Aktuálně: 2 788 inzerátů261 106 diskuzních příspěvků19 162 uživatelů

Příspěvky uživatele

keriton

keriton
keriton 07.11.2025, 20:07:41 xxx.xxx.66.23
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 07.11.2025, 19:34:31

To bohužel taky nebude správná stopa, řešili jsme to naopak v létě. To by mohlo být jediné pojítko, že to v obou případech začalo v létě. 

Jenže v obou případech byly i jiné důvody, poprvé tomu předcházelo výraznější období kulhání na pravou přední, léčeno jako zánět (tzn. přetěžování levé), podruhé se zdá, že to rozjela první návštěva fyzioterapie. Ale už před fyzio delší dobu nechodil čistě a přidalo se k tomu i poranění jedné z předních tlapek, takže také delší období přetěžování té druhé… prostě událostí tam bylo dost, které to mohly taky rozjet.

keriton
keriton 07.11.2025, 19:06:43 xxx.xxx.66.23
Sarah01:

A nemůže to být psychického rázu, jako třeba obsedantně kompulzivní porucha u lidí?

No a kdyby ano, tak co s tím?

Vloni to opravdu jako mávnutím proutku ustalo se zkušebním nasazením rimadylu, po vysazení bylo vylizování zpět. Později kombinace klid + rimadyl, poté byl od vylizování minimálně půl roku klid. 

keriton
keriton 07.11.2025, 14:40:16 xxx.xxx.66.23
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 07.11.2025, 13:20:08

Řešíme to už skoro rok a půl a byly v tom dlouhý období, kdy tlapku neřešil vůbec. To náhlou změnou něčeho asi nebude…  

keriton
keriton 07.11.2025, 11:38:11 xxx.xxx.66.23

Jo, už začínám pomalu připouštět, že to může být i zlozvyk. Jenže během té dlouhé doby s límcem si tlapky už nevšímal (když je pod dohledem, límec nemá)...

Ano, také nezřídka líže pelech nebo deku, na které leží.

Kdyby lízání této konkrétní tlapky měl být zlozvyk, existuje vůbec způsob, jak se toho zbavit? Když mu dám cokoliv na lízání nebo kousání, věnuje se tomu rád, a pak si jde většinou lízat tlapku 🐶

On je tvrďák a stojí si za svým, jemné argumenty neplatí. Ehm, a na Alavis Calming upřímně nevěřím 🙃

keriton
keriton 07.11.2025, 07:20:17 xxx.xxx.66.23

Nějak se nemůžeme vyhrabat z toho vylizování tlapky. Museli jsme odložit vetlímec a dát klasický trychtýř, protože pes přišel na to, jak se přes vetlímec dostat na tlapku. Hojení trvalo “asi tak sto let”, ale dobrý, konečně máme zahojeno.

Týden jsme byli bez límce. Ale pes se tlapce věnuje většinou večer před spaním, a když mu ta zakážu, tak prostě počká, až jdeme spát. Takže od včera zase s límcem, nebudu čekat, až to bude mít opět do živýho.

A co dál …? 
Jde mi teď jen o to, aby vylizování tlapky přestalo. Vloni to vlastně úplně přestalo až při kombinaci klidový režim + rimadyl. 
Teď mám doma gabapentin na 5 dní, tak bych to mohla zkusit - až se za pár dní s límcem to místo trochu uklidní. 

Nevím. Co byste dělali?

Jinak pes je veselý a radostný, na procházkách běhá, “nic ho netrápí”, pohyb vypadá obstojně. Stále váhám ohledně RTG celýho psa, možná na to dojde, ale ještě k tomu nejsem rozhoupaná.
K užívání BoT kamaší ještě úplně nedošlo, na to musí být tlapka zahojená, aby to mohl nosit…

keriton
keriton 03.10.2025, 17:03:49 xxx.xxx.66.23
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 03.10.2025, 14:39:03

Myslím, že to tehdy nemělo žádný efekt, jen páníček se hodně moc divil, že jsem ho prej měla vzbudit a došel by s ním. To byla pozdě zachycená horečka, která nejspíš začínala už dva dny předtím, akorát já byla na nějaký konferenci a nejdřív mi bylo divný, proč jsem najednou tak utahaná, pak už mi to začínalo bejt jasnější, tak jsem odjížděla o půldne dřív… a další den ráno horečka jak vyšitá. A tradičně mi oficiálně  dle dr. “nic nebylo” a pijte čaj a užívejte céčko, déčko, atd, prostě viróza úplně o ničem 😀 

keriton
keriton 03.10.2025, 13:55:37 xxx.xxx.66.23

Takhle jsem před časem o víkendu ráno zjistila, že mám horečku, a následovala kraťoučká úvaha: “Procházka se psem v chladném vzduchu mi přece prospěje”. A šla jsem ho vynenčit. Pravda, cestou už mi to jako tak skvělý nápad nepřišlo… Ale tak on by musel jinak čekat ještě hodinu nebo dvě, než vstane páníček… 😀 

keriton
keriton 01.10.2025, 12:19:48 xxx.xxx.66.23

Taky jsem nedávno kupovala postroj a opět nezklamalo MushGo. Oni prostě mají nějak čich na to, co by psovi mělo sedět, a to jim stačí jen zhruba typ psa a váha. 

