“Bych se trochu nad tím pozastavila, on zhoršený stav je co, až když pes zase začne kulhat.? To znamená, že už bolest nesnese, ale co když ho to přece jenom bolí, ještě než začne viditelně kulhat a maskuje to, ulevuje si jinak, kompenzuje jinými svaly, pohyby a až když už to opravdu nejde, dá fyzicky najevo .”
Přesně takto mi to podal veterinář, když jsme se bavili o librele a dávkování a ceně (Aribo byl adept na užívání). Librela má prostě délku účinku dánu a dál už to je jen o těch projevech psa, ne že by “držela” déle.
vypichuji větu : “Psa přitom zajímá síla pachu, tedy množství bankovek.”
a jinde padlo, že to trénují na skartovaných bankovkách, takže různá hmotnost podrcených bankovek? přičemž je zajímá hodnota od 10000euro výše předpoklad bankovek vyšších hodnot?
nevím, tento článek je vlastně první, kde je k tomu alespoň ta jedna věta jestli najdeš něco, tak to sem prosím hoď
“Balu : Souhlas. Znalost historie je důležitá. Abychom se vyvarovali….”
ale ne znalost popisná, faktografická, ale principiální lidé, lidstvo, se chová dle vzorců - modelů-principů, je třeba respektovat toto, a z toho je možno se poučit ale poučení nikdy nenastane, protože lidé jsou lidé……
No narovinu: Já byla vyzvána, ať k určitému datu přijdu podepsat prac. smlouvu. Donést mám tisíc lejster. Od dr. jediné - a to od mé PL - výpis + stanovisko Schopna/neschopna. O závodním dr. mi neřekl nikdo nic. O kategorizaci vím, v tomto případě by mělo jít o de fakto nejjednodušší práci (sestra mluvila o kategorii A).
kategorii 1, jsou značeny čísly
a ano, u 1 bez nějakých profesních rizik asi žádná speci vyšetření potřeba nejsou a pracovní prohlídku může vykonat i praktik (pokud tedy nedošlo ke změně)
já měla 1 ale práce ve výškách a to bylo oční+ušní+rtg hrudníku (jestli jsem na něco nezapomněla)
edit : praktik dá výpis, což je podklad pro pracovního lékaře zaměstnavatel dá žádost o provedení zdravotní prohlídky s požadavky dle kat. prací, a pracovní lékař potvrzuje schopen/neschopen tuto žádost
dvířka i okno je na …., není to dokonale průhledné, okno v debilní výšce, a není to pachuvolné pes chce vidět, cítit, slyšet velikost je taky na nic, byť zatepleno pes bude potřebovat menší prostor, který si vyhřeje, a když budou dva (předsíň), o to lépe kryté ležení před boudou, ne každý bude chtít být v uzavřeném prostoru …………………………..
jestli to je průzkum, tak za mě zcela a absolutně NE