pravděpodobně hepatoidní adenom, nezhoubný nádor ale to se bude vědět až po cytologii, tedy po operaci
měl můj pes, a to nejen u řitního otvoru, ale i na zádech a opakovaně
kastrace je v tomto případě jediný preventivní nástroj, neb nádory jsou stimulovány hormonálně a tvoří se znovu
pes byl operován v cca 11ti letech, zotavování šlo rychle a to i přesto, že mu šití doslova sežraly bakterie ošetřování, pokud si dobře vzpomínám, bylo žádné měl super límec (vetlímce), na dupku si nedosáhl a límec měl dokonce rád
no, vzhledem k tomu, že nejnižší teplota v rámci dne je někde kolem svítání, a nejvyšší mezi 14. a 17. hodinou, ve městě později, pak je asi souboj okna na východ x západ vcelku jasný.
“jo jasný, to je jasný, ale já to právě nemyslím pro situace, kdy po psovi něco chci, v daný moment pro něm já nechci nic, ale když třeba spí a zvuk, který je mimo frekvenci, kterou neslyší, ho může vyděsit, jde mi čistě jen o to, dát mu vědět, nemusíš se plašit, v klidu, nic hroznýho se neděje. A to hlavně tím gestem samotným, který mu to řekne. Asi to bude ta položená ruka?? Čistě jen gesto podpory, místo hlasu.”
Ale i tohle je situace “něco chci” - chci psa dostat do klidu (stejně jako do sedu, lehu atd.atd.) takže si zvolím povel slovní-posunkový-dotykový (i ten jen ten jeden na konkrétní místo) a ten spojím s požadovaným významem, tedy příjemnem a pak s podněty známými, které psu nečiní problém, no a pak to začnu používat i s podněty psu nepříjemnými
žádné hromadé akce - socializační procházky, výcvik pokud to zvládá, tak individuální lekce ano užívat si spolu, procházky, tůry, sami a v klidu, nebrat to jako výcvik způsob tréninku - řídím se psem, a takové navádění, např., není sprosté slovo