale jsem soudná a neparkuji tam. Venku nebo ve městě, kde vidím obzor a orientační body, tam se vymotám vždy.

Buggyra
Buggyra 12.03.2025, 20:13:05 xxx.xxx.198.226

K tomu nestíhání mám asi taky co říct. Píšu sem (přihlášená), protože jsem v práci. No proč si nehodit přesčásek, že. Čeká nás nějaký ten audit, tak dávám dohromady dokumentaci, proč nemít trochu práce navíc ještě k té, kterou nestíhám, protože mi do kanclu neposadí nějakého schopného člověka.

Nu, z práce frčím rovnou ke koním, máme tam sraz na třetí, zpravidla nestíhám, takže se tam s jazykem na vestě zjevím ve tři deset, přehodím oblečení z pracovního na koňské pomalu ještě za jízdy v autě a letím hodit odpolední gáblík slepicím a rozdat úkoly (chválabohu, holčičky jsou schopny již samostatné práce bez dozoru a koně jsou vychovaní, takže nám holčičky nepřehazují za flígr za ohrady a podobně), rychle rychle udělat svou práci (namíchat slepicím krmení na ráno, dát krmení koňovi, co musí mít přednostně, zavřít ho do extra ohrádky, vybrat vajíčka, dolít slípkám vodu, připravit krmení pro koně na další den, poklidit kolem slepic, hodit jim druhý večerní gáblík…)  a věnovat se holčičkám, které tou dobou už zpravidla sedají na nasedlané koně.

V pondělí a pátek musíme stihnout odjezdit do půl šesté, protože v šest musím být o dvě vesnice jinde na józe. Holčičky chodí pondělí, úterý a pátek, takže středu a čtvrtek mám teoreticky volnou. No takže dneska jsem si jednu holčičku objednala navíc, protože se připravuje na ZZVJ a potřebovala jsem s ní konečně projet zkouškový parkur. Navíc samozřejmě v zítřejší další “volný” den tohoto týdne přijede vet očkovat koně, takže odpoledne opět není “volné”. Resp. bylo by, ale na veta se uvolním dřív z práce, a protože  v práci mám pohodu klídek, tak si do té práce zase po vetovi zaskočím stejně jako dnes, s jazykem na vestě zase dohánět resty pracovní. No ráda bych zaskočila zítra po práci za svou důchodkyní a dovezla jí vejce, ale nevím nevím, jestli budu stíhat. No tak v nejhorším na otočku. Teda vlastně můžu pak u ní sedět dokud jí nezačne Ulice, koním připravit můžu vlastně i potmě (čelovka to jistí). 

Dneska jsem si nahnala trochu času tím, že jsem holčičku týrala ještě po ježdění, že musela vodit a lonžovat starší hříbě, takže zítra se hříběti nemusím věnovat. Bylo to fajn, že se mu věnoval někdo jiný a já mohla jen kibicovat, protože jsem konečně doladila uzdečku a udidlo, které by mu byly, takže už bude pěkně trénovat, aby mohl na výstavy. Doufám, že zítra s vetkou domluvíme termín kastrace, nechci jezdit po výstavách s veselým hřebcem, i když právě proto ho učím na udidle, valach se může předvádět na ohlávce… no jistota je jistota, první akce je v květnu - uáááá 🤪

No a po koních normálně za tmy tmoucí dotahnu domů, něco uklechtám k večeři (chleba s máslem to jistí) a padnu do peří, abych se ráno zase kolem čtvrté vzbudila. Dneska jsem se vzbudila ve čtvrt na pět a hned jsem vyskočila, jednak kvůli močáku, a za druhé, protože jsem potřebovala dopsat a vyvěsit drezurní úlohu na závody, které pořádáme za měsíc - uááááá 😜 

No, každopádně, info k závodům jsem naházela a akorát jsem se dovlekla do práce na šestou, což nevadí, protože jsem si nadělala půlhodinu včera, v úterý chodí totiž samostatná dospělá holčička, která si může sama připravit koně a bez dozoru jít opracovávat, takže já mám půlhodinu k dobru, tak jsem ji využila.

No a teď tu prokrastinuju, páč jsem si řekla, že tu budu do osmi. 

Měla jsem zpracovat šest odrážek z mailu, ale přišla jsem na to, že dokumenty k revizím elektroinstalace nenajdu, anžto je dodavatel neposílá mailem ani nepřikládá k fakturám, takže je máme někde v papírové podobě přinesené jeho vlastní rukou, ať žije století páry, chjo. Někde v análech je pak najdu. Teda doufám. Takže jsem uspořila čas na tenhle pamflet.

Potřebuju zavolat kováře a zubaře ke koním a zjistit cenovku za jejich služby (a propočítat, jestli bude moje tříměsíční výplata stačit…), kouknout se do datovky spolku, jestli nám přišly schválené veterinární podmínky, poslat žádost o povolení akce na obec a ták… Oběhnout sponzory, dva jsem ještě neoslovila!!!! uááááá 🙃

Sponzory snad zítra, po veterináři a před prací (tedy před druhým příchodem do práce).

Ještě že víkendy jsou relativně volné. O víkendu potřebuji vyčistit další zvýšený záhon, doplnit do něj zeminu, do obou vyvýšených vysadit cibule, vyčištěné jahody ze zvýšeného dosadit mezi ty jahody, co jsem přesadila z jiného vyvýšeného, ještě že prší, nebudu muset zalévat přesazené modřence a sněženky, potřebuji nakutat hnůj svojí kripldůchodkyni, potřebuji opravit ohrady - zakopat do země asi tak pět železničních pražců… natáhnout pletivo proti dětem, aby nám nemohly chodit ke koním od sousedního rekreačního střediska… a to ještě nevím, zda mi nepřibude nějaký úkol po návštěvě veterinářky, například jako ostříhat koně, vystrouhat kopyta, podávat nějaké léky… dneska zase poník kašlal a já už jsem ten sirup na dýchání dokrmila…

Jako mladá jsem běhávala 3,5 km do půl hodiny. Byl to nějaký ten středoškolský místní přebor, poměrně těžkým terénem, já to odběhla a umřela (dobíhala jsem druhá, třetí… diplomy ještě mám). O nějakém jakože kondičním běhu, kdy bych pak ještě cupitala vesele domů, se nedalo hovořit, byl to masakr. No od dětství neběhám, teď by mi to sice prospělo, ale není čas, vůle… Místo lonžování bych měla s tím koněm běhat.

No nic, tahnu domů.