Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 21.05.2025, 13:49:04
když musím vet dietu, tak kupuji RC kočky ledvinovou, Moja gastro a analergic RC všichni žerou bez problémů, ba kočky ji preferují jiné značky mi odmítali složení - přečíst a zapomenout, není to na dlouhodobé krmení (i když kočky ji v jedné misce mají trvale)
Moja teď také žere trávu, kterou vzápětí vyzvrací s žaludečními šťávami, před pár dny vyhodila i komplet večeři. ( Normálně to vždy předcházelo hárání, ale to skončilo před 2 měsíci) Tak, krom famosanu, dostala na snídani vánočku s máslem, koupena další. No, uvidíme…..
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 14.05.2025, 13:46:15
“Ano, a o tom to je, z hlediska chovu by mělo být úplně šumák jak se pes předvádí, protože z hlediska chovu je důležitý jen exteriér a povaha psa…”
výstavy JSOU o exteriéru i povaze psa (a když si opět vezmu bonitaci HW, tak na ní exteriér hodnotí “výstavní” rozhodčí, povahy rozhodčí z výkonu. Trošku předpokládám, že to u jiných plemen s bonitací bude obdobně)
“ A mít takhle jako je to teď výstavy navázaný na chov škodí chovu víc než cokoliv jiného.”
no schválně, assil, jak k tomu ty výstavy přišly, k tomu navázání……?
“Se podívejte na starší fotky, labradoři jsou soudečky, čauové, šarpejové mají hlavy jak obludy atd. atd. a to je důsledek výstav. ”
to je důsledek chovu řízení/vedení chovu ze strany chovatelské organizace chování samotných chovatelů (koneckonců tuším, že i kluby mají něco společného s jmenovánm rozhodčích)
“Jo kde nejsou povinné výstavy, jsou obvykle bonitace, jenže bonitace je úplně něco jiného, tam je to jen projde x neprojde, do chovu neprojdou nestandardy a zbytek projde a nikdo nehodnotí jak moc a tak by to mělo být.”
neznám to u XY plemen, tak to vezmu, jak to mají HW:
mají povinnou výstavu/y, mají bonitaci, kdy se hodnotí exteriér, a to podrobně, i povaha. A není to projde x neprojde, hodnotí a do bonitačního kódu se zapisují odchylky od exteriéru (a jak jistě všichni víme, jsou odchylky přípustné a nepřípustné), což je dobré info pro sestavování budoucích chov, párů, ať se na sebe nedávají shodné odchylky. U povah se boduje každá zkouška, výsledek pak je splnil x ne (pokud nedošlo ke změně)
a problém nemusí být škrkavky, ale jiné breberky/bakterie, na které běžný odčervovák nefunguje (např. aktuální psice měla klostridie, zachytila ještě chovatelka)
napsalas : “Jako pubertak jsem alkohol ochutnala, pro me hnus, takze zavislou se urcite nestanu. Cigarety me ani nenapadlo zkouset stacilo mi, jak ti lidi smrdeli,jak jim smrdi domacnost”
tohle přeci není o žádné vůli či nějaké zásadovosti, prostě k tomu mám odpor a opravdu se nemusím přemáhat, abych si nedala frťana apod……
mám to podobně a není to moje zásluha, prostě jsem se tak nějak narodila