zvědavost mi nedá - jak je na té zahradě hlídáte? Zejména, pokud to dobře chápu, jsou ta koťata čistě venkovní a většinu času tam jsou sama
zvědavost mi nedá - jak je na té zahradě hlídáte? Zejména, pokud to dobře chápu, jsou ta koťata čistě venkovní a většinu času tam jsou sama
“Současná zvýšená pozornost věnovaná Aujezskyho chorobě tak není důkazem jejího „návratu“, ale spíše známkou posunu v přístupu k monitoringu, prevenci a komunikaci.”
tady mi chybí ještě jeden pádný argument - sakra posun nastal v množství a rozšíření těch zvířátek. Pokud vezmu můj životní prostor, kde se vyskytuji už cca 45 let, tak, dejme tomu, 40 let jsem nenarazila na jedinou známku výskytu, těch 5 let zde žijeme v jejich výsostném území. Napravo, nalevo, nahoře i dole, nelze minout.
acher:A když ten jedinec o nic lepšího nestojí, pamlsky ani hračky ho nezajímají, tak se moc měnit nedá.
ale to se neučí s něčím pro psa extrasuper cenným (jakože to je to, co má v tlamě)…
“Tohle výměnaření se musím naučit. U nás platilo, že pes poslouchal na první dobrou, takže se řeklo “pusť” - a jezevčíkoid, retriever nebo NO prostě pustili.”
no, on ty psy musel někdo význam povelu “pusť” nejdřív někdo naučit. A výměna něčeho za něco (lepšího) je zcela klasická metoda naučení významu tohoto povelu, a to bez ohledu na plemeno (i by se dalo říci na živočišný druh).
Dublinbarzoj:A kde si myslíte, že vyrábí Tescoma, mnoho let v Číně, má tam vlastní továrny, a nejen oni i hodně dalších.
to je ale jen jedna část
ta druhá je, zda se ta výroba řídí nějakými (a jakými) pravidly
a v tom bude sakra rozdíl
to mrskání ocasem je prostě vzrušení
je třeba číst celé tělo i situaci, jako kdo je ten druhý a tak….
a mě by zajímal obsah pojmu “chovatelský záměr”…
tak pojem “množírna” je definován v zákoně na ochranu zvířat proti týrání :
“Je zakázán chov psů nebo koček, včetně jejich rozmnožování, v zařízení, včetně bytu, ve kterém jsou chováni a rozmnožováni psi nebo kočky v nevhodných podmínkách, které způsobují jejich utrpení, a ve větším počtu, který jim neumožňuje uspokojovat jejich fyziologické, biologické nebo etologické potřeby (dále jen „množírna“). Množírnou se rozumí zařízení, včetně bytu, uvedené ve větě první, i když není hlavním cílem činnosti chovatele rozmnožování zvířat nebo dosažení zisku.”
jojo, teď si u “bambulů” užijí srandy…😄👍
“Já právě přemýšlím, jak to udělat, aby Dobby tyto stavy - jsem vypnutý, neměl. ……….. pilovat chůzi u nohy, aby se soustředil jen na nás a ne na okolí…."
ten proces (který řídí člověk) se jmenuje desenzititace a nejde primárně o to, aby nevnímal okolí (to bude až výsledek), ale aby se snížila citlivost/důležitost onoho podnětu/situace.
A to je stará dobrá práce s mírou podnětu, se vzdáleností od něj
"Včera nezabraly žádné pamlsky - a to pomáhala a nabízela celá hala🙈, žádné mazlení a lákání ani výhrůžky, žádná hračka, ani známý pes, jiný psovod, prostě nic, jako by tam nebyl.”
no - ne….když pes zamrzne, stres už je příliš velký, než aby reagoval na vše výše vyjmenované. To je nejlepší zvíře odvést, a třeba i odnést, až je schopen opět komunikovat
“Taky už jsem viděla pár lidí, co odtáhli psa ke stromu a tam ho přivázali, abychom prošli….ve své podstatě se divím, že to těm lidem nevadí resp. tak vadí jim to určitě, ale že s tím něco nedělají.”
1. třeba dělají ale ještě není hotovo = jsou v procesu, ale v daném okamžiku a za dané situace (třeba nemožnost ustoupit - není dostatek času, není prostor) to prostě pes zatím jinak nezvládne
2. myslím, že povědomí o možnostech práce s problematickým psem je ve společnosti “pejskařů” až minimální + asi málokdo si při pořízení psa realisticky uvědomí, co může v praxi znamenat třeba “nemá rád cizí psy”
dtto
“jakého psa zvládne a teprve pak si ho pořídit”
Bambule 👍👍👍
“Já jsem tady několikrát psala, že mám štěstí, že žiju ve světě slušných pejskařů, ale teď si říkám, že je to možná tím, že prostě mám dvě velký obludy a tak se nám hlavně majitelé menších pejsků vyhýbají obloukem. Že se nás bojí, aby jejich, často štěkající, prcek nepřišel k úhoně.”
tohle platí zcela určitě
a ne jen že se vyhýbají majitelé, i samotní psi, teda většina, nestojí o blízký kontakt (krom životních optimistů, kteří v každém psu vidí je parťáka do hry)
a psí prdelky….
tenhle pohled jsem milovala 😊:
“Edit -takže já myslím, že Buggyra bude řešit praktičnost, funkčnost s koňma a povahu, aby si sedli, vzhled nebude až tak podstatný.”
tohle mi skoro zní jakože se bude řešit plemeno 😉
efe, testy na alergie byly?
a zdůrazním-nejen potravinové, ale take environmentální?
ať se neřeší jen potencionální alergen jídlo, a on bude problém v nějakých rostlinkách, roztoči a pod.
Moja je potvrzený alergik (ti roztoči, ambrosie) a aktuálně má “krásně” vykousaná kolečka.
no, a až tady paní zjistí/si uvědomí, že štěně nemá čip, a že prodej i koupě štěněte bez čipu je činnost nelegální, za níž hrozí pokuta až 50 000,-Kč, tak asi žádný boj nebude.
nebo třeba štěně čip má, zatím k tomu zde nic nepadlo (nebo jsem přehlídla)
Dafi, jen dotaz, aniž bych z něčeho mohla tvrdit, že je k věci - dělal vet testy na nemoci přenášené klíšťaty?
Aribo měl límec takto :
pyreneják měl a zcela super
i jako polštářek posloužil
na procházky jsem ho sundávala, to jsem měla psisko pod kontrolou
těžký byl dost, ale pro toho psa to bylo zanedbatelné
Pyreneják jedl pouze maso/kosti
žádné přílohy, nic