10.08.2026, 17:40:25 xxx.xxx.147.163
Anonymní:Máte zkušenosti?
Remdesivir.
Anonymní:Máte zkušenosti?
Remdesivir.
Ne, nemůžu. Právně ne. Ale jak byste si v situaci rapotačky poradila vy? Když se sousedem není řeč? Přestupek proti občanskému soužití? Poškozování cizí věci?
A nemůžete srovnávat kocoura a auto. Ona přece kocoura neukradla (ani neotrávila) - naopak, kastrací zvýšila jeho šanci na přežití. Viz výše. A ještě mu ušetřila peníze - tipuju, že to byl hlavní důvod, proč ho nenechal vykastrovat majitel.
A klidně to napíšu - dvakrát jsem nechala vykastrovat cizí, bezprizorní kočku. Jedna se zjevila na našem školním statku a kolegyně vykastrovala sponzorsky a dodává i odčervovací tablety. My ji jenom z vlastních zdrojů krmíme.
Druhá před naší bytovkou - té jsem kromě kastrace zaplatila i odparazitování (měla svrab a dá se předpokládat, že i vnitřní parazity) + ji denně přikrmuju.
Můj názor - venkovní kočky/kocouři mají být kastrovaní. Protože ta zubožená, nechtěná koťata končí u mě na pitevním stole.
Irma19:Asi vám pak sousedi nepoděkovali, že?
Docela úlet z vaší strany…
Docela úlet z vaší strany…
Zoufalí lidi dělají zoufalé věci. Upřímně, když potkávám některé zabedněné majitele koček/kocourů, kteří kastraci odmítají, protože je to přece “proti přírodě” (ale topení koťat jim nevadí), tak se rapotačce nedivím.
Chovný značkový kocour to asi nebyl. Ti neběhají venku.
kometa:Předevčírem Stará Boleslav
Já jela na výlet do Dětenic. Cestou jsem viděla pár vyschlých rybníků z rozpraskaným dnem 😢
Jejda! Samozřejmě s rozpraskaným. Špatně jsem spala a to se hned projeví na mém intelektuálnu.
DafiŽeryková:u nás to stejný…..☹️
U nás taky.
Už jsem psala - kamarádka má malou rodinnou stáj. Seno kupuje. Příklad - jedna konkrétní louka, ze které se vždycky sklidilo 4 - 5 balíků sena, letos 2.
Předevčírem Stará Boleslav
Já jela na výlet do Dětenic. Cestou jsem viděla pár vyschlých rybníků z rozpraskaným dnem 😢
když mají cca 2kg
Souhlas. Věk při kastraci se řídí v první řadě hmotností. Zvlášť u koček - v půl roce je už schopná zabřeznout.
A ti nezatučnělí se hojí líp - i u lidí- proto humánní doktoři neradi tlusté pacienty - tuková tkáň víc krvácí a hůř se hojí.
nevypadal vyloženě jako kastrovaný kocour.
Kastrovaného kocoura na první pohled od nekastrovaného nerozeznáte. Je to otázka péče a krmení. Ne toho, jestli má nebo nemá “koule”. Mimochodem, víte, že existují implantáty? Které si někteří majitelé i zaplatí, aby nebylo vidět, že jejich kocour přišel o svoji mužnou ozdobu 😉
Já nechávala všechny své (domácí) kocoury kastrovat v okamžiku, kdy začali smrdět, tj. v 6 - 7 měsících. Nikdy z nich nebyli zakrslíci. Současný starší má 4,5 kg, mladší 4 kg.
Hřebci se taky kastrují běžně ve třech letech a tělesně dospívají až v šesti. Testosteron se tvoří i jinde než ve varlatech.
Takže za mě klidně před prvním rokem života. Nebojte, on naroste. Nejspíš i víc, než kdyby honil kočky, nežral a rval se. + kastrovanému jedinci se uzavírají později růstové zóny.
DafiŽeryková:Jak má ustlaný🙂
Polštářek pod hlavou musí být!
Mě by jenom zajímalo, jestli pán zkusil i listy. Přišlo by mi jednodušší je nabídnout - bez větší úhony pro tu kytku.
ale údržba potom úplně super
Ano, jedna kamarádka si ho nemůže vynachválit. Ale mně se to subjektivně a pocitově prostě nelíbí.
Vysvětluje to ustajovateli,že si chcete dát na box pod koně tuto kombinaci
Já nemusím, on to tak dělá od vždycky 😉 Ale je to malá rodinná stáj (momentálně 7,5 koně) a od jara do podzimu jsou koně přes noc na boxe jen při nepříznivém počasí, které pár dní trvá (myšleno deštivo). Což poslední dobou jaksi nehrozí 😢
Anet10:Dobře vysvětleno👍
Děkuji.
Já klidně. Takových koleček jsem vyvozila…
Ano, samotné piliny se kydají líp, o tom žádná. Ale z hlediska komfortu pro koně je ta kombinace za mě nejlepší.
Za mě je ideál dolů piliny, navrch sláma. Pak se nemusí kropit.
Já to pochopila, že otěže jsou volné. Jenom jsem to chtěla dovysvětlit.
ale tam se držím otěží
Otěže nejsou držátko pro člověka, ale komunikační nástroj 😉Pardon, musela jsem, nechtěla jsem se vás dotknout.
Hele, já ke konci svého jezdeckého života začala používat nákrčák a velmi se mi to osvědčilo. Měla jsem psychicky rázem lepší pocit a nevyjížděla mi ruka nahoru. Což šetřilo koňskou hubu.
Zkuste se domluvit, jestli by jim to nevadilo.
Protože křečovitým držením se sedla (nebo madel) ztuhnete a pak vás bolí ta páteř. U nákrčáku můžete být uvolněnější a o to jde.
A hlavně to chce sedět na koni aspoň 2x týdně, jinak se nevytvoří ty správné pohybové vzorce. A začínáte pořád znovu.
Věřte J5. Je to dlouholetý a zkušený chovatel. Stejně jako Lupus. Ve svém příspěvku to píše zcela jednoznačně - koupání jednou týdně stačí. Miska s vodou je v teráriu zbytečná.
Když se zaregistrujete, můžete mu poslat SZ.
Všichni jste skvělí!
drápky brousit si je zatím na ní nenapadlo
Já neměla na mysli ani tak broušení, jako spíš přirozenou reakci kočky, když jí to někde klouže. Ještě loni, když byl kocour odrůstající kotě, mé nohy vypadaly, že se masochisticky pravidelně procházím ostružiním.