Ono se to srdíčko dá podpořit velice slušně. Badymu léčba dala dva roky relativně normálního života jen se ladila a upravovala postupně a dle stavu, ze začátku časté kontroly (krom toho, že mu periodicky tahali tekutinu z hrudníku)
no, on sice anonymní zadavatel píše o inteligenci majitele, ale vztahuje to k chovateli. Má dva psy od štěněte - chytrého a nechytrého - jaký je tedy zadavatel….? 😉
“A problémové plemeno neexistuje. Pouze problémový majitel.”
existují potenciál “problémový” se váže i k plemenným přepokladům, ať už povaze či jen hmotnosti a samozřejmě je to funkce všech zúčastněných, tedy i majitele/psovoda
Vzhledem k tomu, že v době šlechtění těchto koní byli majitelé koní nuceni tyto koně chovat extenzivně, tak ano, toto šlechtění probíhalo dle přirozených potřeb těch koní.
koně (psi atd.) měli potřebu být chování a šlechtěni=geneticky měněni člověkem v prospěch člověka?
to je ta moje základní otázka etiky(samozřejmě jen řečnická)
snad jedna strana mírně jen mírně rozšířená, ale nic to neznamená.
A to vyšetření proběhlo u kardiologa? Jedna strana mírně rozšířená - zbystřila bych.
tak nějak
mému HW vet konstatoval šelest, ale že to je v jeho věku normální a “nic to neznamená” 😠. O pár měsíců později mi jiný vet psa doslova vytáhl z hrobu - samozřejmě selhání srdce
při popisovaných problémech by v prvé řadě mělo dojít ke změně krmného režimu - více menších dávek denně, ne mletiny, ne kosti, ale libové maso+zelenina+zkrouhnout přílohy a nedávat ve všech dávkách
Moja (fena PHP) ve spojení s háráním zvrací, zvracet mi začala i cca 2 měsíce po posledním hárání, odmítala snídani (jsme se s vetkou shodly, že možná poťapaná forma falešky), normálně fasuje famosan, tentokrát jsem si vzpomněla na Sardullah a změnila snídaňové menu na vánočku s máselkem - i rázem byl klid a fena snídani s chutí vdechne……tím nechci nabádat ke krmení sladkým pečivem, ale při překyselení přemýšlet i nad bezmasými porcemi.