keriton
keriton 29.09.2025, 11:51:30 xxx.xxx.66.23
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 29.09.2025, 11:00:03

Na procházce a pod dohledem snese, to má nařízený. To jen doma bez dozoru tyhle nesmysly zásadně odmítá 😀 

S fyzio jsme se bavily o neoprenových nebo i BoT, ty jsou samozřejmě lepší, že mají tu technologii. Já jsem je zvažovala už dříve, tak teď asi něco pořídíme, ale ještě zvážím, kolik za to chci dát 🙂 

keriton
keriton 27.09.2025, 15:11:55 xxx.xxx.66.23

Máte někdo zkušenosti (nebo někoho v okolí se zkušenostmi) s těmi BoT kamašemi na psovi? Fyzioterapeutka myslí, že by mu na zimu bodly nějaké chrániče, aby tlapky neprochládaly. Ale v životě jsem to na žádném psovi neviděla, na běžných procházkách po lese 🙂

Jinak po klidovým režimu teď pes chodí výrazně líp, skoro bych řekla, že většinu času čistě, i když stopro to určitě není. Na fyzio měl pochvalu, že je celkově míň ztuhlej. Prý nemá ty karpy v nějakým hrozným stavu, takže je to zatím spíš záhada, proč si tlapku někdy tak vykusuje. Zatím mám teorii, že je obecně háklivej na to, když nejsou věci v pořádku… a možná mu stačí “trochu divnej” pocit v tlapce, aby se tomu začal věnovat. Dostali jsme nějaké cvičení na stabilizaci (pes je nadšen, miluje snadno získané pamlsky).

Na hlubší vyšetřování to moc nevidím, i vetka i fyzio potvrdily, že RTG toho zase tak moc neřekne, čili musela by se magnetická rezonance, a takové peníze se mi zatím úplně nechce dávat. 

keriton
keriton 24.09.2025, 13:18:04 xxx.xxx.66.23

Nemyslím si, že se 11leté dítě samo, dobře a dostatečně postará o psa.

Ale chodit ke koním určitě může, jestli máte vhodný podnik v okolí. Pozor, na každý kůň a jeho majitel je vhodný na to, aby k němu chodilo dítě. Vybírejte poctivě, i o tom je ta případná bezpečnost. Stát se může cokoliv - ale nemusíte tomu chodit naproti tím, že dítě bude chodit k pochybnému soukromníkovi, který má pochybného koně v pochybnách podmínkách.

A jinak pro dítě je dobré prožít i tzv. odložené naplnění touhy, prostě nemám všechno jen proto, že si to přeju, a nemám to hned.

keriton
keriton 23.09.2025, 11:53:43 xxx.xxx.66.23
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 23.09.2025, 11:01:05

To mi připomíná zcela necvičákovskou situaci, když jsem včera pronesla, že snad zase budu muset psovi dát límec nebo co, a pes okamžitě seskočil z gauče a nastoupil do fronty na límec… nebo teda spíš na piškot za nasazení límce 😀

keriton
keriton 22.09.2025, 07:03:25 xxx.xxx.66.23
»
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 21.09.2025, 22:07:12

Hihi, to jsem si přesně říkávala u minulého psa, kde furt bere tu energii. A zpětně vážně lituju, že jsem tehdy nezačala aspoň trochu běhat 😀 Teď mám psa klidného a tak akorát na kratší výlety, trochu mi ta šílenost chybí. Ale samozřejmě většinu času je to praktické, no 😀

keriton
keriton 17.09.2025, 13:19:27 xxx.xxx.66.23

Dobrá připomínka, že bych mohla dát Simparicu. V krabičce jsou tři, takže dávám na začátku jara, léta a podzima, a nějak nám to vychází.

U nás teda pes nosívá zakouslých dost, ale jsou mrtvý, takže tahám jen ty, co jsou na blbým místě, ostatní nechám odpadnout. A lezoucích nespočet, na něj prostě jdou hodně.

keriton
keriton 06.09.2025, 20:43:38 xxx.xxx.66.23
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 06.09.2025, 20:24:46

Závislák a odpůrce pobytu osamotě určitě ano! Toho se nevzdá. Teď to máme myslím celkem zvládnuté. Ale stále je třeba na to myslet 😀

keriton
keriton 06.09.2025, 20:21:12 xxx.xxx.66.23

Náš černej pes má z nebezpečných psů asi výjimku. Ten xicht nepřebije ani barva. Stále se mi na něj občas chytají náhodní kolemjdoucí 😄
Přitom zrovna on dovede být pěkně ostrej, když je někdo podezřelej.

Obrázek Obrázek