Jak se to vezme. Včely sic opylují, ale také jsou celkem nesnášenlivé a ve velkém likvidují divoké opylovače. Máme čtvrtý největší počet včelstev na km ve světě, jsme národ včelařů. A počty včelařů rok od roku rostou, když jsem před deseti lety začala včelařit, byli v organizaci pouze staří pánové a já, teď počet mladých včelařů každý rok roste a mnoho jich nebude pod organizací.
Jde o to najít rovnováhu mezi komerčním chovem a přírodou.
Včely sic opylují, ale také jsou celkem nesnášenlivé a ve velkém likvidují divoké opylovače.
Omlouvám se,chtěla jsem napsat tlusté a přemýšlela o tom slepém a špatně jsem to napsala.
Kokcidie mě také napadly,ale viděla jsem jen na játrech a ve střevech ne.Ještě mě napadl roup králíčí,který způsobuje záněty tlustého střeva.Ale opět osobní zkušenost s tím nemám.
Omlouvám se,chtěla jsem napsat tlusté a přemýšlela o tom slepém a špatně jsem to napsala.
V pořádku, já jenom, když učím tu anatomii, tak jsem na přesnou terminologii holt háklivá.
Na kokcidie se mi to taky nezdá, u králíků je opravdu hlavně ta jaterní. A roupi nebývají tak častí. A na tyhle změny na střevní sliznici by to musela být masívní invaze, to by si zadavatel asi všimnul.
jateční králík Hyla - na vnitřnostech jsou viditelné černé skvrny, jsou měkké, netváří se to jako tvrdé králičí bobky. Zabíjeli jsme 2 ze stejného vrhu a jednoho kotce, jeden to měl, druhý ne. Králíci normálně rostli oba, oba stejně velcí, žádná viditelná nemoc. Nějaký tip?
Nějaký tip?
Vypadá to jako pigmentace stěny střeva. Škoda, že to není vidět zevnitř.
Viz výše - pokud byl králík a ostatní orgány v pořádku, neřešila bych.
Väčšcinu dostihových koní chovaných v ČR si chovajú majitelia pre vlastné potreby, takže si to pomenuvávajú pre seba. Expert na mená býval p. Ševčík, ten šiel čisto českou cestou, takže odchoval trabárs Malú morskú vílu, Princa Bajaju, Tasmánskeho čerta, Divú Báru a mnohé iné.
v ktorých sa stretli Honem Honem, Tomba la Bomba a Elce Pelce.
Blahé paměti na equichanellu vzpomínala tehdejší častá přispěvatelka lavera na klisnu jménem Erekce. Si představte komentátora, an hlásí - do kolbiště vjíždí jezdec XY s Erekcí…